Αποστολέας Θέμα: Ιστορική ακρίβεια στους Αρχαίους Έλληνες (28mm) της Victrix  (Αναγνώστηκε 2198 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
http://www.victrixlimited.com/
Το θέμα έχει ως εξής:
Αφού δείτε τους Αθηναίους, τους Σπαρτιάτες και τους Θηβαίους, μπορείτε να κάνετε μία εκτίμηση το πόσο κοντά είναι στην πραγματικότητα;
Θεωρώ ότι εκτός του ότι έχουν βάλει μέσα στο ίδιο κουτί διαφορετικές περιόδους, έχουν κάνει και πολλά λάθη.
Το επισήμανα  στη Victrix και το μόνο που πήρα σαν απάντηση ήταν ειρωνεία και το εξαίσιο: εάν βγουν μην τα αγοράσεις...

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
Απ: Ιστορική ακρίβεια στους Αρχαίους Έλληνες (28mm) τις Victrix
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 12:15:19 μμ »
Δεν είμαι ιστοριοδίφης, αλλά η εικόνα των σπαρτιατών με τις μουστάκλες και τη μαλλούρα μάλλον σε όρκ παραπέμπει. Εξ' όσων γνωρίζω, οι σπαρτιάτες είχαν ξυρισμένο μουστάκι και επιμελημένη γενειάδα και μαλλιά. Επίσης, δεν νομίζω ότι τα κωνικά κράνη είχαν σχέση με την πραγματικότητα. Περιμένω όμως τους ειδικότερους εμού.

Όσον αφορά την σωματοδομή τους, οι αρχαίοι μας πρόγονοι μάλλον ήταν πολύ κοντύτεροί μας, αλλά η εντύπωση που μου δίνουν οι συγκεκριμένες φιγούρες είναι ότι αναπαριστούν νάνους...
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος xristosstergiou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 12:29:20 μμ »
Συμφωνώ μαζί σας και νομίζω ότι οι φιγούρες περισσότερο ανταποκρίνονται σε wargamers... Τώρα όσον αφορά τους οπλισμούς και τα συναφή παρελκόμενα στο site Κορύβαντες http://www.koryvantes.org/koryvantes/ μπορεί να βρεί κανείς πολύ καλές περιγραφές πανοπλιών, σπαθιών κλπ. Αν και δεν είμαι μέλος, νομίζω τα παιδιά κάνουν τρομερή δουλειά...http://www.koryvantes.org/koryvantes/meletes.jsp
Οι βιτρίνες αποδεικνύονται πάντα μικρές...!

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 12:44:54 μμ »
Οι Αθηναίοι νομίζω, είναι οι περισσότεροι μετά τον Πελοποννησιακό, ενώ για τους Σπαρτιάτες έχω επιφυλάξεις για το κράνος τους, ενώ και το ξίφος τους πρέπει να είναι λάθος, θα έπρεπε να είχαν την χαρακτηριστική κοπίδα. Για τους Θηβαίους δεν έχω γνώση. Πάντως είναι όντως χοντροί για το ύψος τους, κάτι που συμβαίνει πολλές φορές σε αυτήν την κλίμακα, και δεν καταλαβαίνω γιατί...Πλεονέκτημα είναι βέβαια, το σκληρό πλαστικό, αλλά για να αναπαραστήσει κανείς μία σκηνή, πρέπει να αγοράσει περισσότερα από ένα κουτιά, ώστε να μήν ξεφύγει από πλευράς εποχής.

Τώρα για το ύφος της απάντησης, που σου έδωσαν τί να πώ....Μήν δίνεις συνέχεια δεν αξίζει τον κόπο.

Αποσυνδεδεμένος gpav

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 01:10:15 μμ »
Ελιξ-ίριε καλή σου μέρα φίλε!

Όπως λέει και στην ιστοσελίδα που ανέφερε ο Χρήστος παραπάνω, το σπαρτιατικό ξίφος ήταν κοντό και ευθύ. Οπότε μάλλον είχαν δίκιο οι καλλιτέχνες!
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 01:53:47 μμ »
Τους έδωσα δύο στέκια να δουν:
Το ένα είναι από τους Κορυβάντες - το άλλο είναι αυτό http://www.spartasmores.gr/index.files/Page5460.htm

Και στα δύο θα δείτε ότι το ξίφος δεν ξεπερνάει τα 0,50m μαζί με τη χειρολαβή - σας φαίνεται ότι το ξίφος των Σπαρτιατών στις φιγούρες είναι 0,50m μαζί με τη χειρολαβή;

Καλά για το μουστάκι δεν το συζητάμε... ʼντε να τους εξηγήσεις ότι οι Σπαρτιάτες δεν είχαν μουστάκι, αλλά είχαν οι Περίοικοι και οι Είλωτες...

Δεύτερον έχουν μπερδέψει μέσα στις φιγούρες τρεις περιόδους - 480 π.χ., 410π.χ, 350π.χ....
Αχταρμάς... Έτσι για την πλάκα.... Ας βάλουν τότε και Σπαρτιάτες οπλισμένους με σάρισσες για να έχουν και την περίοδο των δικτατόρων και να είναι κομπλέ η κωμωδία...
Και φυσικά όχι "Σπαρτιατικός  στρατός"... Όχι... Οι περίοικοι και οι είλωτες δεν πολεμούσαν μαζί με τους σπαρτιάτες κατά τους τρομερούς ερευνητές...

Για δείτε και τα πόδια τους: σαντάλια και μπότες!!! Οι Σπαρτιάτες οπλίτες δεν είχαν τίποτα από αυτά για να μην τους δυσκολεύει στον ωθισμό... Μόνο μετά το 350π.χ. άρχιζαν να εμφανίζονται γιατί ο πόλεμος άλλαξε μορφή...

Τα ίδια με τους Αθηναίους...

Όσο για τους Θηβαίους - παρουσιάζουν μόνο τον ιερό λόχο!!!
Δεν έχουν γένια οι φιγούρες... Ο υπόλοιπος όμως Θηβαϊκός στρατός είχε γένια...

Παράθεση
Τώρα για το ύφος της απάντησης, που σου έδωσαν τί να πώ....Μήν δίνεις συνέχεια δεν αξίζει τον κόπο.
Αυτό θα έλεγα και εγώ πριν από πολύ καιρό, αλλά για μια στιγμή:
Κάθε φορά που βγάζουν ένα κουτί για κάτι δικό τους πχ. Ναπολεόντιους ερευνούν ακόμα και εάν ήταν χεσμένα τα παντελόνια των στρατιωτών, και όταν είναι να βγάλουν κάτι για την αρχαία Ελλάδα, το κάνουν τόσο γελοίο;;;
Ε!!! Νισάφι πια!!!!

Αποσυνδεδεμένος xristosstergiou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 02:40:00 μμ »
Αυτό θα έλεγα και εγώ πριν από πολύ καιρό, αλλά για μια στιγμή:
Κάθε φορά που βγάζουν ένα κουτί για κάτι δικό τους πχ. Ναπολεόντιους ερευνούν ακόμα και εάν ήταν χεσμένα τα παντελόνια των στρατιωτών, και όταν είναι να βγάλουν κάτι για την αρχαία Ελλάδα, το κάνουν τόσο γελοίο;;;
Ε!!! Νισάφι πια!!!!

Δεν λέω ότι έχεις άδικο και καλά έκανες και τους επεσήμανες τις παρατηρήσεις σου αλλά νομίζω ότι το παιχνίδι της ιστορικότητας χάνεται καθώς απευθύνονται σε 100 αγοραστές στην Ευρώπη (που δεν θα το καταλάβουν καν) και σε 5 στην Ελλάδα, εκεί πέρα κάπου έρχεται και η ειρωνεία τους, η οποία βέβαια δείχνει και το επίπεδο της εταιρείας.....

Spoiler (hover to show)
Οι βιτρίνες αποδεικνύονται πάντα μικρές...!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 02:49:10 μμ »
εκτός των άλλων
η εταιρεια πλήρωσε ένα γλύπτη φιγουρών να τους φτιάξει τα μάστερ
σε αυτη τη φαση σιγουρα δε μπορει να κανει πισω (φαίνονται έτοιμα)
οπότε κάνει το κορόιδο.
δεν ειναι μεν ιστορικά σωστές αλλά είναι εντυπωσιακές
κι αυτό μετράει για την προσέλκυση του μέσου αγοραστή
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gpav

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 02:52:18 μμ »
Συμπληρώνοντας τα παραπάνω, φαίνεται ότι η εταιρεία απευθύνεται σε wargamers αφού αναφέρει τη δυνατότητα να αντικαταστήσεις το πλαστικό σπαθί που προσφέρει με μεταλλικό, αλλά προειδοποιεί ότι αυτό θα είναι λιγότερο ευλύγιστο και συνεπώς πιό εύθραυστο...

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 03:12:45 μμ »
Ελιξ-ίριε καλή σου μέρα φίλε!

Όπως λέει και στην ιστοσελίδα που ανέφερε ο Χρήστος παραπάνω, το σπαρτιατικό ξίφος ήταν κοντό και ευθύ. Οπότε μάλλον είχαν δίκιο οι καλλιτέχνες!
Γειά σου Gpav, φίλε μου!
Κάπου είχα δεί πως η κοπίδα ήταν Σπαρτιάτικο όπλο, όπως φαίνεται, κάνω λάθος. :) Η ιστοσελίδα που παραθέτεις φαίνεται πολύ καλή και προσεγμένη! Θα την παρακολουθώ ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tristan

• Scale 1/144
  • *
Απ: Ιστορική ακρίβεια στους Αρχαίους Έλληνες (28mm) της Victrix
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 10, 2012, 12:04:42 πμ »
Το θεμα το εχει παραμπερδεψη ο καλλιτεχνης  . Στους αθηνεους εχει κρανι, ασπιδες και σπαθια μακεδονων στους σπαρτιατες λαθος κρανι αρβηλες  και εμφανιση κατω του μετριου

Αποσυνδεδεμένος christosreths

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
  • Το «αν» εσπάρθη πολλές φορές, αλλά δεν εφύτρωσε.
    • http://images.wikia.com/criminalminds/images/2/2f/Jack-the-ripper.jpg
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 10, 2012, 01:17:06 πμ »
http://www.victrixlimited.com/
Το θέμα έχει ως εξής:
Αφού δείτε τους Αθηναίους, τους Σπαρτιάτες και τους Θηβαίους, μπορείτε να κάνετε μία εκτίμηση το πόσο κοντά είναι στην πραγματικότητα;
Θεωρώ ότι εκτός του ότι έχουν βάλει μέσα στο ίδιο κουτί διαφορετικές περιόδους, έχουν κάνει και πολλά λάθη.
Το επισήμανα  στη Victrix και το μόνο που πήρα σαν απάντηση ήταν ειρωνεία και το εξαίσιο: εάν βγουν μην τα αγοράσεις...

Γράψτους και μην ξαναψωνίσεις τίποτα.....Πουλάνε και μούρη τώρα οι ανιστόρητοι!!!!!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος NIKOS D.

• Scale 1/144
  • *
  • Θα παραδεχομουν τα λαθη μου ,αν ειχα κανει...
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 15, 2012, 05:39:59 μμ »
Εδω καποιοι διορθωσαν τους αριθμους των γερμανικων αρματων σε  διοραμα αλλα για τις μ......ς των εταιριων κουβεντα !!!Απλα δεν το αγοραζουν...

Tags: