Αποστολέας Θέμα: Αξιοπιστία e-Bay (γενικά και όχι μεμονομένων πωλητών)  (Αναγνώστηκε 1418 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vassilios

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
    Πριν από 20 μέρες πλειοδότησα σε δύο αντικείμενα ενός πωλητή σε σαφώς καλή τιμή στο
eBay.de.
  Ο πωλητής (επαγγελματίας με ένδειξη "Verkäufer mit Top-Bewertung") ζητούσε για το κάθε ένα 12 Ευρώ μεταφορικά και πέραν του πρώτου τα υπόλοιπα δωρεάν.
  Ζήτησα λοιπόν να πληρώσω τα δύο αντικείμενα + 12 Ευρώ, όμως ο πωλητής έκανε το άθροισμα και έβαλε τα μεταφορικά επί δύο (12+12 Ευρώ).
  Έκτοτε άρχισε ο Γολγοθάς, αρχικά του πρότεινα να τα στείλει ως ένα δέμα με DHL και κόστος 17 Ευρώ https://www.dhl.de/popweb/ProductOrder.do;jsessionid=L92QPM1p980XCVkLNGqJk5Yd2bQSk1t9Ly1XvMcytT6lgRvxNGrF!-512141069!693610507?checkOnInit=false&itemId=0&insert=false (θα έβγαζε και 2 Ευρώ αν το έκανε on-line), πληρώνοντας εγώ την διαφορά, και μετά ζήτησα την βοήθεια αρχικά του Ελληνικού e-Bay και μετά του Γερμανικού.  Η απάντηση πάντα "μηχανική":  διαβάστε τους όρους και μιλήστε με τον πωλητή.

Οι όροι, νομίζω, το λένε ξεκάθαρα:
  • ---> http://pages.ebay.com/help/policies/selling-practices.html: "... Shipping and handling costs --> Be sure to specify shipping costs and related service charges in your listings. It's against your rules to provide unclear or misleading shipping information or to charge unreasonable fees for shipping and related services..."
  • ---> http://pages.ebay.de/help/policies/listing-shipping.html: "...Angebote mit überhöhten oder versteckten Versandkosten widersprechen den Grundsätzen eines fairen Wettbewerbs, da Verkäufer mit angemessenen Versandkosten dadurch benachteiligt werden..."

το ίδιο και ο πωλητής, που συνεχίζει να κάνει παραπλανητικές διαφημίσεις προϊόντων με μεταφορικά που ΞΕΡΕΙ πλέον ότι δεν ισχύουν http://www.ebay.de/itm/140712939455 (και πολύ χαμηλή τιμή και "... beim Kauf mehrerer Artikel fällt nur 1x Porto an ...").  Και το λέω αυτό γιατί μου έγραψε πως το πραγματικό του κόστος, για λιγότερο από 4 κιλά δέμα κοστίζει σ' αυτόν 30 Ευρώ και "μπαίνει μέσα" χρεώνοντας με με 24, ::eusa_wall:: βαράτε με κι ας κλαίω δηλαδή.  Με 22 εγώ πήρα 9,850 κιλά τραινάκια...
   Επίσης, και τα δύο είδη που πήρα είναι "νέα" και ειδικά η μηχανή της Trix πρέπει να συνοδεύεται από εργοστασιακή εγγύηση, κάτι που ούτε ο πωλητής (απατεώνας Γερμαναράς  ::tanzen_009:: , ούτε το eBay απαντάνε αν ισχύει. :?:
   Μάλιστα επειδή τα πήρα στο 60-65% της πραγματικής αξίας ζητάει να ακυρώσουμε τις αγορές ::eusa_naughty::   Θα τον ::M249SAW::
   Πιστεύω ότι δεν πρέπει να πληρώνουμε επιπλέον αφού τελειώσει η δημοπρασία γιατί έτσι δεν έχει νόημα, αλλά μάλλον το eBay δεν ενδιαφέρεται αφού ο πωλητής του τα ακουμπάει.

Εν τέλει θέλω να ρωτήσω:
  • υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που να δέχτηκε την υποστήριξη / διαμεσολάβιση του eBay σε κάποια διαμάχη του με πωλητή ΚΑΙ δεν μιλάω για "τιμωρία" του αγοραστή που δεν πληρώνει, αυτό είναι δεδομένο ότι ισχύει,
  • υπάρχει κάποιο μέλος που ενεργοποίησε το πολυδιαφημισμένο "eBay Buyer Protection" και πήρε ότι διεκδικούσε

Πρόσφατα την πάτησα με ένα μεταχειρισμένο starter set από ιδιώτη που έλεγε για κάποιες ελλείψεις και φθορές συγκεκριμένες με φωτογραφίες, αλλά η αλήθεια ήταν ότι το είχαν για παιχνίδι και είχε κανα-δυο καλά στουκαρίσματα πέραν των όσων ήδη περιέγραφαν κάνοντας την αγγελία αληθοφανή και μάλλον ειλικρινή χωρίς όπως αποδείχτηκε να είναι.  Εκεί δεν μπορούσες να βγάλεις άκρη και δεν το έψαξα καθόλου, γιατί στα ψιλά γράματα λέει πως δικαιώνεσαι μόνο αν αντί για τραινάκι λάβεις δεξαμενόπλοιο ή τίποτε :wink:
   Τελικά μόνο εδώ μέσα έκανα αγορές και πήρα καλύτερο προϊόν από αυτό που περίμενα.
   Πάντως κρίμα που δεν στέκονται στο ύψος τους (eBay) να απαντήσουν ξεκάθαρα και να εφαρμόσουν τους δικούς τους όρους.[/list]
Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες.
Διώξτε τους πολιτικούς.
ΓΟΥΔΙ - ΓΟΥΔΙ - ΓΟΥΔΙ
Η δημοκρατία πηγάζει από το λαό και όχι από τους έμμισθους πολιτικούς και τα φερέφωνα τους.

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
Απ: Αξιοπιστία e-Bay (γενικά και όχι μεμονομένων πωλητών)
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 03, 2012, 04:27:34 μμ »

Εν τέλει θέλω να ρωτήσω:
    • υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που να δέχτηκε την υποστήριξη / διαμεσολάβιση του eBay σε κάποια διαμάχη του με πωλητή ΚΑΙ δεν μιλάω για "τιμωρία" του αγοραστή που δεν πληρώνει, αυτό είναι δεδομένο ότι ισχύει,
    • υπάρχει κάποιο μέλος που ενεργοποίησε το πολυδιαφημισμένο "eBay Buyer Protection" και πήρε ότι διεκδικούσε

Πρόσφατα την πάτησα με ένα μεταχειρισμένο starter set από ιδιώτη που έλεγε για κάποιες ελλείψεις και φθορές συγκεκριμένες με φωτογραφίες, αλλά η αλήθεια ήταν ότι το είχαν για παιχνίδι και είχε κανα-δυο καλά στουκαρίσματα πέραν των όσων ήδη περιέγραφαν κάνοντας την αγγελία αληθοφανή και μάλλον ειλικρινή χωρίς όπως αποδείχτηκε να είναι.  Εκεί δεν μπορούσες να βγάλεις άκρη και δεν το έψαξα καθόλου, γιατί στα ψιλά γράματα λέει πως δικαιώνεσαι μόνο αν αντί για τραινάκι λάβεις δεξαμενόπλοιο ή τίποτε :wink:
       Τελικά μόνο εδώ μέσα έκανα αγορές και πήρα καλύτερο προϊόν από αυτό που περίμενα.
       Πάντως κρίμα που δεν στέκονται στο ύψος τους (eBay) να απαντήσουν ξεκάθαρα και να εφαρμόσουν τους δικούς τους όρους.[/list]

:arrow: Ναι και στα δυο. σε περίπτωση πωλητή που αποδείχτηκε απατεώνας .. πήρα τα λεφτά μου πίσω .. κάπου 60-70 ευρώ. ʼνοιξα dispute και μετα απο 40-50  και μέρες πήρα τα λεφτά μεσώ paypal

δεν νομίζω οτι φταίει το e-bay. αυτο που απαντάνε ειναι η στάνταρ διαδικασία. ʼλλοι οι οροι του ebay και αλλοι οι οροι που βαζει ο καθε πωλητής στην αγγελία του.

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
    • *
    • Τόπος: Αθήνα
    • Γιάννης
    « Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 03, 2012, 07:07:30 μμ »
    Γενικα το ebay ειναι οκ και σε καθε αγγελια πρεπει να βλεπεις τυχον παραθυρακια..για combined postage παντα στελνω πμ.

Απο τη στιγμη παντως που δεχεται να ακυρωσετε τη συναλλαγη δεν εχεις προβλημα, τα λεφτα σου δε τα εχασες. Απαξ και ειδες πως ειναι απατεωνας μην ασχολεισαι αλλο..δηλαδη τι θες να βρεις ακρη με τον απατεωνα??

Αποσυνδεδεμένος iliasbass

• χρόνος... ποτέ δεν είναι αρκετός...
    • Scale 1/48
    • *
    « Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 05, 2012, 10:00:09 πμ »
    μα για αυτον το λογο υπαρχει το paypal
    3% μοντελιστης
    97% θαυμαστης των εργων σας...

Αποσυνδεδεμένος Menelaos

• Scale 1/35
    • *
    • Τόπος: HAMBURG-DEUTSCHLAND
    • largescaleplanes.com
      • Largescaleplanes
    « Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 05, 2012, 10:05:44 πμ »
    μεχρι σημερα *απο το 2004* δεν ειχα ποτε προβληματα με το ebay εκτος απο μια φορα...αλλα μετα απο καταγγελια στο ebay μου ηρθε αυτο που παρ. μεσα σε 3 μερες!.... Παντα paypal (οταν μεν δεν γινεται διαφορετικα)...

::salut::
    AIEN YΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος PSilos33

• Scale 1/144
    • *
    • modelclub.gr
    « Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 05, 2012, 09:04:23 μμ »
    Συνήθως το ebay buyer protection ειναι αμειλικτο με αυτόν που έχει άδικο. Ακομα και όταν πήρα παπούτσια  σε λάθος νούμερο με ευθύνη του πωλητή,και απέδειξα οτι 1ον το λάθος ήταν δικό του και 2ον το κόστος για να τα επιστρέψω στην Αγγλία μέσω ΕΛΤΑ ήταν .. μεγαλύτερο απο το ποσό που θα μου επέστρεφε ο πωλητής, μου επέστρεψε όλο το ποσό ΚΑΙ κράτησα αυτό που αγόρασα, παρόλο που ήταν σαφές  απο πρίν οτι έπρεπε να το επιστρέψω. Σε άλλη περίπτωση οπου ο κινέζος πουλούσε  επώνυμες κάρτες μνήμης σε πολύ χαμηλή τιμή και πέσαμε σα κοράκια να αγοράσουμε,ο τύπος πήρε τα χρήματα απο τις παραγγελίες και την έκανε στέλνοντας ενα ζευγάρι...σκουλαρίκια!!! Φυσικά η κομπίνα δέν πέρασε, το ebay επέστρεψε τα χρήματα χωρίς δέυτερη κουβέντα. Σε άλλη περίπτωση που δέν ήρθε το δέμα ο πωλητής μου επέστρεψε τα χρήματα. Γενικά δέν έχω πρόβλημα,
    Απο την άλλη όσον αφορά τη δική μου εμπειρία, οι γερμανοί έχουν αποδειχτεί οι μεγαλύτεροι απατεώνες. Σε δύο περιπτώσεις που παρείγγειλα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτου,παρόλο που ανέφεραν οτι είναι σε λειτουργική κατάσταση, ήταν παντελώς άχρηστα, ενώ σε άλλη περίπτωση που σε δημοπρασία πέτυχα πολύ χαμηλή τιμή, έκανε την πάπια και δέ μου έστελνε τα στοιχεία του ωστε να τον πληρώσω με τραπεζικό έμβασμα.

Αποσυνδεδεμένος BadKarma

• Scale 1/144
    • *
    « Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 05, 2012, 09:25:13 μμ »
    Έχω κάνει αρκετές αγορές από e-bay αλλά για ποσά όχι πάνω από 20-30 ευρώ και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Σε 1-2 περιπτώσεις μου κάνανε κουτσουκέλες αλλά έπεσα επάνω σε διακοπές και τα ποσά ήτανε μικρά δεν έκανα θέμα για να πάρω τα χρήματά μου. Η μία αγορά ήτανε από Αμερική και η άλλη από Κίνα. Επειδή μιλάμε για μικρά πακέτα παίζει να "χαθήκανε" και κατά τη μεταφορά.

Τώρα τελευταία πήρα 2 μπεκάκια για τον αερογράφο. Ένα από Αγγλία που ήρθε σε 6-7 μέρες και ένα από Κίνα το οποίο το περιμένω κανένα 15νθήμερο τώρα. Εάν δεν έρθει σίγουρα θα κάνω θέμα γιατί δεν είναι να τα αφήνεις.

Να ρωτήσω κάτι εγώ...Γιατί ο Γερμαναράς με το 99,4% θετικό feedback θεωρείται top rated seller ενώ άλλοι πωλητές με 100% όχι? Μήπως πλερώνει κανένα fee και τον θεωρούν top?

Προσωπικά πάντως δύσκολα αγοράζω αντικείμενο αξίας από πωλητή με feedback κάτω από 99,8% και μόνο εάν δεν θα το έβρισκα αλλού...
    The road to success is always under construction.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
    • Scale 1/35
    • *
    • Τόπος: Ρόδος
    • Four Stroke Force
      • zb00p
    « Απάντηση #7 στις: Απριλίου 26, 2012, 02:10:03 μμ »
    Δεν έχω αγοράσει κάτι σχετικό με μοντελισμό από το ebay, αλλά έχω αγοράσει πάρα πολλά πράγματα από το ebay για τις μηχανές μου και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Ψωνίζω από το αγγλικό και το αμερικάνικο και λίγες φορές από το γερμάνικο για τον απλούστατο λόγο ότι πάρα πολλοί γερμανοί δεν έχουν paypal. Δεν έχω αντιμετωπίσει πότε πρόβλημα, ίσως γιατί συνηθίζω να αγοράζω μόνο από όσους έχουν 100%. Αν δεν έχει 100% και καίγομαι να πάρω κάτι, τότε κάθομαι και διαβάζω τα πιο πρόσφατα αρνητικά feedback.

Top rated seller θεωρείται αυτός που μαζεύει 4-5 αστεράκια στην αξιολόγηση και δεν έχει τόσο μεγάλη σχέση με το feedback γιατί μπορεί κάποιος να έχει 100% αλλά να μην έχει καλή επικοινωνία, να μην έχει σωστές συσκευασίες, να μην στέλνει γρήγορα και πάει λέγοντας. Επίσης, είναι πολύ πιθανό απλά να μην έχει αρκετές αξιολογήσεις για να θεωρηθεί top rated. Με λίγα λόγια, είναι σχεδόν απίθανο να βρείς ιδιώτη που να είναι top rated seller, ενώ υπάρχουν πάρα πολλά μαγαζιά που είναι top rated sellers και έχει να κάνει κυρίως με την ποσότητα των πωλήσεων (άρα και περισσότερα 5 αστεράκια), παρά με τα αρνητικά και θετικά ποντάκια.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
    • Scale 1/35
    • *
    • Τόπος: Πειραιάς
    • Γιώργος Παυλόπουλος
      • Λιμενικό Σώμα
    « Απάντηση #8 στις: Απριλίου 26, 2012, 02:37:33 μμ »
    ...ένα από Κίνα το οποίο το περιμένω κανένα 15νθήμερο τώρα. Εάν δεν έρθει σίγουρα θα κάνω θέμα γιατί δεν είναι να τα αφήνεις...

Πρόσφατα αγόρασα μια μπαταρία κινητού από Κίνα με συνολικό κόστος 2,5EUR (με τα μεταφορικά!). Δεν ξεκίνησα διαδικασία παραπόνου λόγω του μικρού κόστους, και τελικά ήρθε μία μέρα μετά την λήξη της σχετικής προθεσμίας! (40 μέρες).

Δεν σου λέω φυσικά να το αγνοήσεις, απλώς καλύτερα να περιμένεις γιατί από την Κινα 15 μέρες (αν δεν έχεις πληρώσει για επείγουσα αποστολή) είναι λίγες.
    Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
    It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Tags: