Αποστολέας Θέμα: Kре́йсер «Варя́г» 1/350 Звезда  (Αναγνώστηκε 22863 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
Απ: Kре́йсер «Варя́г» 1/350 Звезда
« Απάντηση #75 στις: Μαρτίου 29, 2012, 01:58:59 μμ »
To "Καλυψώ" του Ζακ Υβ Κουστώ, που σου δείχνει ο φίλος Ραμφάιτερ, είναι μιά εξαίσια επιλογή! Είναι στην χορταστική κλίμακα 1/125, μήκος γύρω στους 25 πόντους, έχει καλή λεπτομέρεια, και το κίτ δίνει μέσα φιγούρες, που θα ζωντανέψουν υπέροχα μιά διοραματική αναπαράσταση!
Και από χρώματα δεν θέλει τίποτε φοβερό. Και έχει και φουγάρο! :lol: :lol:
Σε ζαλίσαμε όμως. Την καλύτερη επιλογή θα την κάνεις μόνη σου, κοιτώντας τα υπάρχοντα στην αγορά!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #76 στις: Μαρτίου 29, 2012, 02:03:57 μμ »
Από την άλλη μεριά κοίτα τι μπορεί να κάνεις με αερογράφο.
&feature=related

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • modelclub.gr
« Απάντηση #77 στις: Μαρτίου 29, 2012, 02:06:06 μμ »
Η αληθεια ειναι πως ειμαι πιο μπερδεμενη κ απο οταν εγραψα τ πρωτο ποστ!!!

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #78 στις: Μαρτίου 29, 2012, 02:44:00 μμ »
Στην αρχη αν δειτε στο πρωτο ποστ ειχα δει καποια σε 1:700.μετα μου προτεινουν δυο σε 1:350 κ ετσι διαλεξα το varyag.τωρα ειμαι παλι στο μηδεν..λοιπον,θελω ενα σε διαστασεις οχι μικροτερο απο 35εκ,,βαψιμο με πινελο κ οχι ασπρο.μ αρεσουν τα σκουροχρωμα.χωρις φωτοχαραγμενα αλλα με ρελια.φιγουρεσ θα ηθελα αλλα σε δευτερη φαση.για το varyag με αποθαρρυνατε..δεν με βλεπω ν αγοραζω αυριο..κ οχι τιποτα ελλο θα χαλασω τα λεφτα κ μετα...

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #79 στις: Μαρτίου 29, 2012, 02:52:35 μμ »
Συγνωμη που σας εχω κουρασει..

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #80 στις: Μαρτίου 29, 2012, 03:11:25 μμ »
Συγνωμη που σας εχω κουρασει..

Πρώτα πρώτα δεν κούρασες (νομιζω) κανέναν για να ζητάς συγνώμη... το φόρουμ γι'αυτό υπάρχει... για να κουβεντιάζουμε και να βοηθάμε ο ένας το άλλο..
Δεν σε αποθάρυνε κανένας για το Varyag...
Από οτι κατάλαβα σου αρέσει πολύ... το αγοράζεις μαζί με χρώματα, πινέλα και εργαλεία και ξεκινάς...
Ανεβάζεις φωτό και σιγά σιγά προχωράς...
Για τα ρέλια έχεις χρόνο μπροστά σου αφού θα μπουν στο τέλος...

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #81 στις: Μαρτίου 29, 2012, 03:22:40 μμ »
νομίζω οτι το πάτε πολυ fast forward και η φίλη μας τρόμαξε.

πάρε το κιτ + κολλα + κοφτή + ντουκόχαρτo ... αρχισε να το φτιάχνεις.. μέχρι να φτάσεις στο βάψιμο θα περάσει κανα δίμηνο .. τοτε κοιτάς το θεμα του βαψίματος ...

και τα έξοδα σου θα μοιραστούν και θα το πας σιγα σιγα...  :wink:

δεν νομίζω οτι υπάρχει ενας εδω μεσα που πηγε και τα ακούμπησε εξ'αρχης για να πάρει ολο τον εξοπλισμό που έχει, ολοι σιγα σιγα τα πηραμε .. και τωρα δεν εχουμε που να τα βαλουμε  :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #82 στις: Μαρτίου 29, 2012, 03:30:24 μμ »
Aν σου αρέσει τόσο το Varyag πάρε το και ξεκίνα το με πινέλο. Αν σε δυσκολέψει πολύ, το αφήνεις για λίγο στην άκρη, φτιάχνεις κάτι απλούστερο, και όταν νοιώσεις έτοιμες τις δυνάμεις καί τα υλικά σου το ξαναπιάνεις! Μην κλειδώνεσαι σε συγκεκριμένες επιλογές, προτού δείς από κοντά τί κυκλοφορεί. Υπάρχουν πολλά όμορφα πολεμικά πλοία παλιότερα και σύγχρονα, με πλούσια ιστορία και δραση! ʼλλα πιό εύκολα, άλλα πιο δύσκολα, και κοντά στις διαστάσεις που ζητάς. Απλά προστάτευσε τον εαυτό σου από πολλά περιττά έξοδα μαζεμένα, για κάτι το οποίο μπορεί να μην σε ικανοποιήσει τελικά.
Ο Αρκάδιος έχει δίκιο σε αυτό που λέει: Σιγά-σιγά θα καταλάβεις τί σου κάνει προσωπικά από όσα σου προτείναμε και τί όχι. Και στο κάτω-κάτω, στον μοντελισμό η δεύτερη μεγαλύτερη ικανοποίηση μετά το μοντελάρισμα, είναι το ψαχούλεμα στα μοντελομάγαζα για κίτ και υλικά! :wink:

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #83 στις: Μαρτίου 29, 2012, 03:47:37 μμ »
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις!απλως υπερφορτωθηκα απο τις πολλες πληροφοριες κ γνωμες.θα το παρω κ βλεποντας κ κανοντας..τα βασικα εργαλεια ειχα σκοπο να παρω και τα χρωματα που θα χρειαζομουν ετσι κ αλλιως.ας ξεκινησω με απλα βηματα κ οπου σκαλωσω θα σας ζαλισω παλι!!:))

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #84 στις: Μαρτίου 29, 2012, 03:54:40 μμ »
Οσο για το ψαχουλεμα το ξερω καλα κ απο τη ζωγραφικη!ξεκινας με δυο πινελα κ δυο σωληναρια κ καταληγεις με 50 πινελα κ ενα κουτι γεματο χρωματα,παστες,σπατουλες κτλ!καλη συνεχεια παιδια!

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #85 στις: Μαρτίου 30, 2012, 02:00:46 μμ »
Καλησπερα!μολις πηρα το κιτ 30EUR και τα υλικα 40EUR χωρις τα χρωματα.μεσα στο σαββατοκυριακο η πρωτη αποπειρα!!τωρα ακολουθει δεκαωρη βαρδια στη δουλεια στην οποια θα εχω αρκετο χρονο να μελετησω λιγο τις οδηγιες!!αντε κ ο θεος βοηθος!!:))

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #86 στις: Μαρτίου 30, 2012, 03:14:08 μμ »
Καλόφτιαχτο...
Απλά έχε στα  υπ' όψην σου και χωρίς να θέλω να σε τρομάξω αφού γράφεις οτι δεν πήρες χρώματα οτι τα καράβια έχουν μιά ιδιαιτερότητα στο βάψιμο, έναντι άλλων μοντέλων...
Δεν φτιάχνουμε το μοντέλο όλο και μετά το βάφουμε... στα πλοία λόγω των υπερκατασκευών βάφουμε και ενδιάμεσα στα στάδια της κατασκευής...
Ειδικά στο Varyag θα παρατηρήσεις οτι στην μέση έχει μιά κατασκευή που για να μπει καλό θα είναι να έχεις βάψει πρώτα από κάτω...
Καλή αρχή...

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #87 στις: Μαρτίου 30, 2012, 03:51:28 μμ »
Σ ευχαριστω!το γνωριζω ηδη αυτο.θα φτιαξω το κατω μερος αρχικα κ αφου δω τις οδηγιες θα σας ρωτησω για τη συνεχεια.λογικα θα πρέπει να βαφτει πρωτα το καταστρωμα κ τα κομματια που μπαινουν πανω του θα πρέπει να βαφτουν πριν τοποθετηθουν.

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #88 στις: Μαρτίου 31, 2012, 02:45:45 πμ »
Καλα ειναι κολλημα το αθλημα..γυρισα απο δεκαωρη βαρδια κ ομως ηθελα να το ανοιξω!δεν εκανα κ τιποτα!απλως κολλησα τα δυο βασικα κομματια!απορια:αφου κολλησουμε οπου φαινεται η ενωση οπως πχ στον πατω σε ορισμενο σημειο στοκαρουμε κ αφου στεγνωσει ντουκοχαρτο;αν ναι με τον υγρο η τον κανονικο στοκο;καλο βράδυ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #89 στις: Μαρτίου 31, 2012, 09:08:34 πμ »
Αφού στοκάρεις το κενό, με υγρό ή κανονικό στόκο, ανάλογα με το πόσο μεγάλο ή βαθύ είναι το κενό που θές να κλείσεις, τον αφήνεις μια μερούλα να στεγνώσει και τρίβεις με ντουκόχαρτο, ξεκινώντας από πιό χοντρό και φινίρεις με ψιλότερο. Ο υγρός στόκος μπορεί να τριφτεί και με χαρτοπετσέτα νοτισμένη με οινόπνευμα και...αρκετή υπομονή, και αυτήν την μέθοδο επιλέγεις όταν δεν θέλεις να βλάψεις με ντουκόχαρτο την λεπτομέρεια που τυχόν υπάρχει γύρω από το κενό που στοκάρισες.
Υπάρχει εκτός από τους μοντελιστικούς στόκους, ένα υλικό που εγώ τουλάχιστον, βρίσκω πολύ χρήσιμο ιδίως στα μικρά εως μέτρια κενά. Είναι ο ακρυλικός στόκος για τοίχους. Πιάνει πολύ καλά, και δεν χρειάζεται τρίψιμο, διότι μπορεί το περισσευμά του να απομακρυνθεί με υγρή μπατονέττα όσο είναι σχετικά νωπός. Και φυσικά....είναι οικονομικότατος (ειμαι πολύ σπάγγοραμμενος εεε; :mrgreen:) και κάνει και για άλλες χρήσεις, ιδίως στην κατασκευή διοραμάτων. Θα τον βρείς σε οποιοδήποτε χρωματοπωλείο-σιδηροπωλείο.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #90 στις: Μαρτίου 31, 2012, 11:09:17 πμ »
Καλα ειναι κολλημα το αθλημα...
Δε λες τίποτα... κάτι σαν τα σκληρά ναρκωτικά ένα πράγμα. Και να ξέρεις πως άπαξ και το κολλήσεις, you can check out any time you like but you can never leave. Καλή αρχή!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #91 στις: Μαρτίου 31, 2012, 11:50:43 πμ »
Ok ευχαριστω.ουσιαστικα βεβαια δεν μιλαω για κενο απλως φαινεται οτι εχουν κολληθει δυο κομματια σε καποιο σημειο.δεν θελουμε λειο αποτελεσμα κ οπτικα κ στην αφη;το ιδιο ισχυει ετσι;εχω αλλη μια ερωτηση αλλα θα την κανω αργοτερα γιατι ειμαι απο το iphone στο δρόμο.ευχαριστω κ παλι σορυ για τη ζαλαδα!αλλα λιγη κατανοηση σαν πρωταρα..:))

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #92 στις: Μαρτίου 31, 2012, 12:48:16 μμ »
Εδώ έρχεται το αστάρι και η χρησιμότητά του.Ενώ βλέπεις και πιάνεις πως όλα είναι καλά, όταν γίνει το αστάρωμα απόκαλύπτονται ακόμη ατέλειες... Κι αυτό φυσικά θα γίνει πριν το τελικό βάψιμο.Υπάρχουν και κάποιοι μαρκαδόροι που βοηθούν στον έλεγχο των ενώσεων, αλλά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #93 στις: Μαρτίου 31, 2012, 04:24:51 μμ »
Οποτε στις ενωσεις ειδικα στα μεγαλα κομματια στοκαρουμε,σωστα;λοιπον οι ερωτησεις τωρα.Τα μικρα κομματια τα βαφω οπως ειναι στο πλαισιο κ μετα το κοβω κ τα συναρμολογω;η τα συναρμολογω κ μετα τα βαφω;για παραδειγμα δειτε εδω http://www.modelshipwrights.com/modules.php?op=modload&name=Reviews&file=index&req=showcontent&id=4402 κ πηγαινετε στην τριτη σελιδα οδηγιων στην συναρμολόγηση του κανονιου(η πυροβολου η οπως λεγεται) 3-α .το φτιαχνω κ το βαφω η το αναποδο δηλ βαφω τα επιμερους κ μετα το συναρμολογω;
Επισης,πριν απ ολα  πρεπει να βαψω το καταστρωμα κ μετα να συνεχισω σωστα;κ το εξωτερικο του πλοιου;στν αρχη η στο τελος;
 Τέλος το κοκκινο που εχει χρησιμοποιηθει εδω http://www.modelshipgallery.com/gallery/ca/ru/varyag-350-yl/yl-index.html στισ λεπτομεριεσ ποιο ειναι;
Και για το  μισο κατω μερος του πλοιου το κουτι προτεινει πρασινο σκουρ.εδω το εχει κανει κοκκινο.ποιο προτιματε; Αυτα τα λιγα..κ νομιζω θα ειμαι οκ!(ελπιζω τουλαχιστον!!)οποιος δεν βαριεται..ευχαριστω εκ των προτερων

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #94 στις: Μαρτίου 31, 2012, 06:14:35 μμ »
Από όσα ρωτάς, το μόνο που ξέρω είναι πως το κόκκινο χρώμα με το οποίο βάφονται τα ύφαλα του πλοίου λέγεται μουράβια και είναι ένα "σκοτωμένο" βυσσινί χρώμα, που προστατεύει το κήτος του πλοίου από τους θαλάσσιους μικροοργανισμούς. Το κόκκινο χρώμα οφείλεται στην σύσταση του χρώματος...Έχω δει να χρησιμοποιούν γι αυτό το 70 το 73 ή το 100, από την γκάμα της Humbrol. Πράσινα έχω δεί και εγώ βαμμένα τα ύφαλα σε μερικά μοντέλα, αλλά δεν το έχω δεί ποτέ σε πραγματικό καράβι...Δεν είμαι γνώστης όμως...Μια άλλη επιλογή που έχω ακούσει είναι το μαύρο.
Αν το βάψεις μουράβια, δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να σου πεί πως είναι λάθος πάντως....
Τα μικρά κομμάτια διευκολύνει να τα βάφεις πάνω στο πλαίσιο. Μετά μπορείς με ψιλό πινελάκι να ρετουσάρεις τα σημεία κοπής. Η κόλλα να ξέρεις πως δεν "πιάνει" πάνω από το χρώμα. Πρέπει να ξύσεις το χρώμα από το σημείο της κόλλησης. 

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #95 στις: Μαρτίου 31, 2012, 06:27:11 μμ »
Εφόσον επέλεξες να το βάψεις γκρι πρέπει τα ύφαλα να τα βάψεις κόκκινα. Humbrol 73 χρησιμοποιώ εγώ. Το 100 είναι πολύ ανοικτό και πορτοκαλίζει επικίνδυνα...

Κριτήριο για το αν θα βάψεις πριν κολλήσεις ή το αντίθετο, αποτελεί το τι σε διευκολύνει στην κατασκευή και τι όχι... Σκέψου αν θα μπορείς να το βάψεις εύκολα αφότου συναρμολογήσεις.

Για τις κόκκινες λεπτομέρειες το Humbrol 153 είναι μια χαρά...

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #96 στις: Απριλίου 02, 2012, 09:25:27 μμ »
Καλησπερα και παλι.παιδια με ασταρι περναμε μονο το εξωτερικο μερος;τα κομματια κ το καταστρωμα τα βαφω κατευθειαν;κ εκτος απο το εξωτερικο μερος του πλοιου που αραιωνω κ περναω κ δευτερο χερι στα υπολοιπα δν χρειαζεται αραιωση,σωστα;πηρα τα χρωματα σημερα.το 110 δεν ειναι πολυ σκουρο για το καταστρωμα;με 148 δεν θα μπορουσε να γινει κ μετα με στεγνο πινελο να περνουσα λιγοι 110;Η μου φανηκε εμενα σκουρο;

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #97 στις: Απριλίου 02, 2012, 09:44:19 μμ »
Βασικά πρέπει να ρίξεις ένα μικρό πλυσιματάκι στα πλαστικά με απορρυπαντικό να καθαρίσουν από χημικά...

Οτιδήποτε θέλεις να βάψεις θεωρητικά το ασταρώνεις. Επειδή θα βάψεις με πινέλο όμως, και μπορεί να χάσεις την λεπτομέρεια του καταστρώματος, δοκίμασε χωρίς αστάρι. Οι πλευρές και γενικά οι μεγάλες επιφάνειες καλό θα ήταν να ασταρώνονται πάντα για να τσακάρεις τις ατέλειες αλλά και για να στρώνει καλύτερα το χρώμα.

Επίσης εκεί που πιθανότατα να μασκάρεις καλό είναι να έχεις ασταρώσει πριν για να μην σου σηκωθεί το χρώμα όταν θα βγάζεις την ταινία μασκαρίσματος.

Για το 110 που λες, βάψε το κατάστρωμα. Μετά βρες ένα πιο ανοιχτό χρώμα, ή άνοιξε το 110 με λίγο κίτρινο και κάνε νερά στο ξύλο. Μικρές τραβηχτές πινελιές σαν να βλέπεις διαφορετικές σανίδες. Μετά δοκίμασε να το σκουρύνεις λίγο και κάνε πάλι κάποια λίγα νερά. Τέλος δοκίμασε άλλη μια απόχρωση καφέ και θα δεις ότι το κατάστρωμα δείχνει να είναι από σανίδες διαφορετικής τονικότητας.

Υ.Γ. Αν σκοπεύεις να συνεχίσεις το κατασκευαστικό σε αυτό το θέμα να το μεταφέρω στα υπό κατασκευή, αλλιώς άνοιξε ένα θέμα εκεί...  :wink:

Ανέβασε και καμιά φωτογραφία να βλέπουμε...

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #98 στις: Απριλίου 02, 2012, 09:55:19 μμ »
Προς το παρον εχω μονο κολλησει τα δυο μεγαλα μερη κ τα εχω στοκαρει.σκοπευω να βαψω το απ εξω πρωτα.μετα πριν κολλησω το καταστρωμα πρεπει να βαλω τα κανονια γιατι κουμπωνουν απο κατω κ μετα τοποθετηση κ βαψιμο του καταστρωματος για να προχωτησω.το καταστρωμα αποτελειται απο 3 κομματια.στοκαρω στα χωρισματα;δεν θα χαθουν οι σανιδες σ αυτα τα σημεια;σκεφτομαι να παρω ακρυλικο στοχο που θα μπορω υγρο να το διαμορφωσω πιο ευκολα ωστε να μν χαθει η υφη.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #99 στις: Απριλίου 02, 2012, 09:59:31 μμ »
Ανάμεσα στα τρία κομμάτια του καταστρώματος μπορείς να προσπαθήσεις να κάνεις τα εξής:

Να προσπαθήσεις να σου κάτσει πολύ καλά η κόλληση, ώστε να μην μείνουν κενά και απλά να τραβήξεις την συνέχεια των γραμμών από τις σανίδες

Να στοκάρεις με λίγη κυανοακρυλική με πολλή προσοχή και με λίγη ποσότητα έτσι ώστε να κλείσει το κενό και μετά να χαράξεις τις γραμμές.

Μήπως εκεί που είναι οι ενώσεις του καταστρώματος μπαίνει τίποτε άλλο από πάνω και τις κρύβει;

Tags: