ΟΚ, σε ευχαριστώ.
Το πηδάλιο/τα πτερύγια έχουν πάντα ημικυκλική τομή (στο σημείο επαφής με τις πτέρυγες)?
Και οι πτέρυγες αντίστοιχα, έχουν κοίλο σχήμα (στο σημείο επαφής πάλι).
Ναι, σωστά : για το κοίλο σχήμα στις περισσότερες περιπτώσεις βοηθάει η κατασκευάστρια εταιρεία του κιτ που δίνει την πτέρυγα σε επάνω και κάτω μισό οπότε με τον κόφτη και τις λίμες είναι εύκολο να δημιουργήσεις το επιθυμητό. Για το κυρτό σχήμα των πηδαλίων/πτερυγίων υπάρχουν τα ημικυκλικά πλαστικά rod ή tube (πχ της Evergreen) και βέβαια οι διάφοροι στόκοι.
Ένας τέλειος οδηγός για να φτιάξει κάποιος ένα σωστό F9F.
Ευχαριστούμε Βαγγέλη για ακόμα μια σεμιναριακή επίδειξη.
Και μια ερώτηση,γιατί έβαψες τις πτέρυγες σε δεύτερη φάση και όχι ολο το μοντέλο μαζί;
Το κάνω συχνά και όποτε μου δωθεί η ευκαιρία. Το έκανα και στο Flagon. Ο λόγος είναι απλός: επειδή στα μοντέλα μου βάζω αρκετή λεπτομέρεια ακόμα και μετά το βάψιμο, τα πιάνω πολλές φορές και για πολλή ώρα, οπότε είναι πρακτικό να τα πιάνω από άβαφτες περιοχές για τις οποίες έτσι δεν έχω τον φόβο μήπως αλλοιωθεί το βάψιμο τους. Δεν έχω συνηθίσει να δουλέυω με γάντια και δεν νομίζω ότι μπορώ (ή/και μου αρέσει). Επιλέον αν επιλεγούν σωστά οι περιοχές που δεν θα βαφτούν, ανάλογα με τον μοντέλο (δεν μπορώ να το κάνω σε όλα), μπορούν να βγουν έτσι και διάφορα ωραία και αληθοφανή εφφέ όπως πχ το paneling.