Αποστολέας Θέμα: HMS Barham (WEM 1/700)  (Αναγνώστηκε 2570 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
HMS Barham (WEM 1/700)
« στις: Ιουνίου 22, 2012, 08:34:00 μμ »
Καλησπέρα σε όλους,

Πριν λίγο καιρό, απέκτησα από τον αγαπητό συμφορουμίτη Katsflyby  ::salut::, το ρητινένιο κιτ της White Ensign και έχοντας φόρα από την επισκευή του Repulse, είπα να το ξεκινήσω. Λίγα λόγια  ::sprechende_015::για το (αληθινό) πλοίο:

Ήταν το τρίτο πλοίο της κλάσης γρήγορων θωρηκτών Queen Elizabeth, τα οποία στην εποχή τους ήταν τα καλύτερα θωρηκτά στον κόσμο. Πολέμησε στη Ναυμαχία της Γιουτλάνδης και μαζί με τα υπόλοιπα πλοία της κλάσης του, επεβίωσε και των περικοπών που επέβαλε η Συνθήκη της Ουάσινγκτον και έτσι πολέμησαν (αφού υπέστησαν αρκετούς εκσυγχρονισμούς στο Μεσοπόλεμο) και στον ΒΠΠ. Το Barham, ήταν το μόνο πλοίο της κλάσης το οποίο βυθίστηκε, το 1941, όταν τορπίλιστηκε από το υποβρύχιο U-331 στη Μεσόγειο και λόγω της κλίσης που πήρε, ανατινάχτηκαν τα πυρομαχικά του. Από σύμπτωση, η στιγμή της βύθισής του έχει κινηματογραφηθεί από έναν αμερικανό οπερατέρ που επέβαινε στο (αδελφό) HMS Valiant (http://www.youtube.com/watch?v=YdrISbwy_zI&feature=related. Η βύθιση του Barham στοίχισε τη ζωή σε 810 άτομα.

Το κιτ:
Όπως με όλα σχεδόν τα κιτ ρητίνης, η γάστρα, το κατάστρωμα και μέρος των υπερκατασκευών, δίνεται σε ένα κομμάτι (γεγονός που δυσχεραίνει το βάψιμο  :evil:), αλλά η λεπτομέρεια είναι εκπληκτική. Η εταιρία (προφανώς για να αποφύγει στρέβλωση της γάστρας), την έδινε με ένα μεγάλο κομμάτι ρητίνης περιμετρικά, το οποίο αφαιρέθηκε με τη.... μέθοδο της βρισιάς και με επικλήσεις σε σκοτεινούς θεούς. Στην συνέχεια το κόλλησα σε ένα κομμάτι ξύλο που θα λειτουργήσει σαν προσωρινή βάση (όταν έρθει η ώρα θα μπει σε "κανονική" βάση με... νερό). Ο ιστός έγινε από μήκη μπρούτζου που κολλήθηκαν με κολλητήρι και πάνω του προσαρμόστηκαν τα κομμάτια του ρητινένιου ιστού του κίτ (αφού κόπηκαν και τρυπήθηκαν με πολύ προσοχή). Το κατάστρωμα βάφτηκε με λάδια (με τη μέθοδο του C. Nemo  ::salut::), ενώ η παραλλαγή, βάφτηκε με τον αερογράφο με χρώματα WEM (507Β και 507C). Μια σημείωση: η WEM προτείνει το πάνω μέρος των πύργων με καμουφλάζ, αλλά στο φιλμάκι της βύθισης φαίνεται καθαρά, ότι είναι βαμμένοι με σκούρο γκρί (507A). To καμουφλάζ αυτό, ονομαζόταν Alexandria Type. Τέλος περάστηκε ένα γενναίο χέρι παρκετίνης για να σφραγιστούν τα χρώματα (γι αυτό και η γυαλάδα στις φωτογραφίες). Ακολουθούν washes, φίλτρα, άφιλτρα και φωτοχαραγμένα (μπρρρρρρ!!!!).

Ελπίζω να σας αρέσει μέχρι τώρα, και περιμένω τα σχόλιά (και τα σχολιανά) σας

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: HMS Barham (WEM 1/700)
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 22, 2012, 08:49:35 μμ »
Who said you can't teach an old dog to build ships?????  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 22, 2012, 09:18:12 μμ »
Δε μπορώ παρα για μια ακόμα φορά να θαυμάσω την υπομονή σου και τις ικανότητές σου. Καλή συνέχεια!

Spoiler (hover to show)

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 23, 2012, 08:15:03 πμ »
Νίκο: Δεν ξέρω σε ποιόν αναφέρεσαι με το old (το dog ξέρω ότι πάει σε μένα)  ::glossa::  :mrgreen: ::glossa:: ::glossa::

Γιώργο: Μακάρι όλα τα σπαμ, να ήταν τέτοιου είδους!!!! Πολύ ωραία η ιστορία με το μέντιουμ - ομολογώ ότι δεν το ήξερα, αν και ήξερα ότι το Ναυαρχείο κράτησε κρυφή τη βύθιση του πλοίου. Πάντως στο σχετικό βιβλίο της Shipcraft, λέει για 810 νεκρούς και όχι για 862  ::dontknow::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 23, 2012, 11:29:17 πμ »
Πάντως στο σχετικό βιβλίο της Shipcraft, λέει για 810 νεκρούς και όχι για 862  ::dontknow::
Ναι, υπάρχει ένα θέμα με τον ακριβή αριθμό των απωλειών. Στο Warship Losses of World War II, David Brown (1995) Naval Institute Press ISBN 1-55750-914-X, σελ. 52 αναφέρει 862 όπως επίσης και το επίσημο HMS Barham Association αναφέρει και αυτό 862. Σε άλλες πηγές έχω δει και 847, γενικώς δε νομίζω να βγει άκρη παρά μόνο αν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στις σχετικές λίστες του ναυαρχείου.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 23, 2012, 11:59:10 μμ »
Λοιπών καλή η κατασκευή αλλά δυο πραγματάκια δεν μου κάθισαν καλά.
1. Το μπλε που έβαψες επάνω από τους πυργίσκους των πυροβόλων περνάει επάνω στα πλαϊνά.
2. Σε αρκετά σημεία και το καμουφλάζ παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα.

Καλή συνέχεια. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος naytikomodelistas

• Γιαννης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Τι Εδω , τι εκει , ολοι σε ενα πλανητη ζουμε.
    • Ιστοσελίδα μοντέλων μου
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 01, 2012, 12:55:24 μμ »

Spoiler (hover to show)

Ναι, υπάρχει ένα θέμα με τον ακριβή αριθμό των απωλειών. Στο Warship Losses of World War II, David Brown (1995) Naval Institute Press ISBN 1-55750-914-X, σελ. 52 αναφέρει 862 όπως επίσης και το επίσημο HMS Barham Association αναφέρει και αυτό 862. Σε άλλες πηγές έχω δει και 847, γενικώς δε νομίζω να βγει άκρη παρά μόνο αν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στις σχετικές λίστες του ναυαρχείου.

Spoiler (hover to show)

Καλα ρε θηριο που τα βρισκεις ολα αυτα? :mrgreen: :o :o
Προσωπική ιστοσελίδα μοντέλων:
http://modelgallery.wikispaces.com/

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 01, 2012, 08:54:48 πμ »
Καλημέρα σε όλους,

Μετά από αρκετό καιρό, το θηριάκι τελείωσε. Μένουν να γίνουν κάτι ψιλοδιορθώσεις/ψιλομαζεματάκια και είναι έτοιμο για την Έκθεση. Δυστυχώς, στην διάρκεια της κατασκευής, έσπασε ένα κομματάκι από την προτελευταία πλατφόρμα της γέφυρας, το οποίο εκσφενδονίσθηκε στο υπερπέραν  :evil:. Προφανώς το τέρας του χαλιού, το θεώρησε λιχουδιά  :mrgreen: Επίσης μια από τις πλατφόρμες φαίνεται (στις φωτό - όχι δια γυνού οφθαλμού), ότι έχει κάτσει λίγο στραβά. Τα φωτοχαραγμένα, ήταν επίσης μια λυπημένη ιστορία, καθώς το "κυματιστό" κατάστρωμα του πλοίου, έκανε την τοποθέτηση των ρελιών μια πονεμένη ιστορία. Για τα δικά μου δεδομένα όμως, πιστέυω ότι έκατσαν αρκετά καλά ::dontknow:: Καθότι όμως είμαι νέουλας στα παπόρια, θα πορευτώ με όλες τις παραπάνω αδυναμίες (μου) :roll: :mrgreen:

Τέλος πάντων, τα σκοινάκια έγιναν από ψιλή πετονιά, ενώ η θάλασσα με τη μέθοδο του χαρτιού ακουαρέλας. Θέλω τέλος, να ευχαριστήσω τον αγαπητό μου Nickemi  ::salut::, για την όμορφη βάση που μου έφτιαξε

Ελπίζω να σας αρέσει. Φυσικά, βαράτε αλύπητα (με την προπόνηση που μου έχει κάνει τελευταία η Εφορία, αντέχω) :evil: :evil: :evil:

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 01, 2012, 09:23:34 πμ »
...το οποίο εκσφενδονίσθηκε στο υπερπέραν  :evil:. Προφανώς το τέρας του χαλιού, το θεώρησε λιχουδιά  :mrgreen:
Καλά, τα χαλιά δεν τα έχεις σηκώσει καλοκαιριάτικα;  :lol:  ::glossa::

Νέουλας ή όχι πάντως, εμένα ως ψιλοάσχετου στα πλεούμενα μου φαίνεται ωραιότατο. Ένα σημείο που ίσως να ήθελε να το ξαναδείς μόνο, τα σχοινάκια στα οποία φαίνεται το χρώμα να έχει ψιλο-χτίσει.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 01, 2012, 09:34:00 πμ »
Πολύ πολύ όμορφο! Στην αρχή πήγα να γκρινιάξω γιατί μου φάνηκε πως το Walrus δεν είχε εθνόσημα αλλά τελικά τα είδα.

Την πετονιά πριν τη βάλεις στο πλοίο, τυλίγεις ένα μεγάλο μήκος της σε ένα τελάρο από sprue και τη βάφεις με τον αερογράφο ένα μαύρο χρώμα το οποίο διαλύεται με νίτρο ή πολυουρεθάνης, το οποίο "αρπάζει" αμέσως πάνω στο πλαστικό της πετονιάς και δεν κάνει τα χαρακτηριστικά μπιλάκια χρώματος που λόγω επιφανειακής τάσης κάνει τό οποιοδήποτε άλλο χρώμα όταν το περνάς με το πινέλο. Καρατσεκαρισμένο στα διπλάνα το κόλπο, αν μάλιστα το χρώμα που θα χρησιμοποιήσεις είναι και matt, τοτε στην πετονιά πιάνει και πολύ πιο καλά η κυανοακρυλική.

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 01, 2012, 09:52:27 πμ »
Ναι, παρότι σήκωσα τα χαλιά, το τέρας προφανώς παρέμεινε στο χώρο παραμονεύοντας :mrgreen: . Για τα σκοινιά έχεις δίκιο και θα το κοιτάξω (εννοείται ότι αυτή τη φορά, δεν μπορώ να εφαρμόσω το ομολογουμένως έξυπνο tip του Κοντόγκιου  ::salut::). Μέχρι τώρα, τα περνάω με μαύρο μαρκαδόρο της Tamiya, και όταν στεγνώσει, κάνω ένα πέρασμα με το τσιμπιδάκι και "σπάω" το χτισμένο χρώμα. Μετά το ξαναπερνάω με το μαρκαδόρο. Το κόλπο αυτό, άλλοτε πιάνει και άλλοτε όχι (αφού το χρώμα ξαναχτίζει μερικές φορές).

Στο επόμενο παπόρι (...όποτε  :roll:), θα εφαρμόσω τη συμβουλή του Γιώργου.

Σας ευχαριστώ για τα σχόλια  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 01, 2012, 10:09:43 πμ »
Ωραίο...
Το "νεουλας" το γράφεις γιατί θες κοπλιμέντα; :wink:
Παράθεση
Θέλω τέλος, να ευχαριστήσω τον αγαπητό μου Nickemi  ::salut::, για την όμορφη βάση που μου έφτιαξε
  :? :? :? το ταμπελάκι θες να πεις  ::salut:: να μην πάρω τη δόξα άλλου.

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 01, 2012, 10:15:10 πμ »
To ταμπελάκι δεν το έχω βάλει (κακώς) στις φωτογραφίες. Και η βάση πάντως είναι δική σου (από τις πρώτες - πρώτες που έφερες στο καφέ)

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 01, 2012, 04:16:01 μμ »
κάνε ένα στεγνό πινελάκι άσπρο στην θάλασσα να αφρίσει λίγο... πολύ λίγο...  :wink:

Σε παίδεψε αλλά καλό βγήκε... Όταν ξεψαρώσεις θα φτιάξεις και κάνα σύγχρονο...  ::glossa:: ::glossa::

::good_job_smilie:: ::good_job_smilie:: ::good_job_smilie::

Tags: