Αποστολέας Θέμα: Kре́йсер «Варя́г» 1/350 Звезда  (Αναγνώστηκε 22778 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • modelclub.gr
Απ: Kре́йсер «Варя́г» 1/350 Звезда
« Απάντηση #200 στις: Απριλίου 24, 2012, 02:19:26 μμ »
Σ ευχαριστω πολυ!!:)καλη συνεχεια κ σε σενα!!

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #201 στις: Απριλίου 26, 2012, 01:29:53 πμ »
Καλησπερα σε ολους.ψαχνομαι αυτες τις μερες σχετικα με τη κατασκευη θαλασσας.Διαβασα οτι σχετικο στο φορουμ.βρηκα πολυ ενδιαφερον αυτο

C.nemo μελλον τη τεχνικη σου θ ακολουθησω.ενας φιλος μου ειπε οτι θα μου φερει φελιζολ οικοδομης.ελπιζω ν ειναι το καταλληλο.αν μου ελεγες την ονομασια/κωδικο του θα βοηθουσε πολυ.
Ειχα δει ενα βιντεο στο οποιο ενα τυπος χρησιμοποιουσε σιλικονη κ ουσιαστικα τη "ταιμπαγε" μ οδοντιγλυφιδα πανω στα κυματα μ εντυπωσιακα αποτελεσματα.εφτιαχνε μ ενα κομματι οσοντογλυφιδας κ χτιζοντας με σιλικονη μεχρι κ το αχηματισμο στο νερο απο οβιδα.(επειδη δεν μπορω να το βρω με τιποτα παλι αν καποιος το εχει υποψην του ας στειλει λινκ)
Ηθελα λοιπον να σε ρωτησω αν θα μπορουσε να χρησιμοποιησω σιλικονη πανω απο την ατλακολ.η μηπως να μην εβαζα καθολου ατλακολ αλλα μονο σιλικονη;
Σιγουρα θα πεσουν πολλες δοκιμες!!!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #202 στις: Απριλίου 26, 2012, 02:48:41 πμ »
Κυριακή εγώ το υλικό το ζητάω ως κίτρινο φελιζόλ ,το φελιζόλ βέβαια είναι το λευκό αυτό με τις μπιλίτσες,κάνει και αυτό (το έχω χρεισμοποιήσει)απλά σε δυσκολευει να στρώσεις τον πηλό γιατί είναι πολύ πιό μαλακό.Τώρα τελευταία και μετά από αρκετές θάλασσες χρεισιμοποιώ και σίλικόνη περισσότερο για την αναπαράσταση των αφρών.

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21615.0.html

Οι αφροί έχουν γίνει με μείξη δύο σιλικόνων λευκής η οποία βάφεται και κοινής διάφανης .
Εχω τελειώσεις με τον πηλό.Βαμμένος με νεροχρώματα περασμένος με πολλά χέρια γυαλιστερού βερνικιού και τοποθετιμένο το καράβι στη θάλασσα πλέον δουλέυω το μείγμα που λέμε γυρω από το σκάφος ,χρησιμοποιώ σκληρό πινέλο και οδοντογλυφίδες για να την απλώσω.
Οι αφροί δεν είναι βαμμένοι,το χρώμα είναι του υλικού.Καλή συνέχεια και οτι θες στη διαθεσή σου.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #203 στις: Απριλίου 26, 2012, 02:59:18 πμ »
Δηλαδη στην περιπτωση αυτη δεν χρησιμοποιεις καθόλου ατλακολ κ βαζεις βερνικι;η απλωνης κ ενα στρωμα σιλικονης σ ολη την επιφανεια οπως ο τυπος στο βιντεο;

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #204 στις: Απριλίου 26, 2012, 03:00:15 πμ »
*απλωνεις

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #205 στις: Απριλίου 26, 2012, 03:26:37 πμ »
Ναι ξέχασα ,μάλλον σε μπέρδεψα περισσότερο.......sorry.

Tα Βήματα για τη θάλλασα όπως τα κάνω εγώ .....

Φέλιζόλ στη διάσταση που θέλουμε για να βάλουμε το πλοίο μέσα(καλό είναι να το έχεις κολλήσει σε κάποιο ξύλο ανάλογο)

Κόψιμο κεντρικά το φελιζόλ στο σχήμα της γάστρας για να μπει το πλοίο.

Απλωμα του πηλού στο φελιζόλ και δημιουργειά της υφής της επιφάνειας του νερού με κάποιο σκληρό πλακέ πινέλο.

Αστάρωμα της επιφάνειας.Εγώ εκεί περνάω ένα αραιωμένο στρώμα ατλακόλ και οταν στεγνώσει περνάω ένα χέρι ακρυλικό γκρι χρώμα.Κάτι σαν βάση για να πατήσουν τα χρώματα που ακολουθούν.

Βάφω όλη τη θάλασσα με χρώματα ακουαρέλας οχι πολύ αραιωμένα ,στην υφή της τέμπερας ένα πράγμα.

Εδώ περνάω το πρώτο έναμελ γυαλιστερό βερνίκι ,οχι ακρυλικό θα σηκώσει τα χρώματα .

Επόμενο βήμα ,πολύ σημαντικό το ανακάλυψα τελευταία ,διαβάζοντας πολλές τεχνικές θαλασσών , περνάω όλη την επιφάνεια με ατλακόλ χωρίς να την αραιώσω χτυπωντας στην κυριολεξία με ένα πινέλο όλη την επιφάνεια.Δημιουργούνται και άλλες πολύ ωραίες πτυχώσεις σε κάθε κυματάκι που έχει διαμορφωθεί νωρίτερα από τον πηλό.

Οταν όλα αυτά στεγνώσουν περνάω πολλά χέρια γυαλιστερό βερνίκι ,αν το αραιώσεις και λίγο μπορείς να περάσεις όσα θέλεις,όσα περισσότερα τόσο καλύτερα.

Τώρα μπαίνει το καράβι στη θέση του :mrgreen:νόμιζες οτι το είχαμε βάλει ήδη ε;
το κενό που αφήνει το καλύπτω με ατλακόλ ,γεμίζοντας σιγά σιγά το κενό ,οταν στεγνωσει η ατλακόλ θα χρειαστεί να ξαναεπαναλλάβεις για να φτάσεις τη στάθμη της θάλασσας,η ατλακόλ έχει την τάση να μαζευει λίγο.Στο τέλος το κενό έχει χαθεί ως δια μαγείας.

Τελευταίο στάδιο το πιό ωραίο ,η μείξη .Διάφανη σιλικόνη και λευκή η οποία βάφεται (για τη σύσταση μιλάω εμείς δεν θα τη βάψουμε)
Βάζεις πενταπλάσια ποσότητα διάφανης και λίγο λευκή.Ανακατευεις να γίνει ένα και βάζεις όπου πιστευεις οτι υπάρχουν αφροί και κύματα.Αν κάτι δε σου αρέσει αφήνεις να στεγνώσει και το αφαιρείς πολύ ευκολα.

::salut:: ::salut:: ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #206 στις: Απριλίου 26, 2012, 03:38:08 πμ »
Σ ευχαριστω παρααα πολυ!!!!Γκρι σκουρο προς μαυρο εννοεις τη βαση;ουσιαστικα δηλ τη θαλασσα τη βεφεις με χρωματα ακουερελας.αν μπορεις να μου πεις τους κωδικους των βασικων χρωματων..
Φελιζολ μαλλον εννοεις εξηλασμενη πολυστερινη xps.αν δν βρω την κιτρινη αλλα τη μπλε το ιδιο κανει;
εχω κ ενα heavy gel medium gloss της amsterdam.θα το χρησιμοποιησω στις δοκιμες που θα κανω να δω διαφορα σε σχεση με τη σιλικονη.
Σ ευχαριστω και παλι για τα φωτα σου κ συγνωμη που σε ζαλισα!!!!:)

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #207 στις: Απριλίου 26, 2012, 03:52:27 πμ »
Καταρχήν δε με ζαλίζεις,Το γκρι που χρεισιμοποιώ είναι μεσαίο ,αλλά δεν πιστευω οτι έχει και πολύ σημασία στο τέλος δεν θα φαίνεται ,ίσως και κάποιο μεσαίο μπλε να είναι το ιδιο.Απλά πιστευω οτι θα σε βοηθήσει με τα χρώματα να μην είναι πολύ σκούρο.
Τα χρώματα είναι  Prussian blue,cobalt blue, ultamarine blue,indigo blue,ivory black ,και ένα πράσσινο σκούρο ,δεν το θυμάμαι μου έχει τελειώσει.
Αυτά είναι σε σωληνάρια,βάζω λίγο από το κάθε ένα, σε ένα πιάτο αρκετό νερό ,αλλά δεν τα μπερδέυω τελείως μεταξύ τους.Η τελική μείξη γίνεται επι τοπου στη θάλασσα ,έτσι έχω μια επιφάνεια με λίγο πιό πράσσινη εδώ λίγο πιό μπλέ εκεί ή λίγο πιό μαυρη αλλού.
Βασικό χρώμα είναι και το λευκό ,βάζοντας λίγο στο μείγμα δίνεις το τελικό φως στα χρώματα ώστε να δουλέψουν κάτω από το βερνίκι.

Το μπλε φελιζόλ θα σε δυσκολέψει πολύ για θάλασσα ,καλύτερα το άσπρο το απλό αν δεν βρεις το κίτρινο!Καλή συνέχεια! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #208 στις: Απριλίου 26, 2012, 03:59:03 πμ »
Σ ευχαριστω και παλι! ::thanx::
Καλο βραδυ

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #209 στις: Απριλίου 28, 2012, 01:14:38 πμ »
Παιδια ειχα κανει τα φουγαρα πριν καποιες μερες κ τωρα που τα βλεπω δν μου αρεσουν καθόλου..φαινεται η γραμμη στο σημειο που κολλανε τα δυο κομματια.το κακο ειναι οτι τα ειχα βαψει..μην ρωτησετε γιατι δεν το ειδα πριν το βαψιμο..μια η περασμενη ωρα,μια η κουραση μετα τη δουλεια..κ εγω απορω με τον εαυτο μου!:)) η ερωτηση ειναι μπορω να κανω κατι πανω απο τη μπογια η μενουν ετσι;απλα θα χαλανε λιγο το αποτελσμα

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #210 στις: Απριλίου 28, 2012, 03:45:43 πμ »
Παιδια ειχα κανει τα φουγαρα πριν καποιες μερες κ τωρα που τα βλεπω δν μου αρεσουν καθόλου..φαινεται η γραμμη στο σημειο που κολλανε τα δυο κομματια.το κακο ειναι οτι τα ειχα βαψει..μην ρωτησετε γιατι δεν το ειδα πριν το βαψιμο..μια η περασμενη ωρα,μια η κουραση μετα τη δουλεια..κ εγω απορω με τον εαυτο μου!:)) η ερωτηση ειναι μπορω να κανω κατι πανω απο τη μπογια η μενουν ετσι;απλα θα χαλανε λιγο το αποτελσμα
Kυριακή καλησπέρα !Τα φουγάρα τα έχεις τοποθετίσει στο πλοίο;Αν όχι μπορείς να στοκάρεις και να τα τρίψεις ,αν ναι οτι κάνεις με τον κόφτη .Προσπαθείς να λειάνεις τον κύλινδρο τοποθετόντας την κόψη του κόφτη τελείως κάθετα ως προς την ένωση και με κινήσεις πάνω κάτω θα εξαφανιστεί αρκετή από τη γραμμή.
Και επίσης με καμιά μικρή λίμα μπορείς να κάνεις δουλειά!

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #211 στις: Απριλίου 28, 2012, 03:49:06 πμ »
Οχι δεν τα εχω βαλει ευτυχως!οποτε δεν πειραζει που τα εχω βαψει.υγρο στοκο;

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #212 στις: Απριλίου 28, 2012, 03:53:57 πμ »
Οχι δεν τα εχω βαλει ευτυχως!οποτε δεν πειραζει που τα εχω βαψει.υγρο στοκο;
Οκ οπότε δεν έγινε τίποτα θα τα ξαναβάψεις...υγρό στόκο αλλά 500αρι αν έχεις και με τον 1000αρι θα κάνεις δουλειά αλλά ίσως χρειαστεί να επαναλλάβεις.

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #213 στις: Απριλίου 28, 2012, 03:56:39 πμ »
500αρι εχω!ωραια!σ ευχαριστω!κ παλι!!:)

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #214 στις: Απριλίου 28, 2012, 03:58:21 πμ »
Κανένα πρόβλημα όπως βλέπεις είμαστε ανοιχτοί όλο το εικοσιτετράωρο! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Καλή συνέχεια! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #215 στις: Απριλίου 28, 2012, 04:02:23 πμ »
Οντως!ασε κ εγω ειπα να ξεκινησω τον μοντελισμο για να χαλαρωνω μετα τη δουλεια γιατι δεν μπορω να κοιμηθω λογω υπερεντασης κ τελικα ναι μεν χαλαρωνω αλλα κοιμαμαι λογοτερο!!!αρρωστια!!καλο βραδυ!

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #216 στις: Μαΐου 01, 2012, 01:45:32 πμ »
Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.
Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

Κατασκευαστικα τελειωσε!!μικρες βελτιωσεις σε λεπτομεριες που θα δω απο τις φωτο.θα περασω παρκετινη κ μετα weathering!οποια σχετικη συμβουλη δεκτη!το κοκκινο της γαστρας που εχει λεκεδες δεν το ξαναπερναω εφοσον θα φαινεται ελαχιστα στη θαλασσα.τα σχοινια μπαινουν μετα;εδω θα χρειαστω οπωσδηποτε τη βοηθεια σας!
Γνωμες κ παρατηρησεις εννοειται κ αυτες δεκτες!

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #217 στις: Μαΐου 01, 2012, 08:09:04 μμ »
Ένα κακό που έχουν τα πλοία είναι ότι έχουν πάνω τους πολλά συμπράγκαλα και λεπτομέρειες... Αυτά κάνουν δύσκολο το πλύσιμο και τις άλλες τεχνικές του weathering. Ίσως δεν έπρεπε να είχες βάλει τις βάρκες και τα καπόνια. Θα ταλαιπωρηθείς για να κάνεις δουλειά στο μεσόστεγο.

Επίσης σου έχει ξεφύγει σε μερικά σημεία το μαύρο στις τσιμινιέρες.

Καλό θα είναι να αποφεύγεις να κάνεις διορθώσεις χρώματος μετά τις παρκετίνες γιατί αλλάζει η τονικότητα του χρώματος ανάλογα με τα χέρια παρκετίνης.

Με τι θα κάνεις το rigging;

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #218 στις: Μαΐου 01, 2012, 08:21:55 μμ »
Τα καπονια τι ειναι;;στα φουγαρα συνειδητα το αφησα.ετσι κ αλλιως θα μπει μαυριλα.να το διορθωσω λες,ε;θα φαινεται;δεν εχω περασει ακομη παρκετινη.κ βασικα δεν ηξερα οτι επρεπε να γινει πριν τη τοποθετηση καποιων κομματιων.απ οσα διαβασα νομιζα στο τελος της κατασκευης.οσο για το rigging τα παιδια εδω μου ειπαν για συνθετικη κλωστη.δεν την εχω παρει ακομη

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #219 στις: Μαΐου 01, 2012, 08:37:38 μμ »
Τα καπονια τι ειναι;;στα φουγαρα συνειδητα το αφησα.ετσι κ αλλιως θα μπει μαυριλα.να το διορθωσω λες,ε;θα φαινεται;δεν εχω περασει ακομη παρκετινη.κ βασικα δεν ηξερα οτι επρεπε να γινει πριν τη τοποθετηση καποιων κομματιων.απ οσα διαβασα νομιζα στο τελος της κατασκευης.οσο για το rigging τα παιδια εδω μου ειπαν για συνθετικη κλωστη.δεν την εχω παρει ακομη

καπόνια. καταπληκτικά ψαράκια, με δάχτυλα στα μπροστινά πτερύγια για να περπατούν στο βυθό, νόστιμα σούπα... :D αστειεύομαι βέβαια  :lol: είναι οι γερανοί που εδώ στην περίπτωση μας κρεμονται οι βάρκες...

Για το λαδόξυδο που λες, συνήθως έτσι γίνεται... στον αέρα και την ξηρά... στα καράβια είναι αλλιώς λόγω των διαφόρων αντεικειμένων που έχουν γύρω γύρω...αλλά τώρα μην τρελαίνεσαι και κυρίως μην επιχειρήσεις να βγάλεις τίποτα για να έχεις πρόσβαση πιό μέσα... το πιθανότερο είναι οτι θα γίνει ζημιά...

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #220 στις: Μαΐου 01, 2012, 08:44:03 μμ »
Οκ!οπως καταλαβαινετε ειμαι λιγο ασχετη κ με τον μοντελισμο κ με τα ναυτιλιακα!!που θα παει ομως;κατι θα μαθω!:))το rigging μετα το weathering?θα προσπαθησω παρα τα εμποδια(καπονια:) ) κατι να κανω..ειπαμε στο πρωτο πειραματιζομαστε!

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #221 στις: Μαΐου 01, 2012, 09:12:46 μμ »
Τη καπνα στα φουγαρα αν τη κανω με παστελ κλειδωνω το χρωμα με το στερεωτικο σπρέι για καρβουνο που εχω η υπαρχει καποιος αλλος τροπος;εκτος απο τα πλαγια κομματια στη γαστρα,τις αγκυρες  κ τα οκια(ετσι δεν λεγονται;) τι αλλο πολυ βασικο δεν θα πρεπει σε καμια περιπτωση να παραλειψω;

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #222 στις: Μαΐου 02, 2012, 12:03:35 πμ »
Κυριακή καλησπέρα και καλό μήνα!Για την κάπνα στα φουγάρα μια και θα γίνουν με παστέλ(και εγώ το ιδιο κάνω)καλό θα είναι να μην σφραγίσεις με το στερεωτικό μια και συνήθως προορίζεται για παστέλ σε χαρτί!Τόσο καιρό ποστάρεις δεν είμαι σίγουρος αν χρησιμοποιείς αερογράφο (περισσότερο στάθηκα στις φωτογραφίες της δουλειάς σου) .Ενα ματτ βερνίκι είναι το ιδανικό για να σταθούν μόνιμα πάνω!
Οπως είπαν και τα παιδιά καλύτερα να μην έβαζες τις βάρκες επάνω και να τις άφηνες για το τέλος ,ισως και μετά από το rigging.
μπορείς για το weathering να χρησιμοποιείσεις λάδια με ανοιχτότερα και σκουρότερα γκρι του βασικού σου,για το rigging οσο πιό λεπτη κλωστή βρεις τόσο καλύτερα και οσο πιό πολλά συρματόσχοινα-σύρματα -ιστία μπουν τόσο πιό ωραίο το αποτέλεσμα.
Εδω χρειάζεται λίγο προγραμματισμό τι θα βάλεις πρώτα ,συνήθως αρχίζουμε με αυτά που είναι κοντά στους ιστούς και τους πλαισιώνουν και είναι κάθετα ως προς αυτούς μετά τα οριζόντια από κάτω προς τα πάνω .Καλή συνέχεια .........έχει βγει superb!

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #223 στις: Μαΐου 02, 2012, 12:12:30 πμ »
Μιάς και δεν είμαι καραβάς, δεν μπορώ να συμβουλέψω ιδιαίτερα, μιάς και το τελευταίο πλοίο που έφτιαξα, είναι πολύ χειρότερο... Το μόνο που έχω να πώ είναι πως το πρώτο σου μοντέλο βγήκε υπέροχο. Ό,τι συμβουλέψουν τα παιδιά, απλώς θα συμβάλει στο να γίνει τέλειο. Καλή συνέχεια με το ριγκινγκ και τις φθορές! ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #224 στις: Μαΐου 02, 2012, 12:26:29 πμ »
Καλο μηνα!σας ευχαριστω πολυ κ τους δυο!το αποτελεσμα,αν το θεωρησουμε τουλαχιστον αξιοπρεπεσ,σιγουρα δεν θα ηταν το ιδιο χωρις τις συμβουλες ολων!
C.nemo δεν εχω αερογραφο!φανταζομαι με πινελο δεν γινεται;
Για τις βαρκες δεν το ηξερα δυστυχως.θα προσπαθησω οτι κανω ετσι τωρα..
Οσο για το rigging κ μονο που βλεπω το σχεδιο στις οδηγιες κ ετοιμα μοντελα..αγχωνομαι!!
Η κλωστη να ειναι μαυρη;κολλαω πρωτα τη μια ακρη κ οταν στεγνωσει τεντωνω κ κολλαω την αλλη;με κυανοακρυλικη;

Tags: