Αποστολέας Θέμα: Στρατηγός Κίμων Μιλιτιάδου, 468 π.Χ.  (Αναγνώστηκε 1999 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Θεόδωρος Γιαννακόπουλος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Σ.Ε.Μ για πάντα
Στρατηγός Κίμων Μιλιτιάδου, 468 π.Χ.
« στις: Μαρτίου 19, 2012, 11:08:48 μμ »
Μία ελαφρά μετατροπή του ρητινένιου μπούστου Σπαρτιάτη της Pegaso [ http://www.pegasomodels.com/image_view.asp?id=874&img=1 ] σε Αθηναίο στρατηγό της εποχής.
Η πoλυτελής αρματωσιά του, σίγουρα δεν παραπέπεμπε σε Λακεδαιμόνιο στρατιωτικό. Έτσι, με απλή περιστροφή του μισού λοφίου και χτισίματος εκ νέου του ξύλινου λοφιοστάτη, η φιγούρα άλλαξε όψη επι το ρεαλιστικότερον και μεταμορφώθηκε σε έναν πλούσιο, Αθηναίο αξιωματικό.  Λόγω και της αγέρωxης στάσης του, φαντάστηκα τον Κίμωνα, το γυιο του Μιλτιάδη, στην μάχη εναντίον των περσών στον Ευρυμέδοντα ποταμό της Ιωνίας, το 468 π.Χ.

Μία άλλη δυνατή -και πιο εντυπωσιακή- παραλλαγή στο κομμάτι, είναι η κόλληση του κράνους σε ανοικτή θέση. Το πρόσωπο έχει άγρια και επιθετική όψη. Όμως, επειδή από την εταιρεία δεν έχει προβλεφθεί αυτή η θέση κράνους, έχει σημαντικές σκαλιστικές ατέλειες στην μύτη και τα μάγουλα, δηλαδή  τα σημεία που καλύπτει, πιέζει και παραμορφώνει το κράνος.

Η φιγούρα δεν είναι ολοκληρωμένη, καθώς υπολοίπονται διορθώσεις (κυρίως φωτίσματα) στα δερμάτινα μέρη της εξάρτησης και του θώρακα, η διακόσμηση του λοφιοστάτη και τα φωτίσματα στο λοφίο.
Το βάψιμο έγινε με λάδια επί ακρυλικού υποστρώματος. Αέναντι στο ενοχλητικό γυάλισμα των λαδιών, ο σύμμαχός μου είναι πλέον το βερνίκι σε σπρέϋ, Flat της Mr. Super Clear.

Κάθε κριτική, όπως πάντα ευπρόσδεκτη.

** O πρωταθλητισμός σε ρίχνει στα αναβολικά. Απαλλάξου από το άγχος των μεταλλίων ! **

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
Απ: Στρατηγός Κίμων Μιλιτιάδου, 468 π.Χ.
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 19, 2012, 11:43:06 μμ »
Καταπληκτική δουλειά ,υπέροχο μπούστο ,θερμά συγχαρητήρια!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος christosreths

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
  • Το «αν» εσπάρθη πολλές φορές, αλλά δεν εφύτρωσε.
    • http://images.wikia.com/criminalminds/images/2/2f/Jack-the-ripper.jpg
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 20, 2012, 01:05:23 πμ »
::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::avgreekflag5pn:: ::avgreekflag5pn:: ::grflag::

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 20, 2012, 01:15:33 μμ »
μου αρέσει Θόδωρε καλή συνέχεια στην ολοκλήρωση της
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 11, 2012, 01:33:34 πμ »
Ωραια η δουλεια στο βαψιμο. Βεβαια αν θες να εισαι σπαστικα ιστορικα ακριβης θα πρεπει να δωσεις ενα αλλο τιτλο γιατι οι αθηναιοι στρατηγοι συνηθως φορουσαν κρανος με διπλο ή τριπλο λοφιο (τρελα ψωνια). Γιαυτο και τα αγαλματα της Αθηνας φερουν τετοιο κρανος. Επισης η αποδοση του κορινθιακου απο την Pegaso δεν μου αρεσει (φυσικα δεν φταις εσυ). Ειναι χοντροκομενο σχεδον στο καρικατουριστικο υφος της ταινιας 300, ενω στην πραγματικοτητα τα κρανη ειχαν πιο φινες γραμμες. Αν δεις απο κοντα το κρανος του Μιλτιαδη πχ θα καταλαβεις παρα τις εκτεταμενες φθορες που εχει υποστει, οτι ειχε πολυ προσεγμενες καμπυλες, ειδικα στο επιρηνιο.

• Scale 1/48
  • *
  • Σ.Ε.Μ για πάντα
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 14, 2012, 08:59:53 μμ »
Αγαπητοί φίλοι C.Nemo, Χρήστο, Θεόφιλε, Ιδομενέα, ευχαριστώ για τα σχόλια  :wink:

Ιδομενέα, το τριπλό λοφίο στο κράνος, όντως είναι όπως το λες. Υπάρχουν και τέτοια μπούστα ελλήνων με τρίλοφα κράνη, αλλά δε μου αρέσουν. Η αλήθεια βέβαια, είναι πως δε μου πέρασε από το μυαλό η προσθήκη δύο μικρότερων....
Το συγκεκριμένο κράνος, έχει περίεργο κόψιμο στις θέσεις των ματιών, με προφανή στόχο να "αγριέψει" η όψη του πολεμιστή. Παρ' όλα αυτά είναι συμμετρικό και ο θόλος του έχει το σωστό ημισφαιρικό σχήμα που απαιτείται για τέλεια εφαρμογή. Αυτό φαίνεται κυρίως στην φωτογραφία προφίλ.

** O πρωταθλητισμός σε ρίχνει στα αναβολικά. Απαλλάξου από το άγχος των μεταλλίων ! **

• Scale 1/48
  • *
  • Σ.Ε.Μ για πάντα
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 14, 2012, 09:02:55 μμ »
*

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 15, 2012, 02:49:54 πμ »
Αγαπητοί φίλοι C.Nemo, Χρήστο, Θεόφιλε, Ιδομενέα, ευχαριστώ για τα σχόλια  :wink:

Ιδομενέα, το τριπλό λοφίο στο κράνος, όντως είναι όπως το λες. Υπάρχουν και τέτοια μπούστα ελλήνων με τρίλοφα κράνη, αλλά δε μου αρέσουν. Η αλήθεια βέβαια, είναι πως δε μου πέρασε από το μυαλό η προσθήκη δύο μικρότερων....
Το συγκεκριμένο κράνος, έχει περίεργο κόψιμο στις θέσεις των ματιών, με προφανή στόχο να "αγριέψει" η όψη του πολεμιστή. Παρ' όλα αυτά είναι συμμετρικό και ο θόλος του έχει το σωστό ημισφαιρικό σχήμα που απαιτείται για τέλεια εφαρμογή. Αυτό φαίνεται κυρίως στην φωτογραφία προφίλ.
KΑλά τέτοια θέματα είναι ανοικτά προς ερμηνεία γιαυτο και μίλησα για σπαστικη ιστορική ακρίβεια  :D
Ο θολος είναι ολοσωστος το πρόβλημα το εστιάζει στο σχήμα των έγκοπων για τα ματια και στο επιρηνιο. Πολλές φορές είχαν και γραμμές στο σχήμα φρυδιων.
Πέρα από αυτά όμως τα οποία αφορούν καθαρά τον γλύπτη του μοντέλου έχεις κάνει πολύ ωραία δουλειά.

Αποσυνδεδεμένος Βασιλακης Ιωαννης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 16, 2012, 08:38:10 μμ »
Πολυ ωραιο μεχρι στιγμης καλη συνεχεια
 ::salut::

Tags: ïðëßôçò bust