Αποστολέας Θέμα: 1/35 TPz Fuchs - Revell  (Αναγνώστηκε 2959 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλάνδρι
1/35 TPz Fuchs - Revell
« στις: Απριλίου 20, 2010, 10:28:25 πμ »
Το κίτ

Ξεκίνησα την συναρμολόγηση στα διαλείμματα από άλλες κατασκευές που έχω σε εξέλιξη με σκοπό μια γρήγορη, απλή και (ελπίζω) διασκεδαστική κατασκευή ΟΟΒ.

Το μοντέλο έφτασε αρκετά γρήγορα στο αστάρωμα (γκρί Hycote) χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ένα ζήτημα ευθυγράμμισης που προέκυψε  (όταν το βλαστάρι μου θέλησε να περιεργαστεί το κίτ) με τους άξονες που δίνουν κίνηση στις προπέλες θα λυθεί σύντομα με δια παντός αποπομπή του παιδακίου από τον μοντελιστικό πάγκο και επανακόληση των σπασμένων αξόνων. Εκεί θα τριφτούν και οι άξονες για να μην φαίνεται η ένωσή τους αν και μετά το τέλος της κατασκευής δεν νομίζω να φαίνεται τίποτα από την λάσπη

Επόμενο βήμα η βαφή .Επειδή προορίζεται για ασθενοφόρο, μάλλον θα το ψεκάσω με ακρυλικό σπρέυ Tamiya  αν και  προηγούμενες εμπειρίες  μου  με  έτοιμα σπρέυ ήταν απογοητευτικές. Θα δείξει.............

Σε κάθε περίπτωση και λόγω έλλειψης βιβλιογραφίας , χρησιμοποιώ ως αναφορά το μοντελάκι του κ. Τσίτσου το οποίο είναι ούτως ή άλλως εξαιρετικό.
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
Απ: 1/35 TPz Fuchs - Revell
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 20, 2010, 10:42:09 πμ »
Καλή συνέχεια και καλά βαψίματα.
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 20, 2010, 12:11:40 μμ »
Σε κάθε περίπτωση και λόγω έλλειψης βιβλιογραφίας , χρησιμοποιώ ως αναφορά το μοντελάκι του κ. Τσίτσου το οποίο είναι ούτως ή άλλως εξαιρετικό.

Βιβλιογραφία σίγουρα δεν θα χρειαστείς παραπάνω από μια απλή έρευνα με το όνομα TPz1-Fuchs στης φωτό του google. Προσοχή μην κάνεις τα ίδια λάθη που έκανα και εγώ και αναγκάστηκα να διορθώνω μετά... π.χ. κανένα όπλο αν το πας για ασθενοφόρο (απαγορεύετε από συνθήκη του ερυθρού Σταυρού), της προπέλες γυρισμένες από την μέσα πλευρά (το όχημα σε χρίση ασθενοφόρου ΔΕΝ είναι αμφίβιο) και φυσικά τίγκα στην σκόνη!!!

Όσο για το spray που λες.... θα σου πρότεινα να μην χρησιμοποιήσεις κανένα από τα enamel spray της αγοράς... Καλύτερα αποτελέσματα θα πάρεις είτε με ακρυλικό Tamiya είτε με σκέτο λευκό hycote (εγώ άφησα το hycote)

Για το σκόνισμα θα πρότεινα κάποιον κοκκινωπό τόνο (Σομαλία) λόγο του ότι "γράφει" πολύ καλά στο λευκό φόντο.

Καλή συνέχεια. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 20, 2010, 01:22:15 μμ »
Tα σπρει της Tamiya και της Humbrol  δεν ειναι ουτε σμαλτα,ουτε ακρυλικα. Ειναι laquer και στρωνουν μια χαρα με την προυποθεση οτι θα ψεκαστουν σε λεπτα στρωματα. :wink:

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 20, 2010, 01:57:38 μμ »
Ευχαριστώ για τις επισημάνσεις κι ότι ήμουν έτοιμος να του κοτσάρω το πολυβόλο μπροστά αφενός για να κλείσει η τρύπα στη θυρίδα κι αφετέρου επειδή το είδα στο δικό σου (λέω για να το έβαλε εκείνος κάτι παραπάνω θα ξέρει.) Οι οδηγίες τις Revell φυσικά το δείχνουν ξεκάθαρα οτι όπλα ούτε για αστείο....

Τα σπρέυ γενικώς με έχουν ταλαιπωρήσει στο παρελθόν (και αυτά της Tamiya επίσης ). Η ιδέα του λευκού Hycote εξαιρετική. Μάλλον πάω για αυτή τη λύση.

Και πάλι ευχαριστώ ::salut::
Βαγγέλης

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 20, 2010, 02:26:19 μμ »
Έχω αμελήσει  :oops: να το τραβήξω σωστές φωτό μετά την αφαίρεση των όπλων οπότε πάρε δυο πρόχειρες που βρήκα στον φωτοκουβά!

Τα κενά στης θυρίδες κλείστα απλά με μια μικρή τάπα από φύλλο πλαστικού που στο τέλος θα βάψεις μαύρη.

[IMGt]http://i3.photobucket.com/albums/y63/tvd1305/Fuchs/IMG_3714.jpg[/IMGt]  [IMGt]http://i3.photobucket.com/albums/y63/tvd1305/Fuchs/IMG_3715.jpg[/IMGt]

Αποσυνδεδεμένος IBANEZos

• Δημήτρης Μπουρέκας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα - Χίος
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 20, 2010, 03:43:34 μμ »
Tσιτσο το δικο σου ειναι 1/72?? :shock: :shock:

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 20, 2010, 04:09:39 μμ »
καλή συνέχεια Βαγγέλη  ::icon_thumright::
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 20, 2010, 04:58:32 μμ »
Tσιτσο το δικο σου ειναι 1/72?? :shock: :shock:

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος IBANEZos

• Δημήτρης Μπουρέκας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα - Χίος
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 20, 2010, 05:34:51 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 20, 2010, 06:39:12 μμ »
ωραιο το κιτ αυτο,καλη συνεχεια κι απο μενα!
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος athor1972

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Δυτικά προάστια
  • Γιώργος Αθανασιάδης
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 21, 2010, 12:53:14 πμ »
Καλή συνέχεια και καλά βαψίματα.
 ::icon_thumright::
X2 ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 14, 2012, 11:02:57 μμ »

Μετά από μόλις 2 χρόνια ( !!!) και έχοντας βαρεθεί να το βλέπω να μαζεύει σκόνη, είπα να το τελειώσω το ρημάδι. Βοήθησε βέβαια οτι οι άλλες κατασκευές έχουν κολήσει σε διάφορα στάδια και οτι το έβαλα αμέτι μουχαμέτι να τελειώσω κάτι τις.

Φυσικά η κατασκευή είναι ΟΟΒ και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις πέρα από το να βγεί ένα παρουσιάσιμο (από μακρυά.... :mrgreen: :mrgreen:) μοντελάκι.

Έχω φτάσει αισίως εδώ :

Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

Click to see the original size.Click to see the original size.

Μένουν μικρο-διορθώσεις στις λεπτομέρειες (έτσι αποκαλώ το κρύψιμο των μ@λ@κιών) και ξεκινάω βρώμισμα και γενικότερη γουρουνοποίηση του κίτ .

Αμα δείτε κάτι χοντρό πέστε μου  όπως επίσης ιδέες για βρώμισμα (λάσπη, κοκκινόχωμα Σομαλίας, σκόνη, κάτι άλλο ?)
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 15, 2012, 12:46:16 πμ »
Βαγγέλη, σαν κατασκευή και βάψιμο δείχνει πολύ καλό ::icon_thumright::
Πάντως πριν ξεκινήσεις τα λασπώματα επιβάλλεται νομίζω έστω ένα pinwash για να αναδειχτεί η λεπτομέρεια του κιτ, καθώς και κάποιου είδους "παλαίωση" (πχ ψέκασμα με ελάχιστα "σπασμένο" λευκό κατά τόπους) γιατί τώρα το όχημα δείχνει σαν να μην έχει προλάβει να βγεί κάν από το βαφείο :wink:

Καλή συνέχεια :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Tags: