Αποστολέας Θέμα: Βερνίκι πριν τα wash;  (Αναγνώστηκε 2771 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
Βερνίκι πριν τα wash;
« στις: Φεβρουαρίου 18, 2012, 05:44:17 μμ »
Καλησπέρα! Χρειάζεται μετά τις χαλκομανίες να περάσουμε ξανά βερνίκι, πριν τα φίλτρα και το wash, για να τις προστατέψουμε, ή όχι;
Βάφω(αερογράφος) με σμάλτα humbrol και μετά βερνίκι gloss ακρυλικό.. Τα φίλτρα και το wash θα τα κάνω με λάδια...
Ευχαριστώ....

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
Απ: Βερνίκι πριν τα wash;
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 18, 2012, 05:56:29 μμ »
Να σου πω απλά τι κάνω εγώ, μετά από διάφορους πειραματισμούς; Δεν είναι απαραίτητα σωστό, απλά είναι η δική μου πρακτική.

Μετά το χρώμα, ό,τι χρώμα και αν είναι, περνάω ένα χέρι future πινελάτο. Όταν μου τελειώσει θα το αντικαταστήσω με ακρυλικό γυαλιστερό. Μετά απ' αυτό και ΠΡΙΝ τις χαλκομανίες, ρίχνω ένα γυαλιστερό enamel με αερογράφο. Ο λόγος είναι ότι ΣΥΧΝΑ έχω παρατηρήσει ότι τα μαντζούνια για τις χαλκομανίες διαπερνούν το (προφανώς) υδατοδιαλυτό future και αλλοιώνεται το χρώμα από κάτω ΑΝ είναι ακρυλικό, δηλαδή αλλάζει ελαφρώς η απόχρωσή του.
Μετά τις χαλκομανίες (αφού στεγνώσουν ΚΑΛΑ και σιγουρευτώ ότι δεν έχουν silvering και bubbles) και πριν το wash, περνάω πινελάτα 2 τουλάχιστον χέρια future (ή ακρυλικό βερνίκι γυαλιστερό με αερογράφο).
Αν μετά απ' όλα αυτά έχουν μείνει καθόλου γραμμώσεις πάνω στο μοντέλο :P προχωράω στο wash.

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 18, 2012, 06:57:10 μμ »
Τις περισσοτερες φορες (κι αφου εχουν στεγνωσει καλα οι χαλκομανιες) συνεχιζω αμεσως με το wash.
Με μια διαφορα,προσωπικα εγω κανω ΠΑΝΤΑ pin wash οποτε δεν επιβαρυνεται η επιφανεια με πολλα διαλυτικα.
Σε μουτζουρα wash δεν ξερω τι θα μπορουσε να συμβει υποθετω ομως οτι υπαρχει κινδυνος για τις χαλκομανιες

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 21, 2012, 01:19:41 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές....

Tags: âåñíéêé wash