Αποστολέας Θέμα: Τραίνο από τα παλιά ξεκινάει ξανά...  (Αναγνώστηκε 7405 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος SST

• Scale 1/144
  • *
Απ: Τραίνο από τα παλιά ξεκινάει ξανά...
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 02, 2012, 03:50:18 μμ »
ότι layout και να διαλέξεις, εφόσον έχεις κλίσεις σε περιοριεσμένο χώρο κάνε καλού κακού καμια δοκιμή πρίν να αρχίσεις τα καρφώματα και τα κολλήματα! βάλε κάτω απο τις ράγες κασσέτες, βιβλία, cd, οτι σε βολέυει και κάνε ενα test run με και χωρίς βαγόνια και στις δύο κατευθύνσεις για να δείς αν και πόσο "την παλεύει" η μηχανή.
Επίσης για τον ίδιο λόγο εγώ άλλαξα και τα λαστιχάκια γύρω απο τους τροχούς των μηχανών μου γιατί με 3 μεγάλα ή 6 μικρά βαγόνια μερικές φορές σπίνιαραν στην ανηφόρα τόσο που έμενε ακίνητο το τραίνο!!  :roll:

Αποσυνδεδεμένος ppantos

• Scale 1/48
  • *
    • My channel
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 02, 2012, 03:57:48 μμ »
To σχέδιο αφορά Ν 130x90 cm. Εάν εφαρμοστει σε ho οι διατάσεις της βασης διπλασιάζονται  δηλαδη 2.60Χ1,80 cm περίπου.

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,17674.msg372224.html#msg372224

Αποσυνδεδεμένος KoMo

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αγία Παρασκευή
  • modelclub.gr
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 02, 2012, 04:01:28 μμ »
Medium-Sized HO Layouts

http://www.thortrains.net/4holayx.html

Φαντάζομαι μου έβαλες το link για να αλλάξω σχέδιο...   :?
 Αρχικά είχα κάνει ένα πιο "Light" σχέδιο αλλά και πάλι το θέμα με τις κλίσεις. Και κάτι δεν καταλαβαίνω στο πρόγραμμα και δεν μπορώ να τις υπολογίσω

Κλίσεις γραμμών

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,16956.msg355742.html#msg355742

Σε εκατοστά πόσο είναι το ύψος που έφτασες στο σχέδιο σου από την απόσταση Α-Γ

To σχέδιο αφορά Ν 130x90 cm. Εάν εφαρμοστει σε ho οι διατάσεις της βασης διπλασιάζονται  δηλαδη 2.60Χ1,80 cm περίπου.

Το έχω δει το σχέδιο σου και ήταν ένας από τους λόγους που σκεφτόμουν τη Ν κλίμακα. Αλλά για διάφορους λόγους (υλικό που έχω από παλιά, τα παιδιά κλπ) κατέληξα στη ΗΟ. Και το 2.6 το παλέυω αλλά το 1.8 δεν...

Αποσυνδεδεμένος KoMo

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 02, 2012, 04:06:55 μμ »
ότι layout και να διαλέξεις, εφόσον έχεις κλίσεις σε περιοριεσμένο χώρο κάνε καλού κακού καμια δοκιμή πρίν να αρχίσεις τα καρφώματα και τα κολλήματα! βάλε κάτω απο τις ράγες κασσέτες, βιβλία, cd, οτι σε βολέυει και κάνε ενα test run με και χωρίς βαγόνια και στις δύο κατευθύνσεις για να δείς αν και πόσο "την παλεύει" η μηχανή.
Επίσης για τον ίδιο λόγο εγώ άλλαξα και τα λαστιχάκια γύρω απο τους τροχούς των μηχανών μου γιατί με 3 μεγάλα ή 6 μικρά βαγόνια μερικές φορές σπίνιαραν στην ανηφόρα τόσο που έμενε ακίνητο το τραίνο!!  :roll:

Κάπως έτσι θα καταλήξω απλά έλεγα να γλιτώσω την αλλαγή σχεδίου αφού πάρω τις γραμμές.

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 02, 2012, 04:44:50 μμ »
Γενικα μεχρι 4% κλιση με μηχανες που διαθετουν λαστιχα δεν θα εχεις προβλημα. Φυσικα αν βαλεις 30 βαγονια να τραβα θα εχεις θεμα.
Επισης αν ειναι καμπυλη και ανηφορα μερικες φορες το προβλημα θα ειναι οτι τα βαγονια λογο της ελξης να πεφτουν προς το εσωτερικο των γραμμων.Αυτο βεβαια υσχει για μακριους συρμους.
Και τελευταιο αν εχεις μηχανες χωρις λαστιχα οπως ειναι επι το πλειστον οι Αμερικανικες θα προτεινα μεγιστη κλιση τα 2,8% περιπου.
Το λεω γιατι ειμαι παθων και ενω ειχα φτιαξει γραμμες με 3,6% κλιση και μαλιστα με ανοικτες καμπυλες με την προσθηκη 3-4 βαγονιων και πανω αρχιζαν καποιες να ολισθενουν.
Τελικα επεσα στο 2,8% για να μην εχω προβληματα.

Αποσυνδεδεμένος Ο ΤΕΛΕΙΟΜΑΝΗΣ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 02, 2012, 06:33:49 μμ »
Κάπως έτσι θα καταλήξω απλά έλεγα να γλιτώσω την αλλαγή σχεδίου αφού πάρω τις γραμμές.
[/ quote]       

Καλησπέρα κ'από μένα
Προσωπικά πιστεύω οτι η καλύτερη κλίση γιά ανηφόρες , κατηφόρες είναι 1cm ανά 18cm μήκους γραμμής .

Αποσυνδεδεμένος ppantos

• Scale 1/48
  • *
    • My channel
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 02, 2012, 07:17:13 μμ »
Κλίσεις γραμμών

Αποσυνδεδεμένος KoMo

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 02, 2012, 10:20:45 μμ »
Παιδιά ευχαριστώ πολύ. Πολύ χρήσιμες οι τελευταίες απαντήσεις σας για τις κλίσεις.

Σαν σχέδιο (το πρώτο από τα 2 τελευταία) πιστεύετε ότι θα βγει καλό ή είναι μπερδεμένο-φορτωμένο και να προτιμήσω το 2ο σαν πιο απλό;

Αποσυνδεδεμένος dionisios

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΜΟΣΧΑΤΟ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 02, 2012, 10:52:05 μμ »
Καλησπέρα
Ψάξε εδώ θα βρεις αρκετά σχέδια από ειδικούς και αν θέλεις μπορείς να κανείς και  εσύ   τροποποιήσεις http://www.noch.de/en/aktuelles_service/downloads/gleisplaene.php
carpe diem

Αποσυνδεδεμένος KoMo

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 03, 2012, 01:21:20 μμ »
Σχέδια έχω δει πάρα πολλά και το ψάχνω αρκετό καιρό και κατέληξα σε αυτό που πόσταρα μετά από κάποιες τροποποιήσεις που έκανα.
Απλά επειδή δεν έχω ξανακάνει κάτι τέτοιο και δεν έχω την απαιτούμενη εμπειρία ζήτησα τη βοήθεια σας για να μη βρεθώ προ εκπλήξεων...   :roll:

Πιστεύω, από αυτά που διάβασα, ότι με τις κλίσεις δε θα έχω πρόβλημα απλά δε ξέρω μήπως σαν σχέδιο δε στέκεται καλά

Tags: