Αποστολέας Θέμα: Tamiya T-55  (Αναγνώστηκε 28111 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
Απ: Tamiya T-55
« Απάντηση #125 στις: Μαρτίου 06, 2012, 07:33:03 μμ »
Σε γενικές γραμμές είναι σχετικά καλό , όμως θεωρώ πως στο πράσινο το πρώτο χρώμα που θα φαινόταν θα ήταν το iraqi sand, και στο αντίστοιχο κομμάτι του iraqi sand ,το ξεφλούδισμα θα ήταν το αρχικό soviet green.Το καφέ που έχεις χρησιμοποιήσει δεν είναι λάθος αλλά παραπέμπει περισσότερο σε αρχές οξείδωσης και όχι χρήσης.Πρόσεξε μην ξεφύγεις γιατί είναι ωραία τεχνική αλλά θέλει μέτρο  ::salut::
Χρήστος
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #126 στις: Μαρτίου 06, 2012, 07:56:50 μμ »
Γιαννηηηηη αφου σου ειπε ο Ορεστης πως το sand βαφοταν πανω απο το russian green βρε,εκει θελει πρωτα clipping με αυτο το ρημαδο χρωμα   :?

Αποσυνδεδεμένος jnsimos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #127 στις: Μαρτίου 07, 2012, 10:54:34 πμ »
Γιαννηηηηη αφου σου ειπε ο Ορεστης πως το sand βαφοταν πανω απο το russian green βρε,εκει θελει πρωτα clipping με αυτο το ρημαδο χρωμα   :?

Εντάξει δεν χάθηκε και ο κόσμος... Είναι και η πρώτη φορά που το κάνω, είναι και η  βλακεία που με δέρνει... Θα προσπαθήσω να περάσω περιμετρικά και λίγο πράσινο και αν δεν βγει καλό, απλά θα συνεχισω έτσι όπως το έχω κάνει. Πέρα από την ιστορική ακρίβεια, μην ξεχνάμε ότι ο μοντελισμός είναι χαρά! (όσα δεν φτάνει η αλεπού κτλ) :wink:

Πάντως αυτό που ήθελα να πω είναι ότι με τιμάτε ιδιαίτερα με τα σχόλια σας και τη βοήθεια που μου δίνετε. Ευχαριστώ και πάλι. Πιστέυω ότι τα επόμενα μοντέλα θα πάνε πιο στρωτά.

Αποσυνδεδεμένος jnsimos

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #128 στις: Μαρτίου 09, 2012, 12:10:22 πμ »
Συνεχίζοντας το chipping, πέρασα το αντίστοιχο του πράσινου της παραλλαγής με χρώμα vallejo γιατί το χρώμα της Tamiya δεν βαφόταν με τίποτα με το πινέλο και μετά πέρασα το σκούρο καφέ. Το αποτέλεσμα τελικά δεν με τρελαίνει αλλά ας πούμε ότι το άρμα θα είναι παρατημένο στα στοιχεία της φύσης.  :(
Anyway πάλι στις φωτογραφίες φαίνεται χειρότερο από ότι είναι στην πραγματικότητα αλλά ακόμα μου αρέσει. Θέλει ακόμα λίγη δουλεία στο chipping και μετά θα ρίξω κάποια φίλτρα σε γήινους τόνους και wash. Αυτά.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #129 στις: Μαρτίου 09, 2012, 04:31:24 πμ »
Χρησιμοποίησε και σφουγγαράκι για να "σπάσεις" λίγο τις πολύ έντονες γραμμές του πινέλου (επέμεινε δε, στα σημεία που λογικά είχαν πιο έντονη φθορά). Θέλω να πιστεύω πως με τα φίλτρα θα "κάτσει" και θα ομογενοποιηθεί το σύνολο :wink:

Καλή συνέχεια :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος jnsimos

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #130 στις: Μαρτίου 09, 2012, 11:28:02 πμ »
Δυστυχώς την τεχνική με το σφουγγάρι την έχω ακόμη λιγότερο από το "πράμα" που έχω κάνει με το πινέλο... Σήμερα το πρωί που το ξαναείδα, μου ψιλοφώναζε reset αλλά θα δείξει. Που θα πάει θα το πετύχω κάποια στιγμή.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #131 στις: Μαρτίου 09, 2012, 12:46:24 μμ »
Δυστυχώς την τεχνική με το σφουγγάρι την έχω ακόμη λιγότερο από το "πράμα" που έχω κάνει με το πινέλο... Σήμερα το πρωί που το ξαναείδα, μου ψιλοφώναζε reset αλλά θα δείξει. Που θα πάει θα το πετύχω κάποια στιγμή.
Μη σε τρομάζει η τεχνική με το σφουγγάρι. Δοκίμασε σε κάποιο πειραματόζωο ή σε βαμμένο φύλλο πλαστικού με καλά αραιωμένο χρώμα και καλά στραγγισμένο σφουγγαράκι. Μετά από 5 λεπτά δοκιμών θα του πάρεις το κολάι και θα εντυπωσιαστείς με το αποτέλεσμα :wink:
Πάντως θεωρώ ότι δε χρειάζεται reset. Μπορείς να του δώσεις μια ευκαιρία :!:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #132 στις: Μαρτίου 09, 2012, 02:23:51 μμ »
Μη φοβάσαι, απέχεις ακόμα πολύ από το reset και αν χρειαστεί θα είμαι ο πρώτος που θα στο πει  :mrgreen:

Συνέχισε την προσπάθεια με το σφουγγάρι που θα σου βελτιώσει ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα. Αν μετά κάνεις και ένα έντονο wash με σκόνες για να αναπαραστήσεις το απαραίτητο σκόνισμα να δεις που θα γίνει ένα σχετικό "tone down" θα "δέσουν" και θα ομογενοποιηθούν όλα τα εφέ και θα είσαι άψογος. Δωσ΄του μην το φοβάσαι!!!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #133 στις: Μαρτίου 17, 2012, 03:27:45 μμ »
Γιάννη το άρμα είναι πάρα πολύ καλό , μην του κάνεις reset αν κάτι σου φαίνεται σε εσένα στραβό και καλά απλώς διορθώσε το λίγο.Οχι reset
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jnsimos

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #134 στις: Μαρτίου 23, 2012, 08:10:38 μμ »
Γεια και χαρά. Μετά από κάμποσες μέρες είπα να ξαναπιάσω το αρματάκι. Έπιασα τα σφουγγάρια και ξεκίνησα να ταλαιπορώ το sand μήπως και στρώσει. Τελικά ήταν πολύ ωραία διαδικασία και μου ξανα-αρέσει το άρμα! Ξέρω ότι φαίνεται ΠΟΛΥ ταλαιπωρημένο αλλά για κάποιο λόγο έχει στρώσει στα μάτια μου. Πάντως δεν νομίζω (σίγουρα) να κάνω άλλο ξέσκισμα. Ας πούμε ότι είναι παρατημένο σε κάποια μάντρα... Μετά θα πέσουν πολλά λάδια και πολλά ξύδια και βλέπουμε. Ε, θα σκονιστεί κιόλας οπότε (μάλλον) θα γίνει άνθρωπος. Αυτά.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #135 στις: Μαρτίου 24, 2012, 03:48:17 μμ »
Aν και παραειναι φθαρμενο για τα γουστα μου,οι Ιρακινοι σιγουρα δεν φημιζονταν για τις ιδιαιτερες τεχνικες τους ικανοτητες  :mrgreen: οποτε η φθορα δεν ειναι παραλογη...  :wink:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #136 στις: Μαρτίου 24, 2012, 03:53:04 μμ »
Ξέρω ότι φαίνεται ΠΟΛΥ ταλαιπωρημένο...
Μπα, μη σκας, μια χαρά είναι, δεν τα έχουν και του κουτιού! Μου αρέσει πάρα πολύ.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος jnsimos

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #137 στις: Μαρτίου 24, 2012, 05:05:00 μμ »
Σε μερικά σημεία λέω να "σφουγγαρίσω" με το sand για να εξαφανίσω μερικές υπερβολές. Σκέφτομαι να κάνω φίλτρα με enamel αλλά δυστυχώς δεν έχω ιδέα από κωδικούς Humbrol. Μπορείτε να μου πείτε αν ξέρετε κάποιους κωδικούς για γήινους τόνους?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #138 στις: Μαρτίου 24, 2012, 08:41:45 μμ »
Σε μερικά σημεία λέω να "σφουγγαρίσω" με το sand για να εξαφανίσω μερικές υπερβολές. Σκέφτομαι να κάνω φίλτρα με enamel αλλά δυστυχώς δεν έχω ιδέα από κωδικούς Humbrol. Μπορείτε να μου πείτε αν ξέρετε κάποιους κωδικούς για γήινους τόνους?

Γιαννη εγω δουλευω Humbrol.Aυριο που θα εχω προσβαση στο "εργαστηριο" θα σου πω εκτος κι αν στο μεταξυ με προλαβει καποιος φιλος...  :wink:

Αποσυνδεδεμένος jnsimos

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #139 στις: Μαρτίου 26, 2012, 12:22:31 πμ »
Σήμερα πέρασα τα πρώτα φιλτράκια έτσι για να δω πως πάει. Νομίζω ότι κάτι αρχίζει να γίνεται. Στην αρχή πέρασα το φίλτρο του MIG Grey for bright green, που στα μάτια μου δεν είναι καθόλου grey αλλά καφέ ανοιχτό. Μετά πέρασα τοπικά λάδι buff του MIG και άρχισα να το ενώνω με τα βασικά. Στον πύργο άρχισα να κάνω μερικά rain marks και θα τα στρώσω εκεί που πρέπει αλλά θέλει ακόμη δουλειά. Μπροστά στο πήγμα έκανα κάποια ελαφρά τρεξίματα σκουριάς και δεν νομίζω να κάνω άλλα. Θα συνεχίσω να δουλεύω με λάδια ή enamel όπου πρέπει και μάλλον θα πάει καλά. Αυτά.

Αποσυνδεδεμένος SnakeEye

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κομοτηνή
  • Si vis pacem para bellum
« Απάντηση #140 στις: Μαρτίου 26, 2012, 12:56:40 πμ »
Πολύ όμορφο και ρεαλιστικό. Παρακολουθώ με ενδιαφέρον. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #141 στις: Μαρτίου 26, 2012, 01:17:12 πμ »
Τώρα μιλάς σωστά :mrgreen:

Γιάννη, αρχίζει να γίνεται μαναρομάναρο...
Για προχώρα :wink:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #142 στις: Μαρτίου 26, 2012, 12:24:47 μμ »
Πάρα πάρα πολυ ωραίο. Μου αρεσει ιδιάιτερα το chipping και όπως εχει δεσει με τα χρώματα του αρματος.
Πολλα μπράβο φιλε Γιάννη.

Αποσυνδεδεμένος jnsimos

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #143 στις: Μαρτίου 26, 2012, 06:06:02 μμ »
Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Τελικά αυτό που έμαθα, πέρα από τις τεχνικές, είναι ότι practice makes better. Σύντομα η συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #144 στις: Μαρτίου 28, 2012, 05:31:55 πμ »
Ομορφο!!! πολυ καλο  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #145 στις: Μαρτίου 28, 2012, 08:00:30 πμ »
Όσο πάει, γίνεται και ποιό όμορφο!!!
Συνέχισε ακάθεκτος!!!!

Αποσυνδεδεμένος athor1972

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Δυτικά προάστια
  • Γιώργος Αθανασιάδης
« Απάντηση #146 στις: Μαρτίου 30, 2012, 11:48:04 πμ »
Ομορφη δουλειά φίλε μου ,καλή συνέχεια!!!
 :D :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος jnsimos

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #147 στις: Μαρτίου 31, 2012, 11:10:16 πμ »
Γεια χαρά. Λοιπόν αυτές τις ημέρες έκανα wash και άρχισε να αποκτάει "βάθος" το άρμα. Στην αρχή έκανα ένα ελαφρύ wash με Raw Umber και μετά, αφού είχε στεγνώσει, έριξα δεύτερο πιο πλούσιο wash με το Shadow Brown. Το μόνο κακό με τη διαδικασία του wash είναι ότι αργεί να στεγνώσει... Αυτά.

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #148 στις: Μαρτίου 31, 2012, 11:11:20 πμ »
Γιάννη το αποτέλεσμα δικαιώνει τις προσπάθειές σου. Μπράβο. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #149 στις: Μαρτίου 31, 2012, 11:12:52 πμ »
Πω πω χάλι! Μπράβο! Μοναδική ένσταση το συρματόσκοινο που δείχνει πολύ καινούργιο.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Tags: t-55