Αποστολέας Θέμα: Eλληνικο C-119 Bοxcar?  (Αναγνώστηκε 1002 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Kostas1/72

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Κατερινη
Eλληνικο C-119 Bοxcar?
« στις: Ιανουαρίου 15, 2012, 05:04:29 μμ »
Χαιρετε κυριοι. Αρτι επαναφιχθης στον μοντελισμο μετα απο...15ετη απουσια και με ενδιαφερον για ψυχροπολεμικα θεματα αεροπορικα στην 1/72 κυριως, διαβασα σε προσφατο τευχος της Πτησης οταν εψαχνα υλικο για το ελληνικο Νορατλας οτι θα προμηθευομασταν C119 απο τις ΗΠΑ. Περα απο μια μικρη αναφορα σε αλλο thread εδω μεσα δεν εχω δει κατι αλλο. Διαβαζοντας με πολυ ενδιαφερον το θεμα για τα ελληνικα Wildcat/Martlet, θα μου αρεσε πολυ να το κανω με πιθανα ελληνικα χρωματα. Οποιαδηποτε βοηθεια ευπροσδεκτη, ευχαριστω.

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
Απ: Eλληνικο C119 Bοxcar?
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 15, 2012, 05:13:19 μμ »
Ποτέ η Ελληνική Αεροπορία δεν είχε τα ένα λόγω αεροσκάφη,και ούτε έχω διαβάσει σε διάφορα αμυντικά περιοδικά κάτι τέτοιο.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
Απ: Eλληνικο C119 Bοxcar?
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 15, 2012, 05:30:51 μμ »
Χαιρετε κυριοι. Αρτι επαναφιχθης στον μοντελισμο μετα απο...15ετη απουσια και με ενδιαφερον για ψυχροπολεμικα θεματα αεροπορικα στην 1/72 κυριως, διαβασα σε προσφατο τευχος της Πτησης οταν εψαχνα υλικο για το ελληνικο Νορατλας οτι θα προμηθευομασταν C119 απο τις ΗΠΑ. Περα απο μια μικρη αναφορα σε αλλο thread εδω μεσα δεν εχω δει κατι αλλο. Διαβαζοντας με πολυ ενδιαφερον το θεμα για τα ελληνικα Wildcat/Martlet, θα μου αρεσε πολυ να το κανω με πιθανα ελληνικα χρωματα. Οποιαδηποτε βοηθεια ευπροσδεκτη, ευχαριστω.

Αν και πρόκειται για "What if" κατασκευή,εφόσον θέλεις να κινηθείς σε το δυνατόν ρεαλιστικά πλαίσια,βάψτο παραλλαγή τύπου Βιετνάμ και βάλτου Ελληνικά εθνόσημα.
Απλά πράματα. :D

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: Eλληνικο C-119 Bοxcar?
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 15, 2012, 06:06:20 μμ »
Από άβαφτα(μόλις παραλάβαμε τα αμερικάνικα),
άβαφτα με το μισό πάνω μέρος λευκό(VIP ή και ELINT)
Με ΝΑΤΟ και dayglow orange τμηματα,
και τέλος με την κλασσική Βιετνάμ!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος recce

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 15, 2012, 10:24:42 μμ »
Yπηρχε ενα C-119 Boxcar στις Σχολες Δελτα στην Bουλιαγμενης για 20 χρονια πιασμενο για λαθρεμποριο στο Ελληνικο, δεν θυμαμαι εαν πηρε ποτε Eλληνικο νηολογιο αλλα σιγουρα ειχε απο πριν αμερικανικο νηολογιο (Ν) βαμμενο ασπρες πτερυγες γκρι χρωμα ατρακτου μαυρο χρωμα ολη η μυτη, δυστχως δεν εχω κρατησει φωτογραφια, σιγουρα ομως οι Σχολές Δελτα θα εχουν αρχειο..

Δυστηχως τα μουσεια ηταν αποντα για να τα αγορασουνε και τα 2 σπανια αεροσκαφη!! 

Αποσυνδεδεμένος Kostas1/72

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Κατερινη
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 18, 2012, 10:43:57 μμ »
Eυχαριστω πολυ για την ανταποκριση. Επειδη θα κανω το Νορατλας σε παραλλαγη ΝΑΤΟ (Κυπρος 1974), μαλλον καταληγω σε Βιετναμ για το Boxcar, γιατι με το γυμνο μεταλλο δεν τα παω πολυ καλα!

Tags: c-119