Αποστολέας Θέμα: HOBBY BOSS F4F-3 ''WILDCAT'' EARLY  (Αναγνώστηκε 5184 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Απ: HOBBY BOSS F4F-3 ''WILDCAT'' EARLY
« Απάντηση #50 στις: Ιουλίου 21, 2012, 10:21:56 πμ »
Μονο που τα μεταλικα χρωματα εχουν ενα μικρο προβλημα! Δεν εχουν αντοχη στο μασκαρισμα! Αυτο σημαινει οτι αν βαψουμε ενα αλλο χρωμα απο πανω και μετα μασκαρουμε υπαρχει πιθανοτητα η ταινια να σηκωσει και τα δυο μαζι και να μεινουμε με το ...γυμνο πλαστικο στο χερι! :mrgreen:
Τα ακρυλικά μεταλλικά, ναι... Είναι σχεδόν σίγουρο.
Τα σμάλτα όμως, όπως πχ το 11 της Humbrol έχει τόσο καλή πρόσφυση που, αφού στεγνώσει καλά, δεν βγαίνει εύκολα ούτε και το ίδιο το διαλυτικό της!  Το θέμα εδώ βέβαια είναι να καταφέρεις να το ψεκάσεις χωρίς να μπουκώσει ο αερογράφος.  Εγώ δεν το έχω καταφέρει (και σίγουρα φταίω εγώ, κάτι δεν κάνω σωστά).
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Giannis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αλμυρός
  • Γιαννακοπουλος Ιωαννης
« Απάντηση #51 στις: Ιουλίου 21, 2012, 10:27:41 πμ »
ενταξη ειναι ενα ρισκο, αλλα με χαρτοταινια χαμηλης κολλητικοτητας δεν ειχα κανενα προβλημα  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Giannis

• Scale 1/48
  • *
  • Γιαννακοπουλος Ιωαννης
« Απάντηση #52 στις: Ιουλίου 21, 2012, 10:38:10 πμ »
Γιωργο εχεις δοκιμαση τα Μodel Master με χαμηλη πιεση ;

Νικο συγνωμη για το ::spam_emoticon:: που κανω στο θεμα σου ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #53 στις: Ιουλίου 21, 2012, 11:26:54 πμ »
Γιωργο εχεις δοκιμαση τα Μodel Master με χαμηλη πιεση ;

Νικο συγνωμη για το ::spam_emoticon:: που κανω στο θεμα σου ::salut:: ::salut::
Καταρχάς δεν νομίζω ότι είναι 100% spam, καθώς μπορεί να βρει χρήσιμες τις πληροφορίες για το μοντέλο του :wink: , αλλά να ζητήσω και εγώ συγνώμη σε κάθε ενδεχόμενο.  :oops:
Ειδικά τα Model Master Γιάννη μου κάνουν πέτσα στον αερογράφο,  Για τα ακρυλικά μιλάω.  Σμάλτου ΜΜ δεν έχω δοκιμάσει.
Το καλύτερο αποτέλεσμα προς το παρόν μου το έχουν δώσει τα Citadel (ακρυλικά νερού) αλλά από πρόσφυση... άστα να πάνε...
Νίκο, σαν υπόστρωμα, αν βάφεις με σμάλτα δοκίμασε το #11 της Humbrol.  Αν βάφεις με ακρυλικά, το #1 άσπρο της Gunze.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #54 στις: Ιουλίου 21, 2012, 12:06:41 μμ »
Να το επιβεβαιώσω και εγώ που έκανα πρόσφατα ένα άλλο αεροσκάφος της ίδιας εποχής για την αμερικανική αεροπορία (yellow wings).

Ψέκασα ψιλοκαταλάθος (λόγω μικρής κλίμακας) enamel Hu 11 και στις πτέρυγες που θα βαφόταν κίτρινες στη συνέχεια και τελικά πράγματι το κίτρινο φώτισε καλύτερα επειδή είχε το ασημί υπόστρωμα. Θέμα πρόσφυσης δεν υπήρχε γιατί ούτως ή άλλως είχε περαστεί πρώτα όλο το σκαφος με το Hu primer.

Η αλήθεια είναι ότι διαβάζοντας εδώ συνειδητοποίησα την ευεργετική δράση του Hu 11. Απλώς μου είχε κάνει εντύπωση η ευκολία να στρώσω το κίτρινο που άλλες φορές με παίδευε.  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Giannis

• Scale 1/48
  • *
  • Γιαννακοπουλος Ιωαννης
« Απάντηση #55 στις: Ιουλίου 21, 2012, 03:00:57 μμ »
Γιωργο για τα εναμελ ελεγα.

Αποσυνδεδεμένος nik007

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Λευκωσία, Κύπρος
  • modelclub.gr
« Απάντηση #56 στις: Ιουλίου 25, 2012, 11:31:13 πμ »
παιδια σίγουρα δεν είναι spam, όλα είναι νεες χρήσιμες πληροφορίες :D αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το gunze #1  σαν υπόστρωμα. θα σας ενημερώσω με τα αποτελέσματα κ ευχαρίστω όλους για την βοηθεια και το ενδιαφερον ::salut::

Tags: