Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες με νεα μηχανή  (Αναγνώστηκε 1041 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Major_Goose

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: HOLY LAND
Φωτογραφίες με νεα μηχανή
« στις: Ιουλίου 24, 2006, 07:30:40 πμ »
Γεια χαρά παιδιά .

Παρέλαβα την καινιούργια μου Sony Cyber-shot DSC-H5, την Πέμπτη με πρόθεση να φωτογραφίζω βασικά τις ιστορικές μινιατούρες τις οποίες βάφω.

Εως τώρα με την HP 945 που παρέδωσε πνεύμα  μετα απο πολές χιλιάδες φωτογραφίες έβγαζα φωτό που θεωρούσα καλές .

Πήρα την Sony , ελπίζοντας να βγάζω ακόμα καλύτερες. Διάβασα προσεκτικά το εγχειρίδιο και ξεκίνησα να τραβάω φωτογραφίες, με την λογική της προηγούμενης μηχανής . Μεγάλη προτεραιότητα διαφράγματος , ενεργοποιημένο macro, χωρίς φλάς , η μηχανή σε τρίποδο σε απόσταση περίπου 40 εκατοστά απο το θέμα (μινιατούρα) .

Ω του θαυματος , απο ενα σημείο ζοομ και μετά (απο 4χ και επάνω) η μηχανή αδυνατεί  να εστιάσει , ασχετα με την μέθοδο focus που χηριμοποιώ (kentriko , multi, spot , ότι και ναναι ). Η φωτό  βγαίνει ασαφής και αρκετά θολή

Επίσης και οι φωτό που βγαίνουν είναι αρκετά σκοτείνες , παρότι με την HP ε ακριβώς ίδιες συνθήκες και στα ίδια θέματα στον ίδιο χώρο και με το ίδιο background oi  φωτό μου εβγαιναν πολύ εύκολα καθαρές και με ωραία χρώματα , ακόμα και με το οπτικό της ζοομ εξαντλημένο ( στο μέγιστο). Για να είμαι ειλικρινής  δεν έχω ευχέρεια στην εντελώς χειροκίνητη λειτουργία (να πειράζω διάφραγμα, ταχύτητες κ.λ.π. όλα μαζί) και με είχε βολέψει η επιλογη Α (προτεραιότητα διαφραγματος) η οποία όμως εδω δεν μου δίνει τα ίδια αποτελέσματα . Η χρήση φλάς αποκλείεται γιατί αλλοιώνει πολύ τα χρώματα

Καταφερα να τραβήξω καλύτερα εστιασμένες στην επιλογή ISO  αλλά με πολύ κόκκο που δεν με εξυπηρετεί

Μετά ζητώντας βοήθεια , αρκετά παιδιά απο εδώμέσα μουέδωσαν ιδέες τι να ψάξω και ο CROW ενα τηλεφωνικό μάθημα , οπότε κάτι τράβηξε λίγο καλύτερο. Η μηχανήέχει χιλιάδες ρυθμίσεις και πρέπει να διαβάζω ανελέητανα τα βρω όλα καθώς και να στήσω εναν καλύτερο φψτισμό απο αυτόν τον ανύπαρκτο που έχω.

Σας παραθέτω μερικές φωτό να δείτε τα πρώτα δείγματα

Καιρός Γαρ Εγγύς !

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Απ: Φωτογραφίες με νεα μηχανή
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 24, 2006, 10:06:37 πμ »
Με λίγο παιχνίδι ακόμα στις ρυθμίσεις, θα είναι μια χαρά...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 24, 2006, 02:37:04 μμ »
Nai περιμένω και σωστά φώτα και θα την ψάξω την δουλειά να δούμε  :?
Καιρός Γαρ Εγγύς !

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 24, 2006, 04:07:28 μμ »
Λιγο φως θελει ακομα απο μπροστα για να γεμισει τις σκιες και εισαι οκ.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 25, 2006, 08:21:45 πμ »
Δημήτρητα φώτα έρχονται και θα ναι τα σωστά !!!

Ελπίζω να το τελειώσω το θεματάκι

ευχαριστώ για όλα
Καιρός Γαρ Εγγύς !

Tags: