Αποστολέας Θέμα: Iwo Jima Sherman (1/72)  (Αναγνώστηκε 12988 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Iwo Jima Sherman (1/72)
« στις: Δεκεμβρίου 07, 2011, 03:35:25 μμ »
Να λοιπόν και  η δεύτερη συμμετοχή μου στο GB: Sherman M4A3  75 mm (wet), στην Ίβο Ζίμα!!!

Στην Ίβο (περιέργως) οι 4η και 5η Επιλαρχίες Αρμάτων των Πεζοναυτών, ήταν εξοπλισμένες με Μ4Α3, τα οποία όμως, είχαν υποστεί αρκετές τροποποιήσεις:
Η θυρίδα του αρχηγού, ήταν τοποθετημένη σε  άλλη θέση (six o''clock) αντί της συνηθισμένης (four o''clock). Στο πίσω μέρος υπήρχε μια δεξαμενή με νερό και καλαμάκι (!!!!), που προοριζόταν για το πεζικό, καθώς προφανώς, έπεφτε τρελλή δίψα στην άγονη νήσο. Στο πίσω αριστερό φτερό, είχε τοποθετηθεί ένα τηλέφωνο, για επικοινωνία του πεζικού με το άρμα. Στο πάνω μέρος είχαν τοποθετηθεί σακιά με άμμο, ενώ σε όλες τις θυρίδες είχαν τοποθετηθεί «κλουβιά» που τις προστάτευαν από τα εκρηκτικά των Ιαπώνων. Φυσικά, υπήρχε και η αμερικάνικη εκδοχή του ...zimmerit, με τις γνωστές σανίδες. Τα περισσότερα άρματα, είχαν αφαιρέσει μόνο το πάνω μέρος από τα wading stacks. Κάποια από τα άρματα αυτά (όπως το πολυφωτογραφημένο "COED"), είχαν μετατραπεί σε  φλογοβόλα, αλλά καθώς το φλογοβόλο έβαλε μέσα από την κάννη του πυροβόλου, δεν είναι εύκολη η διάκρισή τους.

Το μοντέλο, είναι της ESCI (το κάτω πήγμα από το Μ4Α1 και το πάνω μέρος από Μ4Α3). Όλα τα γκρίζα κομμάτια, είναι αντίγραφα ρητίνης από διάφορα κιτ, που μου είχε φτιάξει παλιότερα, ο Γιάννης Σαγιαδινός της YS Masterpieces. Ο πύργος είναι ο ύστερος των 75mm (τον έλεγαν High bustle), με θυρίδα για τον γεμιστή. Τα σακιά έγιναν από εποξικό στόκο και τα wadings (που δεν είναι κολλημένα - γι αυτό και τα κενά), έγιναν από φύλλο πλαστικού και βασίστηκαν σε ένα σχέδιο του St. Zaloga σε σχετικό άρθρο του, σε κάποιο παλαιότερο τεύχος του Military Modelling. 

Φυσικά, έχει πολλή δουλειά ακόμα (πρέπει να αξιωθώ και να παραγγείλω και τα σήματα στην Bison), αλλά ελπίζω να σας αρέσει μέχρι τώρα. Εννοείται: Σχόλια, υποδείξεις κράξιμο κλπ. δεκτά και καλοδεχούμενα  ::salut::

Συνεχίζεται .........
ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
Απ: Iwo Jima Sherman (1/72)
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 07, 2011, 04:21:51 μμ »
Μας αρέσει και πολύ μάλιστα.
Για προχώρα...
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 07, 2011, 04:30:27 μμ »
Eιναι λαθος γιατι δεν εχει τα καρφια στις θυριδες  :mrgreen:

Χωρις πλακα αν τα κανεις κι αυτα στην 1/72,θα...  ::eusa_wall:: Πολυ καλη η αρχη Δημητρη.Αν δεν κανω λαθος στην Iwo Jima τα Sherman ειχαν και τριχρωμη παραλλαγη οποτε μην περιοριστεις στην μονοτονια του olive drab...  :wink:

Υ.Γ. Οι Αμερικανοι καθοντουσταν κι εκαναν μαραγκοδουλειες για να γλιτωσουν τις μαγνητικες ναρκες ενω πολυ απλα θα μπορουσαν να κανουν αυτο:

::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 07, 2011, 05:48:23 μμ »
Αυτο το κολοκυθι που ειναι στο πηγμα και κρατα το πυροβολο , δεν ξερω πως το λενε , δεν το κανεις σκρατσια ;
Σαν ταναλια οδοντιατρου ειναι αυτο που δινει το κιτ.

Σιγα που δεν θα εκανες sherman. :wink:
Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 07, 2011, 06:09:12 μμ »
 ::arrowred::Thanks Φάνη  ::salut::

::arrowred::Κώστα, λέω να το κάνω χωρίς τα καρφιά. Αντί για αυτά, θα προσπαθήσω να φτιάξω κλουβάκια (αυτό που έχω κατά νου να φτιάξω είναι το "Beelzebub"), το οποίο δεν είχε καρφιά. Με καρφιά, είχα φτιάξει παλιότερα ένα και σκυλοβλαστήμησα:

Και ναι, o .....Βελζεβούλης είχε τρίχρωμη παραλλαγή. Όσο για το zimmerit, μάλλον χρειάζονταν το τσιμέντο για  ::dontknow::να φτιάξουν ουρανοξύστες  :mrgreen:

::arrowred::Δημήτρη, μετά από προσεκτικότερη μελέτη των φωτογραφιών, τελικά θα το βγάλω τελείως και στη θέση του θα μπουν πέδιλα από ερπύστριες. Και φυσικά, Sherman for ever  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 07, 2011, 06:58:34 μμ »
Βρε τι σας εχει πιασει ολους και τα σφαζετε τα καυμενα τα μοντελα.Α πα πα πα. :mrgreen: :mrgreen:Παρα πολυ ενδιαφερον ολο αυτο που κανεις Δημητρη.Καλη συνεχεια και σε ακολουθουμε παρα ποδας ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 07, 2011, 08:33:32 μμ »
Εξαιρετικη μεχρι τωρα η κατασκευη.
Ενα εξαιρετικο κατασκευαστικο εχει το Steel Masters σε 1/35 βεβαια στο Νο 105 τευχος.Αν ενδιαφερεσαι εδω ειμαι.Παντως μεχρι τωρα ταυτιζεσαι.
Καλη συνεχεια
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 07, 2011, 08:56:13 μμ »
Οχ,ο μαστορας μας κουφανε παλι.Μπραβο Δημητρη,κατασκευει και εκτελεση χωρις λογια. ::salut:: ::salut::
Τασος :wink:

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 07, 2011, 08:56:39 μμ »
Ρε μπαγάσα...πάλι το μαϊμού κέρμα (με διάμετρο 10cm) έβαλες στις φωτό;;; :twisted: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 07, 2011, 09:09:35 μμ »
Μπράβο Δημήτρη οι σκρατσιές που μας έχεις συνηθίσει επέστρεψαν,αυτή η ρητίνη στο πίγμα κάτι μου θυμίζει. :mrgreen:Καλή συνέχεια φίλε!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 07, 2011, 09:19:16 μμ »
ωραίο θεματάκι
ωραία και η δουλειά συνολικά
η θυρίδα του αρχηγού είναι λίγο λάθος ή  έτσι μου φαίνεται ?
εννοώ ότι το μέγεθος (διάμετρος) της ανοιγόμενης θυρίδας είναι μικρότερο του κανονικού,
ενώ η "στεφάνη" με τα περισκόπια είναι πιο "μεγάλη"
τελος πάντων, ισως να μου φαινεται ετσι
καλά βαψίματα με τον αερογράφο κυριε.....
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 08, 2011, 01:23:37 πμ »
Ρε μπαγάσα...πάλι το μαϊμού κέρμα (με διάμετρο 10cm) έβαλες στις φωτό;;; :twisted: :mrgreen:
Καλά λέει ο Κος Μουστάκιας :mrgreen:

Ωραιό(σ)τατο το φοντανάκι σου Μήτσο. Εν τω μεταξύ, πάλι καλά που φαίνεται σε κάνα δυό σημεία, το πλαστικό της Esci

Καλή συνέχεια :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 08, 2011, 10:27:49 πμ »
 :arrow: Γιώργο: Σε ευχαριστώ πολύ. Και το δικό σου μικρούλι, μπιζουδάκι βγαίνει

:arrow: Περικλή: Θέλω, θέλω, θέλω. Το Σάββατο ίσως????

:arrow: Τάσο: Μάστορας εγώ? ʼλλος κινδυνεύει με μπανάρισμα με αυτά που κάνει  ::glossa::

:arrow: Φίλιππε: Αφού συμφωνήσαμε, ότι δεν θα πούμε τίποτα για το μέγεθος του ευρώ - τζάμπα σε πλήρωσα???   ::glossa::

:arrow: Σταμάτη: Σωστά κάτι σου θυμίζει. Αν θυμάμαι, τότε έβαζες και εσύ το χεράκι σου στα καλούπια  :wink:

:arrow: Πρόεδρε: Ορθή (μάλλον) παρατήρηση  ::salut:: Όμως, όταν "αντέγραψα", το μόνο διαθέσιμο 72άρι Σέρμαν με cupola, ήταν αυτό της Hasegawa, το οποίο από διαστάσεις είναι "άντε γειά" (γενικώς). Πάντως στη συνολική διάμετρο είναι σωστό (συμπίπτει ακριβώς με τον δακτύλιο του κιτ) ::dontknow::

:arrow: Μάνο: Μην τον πιστεύεις τον Μουστάκια: Είναι εγκάθετος (και τσέπωσε και τα φράγκα   :mrgreen:)
Σας ευχαριστώ πολύ όλους  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 08, 2011, 12:16:39 μμ »
Εμένα δεν θα με εχαριστήσεις που θα σου πω μπράβο για την πολύ καλή δουλειά που έκανες μέχρι τώρα??? :D

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 08, 2011, 01:37:20 μμ »
Ευχαριστώ που με μνημόνευσες (Beelzebub  :twisted: :mrgreen:)!!To μοντελάκι το πήγες σφεντόνα και έχεις κάνει πολύ δουλειά.Από κοντά να το δώ και σε κράζω αργότερα αν και εφόσον ::glossa::
I ride my fate with all my hate!!!

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 08, 2011, 02:23:07 μμ »
Και τους δυό σας, θα σας μνημονεύσω. Σαράντα μέρες μετά την μπιστολιά με την Mossberg!!!!  :evil: :evil: :evil: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Χωρίς πλάκα, ο Φου  ::salut:: ήταν αυτός που έριξε την ιδέα για τον... Βερζεβούλη και παρείχε και το σχετικό φωτογραφικό υλικό

Ο δε αδμινιστράτωρ, παρακαλείται πρώτα να κοιτάξει να αποφασίσει αν θα Braille τελικώς (να Brailleς ρε!!!) και να αφήσει τις εξυπνάδες, πριν τον φάει ο ...Βερζεβούλης

ΔΚ

• Scale 1/35
  • *
  • Klein Mein
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 08, 2011, 02:27:01 μμ »
Δεν ήθελα μνεία για την ιδέα ή τα credit αλλά επειδή είστε παλιοχαρακτήρες και με φωνάζετε Βελζεβούλη,σατανά κτλ για αυτό το είπα!!! :twisted: ::glossa::
Τές πά άντε να το δεχτώ :mrgreen:
Πιστολιές γιατί?????? ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 08, 2011, 03:03:48 μμ »
Ναι, γιατί πιστολιές??  ::glossa::
Και με ποιανού το Mossberg??  :twisted:

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 08, 2011, 03:35:51 μμ »
Μπρώτον: δεν είναι πιστολιά, αλλά Μπιστολιά (άντε να μάθουμε και να μιλάμε).
Ντέφτερον: Μπιστολιές, έτσι γενικώς, προς παραπονιάρηδες
Ντρίτον: Με τη Mossberg του γεροξεκούτη φίλου μου, που τη δανείζει ευχαρίστως για τέτοιου είδους αγαθοεργίες

Βερζεβούληδες....................... ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 08, 2011, 08:25:07 μμ »
Ρε Δημητρη, υπαρχει περιπτωση να δουμε κανενα μοντελο απο σενα χωρίς να το σφάξεις???  :mrgreen: :mrgreen:
Αφου δεν εχεις σκοπο να αλλαξεις ροτα... αλλαξε καλυτερα το nick σου σε ... Dimitris "Slayer"72.   :wink: :wink: :mrgreen: :mrgreen:

Εξαιρετικη δουλεια όπως παντα, καλη συνεχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 09, 2011, 07:34:58 μμ »
Ε λοιπον, εγω διαμαρτυρωμαι :twisted:  Ολο μικρα μικρα μικρα μικρα αμαν.

Αμα αλλαξοπιστησεις [ γινεσαι 35αρης Διακο μου, την κλιμακα ν' αλλαξεις? ] θα σου [ σε ] δωσω αυτο να κανεις.  Και μη πει κανεις οτι ειναι ταρζανια γιατι υπαρχει φωτο  :mrgreen: [ σωστος ο Kωστας  :wink: ] Και βαλτο οπου θελεις, Ιβο Ζιμα, Βερολινο, Καζαμπλανκα,, Σαιπαν ,απ ' ολα εχει το μαγαζι   ::pop::

Καλη συνεχεια με την ομορφια σου  ::salut::
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 16, 2011, 01:18:24 μμ »
Σχεδόν έτοιμο κατασκευαστικά το Σέρμαν μου (Ok, το ξέρω ότι δεν έχει κινητήριο, τεμπέλη και ερπύστριες). Στο διάστημα λοιπόν που μεσολάβησε, έγιναν τα παρακάτω:

:arrow: Αφαιρέθηκε το άγκιστρο του πυροβόλου, μετά τη σωστή υπόδειξη του Δ. Χατζηδημητρίου   :wink:.
 :arrow: Προστέθηκαν οι έξτρα ερπύστριες (έκανα προσπάθεια να ακολουθησω, τη διάταξη που έχει βάλει ο Ζάλογκα στο δικό του) και τα φώτα.
 :arrow: Μπήκε το....καλαμάκι στο βαρέλι και μια βάνα στην άκρη του, ενώ προστέθηκαν μια κορνίζα γύρω από την τάπα, και το κουτί του τηλεφώνου
 :arrow: Προστέθηκαν σίτες στα wadings (φωτοχαραγμένη της Trypart Νο 42, ευγενική χορηγία του ....Τομ Κρούζ   :wink:)
 :arrow: Από ένα κομμάτι σίτα μπήκε και στις πάνω άκρες του πήγματος (για να μην σκαρφαλώνουν οι Ιάπωνες)
 :arrow: Τέλος έγιναν τα κλουβιά από την ίδια σίτα. Η διαδικασία ήταν πολύ επίπονη, κυρίως για αυτά του πήγματος. Αφού αρχικά, προσπάθησα να τα φτιάξω πρεσσαριστά (μεγάλη αποτυχία  :evil:), προσπάθησα να τα κολλήσω με κυανοακρυλική (ξανά αποτυχία  :evil: :evil:). Επόμενη προσπάθεια με κολλητήρι (δεν θέλετε να ξέρετε τι ακούστηκε, ούτε και το αποτέλεσμα  :evil: :evil: :evil: :evil). Στο τέλος, τα ...έρραψα με την λεπτή πετονιά με την οποία έκανα το rigging στο Exeter. Περιέργως αυτό δούλεψε (κάπως).
 :arrow: Έβαλα και διάφορα άλλα ψιλολοείδια που έλειπαν.

Αν βρω και το κατάλληλο ξύλο (σκέφτομαι κέδρο από πούρα, αλλά θέλω να βρώ κάποιο πολύ λεπτό), θα ....καπλαμαδίσω και την πρόσθετη θωράκιση στα πλευρά, αλλιώς θα βάλω μόνο πριτσίνια   :roll:

Αυτά για την ώρα. ʼντε να πάμε για το βαφείο (είπαμε το ξέρω ότι δεν έχει κινητήριο, τεμπέλη και ερπύστριες  :mrgreen:). Τα σχόλιά σας (κάθε είδους) καλοδεχούμενα  ::salut::

Μία κοντινή στα ραμμένα κλουβιά:
Και μία με το ....χεράκι μου (γιατί ακούστηκαν..... κακοήθειες για τα νομίσματά μου  :mrgreen: :mrgreen:

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 16, 2011, 01:24:26 μμ »
Και μία με το ....χεράκι μου (γιατί ακούστηκαν..... κακοήθειες για τα νομίσματά μου  :mrgreen: :mrgreen:
ΔΚ

...ενώ τώρα που το έβαλες στο χεράκι του μπέμπη το έσωσες νομίζεις;;;;  :mrgreen:

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 16, 2011, 01:30:56 μμ »
...ενώ τώρα που το έβαλες στο χεράκι του μπέμπη το έσωσες νομίζεις;;;;  :mrgreen:

δεν είναι το χεράκι του μπέμπη

η χερούκλα του Γαργαντούα (και το μοντέλο 35άρι)

::salut::
Σ.Σ.

• Scale 1/35
  • *
  • Klein Mein
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 16, 2011, 01:45:42 μμ »
Πολύ ωραία δουλειά μέχρι στιγμής!!!Τώρα βέβαια δεν το λές και χεράκι αυτό ::glossa:: :mrgreen: Τέτοιο βρήκαν οι επιστήμονες και στα Ιμαλάια ::glossa:: :mrgreen: Παραθέτω και αντίστοιχη φωτό  :lol: :lol:

::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::