Αποστολέας Θέμα: ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ AIR COMPRESSOR  (Αναγνώστηκε 18523 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κερατσίνι
Απ: ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ AIR COMPRESSOR
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 19, 2012, 10:06:38 μμ »
Καλα ειναι αν εχεις μεγαλη φιαλη να βαλεις και σχετικα δυνατο μοτερ για να τη γεμιζει χωρις να ζοριζεται.
Κατ' αρχάς καλησπέρα κι ευχαριστώ για το σχόλιο. Η δικιά μου φιάλη είναι 6 κιλών όπως έχω αναφέρει. Με το ίδιο μοτερ και μεγαλήτερη φιάλη του Κου Νίκου πάει σφαίρα και δουλεύει απρόσκοπτα εδώ και χρόνια. Όταν φτιάξω το δεύτερο μάλλον θα το κάνω μεγαλύτερο.
Επισης μια καλη ρυθμιση πιεσοστατη ειναι 6bar να σταματαει και4 να ξεκιναει.Αν δεις οτι ζοριζεται ρυθμιζεις χαμηλοτερα 5-3 κλπ.
Η ρύθμιση που σκεφτόμουν είναι 6bar-8bar. Ξέρω ότι δεν χρειάζεται τόση πίεση για βάψιμο απλά έλεγα να τον έχω και για άλλες δουλειές. Βεβαια ίσως να έχεις δίκιο και να πρέπει να κατέβω χαμηλότερα ούτως ώστε να μην ζορίζεται το μοτερ και να αντέξει περισσότερο.
Δεν προσεξα αν εγραψες για βαλβιδα αντεπιστροφης γιατι ειναι πολυ βασικη για να μη γυρναει ο αερας του μοτερ πισω.
Ναι την έχω γράψει και ήδη αν δείς είναι τοποθετημένη στον πυροσβεστήρα.
Οι άνθρωποι είναι για να αγαπιούνται και τα αντικείμενα για να χρησιμοποιούνται. Όχι το αντίθετο!!!

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 21, 2012, 12:24:26 πμ »
Παρέληψα να ενημερώσω ότι τελείωσε η παραπάνω κατασκευή εδώ και μία εβδομάδα. Αποτελέσματα ικανοποιητικά. Παραθέτω μερικές φωτογραφίες από την κατασκευή και χρωστάω τις φωτογραφίες από το τελικό στάδιο.
Προσωρινή τοποθέτηση για έλεγχο εφαρμογής:

Βάψιμο:

Συνδεσμολογία:

Και τέλος υλικά:
Οι άνθρωποι είναι για να αγαπιούνται και τα αντικείμενα για να χρησιμοποιούνται. Όχι το αντίθετο!!!

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 21, 2012, 08:36:45 πμ »
Αχ, άμα πιάνουν τα χέρια σου! Ωραία κατασκευή Βλάση! Το μαύρο κουτί κάτω αριστερά στη φωτογραφία με τα εξαρτήματα πρεσσοστάτης είναι;

Spoiler (hover to show)
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 21, 2012, 09:12:48 πμ »
Kαλημέρα σας. Να προτείνω δύο βελτιώσεις στον Vla, καθώς βλέπω οτι κάνει μερακλίδικη δουλειά.
  • στο ηλεκτρολογικό μέρος ένα πυκνωτη (boosterάκι), παράλληλα με τον συμπιεστή. Οι συμπιεστές των ψυγείων δεν έχουν κατασκευαστεί για συχνές επαννεκινήσεις, οπότε καλό είναι να τους προσέχουμε.

• ενα διαφορετικό πρεσσοστάτη με μεγαλύτερο εύρος και ευκολότερη ρύθμιση  :arrow: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,22879.msg471638.html#msg471638
Πρέπει όμως να παραδεχτώ με λύπη μου οτι αυτά ...κοστίζουν  :( :(

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 21, 2012, 10:57:38 πμ »
Αχ, άμα πιάνουν τα χέρια σου! Ωραία κατασκευή Βλάση!
Spoiler (hover to show)
Με κάνεις και κοκκινίζω :oops: Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Γιώργο. 
Το μαύρο κουτί κάτω αριστερά στη φωτογραφία με τα εξαρτήματα πρεσσοστάτης είναι;
Ναι Γιώργη το μαύρο κουτί ο πρεσσοστάτης είναι.
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 21, 2012, 11:18:27 πμ »
Καλημέρα σας. Να προτείνω δύο βελτιώσεις στον Vla, καθώς βλέπω οτι κάνει μερακλίδικη δουλειά.
  • στο ηλεκτρολογικό μέρος ένα πυκνωτή (boosterάκι), παράλληλα με τον συμπιεστή. Οι συμπιεστές των ψυγείων δεν έχουν κατασκευαστεί για συχνές επανεκκινήσεις, οπότε καλό είναι να τους προσέχουμε.

• ενα διαφορετικό πρεσσοστάτη με μεγαλύτερο εύρος και ευκολότερη ρύθμιση  :arrow: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,22879.msg471638.html#msg471638
Πρέπει όμως να παραδεχτώ με λύπη μου ότι αυτά ...κοστίζουν  :( :(
Καλημέρα. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
1. Κατανοώ απόλυτα την ανάγκη χρήσης ενός πυκνωτή εκκίνησης αν και προς το παρόν δεν έχω κατανοήσει πλήρως την συνδεσμολογία. Θα επανέλθω μετά από μελέτη για απορίες.
2. Πράγματι ο πρεσσοστάτης που προτείνεις είναι ποιο εύχρηστος. Αν και το κόστος είναι ανεκτό για την τσέπη μου θα είναι μια πολύ καλή ιδέα. Να ρωτήσω αν έχει βαλβίδα για να εκτονώνει την πίεση της κατάθλιψης του συμπιεστή όπως έχει ο δικός μου όταν απενεργοποιείται ο συμπιεστής;
Βλάσσης.

Αποσυνδεδεμένος gpav

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 21, 2012, 05:42:34 μμ »
Spoiler (hover to show)
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ναύπακτος & Δήμαινα
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 21, 2012, 08:08:02 μμ »
Καλησπέρα σας,
Η άποψή μου είναι ότι αφου το μοτέρ είναι από ψυγείο δεν χρειάζεται πυκνωτή ( run capacitor πυκνωτη λειτουργείας ή start capacitor πυκνωτή εκκίνησης) διότι αν χρειαζόταν θα το ''φορούσε'' από τη μάνα του. Αν η πρόταση προσθήκης πυκνωτή, γίνεται για να μπορεί το μοτέρ να σταματά και να επανεκκινεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, η λύση είναι απλή και οικονομική. Κρατάμε το θερμικό από το μοτέρ, αφαιρούμε το ptc και προσθέτουμε ένα ρελέ έντασης. Το κόστος του ρελέ, για μοτερ 1/4 είναι 1.37 Ευρώ δες παρακάτω.
http://soldatos.gr/shop/index.php?category_id=019016&product_id=10007929&action=product&oldaction=
Από τις φωτό που βλέπω μάλλον έχεις κρατήσει τα δικά του ηλεκτρολογικά εξαρτήματα (ptc, θερμικό κλπ) και θα έχεις ένα θεματάκι με τις επανεκκινήσεις αν δεν κάνεις τα παραπάνω.
Η ιπποδύναμη του μοτέρ παραμένει μυστήριο .........αλλά αυτό το ταμπελάκι με τα ανάγλυφα στοιχεία δεν δίνει πληροφορίες σχετικά? Για βάλε μια κοντινη και καθαρή φωτό μήπως βγάλουμε άκρη.
Σχετικά με την βαλβίδα για να εκτονώνει την πίεση της κατάθλιψης του συμπιεστή, (δεν ξέρω αν έχει του φίλου μας γιατί μάλλον βιδώνει κατευθείαν πάνω στο αεροφυλάκιο), για να ενεργοποιηθεί χρειάζεται μεγάλη παροχή αέρα άρα  πρέπει να έχεις μεγάλο μοτέρ. Το 1/4 ίσως και να την ενεργοποιεί οριακά αλλά θα το δεις στην πράξη. Αν όχι λύσεις υπάρχουν.
ʼντε - άντε σχεδόν τελείωσες, Μοντάρισέ το, ρίξτο στον πάγκο και καλά βαψίματα!!!!!!
Αν κάπου κολλήσεις είμαστε όλοι εδώ.
Αλέξανδρος   ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 22, 2012, 08:12:01 πμ »
Καλησπέρα σας,
Η άποψή μου είναι ότι αφου το μοτέρ είναι από ψυγείο δεν χρειάζεται πυκνωτή ( run capacitor πυκνωτη λειτουργείας ή start capacitor πυκνωτή εκκίνησης) διότι αν χρειαζόταν θα το ''φορούσε'' από τη μάνα του. Αν η πρόταση προσθήκης πυκνωτή, γίνεται για να μπορεί το μοτέρ να σταματά και να επανεκκινεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, η λύση είναι απλή και οικονομική. Κρατάμε το θερμικό από το μοτέρ, αφαιρούμε το ptc και προσθέτουμε ένα ρελέ έντασης. Το κόστος του ρελέ, για μοτερ 1/4 είναι 1.37 Ευρώ δες παρακάτω.
http://soldatos.gr/shop/index.php?category_id=019016&product_id=10007929&action=product&oldaction=
Από τις φωτό που βλέπω μάλλον έχεις κρατήσει τα δικά του ηλεκτρολογικά εξαρτήματα (ptc, θερμικό κλπ) και θα έχεις ένα θεματάκι με τις επανεκκινήσεις αν δεν κάνεις τα παραπάνω.
Η ιπποδύναμη του μοτέρ παραμένει μυστήριο .........αλλά αυτό το ταμπελάκι με τα ανάγλυφα στοιχεία δεν δίνει πληροφορίες σχετικά? Για βάλε μια κοντινη και καθαρή φωτό μήπως βγάλουμε άκρη.
Σχετικά με την βαλβίδα για να εκτονώνει την πίεση της κατάθλιψης του συμπιεστή, (δεν ξέρω αν έχει του φίλου μας γιατί μάλλον βιδώνει κατευθείαν πάνω στο αεροφυλάκιο), για να ενεργοποιηθεί χρειάζεται μεγάλη παροχή αέρα άρα  πρέπει να έχεις μεγάλο μοτέρ. Το 1/4 ίσως και να την ενεργοποιεί οριακά αλλά θα το δεις στην πράξη. Αν όχι λύσεις υπάρχουν.
ʼντε - άντε σχεδόν τελείωσες, Μοντάρισέ το, ρίξτο στον πάγκο και καλά βαψίματα!!!!!!
Αν κάπου κολλήσεις είμαστε όλοι εδώ.
Αλέξανδρος   ::salut:: ::salut::
Καλημέρα σε όλη την παρέα. Αλέξανδρε, το εργαλείο είναι μονταρισμένο και λειτουργεί κανονικά εδώ και μια εβδομάδα. Παρόλα αυτά έχω μπει σε σκέψεις όσον αφορά τις επανεκκινήσεις και το πόσο καταπονείται ο συμπιεστής. Αν μπορούσες να μπεις σε λεπτομέρειες συνδεσμολογίας της παραπάνω σου πρότασης θα μου ήταν πολύ χρήσιμο. Όντως ο συμπιεστής είναι "παλαιού" τύπου απ' ότι μου έχουν πει και δεν φόραγαν τότε πυκνωτές. Τώρα για την ιπποδύναμη τα ίχνη χάνονται κάπου στο χρόνο μεταξύ εξάρμοσης του συμπιεστή από το ψυγείο, μικρής έκτασης σκουριάς καθώς και του δικού μου βαψίματος. Θα ανεβάσω φωτογραφίες με το ανάγλυφο ταμπελάκι αν και εγώ δεν έβγαλα άκρη. Ο πρεσσοστάτης που χρησιμοποιώ λειτουργεί άψογα εκτός από την βαλβίδα εκτόνωσης η οποία μου "χάνει" μόνιμα αέρα και την οποία έχω αποσυνδέσει. Ίσως όπως λες να είναι μικρός ο συμπιεστής και να μην την ενεργοποιεί. Εγώ στην αρχή νόμιζα ότι ήταν χαλασμένος ο πρεσσοστάτης που προμηθεύτηκα. Ευχαριστώ για το χρόνο σου. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #34 στις: Ιουνίου 22, 2012, 08:17:01 πμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #35 στις: Ιουνίου 24, 2012, 01:52:08 μμ »
Καλημέρα σε όλη την παρέα. Αλέξανδρε, το εργαλείο είναι μονταρισμένο και λειτουργεί κανονικά εδώ και μια εβδομάδα. Παρόλα αυτά έχω μπει σε σκέψεις όσον αφορά τις επανεκκινήσεις και το πόσο καταπονείται ο συμπιεστής. Αν μπορούσες να μπεις σε λεπτομέρειες συνδεσμολογίας της παραπάνω σου πρότασης θα μου ήταν πολύ χρήσιμο. Όντως ο συμπιεστής είναι "παλαιού" τύπου απ' ότι μου έχουν πει και δεν φόραγαν τότε πυκνωτές. Τώρα για την ιπποδύναμη τα ίχνη χάνονται κάπου στο χρόνο μεταξύ εξάρμοσης του συμπιεστή από το ψυγείο, μικρής έκτασης σκουριάς καθώς και του δικού μου βαψίματος. Θα ανεβάσω φωτογραφίες με το ανάγλυφο ταμπελάκι αν και εγώ δεν έβγαλα άκρη. Ο πρεσσοστάτης που χρησιμοποιώ λειτουργεί άψογα εκτός από την βαλβίδα εκτόνωσης η οποία μου "χάνει" μόνιμα αέρα και την οποία έχω αποσυνδέσει. Ίσως όπως λες να είναι μικρός ο συμπιεστής και να μην την ενεργοποιεί. Εγώ στην αρχή νόμιζα ότι ήταν χαλασμένος ο πρεσσοστάτης που προμηθεύτηκα. Ευχαριστώ για το χρόνο σου. ::salut::
Γεια και χαρά σε όλους,
Βλάσση, αν δεν εκτονώνεται ο αερας, τοτε στην επανεκκίνηση ζορίζεται πολύ το μοτέρ και κάποια στιγμή θα παραδώσει το πνεύμα του. Το δικό μου δεν ξεκινούσε καν. Σχετικά με τις λεπτομέρειες συνδεσμολογιας θα τις ετοιμάσω και θα τις ποστάρω κάπου για να υπάρχουν. Και ο δικός μου πιεσοστάτης εχανε αερα, τον άλλαξα νομίζοντας οτι είχε πρόβλημα ομως δεν... και τελικά έβαλα μια δίοδη ηλεκτροβαλβίδα 30-35 Ευρω κόστος και τέλος. Βεβαια δεν είναι απαραίτητο να δώσεις τόσα αφου μπορεις να βάλεις ένα ρυθμιστή πίεσης και να κάνεις δουλειά. Το έκανε ο συνφορουμίτης Δημήτρης Πάτρα και απ' ότι ειπε δουλεύει.
Δες εδώ 
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,1247.125.html
Η ιπποδύναμη του μοτέρ εξακολουθεί να είναι ......... μυστήριο   ::eusa_whistle:: που πρέπει να επιλυθεί για να πάμε παρακάτω.
Αλέξανδρος.   ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #36 στις: Ιουνίου 24, 2012, 02:11:57 μμ »
Γεια και χαρά σε όλους,
Βλάσση, αν δεν εκτονώνεται ο αερας, τοτε στην επανεκκίνηση ζορίζεται πολύ το μοτέρ και κάποια στιγμή θα παραδώσει το πνεύμα του. Το δικό μου δεν ξεκινούσε καν. Σχετικά με τις λεπτομέρειες συνδεσμολογιας θα τις ετοιμάσω και θα τις ποστάρω κάπου για να υπάρχουν. Και ο δικός μου πιεσοστάτης εχανε αερα, τον άλλαξα νομίζοντας οτι είχε πρόβλημα ομως δεν... και τελικά έβαλα μια δίοδη ηλεκτροβαλβίδα 30-35 Ευρω κόστος και τέλος. Βεβαια δεν είναι απαραίτητο να δώσεις τόσα αφου μπορεις να βάλεις ένα ρυθμιστή πίεσης και να κάνεις δουλειά. Το έκανε ο συνφορουμίτης Δημήτρης Πάτρα και απ' ότι ειπε δουλεύει.
Δες εδώ 
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,1247.125.html
Η ιπποδύναμη του μοτέρ εξακολουθεί να είναι ......... μυστήριο   ::eusa_whistle:: που πρέπει να επιλυθεί για να πάμε παρακάτω.
Αλέξανδρος.   ::salut:: ::salut::
Αλέξανδρε ευχαριστώ, είσαι πρώτος. Γνωρίζω ότι δεν πρέπει να ζορίζεται το μοτερ κατά τις εκκινήσεις και θα το λύσω σύντομα. Προς το παρόν έχω βάλει βανάκι το οποίο ανοίγω τουλάχιστον κατά την πρώτη εκκίνηση κάθε εργασίας. Συμπληρώνω τις φωτογραφίες με τελειωμένο το compressor και φυσικά δεκτή κάθε παρατήρηση, σχόλιο ή και κράξιμο. Ευχαριστώ επίσης και τον φίλο gpav (Γιώργη) που μου διέθεσε για άλλη μια φορά τους αερογράφους του για δοκιμές και αρκετά μοντέλα υποψήφια θύματα.  ::salut:: ::salut::

Υ.Γ. Αλέξανδρε συγνώμη για άλλη μια φορά παρέλειψα να βγάλω φωτογραφίες το ταμπελάκι του συμπιεστή μπας και λυθεί το μυστήριο. :wink: Θα προσπαθήσω το απόγευμα που θα κατέβω εργαστήριο.

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #37 στις: Ιουνίου 24, 2012, 02:42:20 μμ »
Ωραίος !!!!!!!! Το εργαλείο δείχνει όμορφο.
Έχεις ταπωμένη τη μια εισαγωγή?
Φιλτράκι για να μη ρουφαει σκόνες, αρκούδες κλπ όντα βάλαμε?

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #38 στις: Ιουνίου 24, 2012, 04:44:15 μμ »
Ωραίος !!!!!!!! Το εργαλείο δείχνει όμορφο.
Έχεις ταπωμένη τη μια εισαγωγή?
Φιλτράκι για να μη ρουφαει σκόνες, αρκούδες κλπ όντα βάλαμε?
Ευχαριστώ. Η μία εισαγωγή είναι ταπωμένη, Η άλλη περιμένει φιλτράκι, δεν το έχω αγοράσει ακόμα. Σκέφτομαι να βάλω ένα από θερμικό κινητήρα buggy τ/κ αυτοκινήτου. Νομίζω ταιριάζει και σε μέγεθος και έτοιμο είναι για να μην παιδεύομαι. Θα ανεβάσω το update.

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #39 στις: Ιουνίου 24, 2012, 07:31:46 μμ »
Καλό θα είναι να το ξεταπώσεις και το δεύτερο σωληνάκι και να τα κάνεις και τα δύο εισαγωγή. Θα ''αναπνέει'' καλύτερα.
Μυρίζει καθόλου ο αέρας όταν ψεκάζεις? Αν ναι χρειάζεσαι αλλαγή λαδιού.
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gpav

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #40 στις: Ιουνίου 24, 2012, 07:56:14 μμ »
...Ευχαριστώ επίσης και τον φίλο gpav (Γιώργη) που μου διέθεσε για άλλη μια φορά τους αερογράφους του για δοκιμές και αρκετά μοντέλα υποψήφια θύματα.  ::salut:: ::salut::

Φίλε, οι αερογράφοι κατασκευάστηκαν για να βάφουν και τα κιτ για να στολίζουν τις βιτρίνες και όχι να στοιβάζονται στα ράφια! Το κόστος των κιτ ηταν μηδαμινό, η χαρά να τα δω από τα χεράκια σου φτιαγμένα, ανεκτίμητη!
Keep walking  :D ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #41 στις: Ιουνίου 24, 2012, 11:27:19 μμ »
Φίλε, οι αερογράφοι κατασκευάστηκαν για να βάφουν και τα κιτ για να στολίζουν τις βιτρίνες και όχι να στοιβάζονται στα ράφια! Το κόστος των κιτ ηταν μηδαμινό, η χαρά να τα δω από τα χεράκια σου φτιαγμένα, ανεκτίμητη!
Keep walking  :D ::salut::
Με αποστόμωσες. Όπως και να έχει ευχαριστώ. Θα προσπαθήσω να σου δώσω τη χαρά να τα δεις φτιαγμένα σύντομα. Καληνύχτα. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #42 στις: Ιουνίου 25, 2012, 01:11:21 πμ »
Πολυ ωραιο σου βγηκε! ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #43 στις: Ιουνίου 25, 2012, 04:21:44 μμ »
Πολυ ωραιο σου βγηκε! ::salut:: ::salut::
Ευχαριστώ πολύ. Όποιος δεν έχει να φτιάξει, αξίζει τον κόπο.

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #44 στις: Ιουνίου 29, 2012, 02:09:28 πμ »
Αν μπορούσες να μπεις σε λεπτομέρειες συνδεσμολογίας της παραπάνω σου πρότασης θα μου ήταν πολύ χρήσιμο.

Βλάσση γεια,
Ο οδηγός της συνδεσμολογίας ετοιμάστηκε και αναρτήθηκε στην δική μου κατασκευή στο πρώτο ποστ.
Δες εδώ
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,19344.msg400513.html#msg400513

::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #45 στις: Ιουνίου 29, 2012, 04:09:47 μμ »
Βλάσση γεια,
Ο οδηγός της συνδεσμολογίας ετοιμάστηκε και αναρτήθηκε στην δική μου κατασκευή στο πρώτο ποστ.
Δες εδώ
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,19344.msg400513.html#msg400513
 ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::
Αλέξανδρε είσαι φοβερός, ευχαριστούμε. Ακόμα χρωστάω φωτογραφία από το ταμπελάκι του συμπιεστή για να βρούμε την ιπποδύναμη του. Δεν τις ανέβασα διότι στο εργαστήριο γινόταν ο κακός χαμός λόγω συντήρησης δύο τ/κ ελικοπτέρων ταυτόχρονα. Τάρα τελείωσαν. Το ένα δοκιμάστηκε, το άλλο αύριο το πρωί.

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #46 στις: Ιουνίου 30, 2012, 12:29:33 πμ »
Ανεβάζω επιτέλους και τις τελευταίες φωτογραφίες με το ταμπελάκι μήπως βρεθεί άκρη για την ιπποδύναμη του συμπιεστή:

Επίσης Αλέξανδρε όσον αφορά το ρελέ έντασης που μου πρότεινες να βάλω, μήπως είναι εγκαταστημένο ήδη στο δικό μου; Για ρίξε μια ματιά εδώ:

Και τέλος βάζω μερικές ακόμα από το ηλεκτρολογικό μήπως βγει συμπέρασμα από το θερμικό ή κάτι άλλο.

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά 90% - Χαλάνδρι 10%
« Απάντηση #47 στις: Ιουνίου 30, 2012, 06:54:09 πμ »
Βλάση, αν δεν με γελούν τα μάτια μου, γράφει In 0,9Α. Με βάση τον τύπο P=V*I*cosφ, έχουμε P=230V*0.9A*0,8(ένας μέσος όρος συνημιτόνου για κινητήρα) με αποτέλεσμα P=158Watt. Μετατρέποντάς το σε ίππους, έχεις χοντρικά 0,211HP, δηλαδή 1/5HP.
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #48 στις: Ιουνίου 30, 2012, 09:01:59 πμ »
Βλάση, αν δεν με γελούν τα μάτια μου, γράφει In 0,9Α. Με βάση τον τύπο P=V*I*cosφ, έχουμε P=230V*0.9A*0,8(ένας μέσος όρος συνημιτόνου για κινητήρα) με αποτέλεσμα P=158Watt. Μετατρέποντάς το σε ίππους, έχεις χοντρικά 0,211HP, δηλαδή 1/5HP.
Παναγιώτη, ευχαριστώ πολύ. Τελικά γηράσκω αεί διδασκόμενος.

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά 90% - Χαλάνδρι 10%
« Απάντηση #49 στις: Ιουνίου 30, 2012, 09:06:54 πμ »
Παναγιώτη, ευχαριστώ πολύ. Τελικά γηράσκω αεί διδασκόμενος.
Δεν κάνει τίποτα Βλάση. Καλυτερα πάντως να περιμένεις επιβεβαίωση και απο τον ειδικό Αλέξανδρο  ::salut::
Παναγιώτης

Tags: