Σχεδόν έτοιμο κατασκευαστικά το Σέρμαν μου (Ok, το ξέρω ότι δεν έχει κινητήριο, τεμπέλη και ερπύστριες). Στο διάστημα λοιπόν που μεσολάβησε, έγιναν τα παρακάτω:

Αφαιρέθηκε το άγκιστρο του πυροβόλου, μετά τη σωστή υπόδειξη του Δ. Χατζηδημητρίου

.

Προστέθηκαν οι έξτρα ερπύστριες (έκανα προσπάθεια να ακολουθησω, τη διάταξη που έχει βάλει ο Ζάλογκα στο δικό του) και τα φώτα.

Μπήκε το....καλαμάκι στο βαρέλι και μια βάνα στην άκρη του, ενώ προστέθηκαν μια κορνίζα γύρω από την τάπα, και το κουτί του τηλεφώνου

Προστέθηκαν σίτες στα wadings (φωτοχαραγμένη της Trypart Νο 42, ευγενική χορηγία του ....Τομ Κρούζ

)

Από ένα κομμάτι σίτα μπήκε και στις πάνω άκρες του πήγματος (για να μην σκαρφαλώνουν οι Ιάπωνες)

Τέλος έγιναν τα κλουβιά από την ίδια σίτα. Η διαδικασία ήταν πολύ επίπονη, κυρίως για αυτά του πήγματος. Αφού αρχικά, προσπάθησα να τα φτιάξω πρεσσαριστά (μεγάλη αποτυχία

), προσπάθησα να τα κολλήσω με κυανοακρυλική (ξανά αποτυχία

). Επόμενη προσπάθεια με κολλητήρι (δεν θέλετε να ξέρετε τι ακούστηκε, ούτε και το αποτέλεσμα

:evil). Στο τέλος, τα ...έρραψα με την λεπτή πετονιά με την οποία έκανα το rigging στο Exeter. Περιέργως αυτό δούλεψε (κάπως).

Έβαλα και διάφορα άλλα ψιλολοείδια που έλειπαν.
Αν βρω και το κατάλληλο ξύλο (σκέφτομαι κέδρο από πούρα, αλλά θέλω να βρώ κάποιο πολύ λεπτό), θα ....καπλαμαδίσω και την πρόσθετη θωράκιση στα πλευρά, αλλιώς θα βάλω μόνο πριτσίνια

Αυτά για την ώρα. ʼντε να πάμε για το βαφείο (είπαμε το ξέρω ότι δεν έχει κινητήριο, τεμπέλη και ερπύστριες

). Τα σχόλιά σας (κάθε είδους) καλοδεχούμενα

Μία κοντινή στα ραμμένα κλουβιά:

Και μία με το ....χεράκι μου (γιατί ακούστηκαν..... κακοήθειες για τα νομίσματά μου

ΔΚ