Αποστολέας Θέμα: ALCLAD 2 Klear Kote + Xtracrylix Flat Varnish test  (Αναγνώστηκε 2823 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
ALCLAD 2 Klear Kote + Xtracrylix Flat Varnish test
« στις: Δεκεμβρίου 15, 2011, 10:53:34 μμ »
Παιδιά καλησπέρα, γνωρίζω ότι αρκετοί από εμάς, όπως και σε άλλα φόρα, είμαστε στην αναζήτηση για ένα βερνίκι που θα ικανοποιεί τις ανάγκες και τα γούστα μας σε συνδυασμό με την ανθεκτικότητα.
Λοιπόν, όπως πιθανόν να γνωρίζετε οι περισσότεροι η Alclad2 έβγαλε στην κυκλοφορία 6 καινούρια βερνίκια, gloss, light seen, semi-matt, matt, flat, όλα αυτά Λακερ, και τελευταία και ένα gloss ακρυλικό, αντίστοιχο από ότι λένε στα ξένα φόρα του Future.
Πρόσφατα αγόρασα τα τρία λακερ από τα παραπάνω και συγκεκριμένα τα semi-mat, matt, και flat.
Παράλληλα στην τελευταία μου βόλτα στην Αθήνα προμηθεύτηκα και το ακρυλικό βερνίκι της Xtracrylix flat varnish.
Με την άφιξη των βερνικιών της Alclad και με δεδομένο το γεγονός ότι όσο και αν έψαξα στο internet δεν βρήκα μια παρουσίαση της προκοπής που να συνοδεύεται και από ένα αντίστοιχο εμπεριστατωμένο review, ώστε να μπορώ να διαπιστώσω την υφή τους, αποφάσισα να το κάνω εγώ αυτό, μιας και είχα τα υλικά, προσθέτοντας στην παρουσίαση αυτή και το αντίστοιχο ματ βερνίκι της Xtracrylix και να σας παρουσιάσω αυτή την σύγκριση προς κρίση και σχολιασμό, γνωρίζοντας ότι σε λίγο διάστημα θα βρίσκονται και στα μοντελιστικά μαγαζιά της Αθήνας αν δεν έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Να προσθέσω ότι τα της Alclad είναι 120ml και ψεκάζονται κατευθειαν χωρίς αραίωση.
Το προς έλεγχο μοντέλο ήταν ένα κορσεράκι, δεν θυμάμαι καν ποιας εταιρίας, που το έχω για τέτοιου είδους δουλειές.
Τα εργαλεία για το εγχείρημα

και τα προς δοκιμή βερνίκια

Λοιπόν αρχικά, αφού οριοθετήθηκαν οι περιοχές πάνω στο μοντέλο για την δοκιμή, ψεκάστηκε το olive drab 41 της white ensign (ευκαιρία να το δώ και αυτό το χρώμα), αραιωμένο με το διαλυτικό της Xtracolor. Αφέθηκε να στεγνώσει 1 μέρα και τρίφτηκε με Micromesh 8000 βαθμών

Όπως πιθανότατα να διαπιστώνετε και από τις φωτό, το χρώμα ψεκάστηκε άψογα, με πολύ όμορφη υφή και μηδέν κόκκο.
Στην συνέχεια περάστηκε με future... πίεση 15 psi, 2 χέρια, απόσταση 6-7 εκ. Απίστευτο γυαλισμα και υφή!!!

Αφέθηκε να στεγνώσει για περίπου 5 ώρες και στην συνέχεια περάστηκε με τα βερνίκια... πίεση 15 psi,  2 χέρια, ίδια απόσταση. Να προσθέσω ότι σε 10 λεπτά μπορούσες να τα ακουμπήσεις άφοβα, παρόλα αυτά συνίσταται να τα αφήσεις να στεγνώσουν 1 μέρα, μέχρι που να μην μυρίζουν (το τέστ της μύτης  :lol:)

ALCLAD2

SEMI MATT

MATT

FLAT

Και τέλος το XTRACRYLIX

Εδώ να σας αναφέρω ότι οι φωτό είναι χωρίς φλάς, όλες. Είχα αντίκρυ ένα φως για να μπορώ να αποδόσω την υφή καλύτερα.

Η άποψή μου? Το semi matt της Alclad πιστέυω ότι γκλοσίζει λίγο παραπάνω για σατέν βερνίκι, ομοίως και το Xtracrylix που κατά την ταπεινή μου άποψη μόνο ματ δεν είναι, περισσότερο για σατέν το κόβω. Ίσως για κάνα βρετανικό ή για μεταλλικό φινίρισμα να είναι ιδανικά.
Το ματ της Alclad πιστεύω ότι είναι ότι καλύτερο για ένα overall βερνίκι, είναι κάτι μεταξύ σατέν και ματ, νομίζω ότι με το αντίστοιχο weathering θα αποδίδει πολύ καλά αυτό που οι περισσότεροι ζητάμε, αλλά αυτό είναι η δική μου άποψη.
Το flat της Alclad είναι τελείως ματ, μου θυμίζει αυτό της Gunze ή το dullcoat της Testors, ή ακόμα και αυτό της Winsor and Newton (αν το γράφω καλά), ίσως λίγο έξω από το ζητούμενο για κάποιους, ίσως το ιδανικό ματ για κάπιους άλλους.

Παιδιά εγώ κάπου εδώ τελείωσα, περιμένω τα σχόλιά σας και τις απόψεις σας, περισσότερο από τους εμπειρότερους εδώ μέσα για να μαθαίνουμε και εμείς οι νεώτεροι. Μιλώντας για μένα η εμπειρία μου είναι ελάχιστη για να μπορέσω να κρίνω ποιο είναι καλύτερο και για ποια δουλειά ώστε να διαλέξω και το σωσ΄το στην κάθε περίπτωση.
Καλό βράδυ,

Γιάννης
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
Απ: ALCLAD2 Klear Kote+Xtracrylix Flat varnish test
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 15, 2011, 11:18:55 μμ »
Από τα παραπάνω, εγώ έχω δοκιμάσει με μεγάλη επιτυχία και αραιώνοντάς το με οινόπνευμα, το Flat της Xtracrylix. Επίσης έχω και το Gloss Varnish της Alclad, το οποίο παρά του ότι έλεγε πως δεν θέλει αραίωμα, το αραίωσα με διαλυτικό αυτοκινήτων και μπορώ να πω πως είχα πάρα πολύ καλά αποτελέσματα.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 15, 2011, 11:21:25 μμ »
ευχαριστούμε για την παρουσίαση και τη δοκιμή
 ::salut::

για να είναι πλήρης 100%, κάνε και μια επιπλέον δοκιμή,
με ένα wash-άκι στις γραμμώσεις για να δούμε και τις αντοχές τους.
άστα πρώτα να στεγνώσουν ένα 24ωρο.

Σ.Σ.

ΥΓ. το Xtracrylic το αραίωσες με Tamiya X20 ?
παράξενο κατά την προσωπική άποψη/εμπειρία μου

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 16, 2011, 05:56:55 πμ »
Καλημέρα, ʼλεξ το Xtracrylix σου βγαίνει και εσένα έτσι σατέν?
Σταύρο δεν έκανα wash απλά γιατί πρόκειται για τελικά υποτίθεται βερνίκια, αλλά θα το κάνω!! Όσον αφορά το δυαλιτικό αραιώθηκε μια χαρά και ψεκάστηκε εξίσου άψογα, λες να έπαιξε ρόλο το δυαλιτικό για την γυαλάδα?
Δεν μου λέτε ρε παιδιά όμως αν σας ικανοποιεί η υφή του καθενός!!!

Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 16, 2011, 07:22:22 πμ »
Ευχαριστούμε για την παρουσίαση!

Προσωπικά, Xtracryliχ δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, ούτε και τα Alclad χρησιμοποίησα.
Προμηθεύτηκα πριν από μερικές ημέρες το Light Sheen της Alclad αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη.

Τα βερνίκια που χρησιμοποιώ κυρίως είναι τα enamel της Marabu που τα βρίσκουμε στο Πλαίσιο (Mattlack & Klarlack ή κάπως έτσι) και τα lacquer βερνίκα της Gunze και της Gaia που αγοράζω από εξωτερικό (κυρίως από lucky για τα συγκεκριμένα).
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 16, 2011, 07:29:45 πμ »
Γιάννη με την εμπειρία σου από αυτά που χρησιμοποιείς εσύ, σε σχέση με αυτά που βλέπεις εδώ, πως σου φαίνονται σαν υφή? Ταιριάζει η περιγραφή τους με την υφή τους?
Σε ευχαριστώ.

Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 16, 2011, 07:48:42 πμ »

Το πρόβλημα είναι ότι δεν βλέπω τίποτα. Επειδή είμαι στη δουλειά τώρα, μας έχουν κάποιους περιορισμούς στα συστήματα, οπότε πολλές φωτογραφίες δεν μπορώ να τις δω. Θα απαντήσω το βράδυ από το σπίτι.
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 16, 2011, 07:50:02 πμ »
OUPS  8) 8) οκ Γιάννη θα περιμένω!!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 16, 2011, 08:10:35 πμ »
εμενα (για τα αρματικά), η υφή τους μου αρέσει
σχετικά με το wash, θα ...περιμένω μέχρι να τα δοκιμάσω κι εγώ τότε...
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 16, 2011, 08:14:39 πμ »
Σταύρο, σχετικά με το wash, επειδή είναι enamel βερνίκια, μυρίζουν κάτι σε white spirit, δεν ξέρω πόσο θα επηρεαστούν από το κλασσικό wash.

Αποσυνδεδεμένος Yankee

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 16, 2011, 09:44:43 πμ »
Σχετικά με την αντοχή σε wash κτλ, δοκίμασα το gloss βερνίκι της. Στέγνωσε σε 30 λεπτά, πολύ καλή επιφάνεια, γυαλάδα κτλ αλλά μηδενική αντοχή σε wash με έναμελ (λάδι ζωγραφικής + white spirit). Το WS σήκωνε το στεγνό βερνίκι για πλάκα. Όποτε κάνουν είτε μόνο για τελικό βερνίκι είτε μόνο εαν κάνουμε wash με ακρυλικά. Φυσικά το καινούριο ακρυλικό βερνίκι της αλκλαντ (ακουα γκλος) δεν το δοκίμασα αλλά υποθέτω δεν θα έχει προβλήματα με αντοχή σε νεύτι/λάδια κτλ.

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 16, 2011, 07:56:37 μμ »
Λοιπόν...
Τώρα που επιτέλους είδα τις φωτογραφίες, με την παραδοχή ότι η γωνία φωτισμού σε σχέση με την φωτογραφούμενη επιφάνεια είναι η ίδια σε όλες τις φωτογραφίες, οι εντυπώσεις μου είναι:
1) Το Semi-mat είναι του γούστου μου, την θεωρώ σωστή τονικότητα για semi mat
2) To matt επίσης είναι αρκετά καλό, προσωπικά θέλω να υπάρχει μια ελαφριά γυαλάδα στο τελευταίο βερνίκι και γι' αυτό συνήθως βάζω και gloss μέσα στο matt.
3) To flat είναι ακριβώς αυτό λέει, ισοπεδώνει τα πάντα, δεν μου αρέσει ιδιαίτερα γιατί κατά την ταπεινή μου άποψη δίνει έναν "ψεύτικο" χαρακτήρα στο τελικό αποτέλεσμα (η επιφάνεια δείχνει "χάρτινη").
4) Το Xtracrylix Matt είναι όντως πολύ γυαλιστερό για να είναι matt.

Ευχαριστούμε για την δοκιμή και την παρουσίαση Γιάννη!  ::salut::
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 16, 2011, 08:05:22 μμ »
Εγώ ευχαριστώ για την τοποθέτησή σου Γιάννη, τείνω να συμφωνήσω, με τις λίγες γνώσεις και εμπειρία που έχω, μαζί σου. Για το Xtracrylicx επιφυλλάσομαι μήπως ''φταίει'' το δυαλιτικό, θα δοκιμάσω και κάτι άλλο και θα αναφέρω σχετικά  με φωτό.

Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Markpa

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Norwich
    • Shuttleworth
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 16, 2011, 08:36:23 μμ »
Απ' 'οτι είδα απο την παρουσίαση σου το πιό κοντινό με την περιγραφή του είναι το Alclad flat. Σίγουρα το βερνίκι της xtracrylics γυαλίζει πολύ και φέρνει σε satin.
PER ARDUA AD ASTRA

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 17, 2011, 08:29:47 μμ »
Καλημέρα, ʼλεξ το Xtracrylix σου βγαίνει και εσένα έτσι σατέν?

Καλησπέρα Γιάννη, ναι έτσι μου βγαίνει και εμένα και προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ σαν αποτέλεσμα!
Παναγιώτη δεν είναι τόσο γυαλιστερό όσο φαίνεται στην φωτό, είναι αρκετά ματ με μια ελαφρά γυαλάδα. ;)