Αποστολέας Θέμα: Revell F-4F Revell 1/72  (Αναγνώστηκε 2393 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
Revell F-4F Revell 1/72
« στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 10:41:52 μμ »
Aν και δεν είναι πολύ συνιθησμένο από εμένα, ξεκίνησα την κατασκευή f4f Phantom II της Revell, πάντα στην 1/72. Το κιτ θα χαρακτηρίζοταν τουλάχιστον εξαιρετικό και σίγουρα το καλύτερο που κυκλοφορεί αυτή την στιγμή στην αγορά για το συγκεκριμένο αεροσκάφος.
Η κατασκευή ξεκίνησε από τον χώρο του κόκπιτ, το οποίο αποτελείται από την κλασική "μπανιέρα" που φέρει στα πλαινά της ανάγλυφα όργανα, από τους δύο πίνακες οργάνων με άψογη ανάγλυφη γράμμωση και τέλος απο από τα δύο καθίσματα (5 κομμάτια το κάθε ένα).
Phantom συνέχεια και η κατασκευή προχώρησε με το κλείσιμο των δύο μισών της ατράκτου, τα οποία έκλεισαν χωρίς να παρουσιάσουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα εφαρμογής. Εδώ θα ήθελα να αναφέρω ότι το πλαστικό είναι ιδιαίτερα σκληρό και κάνει σαν «τσίγκος» όταν το ακουμπάω στον πάγκο, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην κολλάει τόσο εύκολα όσο άλλα.
Σειρά είχε το βάψιμο των Fan, κάτι το οποίο έγινε με μία μίξη των Humbrol 11, 56 kai 53. Ακολούθησε στεγνό πινέλο με το 11.
Με το gloss λευκό της Gunze βάφτηκε το εσωτερικό των αεραγωγών, και το σύνολο περάστηκε με ματ βερνίκι.

Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Απ: Revell f4f Revell 1/72
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 11:18:32 μμ »
Αυτό είναι το κόκπτιτ του κιτ και σίγουρα είναι 1/72; (Τα ματάκια μου). Θα έχω την παρουσίαση σου για οδηγό και για το δικό μου Phantom της Revell απο ότι φαίνεται. Αλήθεια τι καμουφλάζ σκέφτεσαι να του κάνεις; 

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 11:32:31 μμ »
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι το κιτ βοηθάει πάρα πολύ. Τώρα όσον αφορα το καμουφλάζ δεν ξέρω ακόμα καθώς ο συγκεκριμένος τύπος (F) γινετα μόνο γερμανικός, αποκλείω πάντως το επετειακό.
Γνωρίζει κανεις αν το συγκεκριμένο κιτ μπορεί να γίνει ελληνικό και αν ναι με τι μετατροπές;
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 29, 2011, 12:42:54 πμ »
Πανεμορφο κοκπιτ και τοοτι ειναι και 72αρι ανεβαζει ακομη πιο πολυ την ποιοτητα δουλειας που εκανες,,,

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 29, 2011, 12:56:50 πμ »
Δεν γνωρίζω πολύ καλά αυτά τα πράματα, πάντως η μεγαλύτερη διαφορά είναι τα unslatted stabilators που είχαν τα F σε σχέση με τα E. Απο εκεί και πέρα για αντένες, και άλλα ψιλά δεν έχω ιδέα. Νομίζω πως κατα καιρούς έχουν αναφερθεί στο forum, και υπάρχουν αρκετοί με πολύτιμες γνώσεις.

Δύστυχος η Revell έχει μια εμμονή με τα επετειακά αεροσκάφη την οποία δεν καταλαβαίνω. Επίσης απο άποψης marketing δεν μπορώ να καταλάβω το να έχει κυκλοφορήσει ένα πολύ καλο και φτηνό κιτ σε ένα απο τα δημοφιλέστερα αεροπλάνα, και να έχει μόνο μια απο τις λιγότερο διαδεδομένες εκδόσεις του και χωρίς να έχει προβλέψει για όλη την οικογένεια...

Ούτε εμένα με αρέσουν τα επετειακά και η Revell Δεν δίνει άλλη επιλογή, και αυτό που έχω σκεφτεί για καμουφλάζ είναι τα εξης.

1) ʼν βρώ σήματα για ένα μάχιμο Γερμανικό F4F να το κάνω έτσι. Το συγκεκριμένο camo με άρεσε απο όταν το είχα πρωτοδεί στο Modelling n27

2) Να το κάνω Ελληνικό με τη μέθοδο της... πάπιας, φτιάχνοντας όποιο καμουφλάζ θα είναι λιγότερο λάθος απο την άποψη των αντενών κτλ. Νομίζω πως σε αρκετούς δεν θα άρεσε αυτή η ιδέα, πάντως προσωπικά δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα.

3) ʼν βρεθεί κάποιο άλλο Phantom στο δρόμο μου μέχρι να αρχίσω την κατασκευή με τα σωστά stabilators να του τα κουρσέψω, και απο εκεί και πέρα να ακολουθήσω το 2. Βέβαια κάτι τέτοιο θα μετέφερε τo "λάθος" στο άλλο Phantom. 

Αποσυνδεδεμένος kwstasb

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 29, 2011, 09:59:39 πμ »
Φίλε Pez κάνε αυτό που αρέσει πρώτα πρώτα σε σένα. Το να κάνεις ελληνικό f-4e με τα unslatted stabilators για μένα δεν είναι κάτι το τραγικό εφόσον κι εσύ δεν έχεις πρόβλημα. Εγώ προσωπικά επέλεξα να κάνω το δικό μου (βλ. Link Στο κάτω μέρος του post) με slatted stabilators γιατί η κλίμακα 1/32 δε "συγχωρεί" οπτικά λάθη!! :) Αν κάνεις τελικά ελληνικό phantom από θέμα αντενών ταιριάζει το SRA (με hill gray ή ghost) και τα AUP (το οποίο θα χρειαστεί αλλαγές στο κοκπιτ που σε αυτή την κλίμακα θα χρειαστείς μικροσκόπιο :mrgreen:). Πάντως, εσύ θα αποφασίσεις πώς θα κάνεις το μοντέλο σου. Καλή συνέχεια!

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 30, 2011, 09:15:53 πμ »
Παιδιά καλημέρα και χρόνια πολλά, σας ευχαριστώ όλους για τα καλά λόγια και πιστεύω ότι σύντομα θα αναιβάσω και άλλες φώτο, τωρα για το γεγονός των διαφορών μεταξύ του τύπου f και του Ε (το οποίο χρησιμοποιεί και η Ελλάδα) από ότι είδα και ρώτησα αφορούν κυρίως τις πίσω πτερυγες, αλλά δεν περιορίζονται και μόνο εκεί καθώς υπάρχει πληρώρα αντένων οι οποίες στο f δεν υπάρχουν. Συνεπώς θα το σκεφτώ πάρα πολύ αν αξίζει να μπω στην διαδικασία να κάνω τροποποήσεις. Το να φτιαξω ένα μοντέλο που δεν θα αναπαριστα τον τύπο f αλλά θα αποτελεί υβρίδιο δικής μου εμπνεύσεως δεν είναι κάτι το οποίο θα μου άρεσε συνεπώς έχω αρχίσει να σκέφτομαι πάρα πολύ την Γερμανική έκδοση με τα δύο γρί. Ευχαριστώ πάρα πολύ.
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος karolos h.

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Σ.Σ.Μ.Η)
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
  • ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΠΑΤΡΙΣ
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 30, 2011, 12:35:56 μμ »
Γιαννη καλημερα και χρονια πολλα!!!!!!!Πολυ καλη δουλεια μεχρι τωρα,ειμαι fan των κατασκευων σου!!!Εγω θα σου προτεινα να το κανεις γερμανουχτεν με σπλιτερ παραλλαγη και φουλ βρωμα!!!Για κοιτα και εδω  ::arrowred:: http://www.hyperscale.com/2007/reviews/decals/airdoc48017decalsreviewkb_1.htm

http://www.lindenhillimports.com/airdocdecals.htm
Πιστευω οτι κατι θα βρεθει...   :wink:
Θα τα πουμε στον αυριανο πρωινο καφε????

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 30, 2011, 02:01:57 μμ »
Και βέβαια θα τα πούμε !!! και σε ευχαριστώ πολύ!
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 05:02:57 μμ »
Μια καλή ιδεά που εγω προτείνω αν θελεις να το κάνεις Ελληνικό -Ε πάρε απο ένα F-4E Hasegawa τα stabilators και βάλτα στο -F της Revell και είσαι ΟΚ.
έτσι θα κάνεις της HAS -F και της Revell -Ε.
Θα μου πεις τώρα γιατι να μην κάνω εξαρχής της HAS -Ε .... απλά της Revell θεωρώ έχει καλυτερη λεπτομέρεια και στις εισαγωγές φαινοντα τα FANs των κηνιτήρων σε αντιθεση με της HAS...

Απλά μια ιδεά άν σε ενοχλουν τα stabilators της Revell
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 09:13:36 μμ »
Απίστευτο πιλοτήριο  :o ::kerasma::

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 10:49:36 μμ »
Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ, το φαντομ έχει προχωρίσει αλλά δεν είχα χρόνο να το βγάλω φωτο, λοιπόν έχουμε και λέμε η ιδέα του να τοποθετίσω κομάτια από άλλο κίτ μου είχε έρθει από την άρχή, ο Hawk φρόντισε να με προμηθεύσει με κομάτια απο esci, ωστόσο ρε παιδια η ποιότητα τους απέχει πολύ, αλλά πάρα πολύ, από τα αντίστοιχα του κιτ. Πάντως αντε να βρώ τωρα στο Ηράκλειο f4e της hase και αν το παραγγείλω από αθήνα θα μου βγει διπλό, ασε που της hase αν το πάρω θα γίνει σίγουρα sundowners, οπότε δεν..  αλλά σας ευχαριστώ πάρα πολύ γαι το ενδιαφέρον, σύντομα θα ανεβάσω και φώτο.
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 12:00:54 πμ »
Πολυ ωραια δουλεια στο κοκπιτ και χωρις ρητινες.Βοηθαει βεβαια και η καλη λεπτομερεια του κιτ.Αν θα το κανεις ελληνικο εκτος απο αυτο που σου ειπαν τα παιδια υπαρχει κι'ενα αλλο προβλημα.Το Φαντομ εχει παρα πολλα στενσιλς και η ρεβελ δε δινει τιποτα,η χασεγκαβα κατι ολιγα.Στην 1/72 βεβαια δεν μπορουν να μπουν ολα αλλα σιγουρα καποια πρεπει να υπαρχουν.Καλη συνεχεια. ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος kwstasb

• Scale 1/35
  • *
  • Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 01:18:45 μμ »
Complete stencil data έχει από τη Isracast μόνο και είναι απ´όσο ξέρω στην ισραηλινή γλώσσα. Δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει από άλλη εταιρεία.

Αποσυνδεδεμένος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΓΚΟΥΝΗΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΛΑΡΙΣΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 08:39:44 μμ »
Εξαιρετικη δουλεια στο κοκπιτ μπραβο Γιαννη.

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 09:01:49 μμ »
καλη αρχη σε ενα ωραιο κιτ με φοβερη χαραξη  και καλη εφαρμογη
το μονο  εχει κανα δυο λαθακια
στο σχημα του κωνου του  radar ,εισαγωγες αερα και την αντεννα στο καθετο σταθερο
οσο για τα  stabilators  μια χαραξη καντα και ειναι  οκ

Αποσυνδεδεμένος FANTOMAS......

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: καρδιτσα
  • Φωτοπουλος Νεκταριος
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 09:03:00 μμ »
φανταστικη δουλεια στο cocpit καλη συνεχεια ::salut:: ::salut::
Φωτοπουλος Νεκταριος

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 09:11:50 μμ »
Πολυ ορμορφο βαψιμο στο κοκπιτ!
Με ποια παραλλαγη θα το κανεις? ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 10:10:50 μμ »
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Το φαντομάκι έχει προχωρήσει αλλά δεν έχω προλάβει να βγάλω φωτο σκόμα, σύντομα όμως θα το φροντήσω. Τώρα σε περίπτωση που το κάνω ελληνικό θα προτιμήσω την παραλλαγή βιετναμ. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι θέλει τροποποιήσεις και δεν ξέρω ακριβώς ποιες!
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 10:44:36 μμ »
 για vietnam μονο τα stabilators να ειναι τρυπητα (slotted)και προσοχη ΟΧΙ  DIAS

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
Απ: Revell F-4F Revell 1/72
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 25, 2012, 12:25:32 πμ »
έχω την εντύπωση ότι εκτός από τα stabilators υπάρχει και μια αντένα σαν μικρό πτερύγιο στην ράχη της ατράκτου και πιστεύω ότι και αυτή πρέπει να αφαιρεθεί.
Γιάννης

Tags: