Αποστολέας Θέμα: F4U-4B CORSAIR 1:48 ACADEMY  (Αναγνώστηκε 6576 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
F4U-4B CORSAIR 1:48 ACADEMY
« στις: Ιανουαρίου 18, 2012, 02:17:41 μμ »
Καλημέρα σε όλους!!!! Δεύτερη μου απόπειρα στο χόμπυ και ελπίζω να τα πάω καλύτερα απο το spit στην 1/72. Μου έφεραν δώρο (ένεκα και η γιορτή μου σήμερα) το κιτ της academy που ανέφερα παραπάνω.Μεγάλα κομμάτια σε σχέση με την προηγούμενη κλίμακα. Το πλαστικό είναι σκούρο μπλέ.Ωραίο δείχνει αλλά αμέσως διαπίστωσα ότι σε σχέση με την italeri είναι εντελώς ασαφείς οι οδηγίες βαψίματος!!!!!! Που θα βρώ ρε παιδιά να το βάψω; Τι χρώματα χρειάζομαι (εταιρία κωδικοι κλπ;)Μόνο για την παραλαγή (είναι μονόχρωμο δίνει fs 15180 medium blue) OI λοιπές οδηγίες μάλλον άγνωστες για μένα.Κόκπιτ λέει [flat black, interior chromate creen, red brown(για την πλάτη του καθίσματος).Κινητήρα λέει gray, black, και metallic cylinders. Τροχοί λέει flat black tires και white struts and wheels.Δυο βόμβες λεει olive drab, το εσωτερικό στα δυο μισά της ατράκτου λέει khaki green.Ρουκέτες λέει silver with grey tip.Εσωτερικό για τις φωλέες σκελών μου λέει chromate green.Ελικα μου λεει flat black prop yellow tips and medium blue spinner.ΈΛΕΟΣ!!! μπορείτε βρε παιδιά να με βοηθήσετε;Α τους έδωσαν ένα χρώμα μόνο για την εξωτερική επιφάνεια το 77 σε humbrol acrylic.Τι κάνω;

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: F4U-4B CORSAIR 1:48 ACADEMY
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 18, 2012, 02:32:06 μμ »
Μονόχρωμα F4U-4 με medium blue; Κάπου δε μου στέκει, θα το περίμενα glossy sea blue, FS15042. Για βεβαίωσέ το.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 18, 2012, 04:40:27 μμ »
Καλησπέρα φίλε γκοντογκ.Εχεις δίκιο insignia blue fs 15044 για όλη την επιφάνεια και fs 15180 medium blue ελάχιστη ποσότητα στο κάθετο σταθερό ψηλά.Ο ακριβής τύπος είναι vought f4U-4B corsair.Κωδικους για όλα τα υπόλοιπα χρώματα που λέει ξέρεις να με βοηθήσεις;

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 19, 2012, 01:37:29 πμ »
Για το εξωτερικό χρώμα οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες, τείνω όμως να συμφωνήσω με τον Γκοντόγκ ::salut::
Για το κόκπιτ, φαντάζομαι μαύρος ο πίνακας. Θα σου δώσω ενδεικτικά κωδικούς Χάμπρολ, γιατί είναι οι μόνοι που γνωρίζω. Κι άλλες εταιρείες βγάζουν αυτά τα χρώματα. Κουμπιά και διακόπτες, με κόκκινο και κίτρινο χρώμα, και με λευκό τις ενδείξεις στα όργανα.
Interior Green, είναι το 226, και με αυτό βάφεις σχεδόν όλο το κόκπιτ, εκτός από τον πίνακα, και την λαβή του χειριστηρίου, που είναι μαύρα.
Red Brown μάλλον συνιστά για βάψιμο του προσκεφάλου του χειριστή στο κάθισμα. Νομίζω πως το 62 (Leather) κάνει μιά χαρά για την δουλειά αυτή. Ούτως ή άλλως δέρμα θέλεις να δείξεις.
Κινητήρα τώρα. Όλο με 53 (gun metal) και έπειτα στεγνό πινέλο με 56 στους κυλίνδρους, αρκετό, ώστε γκάν μέταλ τελικά να είναι μόνον οι εσοχές. Γκρί μάλλον εννοεί το εντελώς μπροστινό μέρος του κινητήρα. Δεν ξέρω τί να προτείνω...Ένα ουδέτερο ανοιχτό γκρί (64;) μάλλον κάνει μιά χαρά.
Λευκό, πάρε καλύτερα ένα ακρυλικό της Γκούνζε.
Olive Drab για τις βόμβες, το 155 είναι ΟΚ.
Κίτρινο, 24 ή 69 για τις άκρες των πτερυγίων της έλικας, και για τον ομφαλό της, μάλλον εννοεί το βασικό χρώμα του αεροπλάνου. Όταν βάψεις τον έλικα μαύρο, φρόντισε να έχεις ήδη βάψει το κιτρινάκι στις άκρες των πτερυγίων, διότι πάνω από το μαύρο δέν θα βάφει με τίποτα το κίτρινο.
Ρουκέττες, μάλλον το 56 κάνει. Η κεφαλή τους όμως δεν ξέρω τί γκρίζο θέλει.
Αυτά είναι τα απολύτως βασικά χρώματα. Δυστυχώς δεν έχω πιό ακριβείς γνώσεις για το Αμερικάνικο Ναυτικό, οπότε, εάν κάποιος με διορθώσει, να ακούσεις εκείνον. Θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον :wink:

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 19, 2012, 03:01:27 πμ »
Καλα ξεκινηματα φιλε Νασο  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Yankee

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 19, 2012, 10:34:47 πμ »
Καλημέρα!

Αν μιλάμε για αμερικάνικο...
Το εξωτερικό το βάφεις 15042 (Gloss sea blue, Gunze H55, Humbrol 15). Την αντιθαμβωτική επιφάνεια συνήθως με Η54 (ή απλά μασκάρεις και βάφεις με ματ βερνίκι εκεί).
Το πιλοτήριο, απο πίνακες και κάτω με interior green H58, απο πίνακες (πλαϊνές κονσόλες δηλαδή) και πάνω με μάτ μαύρο (και το εσωτερικό της καλύπτρας δηλαδή).

Φωλίες ΣΠ είτε Η58 είτε Η55 (συνήθως το 2ο), σκέλη/ζάντες ασημένια μπογιά ή Η55.

Ελπίζω να βοήθησα και καλή αρχή!

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 19, 2012, 03:10:25 μμ »
Καλησπέρα σε όλους και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια σας.Με καλύψατε πλήρως και σας ευχαριστώ γι αυτό.Θα προχωρήσω σε αγορά χρωμάτων και ξεκινώ την κατασκευή μου.Να είστε καλά!!

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 05:00:39 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!!! θα προσπαθήσω παρακατω να σας παραθέσω τις πρώτες φωτο απο την δεύτερη μου απόπειρα στο χόμπυ.Παρακαλώ για τις παρατηρήσεις σας.

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 05:13:14 μμ »
και μερικές ακόμη παιδιά!!!

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 05:27:54 μμ »
Και οι τελευταιες (για την ωρα ελπίζω)....

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 06:03:23 μμ »
Όλα δείχνουν, πως έχεις καλό χέρι! Μπορείς εάν θέλεις να κάνεις λίγο στεγνό πινέλο με μεταλλικό χρώμα στις ακμές  για να αποδώσεις την φθορά στο πιλοτήριο. Ακόμη, καλύτερα την επιφάνεια στην οποία είναι "κολλημένος" ο κινητήρας να την βάψεις μαύρη  για να αποδώσεις το βάθος που υπάρχει κανονικά πίσω του

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 10:30:05 μμ »
φίλε ελιξιριε εννοείς υποθέτω να βάψω το περίγραμμα που ''κάθησε'' ο κινητήρας με  μαυρο χωρίς να πειράξω καθόλου το μεταλλικό των κυλίνδρων σωστά;

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 11:27:11 μμ »
Ακριβώς! Ο κινητήρας παραμένει μεταλλικός. Αυτό μπορείς να το δείς και σε πραγματικά αεροπλάνα με αστεροειδείς κινητήρες. Όπως το Harvard στο Πολεμικό Μουσείο ας πούμε...Οι κύλινδροι είναι και δείχνουν μεταλλικοί, με μαύρες μόνο τις εσοχές. Απλά θα πρέπει να το φανταστείς από λίγο εώς πολύ πιό λερωμένο με μουντζούρα και λάδια, ανάλογα με το πόσο ταλαιπωρημένο θα είναι και γενικότερα το αεροπλάνο σου... Το φόντο του κινητήρα (στην περίπτωση σου αυτό το "περίγραμμα" που λές) είναι σκοτεινό, άρα με ένα μαύρο μάτ, είναι μιά χαρά.

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 25, 2012, 03:10:13 μμ »
Καλησπέρα φίλε ελιξιριε!!!! Μόλις έβαψα με μαύρο ματ το περίγραμμα του κινητήτα και δείχνει πραγματικα πολύ καλό!!Εκανα και για πρώτη φορά ''στεγνό πινέλο'' στο κόκπιτ μόνο στισ ακμές και στα ποδωστήριο και είναι οκ.Εκλεισα τα δυο μισα της ατρακτου.Η εφαρμογή σε γενικέ γραμμες είναι καλή όμως έχει αρκετα ''θεμάτάκια'' και απο αυριο ξεκιναει τρίψιμο...Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής...Στο κόκπιτ η μια πλεύρά του πίνακα οργάνων δεν εφάπτεται καλά στα δυο μισά τησ ατράκτου με αποτέλεσμα ... κενό!!! Πως να το καλύψω; Στοκος; δύσκολο εκεί μέσα.Τι προτείνεις;

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 25, 2012, 03:17:53 μμ »
Μμμμμ...δύσκολο...Θα πρότεινα εισαγωγη λευκού ακρυλικού στοκου (αυτού που χρησιμοποιούμε για τις τρύπες στους τοίχους) με οδοντογλυφίδα. Έχει το καλό ότι δεν χρειάζεται τρίψιμο.Θα απομακρύνεις το περίσσευμα με υγρή μπατονέττα όσο είναι μαλακος. Γενικά είναι δύσκολο αυτό που σου έτυχε,διότι είναι μέσα στην κλεισμένη άτρακτο.... :(

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 26, 2012, 02:54:26 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!!!! Φίλε ελιξίριε θέλω να σε ευχαριστήσω για την χθεσινή σου συμβολή στο θέμα που είχα με το κόκπιτ. Ολοκλήρωσα την ''επιχείρηση'' με την εισαγωγή μικρης ποσότητας  στόκου στο κενό που είχα στον πίνακα οργάνων του κόκπιτ.Δείχνει οκ.Θα περιμένω να στεγνωσει και θα τον βάψω αυριο με ψιλό πινελάκι και προχωράω!!! Με τις λουκέτες λεω να τις βάψω ολόκληρες με το 56 της humbrol. Καμια διαφορετική πρόταση;

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 28, 2012, 10:08:27 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!!!! Προχωρω σιγά σιγά την κατασκευή μου και μόλις σήμερα συναρμολόγησα το κύριο σκάφος (φώτο θα αναρτήσω μάλλον αυριο).Θα ήθελα ναρωτήσωκάτι σχετικό με την καλύπτρα που μάλλον θα την έχω κλειστή.Τα δυο μισά θα τα κολλησω με clear fix humbrol.Το ίδιο υλικό θα χρησιμοποιήσω για να''πατήσουν'' τα δυο μισά πάνω στο σκάφος;

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 28, 2012, 10:17:51 μμ »
 Την καλύπτρα ακόμα κι αν δεν έχεις βάλει πολλή λεπτομέρια στο πιλοτήριο, άφηνέ την ανοικτή, δείχνει πιο ρεαλιστικό το μοντέλο σου.

Τώρα για το πως θα την κολλήσεις, καλύτερα κόλλησε το αλεξινέμιο (μπροστινό κομμάτι) πρώτα, και με το κινητό τμήμα της καλύπτρας φέρε το στα ίσα του. Πρώτα όμως βεβαιώσου ότι έχεις κολλήσει/ στοκάρει/ τρίψει το σημείο της ατράκτου που θα μπει το διαφανές.
"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 28, 2012, 10:32:55 μμ »
Φίλε Παναγιώτη σε ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σου.Το αλεξινέμιο που μου λές να το κολλήσω πρώτο θα ''πατά'' σε μια επιφάνεια που οι οδηγίες μου δείχνουν ότι θα πρέπει να είναι βαμμένη μαύρη...Εκει το αλεξινέμιο με τι θα κολλήθεί;(κυανοακρυλική; ελάχιστη σωληναρίου; κλασσική υγρή; ατλακόλ;)Συγνώμη που επιμένω αλλά στο spit που έφτιαξα οι επιφάνειες που ''πάτησαν και κολλήθηκαν (αλεξινέμιο και κινητό τμήμα) δεν τα έβαψά και τα κόλλησα με ελάχιστη σωληναρίου που τοποθέτησα με καρφίτσα...

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 28, 2012, 10:53:30 μμ »
 Καλά κάνεις κι επιμένεις.

Αφού βάψεις την συγκεκριμένη περιοχή μαύρη, θα χρησιμοποιήσεις ή την clear fix της Humbrol που ανέφερες, ή με ειδική κόλλα για διαφανή (η καλύτερη λύση), ή κανονική λεπτόρευστη κόλλα με ένα λεπτό πινέλο και προσοχή (αυτό κάνω εγώ). Σωληναρίου καλύτερα μη βάλεις, γιατί θα σχηματιστούν κατά πάσα πιθανότητα άσχημες μάζες από την κόλλα που θα ζουλιχτεί εκτός της ένωσης.

Στα διαφανή ποτέ δεν χρησιμοποιώ κυανοακρυλική γιατί φοβάμαι οτι θα θαμπώσουν ανεπανόρθωτα (τα... ψυχικά τραύματα από χρήση Logo δεν γιατρεύονται!!!  ::glossa:: ).

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 28, 2012, 11:03:02 μμ »
Ευχαριστώ πολύ φίλε Παναγιώτη.Θα το εφαρμόσω και πιστέυω ότι θα το καταφέρω.Αλήθεια το clear fix έχει και εφαρμογή και επανω στην βαμμένη επιφάνεια; (γιατι νόμιζα ότι μόνο η κυανοακρυλικη κολλά βαμμένη επιφάνεια).Τώρα για την ανοικτή καλύπτρα δεν νομίζεις ότιείμαι πολύ νέος στο χόμπυ για να το καταφέρω και μάλιστα με αποδεκτό αποτέλεσμα;(είναι μόλις το δέυτερο μου θέμα!!!).

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 28, 2012, 11:13:10 μμ »
 Για το θέμα της κόλλησης, για να μην ανησυχείς, μπορείς να οριοθετήσεις με ψιλό μολύβι περιμετρικά που θα πατήσει το διαφανές, και να ξύσεις με την άκρη του κόφτη το σημείο που θα μπει η κόλλα ώστε να αποκαλυφθεί το πλαστικό από κάτω. Προσοχή μόνο να ξύσεις ελαφρά να φύγει το μεγαλύτερο μέρος της βαφής, μη σκάψεις το πλαστικό!

Τώρα για το ότι είσαι νέος, δεν έχει σημασία,  από τα απλά ξεκινάμε όλοι! Απ'ότι βλέπω, μια χαρά βάψιμο έχεις κάνει στο πιλοτήριο, άστην ανοικτή σου λέω!  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 01:30:00 πμ »
 ::arrowred:: Πιστεύω πως οι ρουκέττες είχαν κάποιο διαφορετικό χρώμα στην κεφαλή. Ίσως μαύρο, δεν είμαι σίγουρος.
 ::arrowred:: Η καλύτερη επιλογή για κόλλημα διαφανών μερών είναι η κόλλα για διαφανή, ή κόλλα τύπου ατλακόλ. Η χειρότερη επιλογή είναι η κυανοακρυλική, διότι 90%, θα σου θαμπώσει τα διαφανή, και άν κάτι δεν πάει καλά, δεν θα μπορείς να τα ξεκολλήσεις χωρίς να τα καταστρέψεις.
 ::arrowred::Εμένα μου αρέσει να κλείνω τις καλύπτρες, και να βάζω πιλότους στα αεροπλάνα μου, όμως πράγματι για πολλούς είναι κρίμα να κρύβουν το πιλοτήριο όταν υπάρχει καλή δουλειά μέσα. Μιά μέση λύση είναι να μην κολλήσεις το κινούμενο μέρος της καλύπτρας, ώστε να το τοποθετείς όποτε θέλεις σε κλειστή ή ανοικτή θέση! :wink:
 ::arrowred::Νομίζω πως η Κλήαρ Φίξ δουλεύει και πάνω σε βαμμένη επιφάνεια.

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 03:01:51 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!!!Σας παραθέτω λίγες φωτο απο την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην κατασκευή μου.Εχει γίνει τρίψιμο με διαδοχικούς βαθμούς ντουκόχαρτών για να εξαφανίσω ''σκαλοπάτια'' στα σημεία που υπάρχουν κολλήσεις το έπλυνα με υγρό πιάτων και τώρα θα κοιτάξω για τυχόν κενά για να βάλω στόκο....Και έπεται συνέχεια...Φίλε ελιξίριε σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου.Θα προσπαθήσω να βάψω με μαύρο την κεφαλή στις ρουκέτες που και γω είδα απο κάποιες φωτο στο ιντερνετ ότι δεν ήταν μονόχρωμες.Καλή η σκέψη για ελέυθερο κινητό τμημα....χμμμμμ.Περιμένω τισ παρατηρήσεις σας!!!!

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 03:05:53 μμ »
Νομίζω οτι οι επιφάνειες που έτριψες είναι πολύ άγριες ακόμα.Συνέχισε το τρίψιμο και με πιο λεπτά ντουκόχαρτα ώστε να έχεις μια όσον το δυνατόν πιο λεία επιφάνεια.Έτσι θα μπορείς πιο εύκολα να κρίνεις που χρειάζεται στοκάρισμα

Tags: f4u corsair