Αποστολέας Θέμα: Μάρκος Μπότσαρης 75mm  (Αναγνώστηκε 1724 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος δημοσθενης μιχαηλ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • modelclub.gr
Μάρκος Μπότσαρης 75mm
« στις: Μαρτίου 20, 2012, 07:22:30 μμ »
Έχω μία αδυναμία στα ελληνικά θέματα και όταν ο φίλος μου ο Δημήτρης μου μίλησε για τον Μ.Μπότσαρη ενθουσιάστηκα.
Με το που έφτασε λοιπόν στα χέρια μου η φιγούρα την ξεκίνησα σχεδόν αμέσως.
Έχω ορισμένες αμφιβολίες για το όλο σκηνικό (πόσο αντικειμενικό είναι) και θα 'θελα και τις δικές σας απόψεις.
Η ρητίνη έχει αρκετά καλή ποιότητα και η εφαρμογή ήτανε πολύ καλή.
Μετά από μια περιπέτεια με το αστάρομα της φιγούρας, έβαψα για πρώτη μου φορά με χρώματα ακρυλικά ζωγραφικής της Talents.
Σου δίνουνε καλύτερη παλέτα αλλά είναι ποιο δύσκολα στο δούλεμα. Το αποτέλεσμα το βλέπετε και το κρίνετε.

Αποσυνδεδεμένος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ελλαδιστάν
Απ: Μάρκος Μπότσαρης 75mm
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 20, 2012, 07:48:37 μμ »
Καλησπέρα Δήμο,

Υπέροχο βάψιμο, Μπράβο!!!

Απόστολος  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος xristosstergiou

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 20, 2012, 09:15:33 μμ »
Γειά σου Δημοσθένη! Εξαιρετική δουλειά! Όλες οι λεπτομέρειες σου μου φαίνονται υπέροχες, όπως και τα κόκκινα και τα εξαιρετικά πλακάκια! Θα έλεγα μόνο ότι μπροστά στον ολοζώντανο Μπότσαρη, κάτι θέλει ο σκύλος... Μπορεί και να με ξεγελάει ο φακός...

Spoiler (hover to show)

Πάντως και πάλι μπράβο! ::salut::
Οι βιτρίνες αποδεικνύονται πάντα μικρές...!

Αποσυνδεδεμένος Θεόδωρος Γιαννακόπουλος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Σ.Ε.Μ για πάντα
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 20, 2012, 09:30:12 μμ »
Η φιγούρα βασίζεται σε πίνακα [ http://www.oceansbridge.com/oil-paintings/product/44275/markosbotsaris1874 ] γάλλου ζωγράφου, μεταγενέστερου της εποχής του Μάρκου, ο οποίος αρεσκόταν σε ανατολίτικα θέματα, τα οποία ήταν της μόδας τότε στην Ευρώπη. Είμαι σχεδόν βέβαιος πως τα ελληνικά σπίτια, ακόμα και τα αρχοντικά, δεν είχαν επένδυση από διακοσμημένο πλακάκι (δεν αποκλείεται όμως ο "Μάρκος"να βρέθηκε καλεσμένος σε κάποιο μωαμεθανικό σπίτι...). Επίσης, έχω ένσταση για την ελληνικότητα της φορεσιάς του, καθώς το βελούδο μου φαίνεται εξεζητημένο ύφασμα. Φορεσιές αυτού του τύπου και ποιότητας, δεν φαίνεται λογικό να φορούσαν οι -ισόβιοι στρατιώτες- Σουλιώτες, παρά μόνον οι ηγεμόνες της Βλαχίας και φαναριώτες μεγαλοσχήμονες [ Μιχαήλ Σούτσος : http://www.nationalgallery.gr/site/content.php?sel=382&artwork_id=74886 ]. Όμως, περί ορέξεως (του ζωγράφου, του μοντελιστή, του καλλιτέχνη...), κολοκυθόπιτα...

Δημοσθένη, ως προς το βαφτικό κομμάτι, μου αρέσει το σύνολο. Λεπτομέρεια με σημασία : οι χρυσοκλωστές, δεν πρέπει να βάφονται με μεταλλικά χρώματα, αλλά με τα συμβατικά κιτρινοκαφεκόκκινα  που ανοίγουν έως το λευκό.
Καλή συνέχεια με περισσότερες δημιουργίες ελληνικού ενδιαφέροντος !

** O πρωταθλητισμός σε ρίχνει στα αναβολικά. Απαλλάξου από το άγχος των μεταλλίων ! **

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 20, 2012, 09:48:35 μμ »
Καλησπέρα Δήμο,

Υπέροχο βάψιμο, Μπράβο!!!

Απόστολος  ::salut::
Ευχαριστω Αποστολε.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 20, 2012, 09:55:18 μμ »
Γειά σου Δημοσθένη! Εξαιρετική δουλειά! Όλες οι λεπτομέρειες σου μου φαίνονται υπέροχες, όπως και τα κόκκινα και τα εξαιρετικά πλακάκια! Θα έλεγα μόνο ότι μπροστά στον ολοζώντανο Μπότσαρη, κάτι θέλει ο σκύλος... Μπορεί και να με ξεγελάει ο φακός...

Spoiler (hover to show)

Πάντως και πάλι μπράβο! ::salut::
Χριστο δεν ειχα υποψιν μου τον πινακα του Γαλλου.Δικαιως λοιπον κατι μου στραβωνε.
Ευχαριστω για τα σχολια.Οσκυλος οντως και εμενα δεν μου πολυαρεσε.τον παιδεψα αρκετα στο βαψιμο,αλλα δεν μου βγηκε.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 20, 2012, 10:07:39 μμ »
Η φιγούρα βασίζεται σε πίνακα [ http://www.oceansbridge.com/oil-paintings/product/44275/markosbotsaris1874 ] γάλλου ζωγράφου, μεταγενέστερου της εποχής του Μάρκου, ο οποίος αρεσκόταν σε ανατολίτικα θέματα, τα οποία ήταν της μόδας τότε στην Ευρώπη. Είμαι σχεδόν βέβαιος πως τα ελληνικά σπίτια, ακόμα και τα αρχοντικά, δεν είχαν επένδυση από διακοσμημένο πλακάκι (δεν αποκλείεται όμως ο "Μάρκος"να βρέθηκε καλεσμένος σε κάποιο μωαμεθανικό σπίτι...). Επίσης, έχω ένσταση για την ελληνικότητα της φορεσιάς του, καθώς το βελούδο μου φαίνεται εξεζητημένο ύφασμα. Φορεσιές αυτού του τύπου και ποιότητας, δεν φαίνεται λογικό να φορούσαν οι -ισόβιοι στρατιώτες- Σουλιώτες, παρά μόνον οι ηγεμόνες της Βλαχίας και φαναριώτες μεγαλοσχήμονες [ Μιχαήλ Σούτσος : http://www.nationalgallery.gr/site/content.php?sel=382&artwork_id=74886 ]. Όμως, περί ορέξεως (του ζωγράφου, του μοντελιστή, του καλλιτέχνη...), κολοκυθόπιτα...

Δημοσθένη, ως προς το βαφτικό κομμάτι, μου αρέσει το σύνολο. Λεπτομέρεια με σημασία : οι χρυσοκλωστές, δεν πρέπει να βάφονται με μεταλλικά χρώματα, αλλά με τα συμβατικά κιτρινοκαφεκόκκινα  που ανοίγουν έως το λευκό.
Καλή συνέχεια με περισσότερες δημιουργίες ελληνικού ενδιαφέροντος !

Θοδωρε πολλα ευχαριστω για τις λεπτομερεστατες πληροφοριες σου.Δεν ειχα ποτε μου ακουσει η διαβασει για αυτην την εκδοχη.
Ειλικρινα εκανα την βινιετα και ειμουνα προβληματισμενος.
Στην πρωτη ευκαιρια θα δοκιμασω τις χρυσοκλωστες οπως μου υποδεικνυεις.Ευχαριστω και για τις φωτο.

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 20, 2012, 11:00:51 μμ »
Η συγκεκριμένη φιγούρα δε μου αρέσει τόσο γιατί έτσι όπως τον βλέπω για Τούρκο μου μοιάζει (με ντύσιμο και ναργιλέ) παρά για Ελληνα. Προτιμούσα αυτή την εκδοχή που είναι καθαρά Ελληνική http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF:Ludovico_lipparini.jpg
Για τη φιγουρα Δημοσθένη νομίζω είναι ότι καλύτερο έχεις παρουσιάσει μέχρι τώρα. Μου αρέσει το βάψιμο της φιγούρας και το βάψιμο στο πλακάκι (για τον σκύλο θα συμφωνήσω με τον Χρήστο, γενικά τα ζώα είναι δύσκολα).

Θόδωρε μια απορία, ο πίνακας που δείχνες δεν απεικονίζει τον Μπότσαρη αλλά τον Λύτρα Νικηφόρο (απο ότι διαβάζω) πάνω σε αυτόν τον πίνακα ποιός βασίστηκε;
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

Αποσυνδεδεμένος Μιχαήλ7

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 20, 2012, 11:33:59 μμ »
Ο Νικηφόρος Λύτρας ήταν ο ζωγράφος του πίνακα. Εικονίζεται ο Μιχαήλ Βόδας Σούτζος.
ΕΛΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος Κ. Καριωτέλλης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 21, 2012, 12:37:30 μμ »
αξιολογη προσπαθεια, οσον αφορα το βαψιμο της φιγουρας. θα σταθω λιγο στο τεχνικο μερος, γιατι κι αυτο ειναι αρκετα σημαντικο. για να μπορεσεις να φερεις οσο το δυνατον το αριστερο χερι κοντα στο προσωπο αναγκαστηκες να στρεψεις το μπρατσο της καρεκλας προς τα εξω. οταν ομως στραβοκολησουμε κατι σχεδον και τα υπολοιπα με προβλημα θα μπουν. ετσι και το δεξι χερι δεν ακουμπα στο μπρατσο με φυσικοτητα, ουτε και το ποδι του στο εδαφος.  επισης αν και αφορα το βαψιμο, τεχνικα μιλωντας, στα πλακακια επρεπε να κανεις ενα επαναλαμβανομενο σχεδιο αλλα να ειναι το ιδιο σε ολα τα πλακακια. αυτο προσπαθησες, αλλα μονο σαν βασικη δομη μοιαζουν. οπως και οι γραμμες στα κατω πλακακια.  αυτο που πρεπει να κρατησεις ειναι οτι και ο χωρος πρεπει να βαφεται εξισου καλα, οσο και η φιγουρα.
 εχεις καλα στοιχεια παντως οσον αφορα τα χρωματα και αν δουλεψεις τα τεχνικα θα κανεις ομορφες δουλιτσες.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 21, 2012, 08:57:11 μμ »
αξιολογη προσπαθεια, οσον αφορα το βαψιμο της φιγουρας. θα σταθω λιγο στο τεχνικο μερος, γιατι κι αυτο ειναι αρκετα σημαντικο. για να μπορεσεις να φερεις οσο το δυνατον το αριστερο χερι κοντα στο προσωπο αναγκαστηκες να στρεψεις το μπρατσο της καρεκλας προς τα εξω. οταν ομως στραβοκολησουμε κατι σχεδον και τα υπολοιπα με προβλημα θα μπουν. ετσι και το δεξι χερι δεν ακουμπα στο μπρατσο με φυσικοτητα, ουτε και το ποδι του στο εδαφος.  επισης αν και αφορα το βαψιμο, τεχνικα μιλωντας, στα πλακακια επρεπε να κανεις ενα επαναλαμβανομενο σχεδιο αλλα να ειναι το ιδιο σε ολα τα πλακακια. αυτο προσπαθησες, αλλα μονο σαν βασικη δομη μοιαζουν. οπως και οι γραμμες στα κατω πλακακια.  αυτο που πρεπει να κρατησεις ειναι οτι και ο χωρος πρεπει να βαφεται εξισου καλα, οσο και η φιγουρα.
 εχεις καλα στοιχεια παντως οσον αφορα τα χρωματα και αν δουλεψεις τα τεχνικα θα κανεις ομορφες δουλιτσες.
Ευχαριστω για την κριτικη σου,την βρισκω επικοδομιτικη και εμπεριστατομενη.
Οπως εγραψα στο αρχικο μου σχολιο,η ποιοτητα της βινιετας ειναι πανω απο ικανοποιητικη,οχι ομως τελεια.
Ειναι αληθεια οτι δυσκολευτικα να φερω τα κοματια να καθησουν οπως θα επρεπε και οπως θα το ηθελα.
Ισως φταιω εγω ,ισως η κατασκευη.
Οσον αφορα τα πλακακια και τον περιβαλοντα την φιγουρα χωρο,στην εποχη που αναφερετε,ολα ειτανε χειροποιητα και ως εκ τουτου οι οποιες ασυμετριες, συγχωρουνται.
Για αλλη μια φορα ευχαριστω και εκτιμω ιδιαιτερα που μπηκες στον κοπο να δεις και να κριτικαρεις την δουλιτσα μου.

Tags: