Εεεεεεετσι εεετσι καλοι μου φιλοι!!!
Για οσους με ξερουν,ξερουν οτι λατρευω τα αδικημενα (και συνηθως λαμπρα) σχεδια.
ενα απο αυτα και ισως απο τα πιο αδικοχαμενα (παρ'ολο που πηρε εκδικηση μεσω του Κινεζου) ηταν και το Lavi της ΙΑΙ.
Καπου εκει στα μεσα προς τελη της δεκαετιας του 80 (ακριβεις ημερομηνιες οταν μελετησω-ξανα- τα κιταπια μου εκτος κι αν με προλαβει αλλος) οι Ισραηλινοι εχοντας παρει αερα με τα Nesher και Kfir πεσανε στα βαθια και αφου ο θειος Σαμ δεν εδινε ΟΤΙ ακριβως θελανε ειπανε να το φτιαξουν μονοι τους.
Κατσανε κατω λοιπον πηραν το Φαλκονι το ξεβρακωσαν και το κανανε αεροπλανο να μαμει και να δερνει.
Για κρουση ξεκινησαν αλλα βγηκε too good to be true και το πανε πολλαπλων ρολων.
Βοηθεια εδωσε η Grumman και η P&W στη σχεδιαση και στον κινητηρα αντιστοιχα.
Καπου εκει ο μπαρμπα Σαμ ξυπνησε και ειδε οτι αν αυτο το διαμαντακι εμπαινε σε παραγωγη οχι μονο εχανε τον Οβριο απο πελααααατη του αλλα θα εχανε κι αλλους πελατες (το F-16) αν εκανε οτι το ριχνει στην αγορα.
Ετσι ευγενικα ευγενικα ειπε στο καρντασι του....STUFF IT!!!
Και για να βαλει σως για να γλυστραει του δωσε κι αλλα φαλκονια και αετοπουλα (τα Ι ντε!)και μετα και τα Σουφα και οτι θελει το παιδι.
Τι να κανει ο Δαβιδακος το καταπιε.......αρχικα,αλλα ηρθε ο κινεζακος,του τασκασε και πηρε την τεχνογνωσια κι εσκασε μυτη το μαναρι το J-10.
Εν συντονυμια λοιπον καπως ετσι εχει η ιστορια αυτου του πανεμορφου και αξιολογοτατου αεροσκαφους το οποιο αν εμπαινε σε παραγωγη,γυρευε ποσες εκδοσεις και ποσοι τριτοκοσμικοι χρηστες θα το ψωνιζαν σαν μουρλοι.
Στο θεμα μας τωρα.....
παλιοτερα (6-7 χρονια) ειχα ξαναφτιαξει παλι ενα 48ρι Λιονταρακι το οποιο ομως δεν χαρηκα ποτε.
Δωθηκε υιοθεσια

Τοτε με ειχε παιδεψει αρκετα (ειδικα το τρφτινγκ) και ολο το ανεβαλα να το ξαναφτιαξω.
Τωρα ομως νιωθω οτι ηρθε η ωρα του ξανα.
φωτο απο το παλιο εχω,και απο τα σταδια και τελειωμενο,μολις τις βρω θα τις ποσταρω εδω για να εχουμε και συγκριση.
Φυσικα θα γινει what if και μαχιμο και φυσικα Ισραηλινο και φυσικα θα παει μακρια η βαλιτσα με τον εξοπλισμο του βλεποντας κι εμπνεομενος απο το Sufa.Κι οχι μονο.
Ξεκινησα λοιπον σφαζοντας ενα F-16 Χασεγκαβαδι (υπερτατη ηδονη.....να σφαζεις F-16

)
Oλο το λερξ απο εμπρος μεχρι πισω μαζι και τα αεροφρενα,με λιγα λογια οτι προεξεχει,αφαιρεθηκε,με τον ταχυτροχο (και δισκοπριονο) και κατοπιν τριψιμο παλι με τον ταχυτροχο για κυλινδροποιηση της ατρακτου.
Επομενα βηματα.....
Γεμισμα η ατρακτος με κοματια πλαστικο,γεμισμα Νο2 και κλεισιμο με Milliput και τριψιμο μεχρι να παρει φωτια.
Θα γινει τροποποιηση της περιοχης του κοκπιτ,μεσα εξω (μεσα θα πεσει φαντασια)
Πτερυγες στο παλιο ειχαν γινει απο ΦΠ,το ιδιο κι εδω.
Τα υπολοιπα σταδιακα.......
Και........Ορεστηηηη σπαμαρε ασυστολα,δεν εχω τετοια προβληματα εγω

Ασε που μονο σπαμ δεν κανατε!Εντος θεματος ολοι!ΑΨΟΓΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!
Α!
και βεβαια χαιρομαι που σας αρεσει η επιλογη μου!
Αφιερωμενο σε ολους !