Αποστολέας Θέμα: Εκδήλωση για τα 30 χρόνια Plastimodellismo  (Αναγνώστηκε 7188 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
Απ: Εκδήλωση για τα 30 χρόνια Plastimodellismo
« Απάντηση #25 στις: Δεκεμβρίου 16, 2011, 02:57:18 πμ »
Τι μου θυμίσατε τώρα με τον ποδαρόδρομο.... Ατελείωτες φορές πάνω κάτω την Ιπποκράτους και αν προσθέσεις και τον ποδαρόδρομο από τον ηλεκτρικό στην Ομόνοια??? (Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω... Ρε μήπως γέρασα πολύ?)

Αναμνήσεων συνέχεια... Όταν στα 15 μου αγόρασα το πρώτο μου μηχανάκι (Ένα Honda Cally) η μεγαλύτερη μου χαρά δεν ήταν για της βόλτες που θα πήγαινα αλλά για το ότι θα έφτανα εύκολα και γρήγορα όποτε ήθελα στο "απομακρυσμένο" plastimodellismo. Στην πρώτη δε επίσκεψη μου με το "μοτοσακό" πάρκαρα όλο περηφάνια δίπλα στο ολόιδιο πορτοκαλί Honda Cally που είχε ο Δημήτρης παρκαρισμένο έξω από το μαγαζί!

Αλεξ στο μοντελιστικό ιστορικό της Ιπποκράτους ξέχασες να αναφέρεις ότι το plastimodellismo όταν μετακόμισε "νοτιότερα" ήταν εκεί που είναι τώρα το ψιλικατζίδικο. Επίσης σου διέφυγαν 2 μαγαζιά το παλαιότερο Scale FX και το νεότερο Model One.

Αναμνήσεων συνέχεια No2... Ήταν τέτοιο το effect που μου είχε δημιουργήσει (από τον πολύ ποδαρόδρομο και την λαχτάρα) εκείνο το "απομακρυσμένο" μαγαζί που για πολλά χρόνια μετά την μετακόμιση του περνώντας με τη μηχανή (και ενώ το κατάστημα ήταν για πολλά χρόνια ξενοίκιαστο) το βλέμμα πάντα καρφωνόταν στην τζαμαρία του παταριού με τον ξεθωριασμένο γερμανικό σταυρό και το λογότυπο της airfix! Ακόμα και σήμερα που το μαγαζί λειτουργεί (καθαριστήριο αν δεν κάνω λάθος) πάντα όταν περνάω από εκεί το βλέμμα "ψάχνει" τον σταυρό!!!

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #26 στις: Δεκεμβρίου 16, 2011, 09:02:46 πμ »
Αφού μαζευτήκατε εδώ πέρα όλοι οι βρωμόγεροι - παππούδες  ::sofos11:: άντε να'ρθω κι εγώ  :mrgreen:

Ποιος μπορεί να λησμονήσει όλα αυτά τα "αγνά" χρόνια, που από τα μέσα της βδομάδας ένα από τα κεντρικότερα θέματα συζήτησης στο σχολείο (από τους 7-8 μοντελιστές) ήταν η Σαββατιάτικη μοντελότσαρκα σε όλα τα στέκια της τότε εποχής. Θυμάμαι ακόμα το 1ο σοκ που έπαθα όταν αρχές γυμνασίου, συμμαθητής μου παρουσίασε ένα κουτάκι Humbrol (RLM65) :!: :!: και την μεγάλη μου χαρά όταν συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν μέχρι και ειδικά χρώματα για να βάφουμε τα 2χρωμα matchbox-ακια  :!: :!: Το πολιτισμικό σοκ ήταν δε ακόμα μεγαλύτερο μετά την επίσκεψη στη Βρεσθένης (ναι ακόμα θυμάμαι ότι μας πήγε ο πατέρας του με άνα kadett-ακι και αυτό σε RLM65  :lol:) όταν μέχρι τότε το μόνο που είχαμε ως σημείο αγοράς κιτ ήταν το ψιλικατζίδικο ή το, (ναι καλά ακούτε),  :lol: :lol: φαρμακείο της γειτονιάς.

Αχ κι εκείνες οι βόλτες στο κέντρο. Ιλίσια - Ακαδημία με το λεωφορείο και μετά ατέλειωτοι ποδαρόδρομοι (με άπειρο χαβαλέ όμως) και το ίδιο πάντα δρομολόγιο, Καλφάκης στοά - Μακρυγιάννης Φειδίου και στο τέλος ανάβαση τέρμα Ιπποκράτους.

Ποτέ δεν θα ξεχάσω την συγκίνηση και τον ενθουσιασμό της αγοράς του πρώτου "περίεργου" κιτ (που δεν ήταν εννοώ matchbox ή Airfix) την αγορά του πρώτου αερογράφου (ένας αθάνατος OLYMPOS HP18C) το πρώτο κομπρεσέρ, εκείνο το θορυβώδες πορτοκαλί που πρέπει να το πατάς με το πόδι όταν δουλεύει για να μην πάει βόλτα  :lol: που ακόμα παίζει το "σκυλί" και το αμέτρητο ζάλισμα στον Δημήτρη με την οποιαδήποτε απορία ή κουταμάρα μας.

Πότε πέρασαν κιόλας 30 χρόνια!!! Εύχομαι στο Plastimodellismo και άλλα τριάντα κι άλλα τόσα. Χρόνια δημιουργίας, ανάπτυξης και διάδοσης του hobby και στα παιδιά μας και γιατί όχι και στα εγγόνια μας.

Σ'ευχαριστούμε Δημήτρη  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Ktiniatros

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #27 στις: Δεκεμβρίου 16, 2011, 07:23:49 μμ »
Χρονια πολλα και απο μενα να ειστε παντα γεροι παιδια και κοντα μας
για πολλα πολλα χρονια ακομα!!!!!!!! Και σιγουρα θα ειμαστε ολοι εκει
να γιορτασουμε την Τεταρτη.  ::armee_smilies121::

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #28 στις: Δεκεμβρίου 16, 2011, 07:37:55 μμ »
Δημήτρη με το καλό να γιορτάσουμε και τα 50 . :!: :!: :!: :!: :!:
Θα πούμε από κοντά. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος mikegr_F.T.T

• IPMS 1185
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΛΕΣΒΟΣ-ΑΘΗΝΑ
  • CARPE DIEM!!!
« Απάντηση #29 στις: Δεκεμβρίου 16, 2011, 11:54:45 μμ »
To πρώτο μοντελάδικο που μπήκα και χάζεψα την βιτρίνα του σε κάποιο ταξίδι μου πιτσιρικάς από το νησί.
Ερχόμουν τακτικά Αθήνα με τους γονείς και ήταν τα πρώτα ξεπορτίσματα που έκανα μόνος στην Αθήνα.Με τον ηλεκτρικό μέχρι την Ομόνοια και μετά ποδαράτο Ακαδημίας Ιπποκράτους... κτλ κτλ...Χρόνια πολλά εύχομαι και να ψωνίσει από τον Δημήτρη και ο γιος μου...  Όπως έγραψα και στο fb μακάρι να μπορούσα να είμαι παρόν εκεί και εγώ αλλά δυστυχώς βρίσκομαι αρκετά μακριά. Ελπίζω απ' αυτούς που θα παρευρεθούν να μας μεταδοθεί φωτογραφικά το κλίμα. Και πάλι χρόνια πολλά.    ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #30 στις: Δεκεμβρίου 17, 2011, 02:30:19 πμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Harris Charalambous

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Maryland, USA
  • IPMS 410 MC 85
« Απάντηση #31 στις: Δεκεμβρίου 18, 2011, 12:34:37 πμ »
Τι να πω παιδια μου βουρκοσαν τα ματια με οσα διαβασα.  Εγω μεγαλωνοντας στην Κυπρο οι πρωτη μου επαφη
με το Plastimodelismo ειταν μεσο των διαφημισεων στο Μοντελο και αργοτερα στο Μodelling.  Δυστιχως μικρος
τοτε η Αθηνα επεφται μακρια οποτε ουτε λογος για ταξιδι και επισκεψη στην Ιπποκρατους.

Μου ειχε μεινει ο ποθος ομως και στην πρωτη μου επισκεψη στην Αθηνα ως φοιτητης πλεον και ταξιδευοντας
απο Αμερικη για Κυπρο πρωτος σταθμος η Ιπποκρατους....τη απογοητευση ομως το μαγαζι αδειο με μονο τα
decals στα παραθηρα να προδιδουν την υπαρξη του....ρωτοντας βρηκα που ειχε μετακομιση...σε ενα μικρο
χορο λιγο πιο κατω....τη χαρα οταν επιτελους μετα απο τοσα χρονια περασα την πορτα του!!!

Ακολουθησαν και αλλα ταξιδια στην Αθηνα και στο τριγωνο πλεον οπου με τον αδελφο μου τον Λαμπρο αναζητισαμαι
στο Plastimodelismo ενα κοματι του παλιου μας ανεμελου νεανικου εαυτου....Plastimodelismo ευχαριστω για της υπεροχες
αναμνησεις....και ευχομαι να ταξιδευουμαι μαζι για πολλα χρονια ακομα!   
Μοντελιστής από Αμερική

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #32 στις: Δεκεμβρίου 18, 2011, 09:06:42 πμ »
Εσείς λοιπόν "ζήσατε" το κατάστημα της Ιπποκράτους.
Εγώ θα θυμάμαι για πάντα τους καφέδες τα πρωινά του Σαββάτου στο κατάστημα του Χαλανδρίου.
Ώρες ατελείωτες συζητήσεων με τον πάντα ενημερωμένο Νίκο.
Και τί χαρά να ανοίγεις πρώτος τα κουτιά με τα νέα μοντέλα και να τα βλέπεις πριν ακόμη μπουν στο ράφι.
Χρόνια πολλά και καλά κε Λαρόζα και κε Νίκο μας.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #33 στις: Δεκεμβρίου 18, 2011, 10:19:24 πμ »
Ωχ ναι βρε Φάνη πως μας διέφυγε το Χαλάνδρι!!! Είχα την τύχη να το προλάβω για κάμποσο καιρό και αυτό!!!

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 18, 2011, 10:51:46 πμ »
Ατελείωτος ποδαρόδρομος μέχρι να ανέβουμε πάνω στο νούμερο 185-187 την δεκαετία του 1980 και συγκεκριμένα το 1983 που το ανακάλυψα και εγώ στις στήλες της πτήσης,αλλά μεγάλη χαρά όταν έπαιρνα το κίτ στα χέρια.Πιστεύω ότι ήταν τα χρόνια της αθωώτητας του μοντελισμού για εμάς τους παλιούς.Ο Δημήτρης πάντα όπως και τώρα με το χαμόγελο και το χιούμορ και την πλάκα του δεν άλλαξε καθόλου.Το μαγαζί στο 185-187 προσωπική μου γνώμη επειδή παιρνάω σε καθημερινή βάση από εκεί πάντα το αναπολώ και πιστεύω κατα την ταπεινή μου γνώμη για εμένα ίσως επειδή μεγαλώσαμε μέσα εκεί ότι ήταν κορυφαίο.Στα 1997 ήρθε και το μαγαζί στο Χαλάνδρι που κάθε Σάββατο εγώ ,λεόπαρδος και άλλα παιδιά από εκεί πίναμε τον καφέ μας και κάναμε τα ψώνια μας.Nα τα 50άριση και να τα 100αρίση το PLASTIMODELLISMO
Δημήτρη σε ευχαριστούμε για όλα αυτά τα χρόνια που μας κάνεις παρέα και μας ανέχεσαι.
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 18, 2011, 12:05:08 μμ »
Εγω αργησα να κανω εξορμησεις κιαυτο κυριως γιατι
Τοτε τα 12χρονα εως 16χρονα δεν εξορμουσαν ευκολα τοσο μακρια και
20ν ειχα κοντα σχετικα προσβαση σε αλλα μαγαζια (παιχνιδαδικα κυριως)
Αλλα το πρωτο μου ΣΟΒΑΡΟ μοντελο, εστω κι αντικαταβαλη,ηταν απο το Plastimodelismo και ηταν το F-1 Esci .
Φυσικα (απο γυμνασιο και μετα) οι επιδρομες μου αυτοπροσωπως στην Ιπποκρατους γινανε πιο τακτικες.
Μια φορα το μηνα τουλαχιστον,οποτε μας πηγαινανε στο πεδιο του Αρεως περιπατο δηλαδη εγω την εκανα για plastimodellismo :mrgreen:
Εχετε ξαναδει ανθρωπο να κανει κοπανα απο την εκδρομη; :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Αργοτερα στα 90's η κλασικη διαδρομη :Φειδιου, Ιπποκρατους με τερμα Λαροζα  :mrgreen: :mrgreen:
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟ !!!!
Και στα 50 και στα 100 !!!!! ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zino

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #36 στις: Δεκεμβρίου 18, 2011, 06:11:39 μμ »
Δημήτρη σ'ευχαριστώ πολύ γι'αυτό το υπέροχο ταξίδι που ξεκίνησε πριν από πολλά πολλά χρόνια,αγοράζοντας ένα kubelwagen της Italeri και μέχρι σήμερα παραμένει ταξίδι μαγικό.Τα φτιαγμένα μοντέλα μέσα στη βιτρίνες ήταν η πιο μεγάλη απόδειξη ότι ο μοντελισμός δεν ήταν πυρινική φυσική και ότι αρκούσε το πάθος και το μεράκι.Ποτέ δεν αρνήθηκες να απαντήσεις στις βλακείες που σε ρωτούσα, ποτέ δεν έκρυψες κάποια ''τρομερή''τεχνική κατασκευής.Αρκούσε η βόλτα το Σάββατο για ένα μοντέλο,άλλοτε έστω για ένα χρώμα η ένα πινέλο και πολλές φορές για τίποτα,απλά για να δω τις κατασκευές.Κόλλησες το ''μικρόβιο'' σε πολλούς και χαίρομαι που ακόμα και σήμερα παραμένω ''άρρωστος''. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ PLASTIMODELLISMO. ::salut:: 

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #37 στις: Δεκεμβρίου 21, 2011, 10:15:06 μμ »
Hταν μια όμορφη εκδήλωση. Μπράβο στον κο Λαρόζα.

Αποσυνδεδεμένος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ελλαδιστάν
« Απάντηση #38 στις: Δεκεμβρίου 21, 2011, 10:34:28 μμ »
Φίλε Δημήτρη,

Αν και δεν τα κατάφερα να είμαι σήμερα κοντά σας, εύχομαι να έχεις πάντα το ίδιο κέφι και πάθος για το μοντελισμό. Στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια Plastimodellismo θα έρθω ακόμη και με μπαστούνι...  ::sofos11::

Χρόνια πολλά και πάντα επιτυχίες!!!

Φιλικά

Απόστολος  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #39 στις: Δεκεμβρίου 21, 2011, 10:34:44 μμ »
Καμιά περιγραφή για εμάς που η %^$#%$ τύχη δεν ήθελε να έρθουμε;
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
« Απάντηση #40 στις: Δεκεμβρίου 21, 2011, 10:48:24 μμ »
Παιδια δυστηχως προεκυψε εκτακτο μεροκαματο το απογευμα και δεν μπορεσα να ειμαι και εγω εκει..........περαν τουτου πολλα μπραβο στον κυριο Λαροζα και σε οσους ελαβαν μερος  σε αυτη την εκδηλωση. ::salut::
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος panagis_48

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #41 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 09:58:36 πμ »
καλημέρα σας ...στην επόμενη συνάντηση θέλω να έρθω και εγώ ,να τα πούμε και από κοντά .
Ποτέ μην τα βαζεις με έναν ηλίθιο,
θα πρέπει να πέσεις στο επίπεδο του,
και θα σε νικήσει λόγω εμπειρίας.....

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #42 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 10:08:47 πμ »
καλημέρα σας ...στην επόμενη συνάντηση θέλω να έρθω και εγώ ,να τα πούμε και από κοντά .

Υπομονή φίλε μου,σε 29 χρονάκια είναι η επόμενη!  :mrgreen:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #43 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 10:14:20 πμ »
ωχχχ...δεν ενωουσα τούτην εδώ....γενικά στην επόμενη συνάντηση...

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #44 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 11:21:44 πμ »
Yπαρχει η καθιερωμενη συναντηση του Σαββατου ,και το Street Modelling που θα γινει το Σαββατο

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #45 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 11:35:06 πμ »
γιαυτό το Σάββατο δυστυχώς.....πρέπει να πάω.....αλλού :roll:......

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #46 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 02:35:10 μμ »
Μια πάρα πολύ ευχάριστη βραδιά, με πολύ γέλιο, μουσική, αναμνήσεις και καλή παρέα πέρασε. Δημήτρη, να είμαστε καλά να γιορτάσουμε ξανά και στα 40 και στα 50 και στα 60 και όσο ακόμα θα αντέχουμε!
Μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Μορφές της βραδιάς, οι Hirolers!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #47 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 02:51:09 μμ »
ΜΠΡΑΒΟ παιδιά !! πάντα τέτοια..!!

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #48 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 04:49:04 μμ »
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί ο Μάστορας τρώει πύργο Μ48Α3 και ο Σωτήρης καλαμάκι :?: :?: :?:
 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #49 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 05:26:47 μμ »
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί ο Μάστορας τρώει πύργο Μ48Α3 ..... :?: :?: :?:

::arrowred::  γιατι είχαν τελειώσει αυτοί απο Μ48Α5 ΜΟΛΦ  (που φτιάχνει ο ίδιος ...λεει)

............................και ο Σωτήρης καλαμάκι :?: :?: :?:

::arrowred::   γιατί είχαν τελειώσει τα κοτομπέηκον (κι επειδή βάφει με ΓΚΑΝΖΕ !)

::salut::
Σ.Σ.

Tags: