Αποστολέας Θέμα: Kре́йсер «Варя́г» 1/350 Звезда  (Αναγνώστηκε 22784 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
Απ: Kре́йсер «Варя́г» 1/350 Звезда
« Απάντηση #225 στις: Μαΐου 02, 2012, 12:44:53 πμ »
Εντάξει πινέλο λοιπόν......οκ ,πόσα μπράβο να σου γράψω!Δεν γίνεται με πινέλο δυστυχώς ,οταν θα περνάς το βερνίκι θα λερώνεις τα πάντα με τα παστέλ.Δοκίμασε αυτό που σκέφτηκες με το στερεωτικό,αλλά οχι πάνω στο μοντέλο ,σε κάποιο αλλο πλαστικό.Αν δεν γίνεται άστο χωρίς είναι αδύνατον να φύγει με τον καιρό.
Για τα ιστιά μαυρη κλωστή είναι ιδανική,εγώ χρησιμοποιώ τρίχες μαυρης περούκας.(συνθετικές).Πλησιάζοντας μια φλόγα στη μιά άκρη δημιουργείται ένα μπαλάκι .Εκεί τοποθετώ κόλλα και κολλάω πρώτα αυτή την άκρη.Θα δεις οτι πολλά από αυτά τα ιστιά καταλλήγουν στο κατάστρωμα ή στο δάπεδο των υπερκατασκευών,στο πραγματικό υπήρχαν κρίκοι -αντιρίδες ή ντίζες εδώ μας αρκεί αυτό το μικρό μπιλάκι και ελάχιστη κυανοακρυλική.Αρχίζεις από κάτω πρός τα πάνω!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • modelclub.gr
« Απάντηση #226 στις: Μαΐου 02, 2012, 12:52:23 πμ »
Σ ευχαριστω παρα πολυ!!!!
Θα δειξει στη πραξη!!!
 ::thanx::

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #227 στις: Μαΐου 02, 2012, 07:52:52 μμ »
Αν κ δεν εχει φτασει η ωρα ακομη για το rigging,μου φαινεται αρκετα δυακολο.στις οδηγιες το μονο που εχει ειναι μια φωτο με το πως φαινεται το πλοιο στο πλαι.εψαξα κ βρηκα μερικα ετοιμα μοντελα αλλα δεν βοηθανε πολυ.το προβλημα μου ειναι το που θε καραληγει το σχοινί πανω στο καταστρωμα.υπαρχει καποιος μπουσουλας η στη τυχη θα το κανω οπως κρινω απο τις φωτογραφιες(προφανως δηλ λαθος);

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #228 στις: Μαΐου 02, 2012, 08:49:34 μμ »

Κυριακή ελπίζω να βγάλεις κάποια άκρη δεν έχω κάτι άλλο που θα μπορούσε να βοηθήσει! ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #229 στις: Μαΐου 02, 2012, 08:51:19 μμ »
Σ ευχαριστω παρα πολυ γι αλλη μια φορα!σιγουρα θα βοηθησουν αρκετα!

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #230 στις: Μαΐου 02, 2012, 09:14:21 μμ »
Είναι πραγματικά μεγάλο μπέρδεμα...
Αν έχεις υπομονή θα προσπαθήσω να σου σκανάρω φωτό από το βιβλίο της kagero Click to see the original size....αλλά και με αυτό μην νομίζεις οτι δεν θα χρειαστείς φαντασία...

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #231 στις: Μαΐου 02, 2012, 09:17:45 μμ »
Σιγουρα θα βοηθησει καπως.οποτε βρεις χρονο!εχω το weathering πρωτα.θα ξεκινησω κ τη θαλασσα.σ ευχαριστω προκαταβολικα!

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
« Απάντηση #232 στις: Μαΐου 03, 2012, 07:57:30 μμ »
Παρακολουθώ την κατασκευή σου από τη αρχή και έχω εντυπωσιαστεί πολύ από τον τρόπο που χειρίζεσαι τα χρώματα. Θα ήθελα να σου προτείνω άλλον έναν τρόπο κατασκευής θάλασσας που βασίζετε στο παιχνίδι με τα χρώματα...... http://ipmsstockholm.org/magazine/2002/11/stuff_eng_tech_sea_water.htm και στον γύψο,που πιστεύω πως δουλεύεται πιο εύκολα.

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #233 στις: Μαΐου 03, 2012, 10:20:05 μμ »
Σ ευχαριστω πολυ!:)
Την ειχα δει αυτη τη τεχνικη κ ηταν στις επικρατεστερες.το αποτελεσμα ειναι φοβερο.ο λογος που την απερριψα ηταν το οτι διαβασα απο αρκετους πωα τα κυματα απο το αλουμινοχαρτο ειναι καλυτερα σε μικρες κλιμακες οπως 1:700 κ οτι στην 1:350 ειναι εκτος κλιμακας.σωστο η λαθος δεν το ξερω!

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #234 στις: Μαΐου 03, 2012, 10:38:16 μμ »
Το αλουμινόχαρτο είναι για τα τρόφιμα... Και μόνο... για θάλασσα με τίποτα...  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #235 στις: Μαΐου 03, 2012, 10:45:41 μμ »
Οκ!!ετσι κ αλλιως θ ακολουθησω τη τεχνικη του c.nemo που με τοση υπομονη μου περιεγραψε!!με το κοινο φελιζολ γιατι το κιτρινο δεν το βρηκα!οπως κ ν εχει οσο περισσοτερες ιδεες παρουσιαζονται τοσο το καλυτερο!κ ο καθενας ακολουθει οποια του ταιριαζει!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #236 στις: Μαΐου 03, 2012, 10:47:24 μμ »
Kυριακή Καλησπέρα ,για τους κυματισμούς έχει γίνει πολλή κουβέντα ,πολλές από αυτές έχουν γίνει και εκτός φόρουμ με συνάδερφους μοντελιστές .Η ταπεινή μου γνώμη είναι οτι για τη θάλασσα δεν υπάρχει κλίμακα .Το θέμα είναι τι θέλουμε να αναπαραστήσουμε.Μπορείς να έχεις μια θάλασσα γυαλί σαν λίμνη μέχρι μια θάλασσα φορτουνιασμένη με καράβια γίγαντες να δείχνουν νάνοι μπροστά στη μανία των κυμμάτων.
Απλά πιστευω οτι το αλουμινόχαρτο δεν έχει τους ιδανικούς κυμματισμούς ,είναι κάπως ακανόνιστοι και στέκονται όπου θέλουν αυτοί.

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #237 στις: Μαΐου 03, 2012, 10:56:45 μμ »
Σαν ασχετη που ειμαι κ κρινοντας εκ του αποτελεσματος δηλ απο τις θαλασσες σου,θα ενστερνιστω την αποψη σου!!:))

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #238 στις: Μαΐου 03, 2012, 11:03:42 μμ »
Σαν ασχετη που ειμαι κ κρινοντας εκ του αποτελεσματος δηλ απο τις θαλασσες σου,θα ενστερνιστω την αποψη σου!!:))

Εκ του δικού σου αποτέλεσματος και εγώ με τη σειρά μου ,και κρίνοντας από αυτό που βλέπω στις φωτογραφίες σου ,δεν βλέπω καμία άσχετη ή ακόμα και άπειρη θα τολμούσα να πω.Συνήθως πέρνει αρκετά χρόνια για τέτοιο αποτέλεσμα.

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #239 στις: Μαΐου 03, 2012, 11:27:37 μμ »
Με τιμαει ιδιαιτερα να διαβαζω κατι τετοιο εδω μεσα,σ ενα χωρο που ειμαι ασχετη πραγματικα κ περιτριγυρισμενη απο τοσα ατομα που ασχολουνται τοσα χρονια με αυτη τη τεχνη κ εχουν φτιαξει αριστουργηματα.
Οσο κ αν πιανουν τα χερια μου μιας κ ασχολουμαι ετσι κ αλλιως με τα εικαστικά δεν θα ηταν το ιδιο αν δεν με βοηθουσατε κ δεν μου μεταδιδατε με τοσο ομορφο τροπο το μερακι σας.
Αυτο κανει αυτο το φορουμ τοσο πετυχημενο κ οχι απλως οι γνωσεις για το αντικειμενΟ που σιγουρα παρουσιαζονται εδω μεσα.
Εχω δρομο ακομη μπροστα μου!!!κ θα τον ακολουθησω γιατι δεν με αποτρεψατε!κ μακαρι στο μελλον ν φανω ανταξια των λογων σου!!

Κ για να μην ξεχνιομαστε(χαχα..)μπορω να χρησιμοποιησω τεμπερεσ αντι για ακουαρελεσ στη θαλασσα;εχει διαφορα;
Καλη συνεχεια σ ολους!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #240 στις: Μαΐου 03, 2012, 11:37:23 μμ »
Με τιμαει ιδιαιτερα να διαβαζω κατι τετοιο εδω μεσα,σ ενα χωρο που ειμαι ασχετη πραγματικα κ περιτριγυρισμενη απο τοσα ατομα που ασχολουνται τοσα χρονια με αυτη τη τεχνη κ εχουν φτιαξει αριστουργηματα.
Οσο κ αν πιανουν τα χερια μου μιας κ ασχολουμαι ετσι κ αλλιως με τα εικαστικά δεν θα ηταν το ιδιο αν δεν με βοηθουσατε κ δεν μου μεταδιδατε με τοσο ομορφο τροπο το μερακι σας.
Αυτο κανει αυτο το φορουμ τοσο πετυχημενο κ οχι απλως οι γνωσεις για το αντικειμενΟ που σιγουρα παρουσιαζονται εδω μεσα.
Εχω δρομο ακομη μπροστα μου!!!κ θα τον ακολουθησω γιατι δεν με αποτρεψατε!κ μακαρι στο μελλον ν φανω ανταξια των λογων σου!!

Κ για να μην ξεχνιομαστε(χαχα..)μπορω να χρησιμοποιησω τεμπερεσ αντι για ακουαρελεσ στη θαλασσα;εχει διαφορα;
Καλη συνεχεια σ ολους!
Να σε καλά ,την αλήθεια είπα!
Η τέμπερα αν αραιωθεί πολύ με νερό γίνεται η ακουαρέλα .......κάνει και παρακάνει .Μην τη φοβηθείς πιό πιχτή πιό αραιή ,επαναλλαμβανοντας στην επιφάνεια θα έχεις αποτέλεσμα.Εχε υπόψη σου όμως οτι το πραγματικό χρώμα της το βλέπεις οταν μπει το πρώτο γυαλιστερό χέρι βερνίκι.
Απαξ και περάσεις βερνίκι όμως καιμιά ακουαρέλα τέμπερα δε θα πιάσει επάνω,οπότε θα πρέπει να είσαι σίγουρη για τον αν σου αρέσει το χρώμα.Γι΄αυτό το λόγο πέρνα πρώτα ένα χέρι ατλακόλ (οπως είπαμε χτυπόντας το πινέλο κάθετα και καλύπτοντας όλη τη βαμμένη θάλασσα)
και οταν στεγνώσει θα ξέρεις πως θα γίνει και με τα βερνίκια.....αν το χρώμα δεν σου αρέσει ,μπορείς να ξαναεπαναλλάβεις με τα χρώματα χωρίς πρόβλημα!Καλή συνέχεια!

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #241 στις: Μαΐου 03, 2012, 11:40:32 μμ »
Α,ωραια!σ ευχαριστω!μεσα στο σαβ/κο θα τη ξεκινησω!πηρα τα συνεργα κ ειμαι ετοιμοπολεμη!!:)
Καλο βραδυ

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #242 στις: Μαΐου 05, 2012, 01:27:30 πμ »
Καλησπερα!οπως εχω ξαναπει κ πιο πανω ειχα σκοπο να μην χρησιμοποιησω βελτιωτικα αλλα μονο ρελια μιας κ τα θεωρω απαραιτητα.νομιζα βεβαια πωσ βαζεις απο αυτα παντου οπως πχ σκαλες κ οχι μονο τα γυρω καγκελα.δεν θα φαινεται ασχημο να υπαρχουν καγκελα γυρω γυρω αλλα οι σκαλες πχ η η γεφυρα-διαδρομΟς να μην εχουν;Κ ενα περισσοτερο  που θελω να βαλω κ πληρωμα.να το αφησω κ να μη βαλω ουτε ρελια;τι λετε;

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #243 στις: Μαΐου 05, 2012, 01:44:23 πμ »
Κοίτα τώρα τι γίνεται...
Ο διάδρομος που λες έχει δεξιά αριστερά... κάτι σαν κάγκελα όπως θα μπορούσαν να αποδωθούν από το πλαστικό... το ίδιο και στην γέφυρα αλλά και στο επίστεγο... σίγουρα δεν μπορείς να κάνεις κάτι για εκεί...
Τα ρέλια είναι σαν το rigging... σίγουρα μπορείς να φτιάξεις ένα πλοίο χωρίς αυτά... αλλά με αυτά το μοντέλο είναι άλλο πράγμα... θα σου συνιστούσα λοιπόν να βάλεις έστω και αυτά τα λίγα ρέλια μπρος και πίσω...

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #244 στις: Μαΐου 05, 2012, 01:46:21 πμ »
Τα ρέλια είναι σαν το rigging... σίγουρα μπορείς να φτιάξεις ένα πλοίο χωρίς αυτά... αλλά με αυτά το μοντέλο είναι άλλο πράγμα... θα σου συνιστούσα λοιπόν να βάλεις έστω και αυτά τα λίγα ρέλια μπρος και πίσω...
+1

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #245 στις: Μαΐου 05, 2012, 01:50:32 πμ »
Αν ηξερα οτι τα υπολοιπα οπως σκαλες κτλ ειναι  στο σετ φωτοχαραγμενων θα το ειχα παρει.δεν πειραζει!ας βαλω αυτα τα λιγα! Στις σκαλες ας προσεχουν γιατι δεν θα εχουν απο που να κρατηθουν!(χεχεχε!)

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #246 στις: Μαΐου 05, 2012, 02:01:18 πμ »
Βλέποντας το κομματι ξυλο για τη βαση σκεφτηκα να τοποθετησω διαγωνια το πλοιο,στη μια γωνια να κανω μια οβιδα να πεφτει στο νερο κ στην επιφανεια της θαλασσας να κανω ν φαινονται κ μερικοι πυροβολισμοι απο αερα οπως εχει κ στη ζωγραφιά στο κουτι του κιτ.
Ειπα να κανω μια προχειρη δοκιμη τοποθετωντας μια οδοντιγλυφιδα κ βαζοντας προχειρα λιγη σιλικονη.το ερωτημα μου ειναι ποσο μεγαλος πρεπει νε ειναι ο πιδακας σε σχεση μΕ το ολοιο;

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #247 στις: Μαΐου 05, 2012, 02:09:18 πμ »
Κυριακή ,καλησπέρα .Να μας στείλεις θέλεις βραδιάτικα;
Λοιπόν καθαρά προσωπική άποψη, πιστευω οτι το φελιζόλ είναι πολύ μεγάλο,θα έχεις πολλά νεκρά σημεία .Θα προτεινα να μειωθεί τουλάχιστον περί τα 2 πλάτη του πλοίου σου.
Ωραίο κολπάκι με στη σιλικόνη...η βολές που βλέπεις στο κουτί δεν είναι από αεροσκάφη ,δεν νομίζω να έλαβαν μέρος τότε ,δεν ξέρω αν πέταξε και τίποτα εκτός από γλάρους κατά τη ναυμαχία!
Πιστευω οτι θα πρέπει να την κάνεις (την έκρηξη)πιό μυτερή!

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #248 στις: Μαΐου 05, 2012, 02:19:14 πμ »
Μου το εκοψε αλλος το ξυλο.κ εγω οταν το ειδα απογοητευτηκα κ γι αυτο σκεφτηκα να το βαλω διαγωνια.πρεπει να κοπει,ε;κ κολλησα το φελιζολ η χαζη!
Θα κανω κανα δυο δοκιμες ακομη κ βλεπουμε!ποσο υψος στην εκρηξη σε αχεση με το πλοιο λες;δουλευεται ωραια η σιλικονη!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #249 στις: Μαΐου 05, 2012, 02:25:35 πμ »
Ναι έχεις το ξύλο από κάτω,το είδα!Θα χρειαστείς και πολύ στόκο!Κοίτα μπορεί να κοπεί όλο μαζί φελιζόλ και ξύλο.
Τώρα για το υψος του πίδακα εγώ δεν θα το έκανα ψηλότερο είναι βολές από άλλο πλοίο και οχι βόμβα αεροσκάφους ,εκεί θα έπρεπε να γίνει πολύ ψηλότερος.Νομίζω οτι αν αλλάξεις το σχήμα του θα είσαι εντάξει.

Tags: