Αποστολέας Θέμα: Kре́йсер «Варя́г» 1/350 Звезда  (Αναγνώστηκε 22764 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • modelclub.gr
Kре́йсер «Варя́г» 1/350 Звезда
« στις: Μαρτίου 22, 2012, 11:11:09 πμ »
Καλημερα!Αρχικα θα ηθελα να σας δωσω πολλα συγχαρητηρια.Διαβαζω εδω κ μια βδομαδα το φορουμ κ  τ υλικο που εχω βρει ειναι απιστευτο!ασχολουμαι με τη ζωγραφικη(λαδι/καρβουνο) κ εδω κ καιρο σκεφτομαι να μπω στον κοσμο του μοντελισμου.Υστερα απ ολες τις πληροφοριες που βρηκα εδω το αποφασισα!Ενδιαφερομαι να ξεκινησω με πολεμικα πλοια.Εδω θα ηθελα τη βοηθεια σας.Ψαχνω ενα μοντελο μεχρι 50EUR μιας κ πρεπει να παρω και τον βασικο εξοπλισμο(εργαλεια κτλ).Το μηκος του θα ηθελα ν ειναι 30-50 εκ. Βρηκα πολυ ομορφα τα light cruisers kuma,nagara και isuzu της tamiya (μου αρεσουν τα φουγαρα) σε 1:700 αλλα το μεγεθος το θεωρω πολυ μικρο κ ισως δυσκολο για αρχη.η κανω λαθος;δεν ισχυει πως το μικροτερο θελει πιο μικροσκοπικη δουλεια οπως κ το μεγαλυτερο πιο πολλες λεπτομεριες;ωραιο ειναι και τ mogami αλλα κ αυτο μικρο και στην 1:350 πολυ ακριβο..Θα το συνδιασω με διοραμα με θαλασσα για το οποιο βρηκα απιστευτεσ τεχνικεσ εδω. Κ θελω να το κανω λιγο πιο "δραματικο" μεσω του χρωματισμου(παλιο,ταλαιπωρημενο κτλ) .περιμενω με ανυπομονησία τις προτασεις σας!θελω να ξεκινησω!!!κ ελπιζω μετα απο μερικες προσπαθειες να μπορεσω να φτιαξω ενα  μοντελο να επισκευαζεται σε ναυπηγειο κ ενα ναυαγιο. Ειναι οι δυο μου στοχοι αλλα γι αργοτερα.συγνωμη για την φλυαρια αλλα ηταν λογω της πρωτης γνωριμιας!Ευχαριστω προκαταβολικα.αναμενω...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Kре́йсер «Варя́г» 1/350 Звезда
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 22, 2012, 11:44:13 πμ »
Η γνώμη μου ως ασχέτου με τα πλοία που προσπαθεί να φιάξει κάτι σε πλοίο είναι να πάρεις το Varyag της Zvezda. Είναι στην 1/350, έχει αρκετό μέγεθος (αν και λένε πως δε μετράει ::glossa:: ), καλή εφαρμογή, δεν είναι λιλιπούτειο όπως τα 1/700, ΔΕΝ έχει ρέλια (σημαντικότατο για τα χοντρόχερά μου), έχει πολύ όμορφο ειρηνικό βάψιμο και ένα "κακό" γκρι πολεμικό βάψιμο και τέλος 4 φουγάρα. Μπορείς να το κάνεις και πολύ ταλαιπωρημένο, σκουριές κλπ και αν σε ενδιαφέρει έχει και πλούσια ιστορία. Φυσικά έχει πολύ σκοινάκι στα ξάρτια (εντάξει, δεν τα λένε σκοινάκια, μη βαράτε!) αλλά για εμένα τουλάχιστον λόγω εμπειρίας σε διπλάνα δε μου φαίνεται τίποτα ζόρικο. Τέλος είναι και ελκυστικότατο από πλευράς τιμής.

Φυσικά περίμενε να απαντήσουν και οι πλέον αρμόδιοι.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 22, 2012, 12:29:39 μμ »
Ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση.ειιναι πολυ ομορφο!θα το ψαξω!

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 22, 2012, 05:01:54 μμ »
απο το λιγο ψαξιμο που εκανα το βρηκα μονο στο ασπρο.εχεις κανενα λινκ για το γκρι;θα προτιμουσα κατι σκουρο

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 22, 2012, 05:03:35 μμ »
Φυσικα περιμενω κ αλλες προτασεις!!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 22, 2012, 06:27:58 μμ »
απο το λιγο ψαξιμο που εκανα το βρηκα μονο στο ασπρο.εχεις κανενα λινκ για το γκρι;θα προτιμουσα κατι σκουρο
Κοίτα εδώ και εδώ, στο topic που είχα ανοίξει όταν και εγώ ψαχνόμουνα για το χρώμα. Οι εδώ συνάδελφοι εδώ μου έδωσαν μπόλικες πληροφορίες και links.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 22, 2012, 06:42:39 μμ »
Και μία φωτογραφία του μοντέλου για να έχεις μία εικόνα της τάξης μεγέθους. Παρά το ότι είναι Zvezda, η εφαρμογή είναι πολύ καλή.

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 22, 2012, 07:07:29 μμ »
Καλησπέρα...καλώς ήρθες στον κόσμο του μοντελισμού... και των πλοίων ειδικότερα  :)
Εγώ θα σου συνιστούσα το Graf Spee της Academy...
Αυτή την στιγμή είναι ίσως οτι καλύτερο μπορείς να βρεις στα 35 γιούρα που κοστίζει... καλή λεπτομέρεια (ενδεικτικό οι κάνες που στα κύρια πυροβόλα είναι τρυπημένες), ακόμα ακόμα έχει μέχρι και ρέλια, πλαστικά μεν και σίγουρα χοντρά για την κλίμακα, αλλά υπάρχουν μέσα και μπορείς να τα βάλεις για πρώτο μοντέλο χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις τίποτα περισσότερο...
Ισως να είναι μειονέκτημα το μέγεθος που είναι λίγο παραπάνω από τα 50cm  ::salut::
Φυσικά η πρόταση του φίλτατου gkontog είναι ελκυστικότατη...   και με βρίσκει σύμφωνο πέρα από το συγκεκριμένο Graf Spee... :D

( ::arrowred::gkontog... πούντο βρε μάστορα το Varyag ? γιατί μέχρι να το τελειώσω εγώ ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle::)

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 22, 2012, 07:13:08 μμ »
Σας ευχαριστω κ τους δυο που μπηκατε στον κοπο ν απαντησετε!το Varyag  μ αρεσει αλλα αν κ πιανουν γενικως τα χερια μου φοβαμαι τα "σχοινια".θα κοιταξω κ αυτο της academy.θα το ψαξω για λιγες μερες γιατι πιστευω πως η επιλογη του πρωτου ειναι καθοριστικη!οποιες αλλες ιδεες  ειναι ευπροσδεκτες.καθως κ λινκ!σας ευχαριστω

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 22, 2012, 07:20:14 μμ »
Κοίτεξε κατ' αρχήν εδώ: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/board,125.0.html
Θα βρεις και τα δύο πλοία που προτείνονται αλλά και πολλά ακόμα...
Και οτι θες ρωτάς και απαντούμε...

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 22, 2012, 07:21:12 μμ »
Ευχαριστω πολυ!:))

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 22, 2012, 07:21:58 μμ »
Καταρχήν καλώς ήλθες και από μένα στην παρέα των πλοίων.
Αυτό που σου προτείνει ο Νίκος είναι πολύ καλό και εύκολο για να ξεκινήσεις και να μπεις σε ένα δρόμο πώς κατασκευάζουμε πλοία.
Κοίταξε τα  παρακάτω λινκ το ένα έχει ένα κατατοπιστικό review για το συγκεκριμένο πλοίο και το άλλο έχει ένα έτυμο
όπου μπορείς να δεις την τελική του εικόνα.
Αλλα θα πρέπει να προσθέσω ότι το τελειωμένο έχει δεχθεί βελτιωτικά όπως ρέλια και ξύλινο κατάστρωμα.
http://www.modelwarships.com/reviews/ships/dkm/graf-spee/350-acy/acy-review.html
http://www.modelshipgallery.com/gallery/ca/dkm/spee-350-cs/cs-index.html

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 22, 2012, 07:36:17 μμ »
Καλως σας βρηκα!με μια πρωτη ματια η αληθεια ειναι πως με κερδισε το Varyag.ειναι πιο νοσταλγικο.θα δυσκολευτω με τα "σχοινια"στα ξαρτια;κ μια απορια,συμπεριλαμβανεται στο κιτ τ συρμα;θελω αν καταληξω σε καποιο ν κανω μια λιστα με οτι θα χρειαστω για να τα παρω ολα μαζι.εξοπλισμο,χρωματα,πληρωμα καθως κ υλικα για τη θαλασσα.κ μιας κ ειπα χρωματα,οσο αναφορα τον αερογραφο,κυκλοφορουν καποιοι της πλακας παμφθηνοι.αξιζει να παρω;θα κανω τη δουλεια μ;μετα ειδα καποιον της ταξης των 50-60EUR.παραπανω ετσι κ αλλιως δεν δινω.η να παιξω με τα πινελα μ που το εχω;τελος αν καποιος το εχει φτιαξει στη σκουρα εκδοχη του θα εκτιμουσα πολυ αν μ εστελνε τς κωδικους χρωματων κ οτι εξτρα χρειαστηκε

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 22, 2012, 08:03:53 μμ »
.θα δυσκολευτω με τα "σχοινια"στα ξαρτια;

μιας και εγραψες πιο πάνω ότι πιάνουν τα χερια σου, σε διαβεβαιώνω ότι δεν θα δυσκολευτείς καθολου.. Οταν ερθει η ωρα των σκοινιων στα κατάρτια ( που τα λέω εγω) , θα σε κατατοπίσουν οι δάσκαλοι και οι γιατροί της ενότητας ΠΛΟΙΑ και θα τα κάνεις άψογα..

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 22, 2012, 08:05:39 μμ »
Λοιπόννννννν... πριν τις απαντήσεις... και προς θεού, μην το πάρεις σαν παρατήρηση :lol: εγώ είμαι λίγο παρωχημένης τεχνολογίας (κοινώς καίω κάρβουνο)... αν γινόταν να μην κόβεις τις μονοσύλλαβες; γιατί μπερδεύομαι;
Τώρα στις ερωτήσεις... όχι δεν έχει σύρμα μέσα το κιτ... κανένα δεν δίνει κλωστή ή σύρμα... θα αγοράσεις εσύ πολύ ψιλή συνθετική κλωστή... ή θα ξεμαλλιάσεις καμιά κούκλα :)
Θα σου έλεγα για αρχή να το δεις με τα πινέλα, αφού λες πως το έχεις, τουλάχιστον για αρχή... μην ξεχνάς οτι δεν θες μόνο αερογράφο αλλά και κομπρεσέρ...
Για την σκούρα εκδοχή δεν το έχω ψάξει (εγώ το φτιάχνω ειρηνικό)... αλλά αν έχεις υπομονή θα βρεθούν κι αυτά...
Θάλασσα; θα πέσεις κατ' ευθείαν στα βαθιά; Αν ψάξεις στις τεχνικές θα βρεις πληροφορίες και για θάλασσα...

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 22, 2012, 08:15:58 μμ »
Ναι τα εχω διαβασει για τη θαλασσα!θα το τολμησω!και οντως πιανουν τα χερια μου.ασχολουμαι επισης με τη ζωγραφικη κυριως με λαδι σε μουσαμα αρκετα χρονια κ γενικως με οτι καλλιτεχνικο.το θεμα ειναι οτι δν μπορω να διαθεσω ενα τεραστιο ποσο για καλο εξοπλισμο.αλλα δεν θελω να παρω κ κατι αχρηστο.για να μην σας ζαλιζω κ μ αυτο θα ψαξω στο φορουμ στα θεματα για τα εργαλεια για κατι οχι πολυ ακριβο μα ν κανω τη δουλεια μου.αν δν βρω φως θα ζητησω γνωμες.παντως με βλεπω για Varyag μαλλον!οποτε οτι σχετικο καλοδεχουμενο!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 22, 2012, 08:17:23 μμ »
Δε χρειάζεσαι σύρμα, για τα διπλάνα μου χρησιμοποιώ πλαστική μαύρη κλωστή για καλσόν η οποία κοστίζει πρακτικά τίποτα και φτάνει για 2-3 ζωές. Εχω ακούσει να χρησιμοποιούν και πολύ λεπτό σύρμα, ρίξε μια ματιά στο www.diva.com.gr, ακόμα και χορδές κιθάρας, προσωπικά με την κλωστή έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος.

Χρώματα. Για τη σκούρα εκδοχή έχω πάρει το Humbrol 156. Τα χρώματα της Humbrol βάφονται άνετα με πινέλο και κάποια παληκάρια εδώ μέσα έχουν κάνει απίστευτα πράγματα με τα πινέλα. Σου προτείνω μιας και την έχεις την εμπειρία να μείνεις στα πινέλα για αρχή. Για τις ξύλινες επιφάνειες θα χρησιμοποιούσα Humbrol 110, κάπως ξανοιγμένο. Για τις οριζόντιες μη ξύλινες επιφάνειες Humbrol 160. Επίσης θα χρειαστείς ένα άσπρο Humbrol 34, ένα μαύρο Humbrol 33, ένα χρώμα χαλκού Humbrol 12 για έλικες κλπ. Αν θες σου δίνω τα παραπάνω και για άλλες εταιρείες.

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 22, 2012, 08:24:29 μμ »
Σ ευχαριστω παρα πολυ!αν σν σ κανει κοπος θα το ηθελα.καθως επισης κ οτι αλλο εξτρα θα χρειαστω οπως τα υλικα παλαιωσης η πληρωμα κτλ.απλως δν θελω ν μ λειπει κατι οταν τ χρειαστω.συγνωμη αν σας ζαλιζω αλλα η καλη αρχη φερνει κ καλα αποτελεσματα.

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 22, 2012, 08:26:32 μμ »
Χορδες εχω μια κ παιζω κιθαρα αλλα δεν ειναι λιγο παχιες για τετοια χρηση;ως εκεινη την ωρα θα εχω βρει τ καταλληλο υλικο.τα χρωματα κ τα υλικα γενικως με νοιαζουν

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 22, 2012, 08:27:49 μμ »
Σ ευχαριστω παρα πολυ!αν σν σ κανει κοπος θα το ηθελα.καθως επισης κ οτι αλλο εξτρα θα χρειαστω οπως τα υλικα παλαιωσης η πληρωμα κτλ.απλως δν θελω ν μ λειπει κατι οταν τ χρειαστω.συγνωμη αν σας ζαλιζω αλλα η καλη αρχη φερνει κ καλα αποτελεσματα.
Ασχολείσαι με λάδια; Τότε τα έχεις τα υλικά παλαίωσης! Περίμενε λίγο να δω τους κωδικούς σε άλλες εταιρείες.

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 22, 2012, 08:28:47 μμ »
Ουπς κ κατι τελευταιο.αφου τ εχεις φτιαξει κ μαλιστα στο σκουρο μια φωτο θα βοηθουσε πολυ!ευχαριστω κ παλι παιδια

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 22, 2012, 08:30:56 μμ »
Απ οτι εχω διαβασει σκουρα λαδια κ νεφτι;καποιο βερνικι χρειαζεται;θε ψαξω λιγο κ για το wash κ αν εχω αποριες..

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 22, 2012, 08:32:03 μμ »
Ουπς κ κατι τελευταιο.αφου τ εχεις φτιαξει κ μαλιστα στο σκουρο μια φωτο θα βοηθουσε πολυ!ευχαριστω κ παλι παιδια
Aκόμα μαζεύω τα κουράγια να το ξεκινήσω... έχω κολλήσει κάποια πράγματα αλλά τίποτα παραπάνω :oops:

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 22, 2012, 08:59:10 μμ »
Ε περιμενε λιγο ακομη και θα το ξεκινησουμε μαζι!!χεχε

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 27, 2012, 06:14:28 μμ »
Καλησπερα και παλι!περιμενω να πληρωθω για να παω να εξοπλιστω!τελικα θα ξεκινησω με το varyag στη σκουρα εκδοχη του.με τα  εξι χρωματα που προτεινε ο φιλος πιο πανω ειμαι οκ;για πινελο απ οτι εχω διαβασει ειναι καλυτερα τα humbrol;κ το πιο κατάλληλο διαλυτικο;της αναλογης εταιριας;σχετικα με το ασταρι σε σπρέι η κλασικα με πινελο;επισης το βερνικι το χρησιμοποιω πριν κ μετα το weathering,σωστα;ποιο να χρησιμοποιησω;σχετικα με τα εργαλεια να παρω ενα basic starter kit εργαλειων η καλυτερα ξεχωριστα;τελος,ρελια και πληρωμα που μπορω να βρω;Συγνωμη για τον βομβαρδισμο ερωτησεων!!οποις εχει τη διαθεση απαντα!

Tags: