Αποστολέας Θέμα: F 16 B/D NIGHT FALCON ITALERI 1/72  (Αναγνώστηκε 1132 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
F 16 B/D NIGHT FALCON ITALERI 1/72
« στις: Μαΐου 03, 2012, 09:26:02 μμ »
Καλησπέρα σε 'ολους.Με χαρά σας παρουσιάζω την τρίτη μου απόπειρα.Το κιτ είναι της ιταλερι και η κατασκευή απευθείας απο το κουτί.Θέλησα ακόμη να το παρουσιάσω σε μια βάση η οποιά έγινε με μόνη βοήθεια εσας και τις γνώσεις που μας χαρίζεται απλόχερα στο κομμάτι των τεχνικών.Τα σχόλια δικά σας

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
Απ: F 16 B/D NIGHT FALCON ITALERI 1/72
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 03, 2012, 09:38:29 μμ »
Είναι πολύ μικρές οι φωτογραφίες και δεν φαίνεται τίποτα. Θες να διορθώσεις τα links, γιατί πατώντας πάνω τους, σε βγάζει στην αρχική του postimage;

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 04, 2012, 10:47:29 πμ »
Καλημέρα!!!! Οι φωτο διορθώθηκαν παιδιά !!!!

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 04, 2012, 03:31:39 μμ »
Συνονόματε Νάσο, αφού κανείς άλλος δεν σου απαντάει, να πάρω εγώ τον άβολο ρόλο;

Λαμβάνω υπ' όψη μου ότι είναι η τρίτη σου απόπειρα και γι' αυτό το λόγο θα σου πω μόνο για τα τεχνικά λάθη που εντοπίζω. Θα βρεις σιγά-σιγά τις σωστές τεχνικές και θα τις εφαρμόζεις όλο και καλύτερα, οπότε μην παρεξηγήσεις τα σχόλιά μου, είναι με απόλυτα φιλική διάθεση.

Κατασκευαστικά δεν θα πω πολλά, γιατί μας το δείχνεις τελειωμένο, οπότε οι δυνατότητες σχολιασμού είναι λίγες. Βλέπω ότι έχεις στοκάρει αν και σε κάποια σημεία ήθελε πιο πολλή προσοχή (π.χ. ένωση του τμήματος του μετακαυστήρα στην άτρακτο, κάτω από το κάθετο σταθερό, εκεί που πέφτει η χαλκομανία, έχεις κενάκι, αλλά αυτό είναι απ' τα πάντα πονεμένα σημεία όσων κιτ του F-16 έχω δει, οπότε απλά θέλει προσοχή). Επίσης έχεις στοκάρει αν δεν κάνω λάθος την καλύπτρα αφού την κόλλησες και όχι μόνο αυτό, έχεις ρίξει και τις χαλκομανίες εκεί ακριβώς που κάθεται η καλύπτρα όταν κλείνει. Αυτό είναι λάθος, δες φωτογραφίες του κανονικού και θα καταλάβεις:
Click to see the original size.
ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ:
Το κιτ είναι τόσο βλαμμένο, που δίνει μόνο τα διαφανή τμήματα της καλύπτρας σε διαφανές πλαστικό, γιατί κοιτώντας το πιο προσεκτικά βλέπω ότι δεν είναι καλά κολλημένα. Αν συμβαίνει αυτό, τότε το λάθος δεν είναι (μόνο) δικό σου. Όπως και να έχει, εκεί θέλει προσοχή.

Το wash που έχεις κάνει δεν είναι σκουπισμένο. Θα υποθέσω ότι δεν έριξες γυαλιστερό βερνίκι ή παρκετίνη πριν το κάνεις, γι' αυτό δεν σκουπιζόταν με τίποτα. Είναι θέμα τεχνικής και θα το βρεις σιγά-σιγά. Ψάξε μέσα στο forum για τις λεπτομέρειες της τεχνικής του wash και θα δεις πόσο θα βελτιωθείς αν ακολουθήσεις αυτά τα βήματα.

Για το βάψιμο με πινέλο θα σου πουν άλλοι, εγώ είμαι εντελώς ανίκανος να βάψω με πινέλο οπότε δεν με παίρνει να έχω άποψη.

Επίσης, εκεί που στοκάρουμε και τρίβουμε, η γράμμωση του κιτ εξαφανίζεται, πρέπει να βρεις τρόπο να την επαναφέρεις (χάραξη). Ξέρουμε όλοι ότι είναι βαρετή διαδικασία, αλλά αν κοιτάξεις ας πούμε στα φλαπς σου, θα δεις ότι η γράμμωση χάνεται εκεί που φτάνει κοντά στην άτρακτο, κάτι που είναι αφύσικο.

Έχω την εντύπωση ότι το ενδιάμεσο γκρι δεν πάει στο πάνω μέρος της εισαγωγής αέρα. Αλλά αυτό δεν είναι τεχνικό, είναι θέμα οδηγιών του κιτ ή βιβλιογραφίας σου. Κι αυτό στο επόμενο θα το προσέξεις πιο πολύ.

Η βάση σου τώρα, είναι πολύ μεγάλη για την κλίμακα. Αλλά άστη τη βάση προς στιγμήν, επικεντρώσου στα υπόλοιπα και όταν θα έρθει η ώρα θα ασχοληθούμε και με τις βάσεις. :)

Συνέχισε να διαβάζεις στο forum και με τις συμβουλές των φίλων θα δεις μεγάλη βελτίωση.

Επίσης αν θες τη γνώμη μου, να ποστάρεις τις κατασκευές σου απ' την αρχή. Αν τις πηγαίνουμε βήμα-βήμα, θα σε βοηθάμε περισσότερο και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο.

Keep modeling!  :wink:

Tags: