ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > Armor/AFV: Γενική συζήτηση-Reference

BMP-1 - ΕΛΛΑΣ ???

(1/7) > >>

staticjim:
Εχω ενα φιλαρακο που ηταν οδηγος στα BMP 1 και θελει να του φτιαξω ενα ελληνικο αλλα δεν ξερω την τριφλα μου ποιο κιτακι κανει.
Εχω δει ενα της ZVEDA 1/35 αυτο κανει??
Ποιο αλλο 1/35 η 1/72 μπορω να το φτιαξω ελληνικο ?
Γενικα οτι πληροφορια σχετικη δεκτη και με το χρωμα επισης  :)

melpas1013:
κάνει απλά θέλει να προσθέσεις μερικές λεπτομέρειες(σκάλα πίσω αριστερά και μερικά ακόμα), αν έχει πληροφορίες άλλος συνάδελφος μπορεί να τις προσφέρει καθώς δεν έχω πρόσβαση στο αρχείο μέχρι την επόμενη Δευτέρα. Στα υπόψιν ότι το κιτ δεν έχει καμία σχεδόν δυσκολία εκτός από τις ερπύστριες που είναι κομμάτι κομμάτι και θα σου βγεί λίγο ο τάκος να τις κολλήσεις. Από χρώμα, ότι απόχρωση και να βάλεις που να πλησιάζει στο χακί είσαι μέσα... Κανένα δεν είχε το ίδιο χρώμα με το διπλανό...

melpas1013:
Ξέχασα... Δεν βάζεις τον εκτοξευτήρα του πυραύλου. Τα δικά μας είχαν πολυβόλο .30 που λειτουργούσε ηλεκτρικά(?), με τροφοδοσία από το όχημα... Φυσικά και δεν δίνεται στο κιτ...

leopard:
Τα ΒΜΡ-1 που παρέλαβε η Ελλάδα από τη Γερμανία μετά την ενοποίηση των 2 Γερμανιών υπέστησαν κάποιες μετατροπές προτού φτάσουν στον Ε.Σ.
Πιο συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν φώτα μπρος & πίσω ίδια με αυτά που φοράνε τα γερμανικά MARDER. Επίσης τοποθετήθηκαν αντιολισθητικές επιφάνειες με τη μορφή συτοκόλλητων στο πάνω μέρος του ΤΟΜΑ σε συγκεκριμένα σημεία για να μπορεί το προσωπικό να πατάει επάνω χωρίς να γλυστράει.
Στο πίσω μέρος φέρουν επίσης ένα μεταλλικό κομμάτι σε σχήμα ασπίδας που το έχουν όλα τα γερμανικά τεθωρακισμένα και χρησιμεύει στην οδήγηση τη νύχτα αν δεν κάνω λάθος.
Επίσης ορισμένα ΒΜΡ-1 ανήκουν στην έκδοση BMP-1OST και φέρουν στο πίσω μέρος του πύργου εκτοξευτές καπνογόνων.
Το 50άρι που προστέθηκε στον πύργο είναι ελληνική πατέντα για την αύξηση της αντιεροπορικής προστασίας του ΤΟΜΑ. Στηρίζεται πάνω σε έναν έστορα που μοιάζει πολύ με αυτόν των Μ-113.
Αυτές είναι οι βασικές διαφορές που φαίνονται με το μάτι.
Το κιτ της ZVEZDA είναι απλό και καλό. Υπάρχει και το παλιό της DRAGON το οποίο έχει πολλά χρόνια να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά.
Για φώτος υπάρχουν πολλές σε διάφορα ελληνικά περιοδικά...
 :wink: :wink: :wink:

melpas1013:
Φάνη νομίζω ότι είναι 30άρι το πολυβόλο...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση