Αποστολέας Θέμα: ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ AIR COMPRESSOR  (Αναγνώστηκε 18519 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ναύπακτος & Δήμαινα
  • Αλέξανδρος
Απ: ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ AIR COMPRESSOR
« Απάντηση #50 στις: Ιουνίου 30, 2012, 09:41:03 πμ »
Δεν κάνει τίποτα Βλάση. Καλυτερα πάντως να περιμένεις επιβεβαίωση και απο τον ειδικό Αλέξανδρο  ::salut::

Αμ' έλα που δεν είμαι ειδικός! Σ' ευχαριστώ πάντως Παναγιώτη.
Με τα λίγα που ξέρω, συμφωνώ με τον υπολογισμό της ισχύος.
Βλάσση, μου φαίνεται σαν ρελέ έντασης αυτό το εξάρτημα. Όταν το σταματάς ξαναπαίρνει μπροστά? Για πες μας.
Το μυστήριο λύθηκε τελικά.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #51 στις: Ιουνίου 30, 2012, 10:37:19 πμ »
Βλάση καλημέρα!

Η ιστοσελίδα της κατασκευάστριας του κομπρεσερ σου είναι η http://www.tecumseh-europe.fr/. Εκεί είχα βρει παλιότερα τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά του δικού μου κομπρεσέρ (έγραφε επάνω τον τύπο και βρήκα εύκολα άκρη).

Τους έστειλα ένα email με τα χαρακτηριστικά και το S/N που φαίνονται στο ταμπελάκι που φωτογράφησες και ας ελπίσουμε να μας απαντήσουν. (Αν δεν απαντήσουν, ή δεν εκτίμησαν την προσπάθειά μου να τους τα γράψω στα Γαλλικά, ή δεν κατάλαβαν τι τους έλεγα  ::glossa::)

Πάντως, μπορείς να κοιτάξεις στο Documentations και στο μενού που βγάζει απο κάτω για διάβασε τα Start Relay, oil, cooling και ότι άλλο μπορεί να σου φανεί χρήσιμο. (Εγώ είμαι παντελώς άσχετος με τα τεχνικά, ασχολούμαι περισσότερο με αυτά που είναι μέσα στο ψυγείο και όχι απο κάτω του!  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: )

Α, ξέχασα: με το Mozilla δεν μου έβγαζε σωστά όλα τα αρχεία acrobat, αλλά με τον Internet Explorer δεν είχα πρόβλημα.
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κερατσίνι
« Απάντηση #52 στις: Ιουνίου 30, 2012, 11:45:55 πμ »
Αμ' έλα που δεν είμαι ειδικός! Σ' ευχαριστώ πάντως Παναγιώτη.
Με τα λίγα που ξέρω, συμφωνώ με τον υπολογισμό της ισχύος.
Βλάσση, μου φαίνεται σαν ρελέ έντασης αυτό το εξάρτημα. Όταν το σταματάς ξαναπαίρνει μπροστά? Για πες μας.
Το μυστήριο λύθηκε τελικά.
 ::salut::
Ναι Αλέξανδρε ξαναπαίρνει μπροστά και χωρίς ζόρι. Όντως, το μυστήριο λύθηκε τελικά.
Οι άνθρωποι είναι για να αγαπιούνται και τα αντικείμενα για να χρησιμοποιούνται. Όχι το αντίθετο!!!

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ναύπακτος & Δήμαινα
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #53 στις: Ιουνίου 30, 2012, 12:05:32 μμ »
Αρα εισαι οκ! Έχει πανω ρελέ έντασης.
Παρεπιπτόντως έψαξα στο google για compressor ae 66 zd 7 και βρηκα αυτό http://freezingcenter.com/Tecumseh.html Στην 6η καταχώρηση είναι το μοτερ σου. Το δίνει 150 w όπως είπε και ο Παναγιώτης όμως γραφει 1/6 ΗΡ. Λεπτομέρειες θα μου πεις αφού όλα είναι οκ και δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.
::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #54 στις: Ιουνίου 30, 2012, 12:13:02 μμ »
Βλάση καλημέρα!

Η ιστοσελίδα της κατασκευάστριας του κομπρεσερ σου είναι η http://www.tecumseh-europe.fr/. Εκεί είχα βρει παλιότερα τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά του δικού μου κομπρεσέρ (έγραφε επάνω τον τύπο και βρήκα εύκολα άκρη).

Τους έστειλα ένα email με τα χαρακτηριστικά και το S/N που φαίνονται στο ταμπελάκι που φωτογράφησες και ας ελπίσουμε να μας απαντήσουν. (Αν δεν απαντήσουν, ή δεν εκτίμησαν την προσπάθειά μου να τους τα γράψω στα Γαλλικά, ή δεν κατάλαβαν τι τους έλεγα  ::glossa::)

Πάντως, μπορείς να κοιτάξεις στο Documentations και στο μενού που βγάζει απο κάτω για διάβασε τα Start Relay, oil, cooling και ότι άλλο μπορεί να σου φανεί χρήσιμο. (Εγώ είμαι παντελώς άσχετος με τα τεχνικά, ασχολούμαι περισσότερο με αυτά που είναι μέσα στο ψυγείο και όχι απο κάτω του!  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: )

Α, ξέχασα: με το Mozilla δεν μου έβγαζε σωστά όλα τα αρχεία acrobat, αλλά με τον Internet Explorer δεν είχα πρόβλημα.

Γιώργο, ευχαριστώ πολύ για όλα. Δεν έχω λόγια πραγματικά. Όσον αφορά τα ψυγεία κι εγώ με τα οικιακά δεν τα πάω καλά τεχνικά, μόνο με το περιεχόμενο ασχολούμουν μέχρι τώρα (πολύ αστείο αυτό που είπες με το ψυγείο  :lol: :lol:). Με ψυκτικές μονάδες και άλλου είδους συμπιεστές τα πάω καλύτερα. Θα ρίξω λοιπόν κι εγώ μια ματιά στα documents.
Οι άνθρωποι είναι για να αγαπιούνται και τα αντικείμενα για να χρησιμοποιούνται. Όχι το αντίθετο!!!

Αποσυνδεδεμένος gpav

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #55 στις: Ιουνίου 30, 2012, 12:17:49 μμ »
Spoiler (hover to show)
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #56 στις: Ιουνίου 30, 2012, 12:24:26 μμ »
Αρα εισαι οκ! Έχει πανω ρελέ έντασης.
Παρεπιπτόντως έψαξα στο google για compressor ae 66 zd 7 και βρηκα αυτό http://freezingcenter.com/Tecumseh.html Στην 6η καταχώρηση είναι το μοτερ σου. Το δίνει 150 w όπως είπε και ο Παναγιώτης όμως γραφει 1/6 ΗΡ. Λεπτομέρειες θα μου πεις αφού όλα είναι οκ και δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.
Ναι Αλέξανδρε, νομίζω ότι αυτό είναι. Ευχαριστώ πολύ. Τελείωσε κι αυτό. Τώρα έχω άλλο ένα να φτιάξω και πιστεύω να μη σας ζαλίσω. Θα το κάνω να το έχω αμοιβό (spare). Με το πάσο μου όμως.   :wink:
Βλάσσης

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #57 στις: Ιουνίου 30, 2012, 12:27:01 μμ »
Spoiler (hover to show)
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gpav

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #58 στις: Ιουλίου 03, 2012, 06:34:45 μμ »
Μου στείλανε σήμερα τα παρακάτω:
Click to see the original size.   Click to see the original size.

Ελπίζω να σου φανούν χρήσιμα!  ::salut::

edit: αυτή είναι και η σελίδα του συγκεκριμένου κομπρεσέρ.

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #59 στις: Ιουλίου 03, 2012, 06:38:40 μμ »
Ελπίζω να σου φανούν χρήσιμα!  ::salut::
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #60 στις: Δεκεμβρίου 23, 2012, 11:59:25 μμ »
Καλησπέρα! Μιας και έχω μάλλον το ίδιο μοτέρ διαθέσιμο, αν σου είναι εύκολο να μου πεις Βλάση πως αποδίδει, τι διαμέτρων σωληνάκια κλπ υλικά χρησιμοποίησες; Επίσης, επειδή έκοψα τα καλωδια του θερμοστάτη δεν έπαιρνε μπρος μέχρι που συνέδεσα μεταξύ τους τις 2 μεσαίες από τις 6 βίδες, σου λέει κάτι αυτό; :?:

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #61 στις: Δεκεμβρίου 27, 2012, 04:51:17 μμ »
Καλησπέρα! Μιας και έχω μάλλον το ίδιο μοτέρ διαθέσιμο, αν σου είναι εύκολο να μου πεις Βλάση πως αποδίδει, τι διαμέτρων σωληνάκια κλπ υλικά χρησιμοποίησες; Επίσης, επειδή έκοψα τα καλωδια του θερμοστάτη δεν έπαιρνε μπρος μέχρι που συνέδεσα μεταξύ τους τις 2 μεσαίες από τις 6 βίδες, σου λέει κάτι αυτό; :?:
Μόλις είδα φευγαλέα τις ερωτήσεις που κάνεις. Θα σου πω ότι από απόδοση είναι οκ για τα δικά μου δεδομένα. Επέτρεψε μου για τα τεχνικά να σου απαντήσω σε δεύτερο post για να είναι και ποιο εμπεριστατωμένη η απάντησή μου. Ευχαριστώ για την κατανόηση και συγνώμη που θα σε βάλω λίγο ακόμη στην αναμονή.  Ωστόσο όσοι θέλουν να βοηθήσουν το φίλο μας ευπρόσδεκτοι.
Υ.Γ. Είμαι λίγο στο τρέξιμο. :oops:

Tags: