Αποστολέας Θέμα: Πάρνηθας & οδηγίες προς νέους αρματάδες...  (Αναγνώστηκε 6439 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
Απ: Πάρνηθας & οδηγίες προς νέους αρματάδες...
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 08:40:48 μμ »
Τον τελευταίο καιρό δεν ξέρω ....ίσως να είναι και η ιδέα μου ....αλλά τα περισσότερα θέματα του φόρουμ καλή ώρα όπως αυτό μυρίζουν λάστιχο :mrgreen: :mrgreen:.........αλλά καμμένο.Έλα το νού σας λέμε για συνέλθετε ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 08:51:36 μμ »
Δεν μυρίζει λάστιχο....
Οι τσιμούχες του κρανίου είναι..
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 08:59:41 μμ »
Ερώτηση: Υπήρχε περίπτωση να παρουν τμήματα της ποδιάς από άλλο άρμα; Να κάνω το ένα κομμάτι με ambush;
ΝΑΙ
To ::glossa:: maping μην ξεχάσεις!!!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 09:09:38 μμ »
To ::glossa:: maping μην ξεχάσεις!!!
Δεν προσέχεις αγαπητέ! Το λέω ξεκάθαρα...

...και χάρτωση έχει και απ' όλα!
...έχει και χάρτωση!

Δεν μυρίζει λάστιχο....
Οι τσιμούχες του κρανίου είναι..
Δεν έχω τσιμούχες στο κρανίο, πεταμένα λεφτά, τι να κλείσουν, άδειο είναι ::glossa::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 09:32:52 μμ »
Παράθεση
Ερώτηση: Υπήρχε περίπτωση να παρουν τμήματα της ποδιάς από άλλο άρμα; Να κάνω το ένα κομμάτι με ambush;
Εάν θυμάμαι καλά οι ποδιές ήταν φορετές από πάνω προς τα κάτω, έτσι ώστε να μπορούν να βγουν μόνες τους εάν κολλούσαν κάπου, για να μην μεταδοθεί το πρόβλημα στο άρμα...
Οι αρματάδες τότε αναγκαστικά έπαιρναν και έβαζαν ότι πεταμένο κομμάτι έβρισκαν...

Οι κάνες των πυροβόλων δεν προλάβαιναν να σκουριάσουν.
Η ζωή του άρματος, αλλά και η ζωή λόγω των βολών ήταν σχετικά μικρή...
Π.χ. μόνο προς το τέλος της ʼνοιξης του 44 κατάφεραν οι κινητήρες να έχουν ζωή 1000 ωρών λειτουργίας...

ΥΓ. Το πολύ καλό άρμα της Revell πως λες να το φτιάξεις;

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #30 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 09:53:09 μμ »
Οι κάνες των πυροβόλων δεν προλάβαιναν να σκουριάσουν.
Η ζωή του άρματος, αλλά και η ζωή λόγω των βολών ήταν σχετικά μικρή...
Φτού!

ΥΓ. Το πολύ καλό άρμα της Revell πως λες να το φτιάξεις;
Ούτε που ξέρω :oops: Κάτι θα σκεφτώ, ίσως κίτρινο με σχέδιο πράσινο ζικ-ζακ...

Λοιπόν, τέλος για σήμερα, δοκιμή με τις ποδιές, ακόμα σε ένα κομμάτι για ευκολία, θα τις κόψω πριν τις βάψω. Τις έβαψα άσπρες γιατί το νεσκαφεδόφυλο γυαλίζει τρελλά και με εκνευρίζει. Κάποια από αυτές θα γίνει ambush.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #31 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 10:26:50 μμ »
δεν εμαι και ο σούπερ ειδικός στους Πάνρηθες
αλλά νομίζω οι ποδιές θελουν λιγο "κόντεμα"
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 10:47:59 μμ »
Σ.Σ.
Θα συμφωνήσω με το Σταυρο, οι ερπυστριες θα πρεπει να ελθουν στο υψος της ερπυστριας και ελαχιστα πιο κατω. 

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #33 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 11:59:04 μμ »
Σ.Σ.

σωστόός!

Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #34 στις: Ιανουαρίου 09, 2012, 12:15:00 πμ »
...Ερώτηση: Υπήρχε περίπτωση να παρουν τμήματα της ποδιάς από άλλο άρμα;...

Υπήρχε, υπήρχε!

Click to see the original size.
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #35 στις: Ιανουαρίου 09, 2012, 02:07:53 πμ »
Δεν πιστεύω να μην κάνεις molour codulation!!!  :twisted: :twisted:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #36 στις: Ιανουαρίου 09, 2012, 10:33:09 πμ »
::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
Εντάξει, λίγο ακόμα και θα γίνουν τα Panther γλωσσοδέτης!

Το πλέον εύκολο! Μόλις επιστρέψω τις σφάζω ανάλογα, ευχαριστώ όλους για τις υποδείξεις και τις φωτογραφίες.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #37 στις: Ιανουαρίου 14, 2012, 10:19:28 μμ »
Της λάσπης το ανάγνωσμα... και εμένα του κουλού που η λάσπη ή θα μου γίνετε ροζέ (η γνωστή απόχρωση poustirlen) ή θα γίνετε σαν... τέλος πάντων, ξέρετε... Εκανα και τρεξίματα με βερνίκια και γενικώς έκανα πιστεύω περήφανο τον κο Mig μετά από πολύωρη παρακολούθηση των σχετικών εκπαιδευτικών ταινιών.

Στα πλαϊνά τώρα, κατόπιν της πολύ σωστής υποδείξεώς σας, έπεσε μείωση του ύψους, κόψιμο στα επιμέρους κομμάτια, ένα βάψιμο και πρόχειρη τοποθέτηση με blue tack. Αν αποφασιστεί να παραμείνουν θα δεχθούν τη λοιπή ταλαιπωρία με λάδια-ξύδια, σως ταρτάρ κλπ. Για πείτε όμως, στέκει ως εικόνα με δεδομένο το ότι δεν είναι αυστηρά παράλληλα, είναι και από άλλο άρμα, για πείτε.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #38 στις: Ιανουαρίου 15, 2012, 12:02:18 πμ »
Ρε μάστορα δεν τρέχει κάστανο για το "μη παράλληλο" του θέματος, μια χαρά. Αλλά μου φαίνεται ότι οι ποδιές είναι και ανισομεγέθεις, κάτι το οποίο δεν "παίζει" επ' ουδενί, ακόμα κι αν προέρχονται από διαφορετικούς πάρνηθες :wink: :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #39 στις: Ιανουαρίου 15, 2012, 01:40:01 πμ »
Της λάσπης το ανάγνωσμα... και εμένα του κουλού που η λάσπη ή θα μου γίνετε ροζέ (η γνωστή απόχρωση poustirlen) ή θα γίνετε σαν... τέλος πάντων, ξέρετε... Εκανα και τρεξίματα με βερνίκια και γενικώς έκανα πιστεύω περήφανο τον κο Mig μετά από πολύωρη παρακολούθηση των σχετικών εκπαιδευτικών ταινιών.

κάτι μου λέει πως είχες το πρόγραμμα του Λέλου στην γνωστή διαφήμιση, δηλαδή  "πίτσα, μπάλα και καράτε"  ::danseuse::και δεν είδες τις σωστές ταινίες περί σκονισμάτων και δημιουργίας λάσπης!! ::glossa::

Στα πλαϊνά τώρα, κατόπιν της πολύ σωστής υποδείξεώς σας, έπεσε μείωση του ύψους, κόψιμο στα επιμέρους κομμάτια, ένα βάψιμο και πρόχειρη τοποθέτηση με blue tack. Αν αποφασιστεί να παραμείνουν θα δεχθούν τη λοιπή ταλαιπωρία με λάδια-ξύδια, σως ταρτάρ κλπ. Για πείτε όμως, στέκει ως εικόνα με δεδομένο το ότι δεν είναι αυστηρά παράλληλα, είναι και από άλλο άρμα, για πείτε.

μιας που ξεκίνησες το θέμα με τοπωνύμια θα δανειστώ κι εγώ ένα για να χαρακτηρίσω την εικόνα με τις ποδιές, παρομοιάζοντας την ως σκάλα του Μιλάνου! :twisted: ::glossa::...φυσικά και αστειεύομαι!! :wink:....Γιώργη πιστεύω ότι χρειάζεται να εξαλείψεις τις μικροδιαφορές στο ύψος των  ποδιών για να είναι σωστό το τελικό αποτέλεσμα! :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #40 στις: Ιανουαρίου 15, 2012, 02:01:54 μμ »
Σιγά μη δεν έγραφα ιστορικό! Και επειδή στο θέμα οι γνώσεις μου είναι ελάχιστες, όπου γράφω ανοησίες μου βάζετε τις φωνές. Για πάμε:

Το απόγευμα 21/05/1940 οι γερμανοί απέφυγαν μόλις την τελευταία στιγμή μία πολύ άσχημη εξέλιξη κοντά στο Arras. Με το που έκατσε η σκόνη, τα συμπεράσματα ήταν μάλλον δυσάρεστα για τη γερμανική πλευρά, το βασικό αντιαρματικό πυροβόλο τους (3.7 cm Pak 36) απλά δεν έκανε τίποτα στα βρετανικά Matilda. Ακόμα και το 5 cm KwK 38 των Panzer III δε τα κατάφερε καλύτερα και αν οι βρετανοί μπορούσαν να ρίξουν εκρηκτικά βλήματα από το αναιμικό 2pdr πιθανόν η ιστορία να είχε πάρει εντελώς διαφορετική τροπή. Η όλη κατάσταση κρίθηκε απαράδεκτη και ξεκίνησε η διαδικασία για να εξοπλιστεί ο γερμανικός στρατός με ένα άρμα το οποίο απλά δεν θα το σταματούσε τίποτα και θα μπορούσε να καταστρέψει οτιδήποτε θα εμφανιζόταν στο πεδίο της μάχης. Αυτό θα οδηγούσε στο Tiger I το οποίο ομολογουμένως πληρούσε τις προδιαγραφές.

Η επόμενη έκπληξη για τους γερμανούς ήρθε στις 23/06/1941, δεύτερη μέρα της επιχείρησης Barbarossa. Ενα άγνωστο σοβιετικό άρμα θα χαράξει ένα μονοπάτι καταστροφής και θα αποδειχθεί άτρωτο ακόμα και σε πλήγματα από το 5 cm Pak 38 από απόσταση 20m!!! Το άρμα αυτό θα γίνει γνωστό σαν Τ-34 και την επομένη μία ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη θα περιμένει τους γερμανούς. Ενα KV-2 θα στηθεί σε ένα σταυροδρόμι κοντά στη λιθουανική πόλη Raseiniai και θα καθυστερήσει για 24 ώρες την προέλαση της 6th Panzer Division αφού θα αποδειχθεί άτρωτο σε οτιδήποτε μπόρεσαν να ρίξουν εναντίον του οι γερμανοί. Τη λύση θα δώσει το τέλος του αποθέματος πυρομαχικών του KV-2 αλλά το πλήγμα στο ηθικό και την υπερηφάνεια των γερμανών ήταν βαρύτατο. Ο ίδιος ο Guderian θα ζητήσει τη σύσταση μία επιτροπής η οποία θα έπρεπε να μελετήσει τα υπάρχοντα άρματα και να προτείνει ένα νέο  άρμα για το γερμανικό στρατό.

Η επιτροπή αυτή θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι ρώσσοι εφαρμόζοντας έξυπνες λύσεις είχαν καταφέρει να έχουν ένα εξαιρετικό άρμα με κόστος ένα μικρό κλάσμα του κόστους του πανάκριβου Tiger Ι το οποίο ετοιμαζόταν. Ο Guderian, πάντα πρακτικός και άνθρωπος που ήθελε λύσεις, θα προτείνει την αντιγραφή του Τ-34 αλλά οι γερμανοί δε δεχόντουσαν με τίποτα να αντιγράψουν μία σχεδίαση των υπανθρώπων σλάβων. Αποφασίστηκε να σχεδιαστεί ένα νέο μέσο άρμα στο οποίο θα ενσωματόνονταν όλα τα διδάγματα από τη μέχρι τότε εμπειρία και έτσι γεννήθηκε το Panther.

Η σχεδιαστική προσπάθεια και οι δοκιμές κράτησαν πολύ και έτσι τα πρώτα Panther Ausf D θα δούν μάχη κατά την εαρινή επίθεση στο Kursk το 1943. Οι παιδικές ασθένειες του νέου άρματος και τα ανεπαρκώς επαιδευμένα πληρώματα θα αποδειχθούν ο κυριότερο παράγοντας απωλειών με αποτέλεσμα το ντεμπούτο του Panther να κρίνετε ως αποτυχημένο στην καλύτερη περίπτωση. Οι επόμενες όμως εκδόσεις (Ausf A και Ausf G)  θα διορθώσουν πολλά από τα προβλήματα και τελικά το Panther θα αποδειχθεί ίσως το καλύτερο άρμα του ΒΠΠ και θα αποτελέσει φόβητρο για τους αντιπάλους. Το εξαιρετικό πυροβόλο του 7.5 cm KwK 42 του έδινε τη δυνατότητα πληγμάτων σε αποστάσεις που οι αντίπαλοι θεωρούσαν μέχρι τότε αδύνατες και ο ισχυρός μετωπικός θώρακας (80mm σε κλίση 55 μοιρών) το έκαναν άτρωτο στην πλειονότητα των όπλων των αντιπάλων σε αποστάσεις μάχης. Ο πλευρικός θώρακας ήταν αρκετά πιο αδύναμος αλλά η ευελιξία του Panther του επέτρεπε να αποφεύγει την πλαγιοκόπιση. Θα αποδειχθεί ένα εξαιρετικά δύσκολος αντίπαλος και επίσης ένα άρμα το οποίο ήταν εύκολο και σχετικά φθηνό στην παραγωγή (λίγο πιο ακριβό από το Panzer IV), περίπου 6000 θα δωθούν στο γερμανικό στρατό σε σύγκριση με τα μόλις 1347 Tiger I.

Τέλος η φλυαρία! Ιδού το μοντέλο (ο Θεός να το κάνει), φιαγμένο αποκλειστικά για wargame, έχει πολλά προβλήματα ακριβείας, κακή λεπτομέρεια, απαράδεκτες ερπύστριες και για κάποιον που ξέρει από γερμανικά άρματα δεν αξίζει ούτε για πέταμα. Το ξεκίνησα όμως στο πρόσφατο street modelling και επειδή κατά παράδοση ότι ξεκινάω εκεί το τελειώνω (εντάξει, πείτε με ρομαντικό...) αποφάσισα να το φέρω εις πέρας με την πιο μπίχλικη δυνατή παραλλαγή η οποία θα κρύβει τις ατέλειες του μοντέλου και την κουλαμάρα του μοντελιστή. Εφερα τις πλαϊνές ποδιές όλες στο ίδιο ύψος καθ' υπόδειξή σας, τις κόλλησα, έκανα και λάδια-ξύδια, κατάφερα και τις ξεκόλλησα 3 φορές (εκάστη!) και είπα τέλος γιατί δεν το βλέπω να επιζεί.

Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές, τις υποδείξεις και κυρίως την υπομονή σας! Αντε, βαράτε!

Πάω τώρα να κάνω κανένα αεροπλανο να συνέλθω...

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #41 στις: Ιανουαρίου 15, 2012, 02:14:21 μμ »
Πολυ τσιλικο αυτο το μπλε χαρτονι  ::salut::.........και ο πανθηρας καλος ειναι  ::salut:: ::salut::

Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #42 στις: Ιανουαρίου 15, 2012, 02:15:50 μμ »
Φτιάξε του μια (λασπο)βάση για να "δέσει" και να κρύψει κάπως τη μασίφ ερπύστρια. Κατά τα άλλα μιά χαρά δουλειά έχεις κάνει εσύ (μεγάλο σχολείο το JSU της Zvezda εεε :?:) :wink: :mrgreen:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #43 στις: Ιανουαρίου 15, 2012, 02:43:19 μμ »
Η επόμενη έκπληξη για τους γερμανούς ήρθε στις 23/04/1941, δεύτερη μέρα της επιχείρησης Barbarossa. Ενα άγνωστο σοβιετικό άρμα θα χαράξει ένα μονοπάτι καταστροφής και θα αποδειχθεί άτρωτο ακόμα και σε πλήγματα από το 5 cm Pak 38 από απόσταση 20m!!! Το άρμα αυτό θα γίνει γνωστό σαν Τ-34

Μια μικρη παρατηρηση στο ιστορικο  Γιώργο.
Η εισβολη στη Σ. Ενωση εγινε στις 22 Ιουνιου 1941 και οχι στις 22/4/41. Μαλλον σου ξεφυγε στην πληκτρολογηση και αντι για 6 πατησες 4.
Επίσης εχω την εντυπωση οτι πρωτη φορα οι Γερμανοι ηλθαν αντιμετωποι με τα Τ34 αρκετα αργοτερα, συγκεκριμενα στις αρχες Οκτωβριου στον κεντρικο τομεα, κοντα στο Μπρυανσκ ή τη Βιασμα. 

Οσο για το μοντελακι. Μοα χαρα το βρισκώ. Εγω ισως θα επεμενα σε μερικα pin wash για να τονιστουν οι λεπτομερειες.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #44 στις: Ιανουαρίου 15, 2012, 03:13:53 μμ »
Μια μικρη παρατηρηση στο ιστορικο  Γιώργο.
Η εισβολη στη Σ. Ενωση εγινε στις 22 Ιουνιου 1941 και οχι στις 22/4/41. Μαλλον σου ξεφυγε στην πληκτρολογηση και αντι για 6 πατησες 4.
Ουπς :oops: Το διόρθωσα, συγγνώμη και ευχαριστώ για την επισήμανση.

Επίσης εχω την εντυπωση οτι πρωτη φορα οι Γερμανοι ηλθαν αντιμετωποι με τα Τ34 αρκετα αργοτερα, συγκεκριμενα στις αρχες Οκτωβριου στον κεντρικο τομεα, κοντα στο Μπρυανσκ ή τη Βιασμα. 
Θα διαφωνήσω. Στις 24/06/1941 (τώρα το έγραψα σωστά!) οι μονάδες του Panzergruppe 3 υπό τις διαταγές του Hoth θα εφορμήσουν προς το Minsk και θα πέσουν πάνω στο 6ο Μηχανοκίνητο σώμα του στρατηγού M. G. Khatskilevich το οποίο διέθετε 238 Τ-34 και 114 KV. Η μονάδα αυτή θα επιτεθεί σε μονάδες του ΧΧ Army Corps δυτικά του Grodno όπου σύντομα το γερμανικό πεζικό θα εξαντλήσει όλα του τα αντιαρματικά μέσα, προφανώς με ελάχιστα αποτελέσματα και θα απαιτηθεί η επέμβαση των Ju-87 για να συγκρατηθούν οι ρώσσοι. Τέλος, μέχρι τις 26/06/1941 ο Hoth θα έχει φτάσει στο Minsk και έτσι το 6ο Μηχανοκίνητο σώμα θα αποκλειστεί σε έναν τεράστιο θύλακα ΝΔ του Grodno και θα καταστραφεί μαζύ με το 25% των Τ-34 του σοβιετικού στρατού. Πέρα όμως από την καταστροφή, τα Τ-34 άφησαν τα διαπιστευτήριά τους και οι γερμανοί αμέσως κατάλαβαν πως μόλις το άρμα αυτό ξεπερνούσε τα παιδικά του προβλήματα και αποκτούσε εκπαιδευμένα πληρώματα θα είχαν μεγάλο πρόβλημα. Και είχαν δίκιο...

Πηγές
1. Τ-34/76 Medium tank 1942-1945, Stevel Zaloga & Peter Sarson, 1994, Osprey Publoshing Ltd, ISBN: 1 85532 382 6.

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #45 στις: Ιανουαρίου 15, 2012, 03:47:03 μμ »

Ο Guderian, πάντα πρακτικός και άνθρωπος που ήθελε λύσεις, θα προτείνει την αντιγραφή του Τ-34 αλλά οι γερμανοί δε δεχόντουσαν με τίποτα να αντιγράψουν μία σχεδίαση των υπανθρώπων σλάβων.

ΜΥΘΟΣ!Οι Γερμανοι μπορει να παραμυθιαζοταν στη θεωρια περι "Υπανθρωπων" κτλ αλλα στην πραξη δεν ειχαν κανενα προβλημα να αξιοποιουν και να αντιγραφουν ο,τι εκριναν αξιολογο και χρησιμο.Στη πραγματικοτητα αδυνατουσαν να παραγουν τον υψηλης περιεκτικοτητας σε αλουμινιο κινητηρα του Τ 34  :mrgreen:
Ουπς :oops: Το διόρθωσα, συγγνώμη και ευχαριστώ για την επισήμανση.
Πέρα όμως από την καταστροφή, τα Τ-34 άφησαν τα διαπιστευτήριά τους και οι γερμανοί αμέσως κατάλαβαν πως μόλις το άρμα αυτό ξεπερνούσε τα παιδικά του προβλήματα και αποκτούσε εκπαιδευμένα πληρώματα θα είχαν μεγάλο πρόβλημα. Και είχαν δίκιο...

Το κυριοτερο προβλημα εκτος των αλλων,ηταν πως ο αρχηγος πληρωματος εκτελουσε ταυτογχρονα και χρεη πυροβολητη με αποτελεσμα να μην εχει πληρη αντιληψη του πεδιου μαχης και των τεκταινομενων σε αυτο.O υιος von Ribbentrop γνωριζοντας πολυ καλα αυτη την αδυναμια,παρυσφρησε σε μια επιτιθεμενη Σοβιετικη φαλαγγα Τ34 και κατεστρεψε 16 απο αυτα χωρις οι Σοβιετικοι να τον αντιληφθουν!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #46 στις: Ιανουαρίου 15, 2012, 04:08:43 μμ »
Γιώργο, μπράβο
για το ειδος του συγκεκριμενου κιτ, ΠΟΛΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕΣ
έχει ψιλοθεματακια αλλά νομιζω δεν αξίζει διοτι δε σε βοηθά το κιτ
Συνολικά πάντως είναι όμορφο και δειχνει τι κάνει η όρεξη για δουλειά
Σ.Σ.

ΥΓ. για τα ιστορικά ...δεν θα πω τιποτα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #47 στις: Ιανουαρίου 15, 2012, 04:24:21 μμ »
ΜΥΘΟΣ!Οι Γερμανοι μπορει να παραμυθιαζοταν στη θεωρια περι "Υπανθρωπων" κτλ αλλα στην πραξη δεν ειχαν κανενα προβλημα να αξιοποιουν και να αντιγραφουν ο,τι εκριναν αξιολογο και χρησιμο.Στη πραγματικοτητα αδυνατουσαν να παραγουν τον υψηλης περιεκτικοτητας σε αλουμινιο κινητηρα του Τ 34 
Δε θα συμφωνήσω. Το Τ-34 χωρούσε άνετα κάποιον γερμανικό κινητήρα και θα γλύτωναν και τον κόπο αντιγραφής του ρωσσικού. Με λίγο προσπάθεια θα χωρούσαν ένα Maybach HL210 και θα είχαν και παραπάνω ίππους συν το οτι θα κέρδιζαν σημαντικό χρόνο ενσωματώνοντας ένα ήδη σε παραγωγή κινητήρα. Για να μην πω για το κιβώτιο ταχυτήτων προεπιλογής Maybach-Olvar που το είχαν ήδη έτοιμο για το Tiger I. Πολλά μπορούσαν να κερδηθούν απλά και μόνο αντιγράφοντας το εξωτερικό layout του οχήματος και προσθέτοντας ήδη γνωστή τεχνολογία και εμπειρία.

έχει ψιλοθεματακια αλλά νομιζω δεν αξίζει διοτι δε σε βοηθά το κιτ
Για λέγε, αν μαζεύεται τίποτα να το κάνω. Προσωπικά μου τη σπάνε οι ερπύστριες στα πλαϊνά έτσι όπως τις έχω κάνει. Εδειχνε καλή ιδέα αλλά τώρα μάλλον δείχνουν αφύσικες :(

ΥΓ. για τα ιστορικά ...δεν θα πω τιποτα.
Ωχ... τόσο χάλια είναι;

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #48 στις: Ιανουαρίου 15, 2012, 05:05:18 μμ »
το αντίθετο (για τα ιστορικά), είσαι σαφέστατος και περιεκτικός.

οι ερπύστριες, το συρματόσχοινο, τα εργαλεία, οι θυρίδες ...
δε φταις εσύ, το καλούπωμα τους φταίει.
ίσως με ένα σκούρο pin-wash και μετά, στεγνό πινέλο, ξεχώριζαν καλύτερα
αλλά και παλι λεω δεν αξίζει.
κάτι εύκολο όμως

λέρωσε λιγο τις ποδιές  - δεν ταιριάζουν με τα τόοοοσο μπιχλιασμένα χαμηκά και τις ερπύστριες.
εκτός κι αν το κόνσεπτ σου είναι "τις κρέμασαν αφού ο Πάρνηθας πέρασε απο "μπανιέρα" λάσπης, που λάσπωσε τελείως τα χαμηλά αλλά δεν πείραξε καθολου τα ψηλότερα - λογικότατο με τα 4,2 ΧΑΩ ταχύτητα που είχε κατα την κίνηση"

:mrgreen:
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #49 στις: Ιανουαρίου 15, 2012, 05:08:40 μμ »
Δε θα συμφωνήσω. Το Τ-34 χωρούσε άνετα κάποιον γερμανικό κινητήρα και θα γλύτωναν και τον κόπο αντιγραφής του ρωσσικού. Με λίγο προσπάθεια θα χωρούσαν ένα Maybach HL210 και θα είχαν και παραπάνω ίππους συν το οτι θα κέρδιζαν σημαντικό χρόνο ενσωματώνοντας ένα ήδη σε παραγωγή κινητήρα. Για να μην πω για το κιβώτιο ταχυτήτων προεπιλογής Maybach-Olvar που το είχαν ήδη έτοιμο για το Tiger I. Πολλά μπορούσαν να κερδηθούν απλά και μόνο αντιγράφοντας το εξωτερικό layout του οχήματος και προσθέτοντας ήδη γνωστή τεχνολογία και εμπειρία.
Eτσι το ειχαν σκεφτει στην αρχη (η Daimler Benz δηλαδη...)

αλλα μετα εσκασε το σχεδιο της ΜΑΝ και κρεμασε το σαγονι τους και το παρατησαν...  :mrgreen: Οπως οταν πας να αγορασεις αυτοκινητο (παλια εννοω,προ κρισης) και λες:δεν θα ξεπερασω τα δεκαπεντε χιλιαρικα αλλα κοιτας ενα αλλο στα δεκαοχτω κι ερχεται ο κολλητος σου και σου προτεινει ενα τριτο στα εικοσι κτλ και χωρις να το καταλαβεις βρισκεσαι με τουτου αξιας 30.000 ευρω!  :mrgreen: Εεεε κατι τετοιο επαθαν και οι Γερμανοι!  ::glossa::

Tags: