Αποστολέας Θέμα: Summer in Bastia  (Αναγνώστηκε 23452 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: Summer in Bastia
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 31, 2012, 07:19:32 μμ »
Κυριάκο, τώρα το πήρα χαμπάρι το μπαούλο σου :mrgreen:
Πάει ως συνήθως για υπερπαραγωγή... και πολύ μου αρέσει μέχρι εδώ

Καλή συνέχεια :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΚΧ

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 31, 2012, 08:02:06 μμ »

Πάει ως συνήθως για υπερπαραγωγή... και πολύ μου αρέσει μέχρι εδώ

ΜΚΧ

Tα topic με τις κατασκευες του Κυριακου πρεπει να ξεκινουν ετσι

:D :D :D

Αψογος μεχρι τωρα σε συλληψη κι εκτελεση με μονη μου επιφυλαξη τα...φωτακια.  :roll: Καλη συνεχεια φιλε  :wink:

Αποσυνδεδεμένος mksstratos

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 02, 2012, 08:13:11 μμ »
Τούμπανο Κυριάκο τούμπανο το βλέπω.Καλή αρχή κι από μένα και να βάλεις φυλακή κλίμακας τον βοηθό μου εντάξει??? ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος svyatoslav

• Κυριακος Γκογκας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορινθος-Σερρες
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 03, 2012, 06:34:19 μμ »
Μανο ευχαριστω πολυ
Ernst με καλοπιανεις πολυ και δεν χρειαζεται. Για λαμπακια εχω πολυ δρομο ακομα. Βλεπουμε
Στρατο θελει ειδικη κατασκευη ο τσακαλος σου :twisted:
Περα απο την πλακα χαιρομαι που σας αρεσει. Μου βγαζει ετσι πολυ ορεξη να το δουλευω. Παντως πραγματικα παιδες αν κατι βλεπετε περιεργο η λαθος πειτε το μου γιατι μεσα απο το forum καθε κατασκευη εγινε καλυτερη με τις παρατηρησεις που δεχτηκα. Και παλι ευχαριστω και αυριο νεες φωτο(αν στεγνωσει ο στοκος το βραδυ)

• Κυριακος Γκογκας
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 05, 2012, 10:36:32 πμ »
Προχωρησα και κολλησα βραχια και μπλοκ τσιμεντου οσο πιο πιστα μπορουσα. Εβαλα και χαλκοσυρμα στους κυβους και ξεκιναω το κυριως σωμα του φαρου

• Κυριακος Γκογκας
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 05, 2012, 10:38:56 πμ »

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 05, 2012, 05:54:06 μμ »
Κυριάκο τι να πώ, η προβλήτα σου ξεπέρασε και τα ντοκ της Italeri στην 1/35 που πρόκειται να βγάλει  :D. Ιστορικά τώρα, μιας και αναφέρεσαι στην Bastia, στο squadron 29, οι τορπιλάκατοι Elco 80 ft είχαν νούμερα από το 552-563 και όπως δείχνει και η φωτογραφία με διαφορετικό οπλισμό και ραντάρ από αυτά που δίνει το κιτ, αυτές που πλησιάζουν στο κιτ της Italeri είναι η 558 (σελίδα 16) του ένθετου βιβλίου και η 557 που σου ανεβάζω, καθώς και σχεδιάγραμμα του ραντάρ που είναι διαφορετικό από αυτό που δίνει η Italeri, αν σε έβαλα στα δύσκολα, διαλέγεις την ζούγκλα  :mrgreen:, όπως και να έχει όμως, καλή συνέχεια στο πολυ όμορφο και δύσκολο θέμα που διάλεξες. ::salut::

ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

• Κυριακος Γκογκας
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 05, 2012, 08:46:52 μμ »
Γιωργο σε ευχαριστω για τις πληροφοριες. Και εγω αναμεσα σε αυτες τις δυο ειμαι. Η 556 ειχε το τετραδυμο 50αρι πισω ξερω για την thunderbolt επιχειρηση. Χωρις ρουκετες-δεν ειχαν καμια τυχη σε θαλασσιους στοχους- και μαλλον χωρις το 37αρι μπροστα η 558. Για το ρανταρ θα παει ιδιοκατασκευη σιγουρα αλλα δεν ειχα σχεδια σε κλιμακα οποτε ευχαριστω παρα πολυ

Οι παραπανω ως σημειο αναφορας (στην πρωτη φωτο φαινεται και το τετραδυμο 50αρι στο πρωτο σκαφος απο δεξια
Ντοκο η Italeri? :oops:αδιαβαστο με βρισκεις

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 05, 2012, 10:21:18 μμ »
Στο περίπτερό της στην έκθεση της Νυρεμβέργης ανακοίνωσε τρία, βάζω φωτογραφία από το ένα και επίσης στην φωτογραφία σου άλλες δύο, σίγουρα ξέρω για την 559, η τρίτη και η τέταρτη τορπιλάκατος από τα δεξιά έχουν το σύστημα thunderbolt και δεν είμαι σίγουρος αν η 557 είχε και τις ρουκέτες, γιατί στην φωτογραφία που ανέβασα νομίζω ότι φαίνεται κάτι που θυμίζει την βάση τους, βρήκα και φωτογραφία της 558 που τις φοράει, χωρίς ρουκέτες και 37αρι πρέπει να ήταν μέχρι τα τέλη του 1944.

και για τους φανατικούς του θέματος (την πατήσαμε όσοι αγοράσαμε δύο για να κάνουμε την μετατροπή :evil:) μαζί με τα ντόκ που ενώνονται ανακοίνωσε και την PT 109 του Kennedy.

::salut:: ::salut::

ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 12:28:53 πμ »

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 01:14:44 πμ »
Είστε σίγουροι ότι είναι τετράπλό πενηντάρι κι όχι 20άρι;
Νίκο, σίγουρα είναι 20άρια, το αρχικό σύστημα thunderbolt όμως είχε και 50αρια

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 02:06:19 πμ »
Μερικες φρεσκες φωτογραφιες τραβηγμενες στην Εκθεση την Κυριακη στο περιπτερο της Ιταλερι.

Η θαλασσα στα πρωτα ειναι γυαλι επεξεργασμενο.
Καλη συνεχεια.
Τασος ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 09:12:18 πμ »
Κυριάκο, επειδή οι 556, 557, 558 και 559, σύφωνα και με αυτά που ανέβασε ο Νίκος, είχαν το σύστημα thanderbolt και εγώ τουλάχιστον δεν έχω πληροφορίες αν το αντικατέστησαν με bofors, όταν έβαλαν το 37αρι μπροστά και τις ρουκέτες, γιατί αυτά αργότερα πήγαιναν πακέτο και μιας και αποφάσισες να την κάνεις χωρίς αυτά, η γνώμη μου είναι να κάνεις την 562 από την φωτογραφία που ανέβασες, παρόλο που φοράει τις τορπίλες Mark VIII ( η φωτογραφία αυτή διέψευσε αυτούς που πίστευαν ότι οι τορπίλες αυτές μόνο από τορπιλοσωλήνες εκτοξεύονταν), γιατί σίγουρα θα φορούσε και τις Mark XIII, ή

την 561 ακόμη και να μην βάλεις νούμερο, όπως φαίνεται από διπλανή της, έχουν το 20αρι μπροστά και το bofors πίσω, καλή επιλογή και πιστεύω να μην σε κούρασα. ::salut::

• Κυριακος Γκογκας
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 01:01:34 μμ »
Νικο σε ευχαριστω πολυ για τις σελιδες. Και φυσικα εχεις δικαιο. Λαθος μου τα 50αρια.
Τασο ευχαριστω φιλε για τις φρεσκες φωτο
Γιωργο παλι δικαιο εχεις . Παω για 561-62. Στην τελευταια φωτο σου οι τορπιλες μου κανουν για μαρκ 13. 
δες και αυτα
http://www.network54.com/Forum/409174/thread/1276912054/Jim+Kiker+-+RON29+paint+scheme
http://www.ibiblio.org/hyperwar/USN/CloseQuarters/PT-6.html

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 02:09:25 μμ »
Κυριάκο, ενδιαφέρουσα η πρώτη διεύθυνση, την δεύτερη φωτογραφία ομολογώ ότι δεν την είχα και κομμάτι της πρώτης είναι αυτή που ανέβασα και παρατηρώντας την πρώτη, μου φαίνεται ότι στην 5η τορπιλάκατο να μην υπάρχει νούμερo στον πύργο από τα 50αρια, πάντως από τα τρια Αμερικανικά squadron στην Μεσόγειο, το ένα μόνο είχε δώδεκα τορπιλακάτους Elco 80 ft και πέρα από τις τέσσερις και άλλες πρέπει να είχαν μικροδιαφορές, όπως η 552 που είχε 20αρι και πίσω.

Το καλό είναι ότι σε ένα θέμα που φαινόταν σχετικά απλό, μετά από τόσο ψάξιμο τελικά βρέθηκε άκρη.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 02:45:53 μμ »
Το ενδιαφέρον είναι ότι οι Αμερικάνοι υποστηρίζουν ότι τα thunderbolt που χρησιμοποιήθηκαν στην τετράδα των PT της 29ης μοίρας δεν είχαν και τα 0.50άρια επάνω αλλά μόνο τα 20άρια... Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες φαίνονται και τα 0.50άρια... Εντυπωσιακό θα έλεγα....

Κυριάκο επειδή έχω χάσει λίγο την μπάλα, ποια PT έχεις υπόψιν να φτιάξεις και τι ψάχνεις ακριβώς;

Οι τορπίλες που έφεραν διέφεραν ανάλογα με τι υπήρχε διαθέσιμο στα PT boat Tenders... Οπότε δεν μπορείς να είσαι απόλυτος για συγκεκριμμένο τύπο ούτε να αποκλείσεις κάποιον...

Γιώργο πολύ χρήσιμες οι φωτογραφίες.. Τα αντιαεροπορικά όπλα με τα οποία έπαιξαν οι Αμερικάνοι και αυτά που σχεδίασαν υπό την απειλή των καμικάζι είναι ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, ειδικά για κάποιους από εμάς που προσπαθούν να φτιάξουν ένα θωρηκτό που σχεδιάστηκε αλλά δεν ναυπηγήθηκε ποτέ...  :wink: :wink:

Συνεχίστε την κουβέντα, πολύ ενδιαφέρουσα... ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 11:59:33 μμ »
Συνεχίστε την κουβέντα, πολύ ενδιαφέρουσα... ::icon_thumright::
Νίκο όσο ενδιαφέρουσα και να είναι μια κουβέντα στο τέλος καταντάει άχαρη, όταν ανακαλύπτεις ότι μιά τορπιλάκατος που σύμφωνα με αναφορές σε βιβλία και σε διάφορα site αποθανατίζεται σε δράση στην Μεσόγειο (πρώτη φωτογραφία)

να είναι φωτογραφημένη στον ποταμό Hudson και μάλιστα μετά τόν πόλεμο και δεν είναι και η μοναδική (σχόλια της τρίτης φωτογραφίας), γι΄αυτό Κυριάκο κάνε οπως αποφάσισες, την 561 ή την 562, με το 20αρι μπροστά και το bofors πίσω, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες στη bastia, γιατί βλέπεις πως μπορούμε να οδηγηθούμε "από πηγές" σε λάθη.

• Κυριακος Γκογκας
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 07:12:56 πμ »
Γιωργο σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες :wink:
Νικο μετα απο την παραπανω συζητηση θα ξεκινησω την κατασκευη για 560-2 Καποια απο αυτες. Να δω και τι χαλκομανιες υπαρχουν.
Τελιωσα με τα καγκελα του τειχους(πονεσαν τα ματια μου να κολλησω τα ασπρα μηκη πλαστικου στον ασπρο τοιχο κατω απο ασπρο φως :roll:) και εμεινε η σκαλα τωρα.

Ξεκινησα να δουλευω και τον φαρο

Ξεκιναω το κουκουκλιο της λαμπας και ο θεος βοηθος

Αποσυνδεδεμένος Bandit59

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο - Σέρρες
  • Γιώργος
    • MODEL TIME
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 10:11:41 πμ »
Κυριάκο θα γίνει ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!!!! ::salut::

• Κυριακος Γκογκας
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουαρίου 10, 2012, 11:35:19 πμ »
Ευχαριστω πολυ Γιωργο.Αναμονη για το κουβουκλιο τωρα ::salut::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουαρίου 10, 2012, 12:31:32 μμ »

• Κυριακος Γκογκας
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουαρίου 10, 2012, 10:21:30 μμ »
Νικο σε ευχαριστω -πολυ για τις φωτογραφιες. Αν μπορεις να βρεις και χρονολογια για την ασπρομαυρη θα με βοηθησεις παρα πολυ.
Εφτιαξα σε ενα καπακι απο σπρει το σωμα και σε ενα μπολ τον θολο(ολα γυψος). Μαλλον θα τις αλλαξω τις δοκους γιατι ειναι αρκετα χοντρες -αλλα φοβαμαι και το βαρος- ελπιζω να βρω κατι. Θα περαγγειλω και φωτοχαραγμενα γραμματα απο εβδομαδα για να τελιωσω το ανεμοδουριο και παω για καγκελα. Εκανα μια προσπαθεια απο πλαστικο αλλα δεν.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #47 στις: Φεβρουαρίου 10, 2012, 10:27:39 μμ »
Κυριάκο το λέει από κάτω... 1955

Πρόσεξε την δεύτερη φωτογραφία, τα δοκάρια έχουν νεύρο από μέσα που τα στηρίζει και πιάνουν οι μεντεσέδες επάνω...

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #48 στις: Φεβρουαρίου 11, 2012, 12:56:30 μμ »
Πολύ όμορφη δουλειά στο φάρο!!! Θα πρότεινα να αλλάξεις τις στρογγυλές δοκούς (αν βλέπω καλά) με άλλες σε σχήμα ταυ ώστε να βολέψει και στα τζάμια!!!! Μιας και πιστεύω οτι κάτι τέτοιο θα είχε και ο φάρος στην τζαμαρία!!! :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

• Κυριακος Γκογκας
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #49 στις: Φεβρουαρίου 17, 2012, 09:44:45 μμ »
Νικο ειμαι στραβος τελικα.  :oops: Ευχαριστω πολυ για την ασπρομαυρη ειδικα γιατι δεν την ειχα και με βοηθησε πολυ μιας και ειναι χρονικα πιο κοντα σε αυτο που ψαχνω.(δεν εχει μεντεσεδες-με εσωσες)
Δημητρη τα αλλαξα με νευρα τα στηλιδια και με βοηθησε πολυ ετσι με τα τζαμια.
Και η προοδος στον φαρο (φθορες στα πρασινα και λιγες σκιες ακομα και αρχιζω να κατεβαινω)

και η κατασκευη της λαμπας

και τα σπεσιαλ εφε

Αναμενω κραξιμο

Tags: