Παιδιά καλησπέρα, επανέρχομαι με ένα μικρό update της κατασκευής του ''θηρίου'' μετά από ένα σύντομο σχετικά διάστημα σε σχέση με τον μοντελιστικό μου χρόνο (πάλι δικαιολογούμαι αστόχως

)
Λοιπόν η άτρακτος έκλεισε με πολύ ευκολία. Παρόλη την ηλικία του κιτ η εφαρμογή είναι άψογη, επιπέδου tamiya. Δεν με ταλαιπώρησε καθόλου και κάποιες δυσκολίες που αντιμετώπισα ήταν λόγω δικιά μου μη σωστής προεργασίας ή μαλακίας. Ακολούθησε το απαραίτητο στοκάρισμα, το οποία έγινε κυρίως με κυανοκρυλική και σε κάποια σημεία, μετά από προτροπή του φίλου μου Ορέστη, με εποξικό στόκο superfine milliput, αυτόν στο άσπρο κουτάκι με τα μαυρά γράμματα. Οφείλω να πω ότι έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με την συμπεριφορά και αποτέλεσμα του!!! Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Παράλληλα ακολούθησε rescribing όπου χρειαζόταν και ξαναβάφτηκε και το σκιάδιο πάνω από τον πίνακα οργάνων.
Επίσης όπως θα δείτε τοποθετήθηκε μια ακόμα απίστευτη λεπτομέρεια που δίνει η Part, οι ράγες κύλησης της πίσω συρόμενης καλύπτρας, οι οποίες είναι όπως οι πραγματικές στην 1/48!!!!!!!!

Αυτός ο πίνακας της part!!!!τον έχω ερωτευτεί, έχω άδικο??

Στην συνέχεια τοποθετήθηκε ο πίσω τροχός, τον οποίο αν θυμάστε είχα κόψει για να τον κοντύνω. Το κιτ τον δίνει εκτεταμένο, όπως δηλαδή φαίνετε σε κατάσταση πτήσης του α/φ. Εγώ λοιπόν τον κόντυνα αφαιρώντας το ενδιάμεσο κομμάτι. Την έκανα την π@#$%ιά μου όμως, τον είχα στραβοκόψει και εδώ όμως λύση έδωσε ο milliput, καλυψε όποια ατέλεια, έφαγα όμως τα πριτσινάκια τα οποία και επνέκτησα με αυτά της archer.

Συνέχεια με τα σημεία πρόσδεσης της κεραίας, απομένει ένα ακόμα στην κεραία εμπρός, που δεν έχει γίνει ακόμα.

Εδώ επιπλέον βλέπετε από ακόμα πιο κοντά την λεπτομέρεια από την ράγα κύλησης της καλύπτρας...

Ακολούθησε η κατασκευή από τα PE της Part του flap εξαγωγής του αέρα ψήξης του λαδιού του κινητήρα, εξαιρετική και εδώ λεπτομέρεια, σχεδόν απόλυτη προσομοίωση του πραγματικού.
Το πραγματικό...

Και αυτό της part, μου πήρε πολύ χρόνο να το μοντάρω γιατί τα κομμάτια είναι πολύ ευαίσθητα αλλά νομίζω ότι άξιζε τον κόπο. Σαν λεπτομέρεια το δίνει και η eduard, αλλά καμμιά σχέση!!!

Συνέχεια με τον ''εξώστη'' των ασυρμάτων. Να θυμίσω ότι φτιάχνω το -4Ε το οποίο μετέφερε το AN/APS-4 RADAR POD με εποτέλεσμα να υπάρχει διαφορετική διάταξη των ηλεκτρονικών στο σημείο αυτό με κυριότερη διαφορά μια πρόιμη διάταξη οθόνης radar, αυτό που βλέπετε στην μέση και το οποίο επιχείρησα να κατασκευάσω. Παράλληλα έφτιαξα από μήκη πλαστικού και ένα μικρό χειρηστήριο μηχανής μορς το οποίο διακρίνετε τέρμα δεξιά, καλό βγήκε από ότι φαίνεται!!!

Και μια γενική άποψη

Ακόμα μια μικρή λεπτομέρεια στο σημείο αυτό, ένα μικρό floodlight...

Πήρε την θέση του και αυτό

Τέλος μπήκαν κάποιες λεπτομέρειες από PE της Eduard στο bomb bay και μονταρίστηκε-βάφτηκε το σκοπευτικό Mk.VIII από την Quickboost (κωδικός QB48016 για όσους ενδιαφέροντε) γιατί αυτό του κιτ ήταν για τα μπάζα. Εκρεμμεί να μπεί η ζελατίνα και να γίνουν και κάποια στεγνά πινελάκια, να φθαρεί λιγάκι.

Όπως καταλαβαίνετε έχω ανοίξει μεγάλο βιβλίο με αυτή την κατασκευή, πολλές οι λεπτομέρειες και η προσοχή που θέλει το κάθε κομμάτι αν θέλεις να δώσεις μια όσο το δυνατόν πιο ακριβή εικόνα του Α/Φ, προχωράω αργά αλλά σταθερά. Αυτά για την ώρα, μέχρι την επόμενη ενημέρωση να είστε καλά και γεμάτοι υγεία

Γιάννης
Υ.Γ. Να επισημάνω ότι οι φωτό το αδικούνε πολύ, δυστυχώς σαν φωτογράφος είμαι για τα μπάζα, να φανταστείτε ότι τραβάω τις 3πλάσιες για να καταλήξω σε αυτές.