Αποστολέας Θέμα: Smit Houston-Tug Boat (Revell 1/200)  (Αναγνώστηκε 8834 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
Απ: Smit Houston-Tug Boat (Revell 1/200)
« Απάντηση #50 στις: Φεβρουαρίου 03, 2012, 08:26:34 μμ »
Ανεβαινει σιγα σιγα προς τα πάνω το πλεουμενο, με ρυθμους χελώνας βεβαια....

Να ρωτησω κατι  .
Στην παρακάτω φωτό, αυτα τα μαύρα στα τζαμια υαλοκαθαριστηρες είναι ?
Να τα τολμήσω να τα φτιάξω μιας και το κιτ δεν τα δινει ?

Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #51 στις: Φεβρουαρίου 03, 2012, 10:02:40 μμ »
Στην συγκεκριμμένη φωτογραφία είναι πολύ έντονα και μάλλον αποτυχημένα για υαλοκαθαριστήρες...

Εαν το πίσω είναι μαύρο μην βάλεις τίποτε...

Δες την παρακάτω φωτογραφία και πες αν βλέπεις τους υαλοκαθαριστήρες:

Σκέψου ότι σε απόσταση 1 μέτρου από το μοντέλο είναι σαν να το κοιτάς από τα 200... Στο μισό είναι σαν να το κοιτάς από τα 100... Η φωτογραφία πρέπει να είναι από περίπου 100 μέτρα, ίσως λίγο πιο κοντά...

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #52 στις: Φεβρουαρίου 03, 2012, 10:41:34 μμ »
σωστο το σκεπτικό σου..
Από πίσω , προς το παρόν που δεν το έχω κλείσει από πάνω, φαινεται το πράσινο του πατώματος.. Αν κλείσει από πάνω λογικά θα σκουρύνει..

Ισως κανω μια προσπάθεια , κι αναλογα βλέπω αν του πάει..

Thank u !

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #53 στις: Φεβρουαρίου 27, 2012, 03:17:15 μμ »
Φτάνονας στο τέλος , εχω μια απορία για τα σχοινιά που ορισμένα  πρέπει να  είναι τεντωμένα.

Ερώτηση 1 )
Πώς τα κολάω ?  Με κυανοκρυλική είναι σωστό ? Υπάρχει κάποια τεχνική για να κολήσουν τεντωμένα ?

Ερώτηση 2)
Μπορώ αντί για σκοινιά να βάλω ΖΤΠ ?

Να πω ότι δεν το βλέπω να χρησιμοποιώ τη κλωστή που δίνει το κιτ γιατι ειναι πολύ  χοντρή, και μάλον θα βάλω κλωστες που ράβουνε που εχω βρει σε διάφορα χρωματα.

Και ορισμένες φωτός πρόχειρες ...

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size.  Click to see the original size. Click to see the original size.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #54 στις: Φεβρουαρίου 27, 2012, 04:28:25 μμ »
Απαντήσεις:

1) Ναι με κυανοακρυλική, κολλάνε τέλεια...

2)Εύκολα, αν μπορείς να βγάλεις λεπτές γραμμές...

Για κλωστή, θα πας σε ένα μαγαζί με είδη ραπτικής και θα ζητήσεις νάιλον κλωστή ή πολυαμιδίου, αυτέ που ράβουν ετικέτες στα ρούχα..

Παρατηρήσεις: βγάλε τα κάγκελα που έχει βάλει στην τρύπα μπροστά είναι άθλια. Θα βρεις στρογγυλά, θα τα βάλεις κάθετα και θα τα βάψεις ΜΑΥΡΑ!!!

Βάλε μια γκλος σταγόνα στα φινιστρίνια στο σκάφος.

Πλυσιματάκι δεν θα κάνουμε;

Φτιάξε κουλούρες σχοινιά και άστα στο κατάστρωμα, τόσο στην πλώρη όσο και στην πρύμνη.

Έλα ζωήρευε...  ::mastigoma:: ::mastigoma:: ::mastigoma::

Ερώτηση: Καπνίζεις;

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #55 στις: Φεβρουαρίου 27, 2012, 05:02:38 μμ »
Έλα ζωήρευε...  ::mastigoma:: ::mastigoma:: ::mastigoma::

Μη με μαλώνεις γατί απογοητεύομαι εύκολα και τώρα που μπλέκω και με κλωστές, φοβάμαι μην το γυρίσω σε κοπτοραπτού .

Πλύσιμο θα κάνω, αφού κάνω ερώτηση στο φορουμ ΠΩΣ θα το πλύνω ..Οπότε επειδή ρωτάς, αναμένω απάνησή σου/βοήθεια !

Για τα δοκάρια στο bowthrust, δεν εχουν τελειώσει, ενοώ δεν τα έχω βάψει, σκοπό είχα να τα βάψω στο χρώμα του σκαφους, οπότε δεν θα είναι τόσο άθλια..  ( με τη καλή κουβέντα στο στόμα είσαι πάντως ..  :mrgreen: )
Τι ενοείς "Θα βρεις στρογγυλά, θα τα βάλεις κάθετα και θα τα βάψεις ΜΑΥΡΑ!!! "
Αυτά τα  στρογγυλά  από πού θα τα βρώ ? Τι ενοείς στρογγυλά ? Αυτά που βλέπεις τα εφτιαξα από τα sprues..

Oι γκλος σταγονες στο τελος θα μπούνε. ..αν το θυμηθώ γιατί απο αφηρημάδα σκίζω .

Εδω δεν εχω βαλει ακόμα τις  αγκυρες ...

Αναμένω ..

Και βέβαια καπνίζω ... παίζει κανα μοντελιστικό τρικ με τσιγάρο, καπνό, φίλτρο ? Τρέλανέ μας ΚαθαραΔευτεριάτικα !

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #56 στις: Φεβρουαρίου 27, 2012, 05:32:46 μμ »
άυριο πρωί θα πας στο σούπερ μάρκετ και θα αγοράσεις μια παρκετίνη long shine της johnson, όχι σκέτη pronto, pronto long shine.

Περνάς όλο το μοντέλο με ένα φαρδύ πινέλο με μαλακές τρίχες. Όλο το μοντέλο, από πάνω μέχρι κάτω, καλύτερα να μην περάσεις τα διάφανα, αν και δεν θα πάθουν τίποτα.

Το πινέλο θα είναι περί τα δύο εκατοστά με μακριές τρίχες και μαλακές. Βουτάς στην παρκετίνη και περνάς, προσοχή μην σου κάνει συγκεντρώσεις και τρεξίματα.

Σε μισή ώρα θα είσαι κομπλέ για πλύσιμο. Με τι σκοπεύεις να κάνεις πλύσιμο; Λάδια, ακρυλικά ή σμάλτα;

Αφού καπνίζεις, έτσι και χρησιμοποιήσεις νάιλον κλωστή να ξέρεις ότι άμα πλησιάσεις το τσιγάρο σχετικά κοντά τεντώνει καλά. Το αυτό και η πετονιά. Επίσης άμα φυσάς καπνό προς την κυανοακρυλική, στεγνώνει πιο γρήγορα, όπως κι άμα πλησιάσεις το τσιγάρο... ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΥΦΛΕΚΤΟ

Για τα κάγκελα κάντα από ΖΤΠ. Φτιάξτα μακρύτερα από την διάμετρο, πέρνα τα εσωτερικά και κόλλα τα από μέσα. Έτσι θα πετύχεις πιο εύκολα την καθετότητα και θα φαίνονται και πιο ωραία.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #57 στις: Φεβρουαρίου 27, 2012, 05:44:27 μμ »
 εχω παρκετινη και τα βασικά του πλυσμιατος τα ξερω απο τα αερόπλανα..
Σε πλοίο , που δεν εχει γράμμωση, κάπου προβληματιζομαι τι στο καλό θα πλύνω..

Για το συγκεκριμένο, εχω πάρει βερνικια σμάλτου της humbrol και ενα της Mr Hobby, ακρυλικό.. Λέω να χρησιμοποιήσω το τελευταίο .. Γιαλιστερό πάντα..
Οπότε τα πλυσίματα θα γίνουν με λάδια... ( αν γινουν ..γιατι με βλέπω να το βάζω στη θάλασσα να παει μονο του στο Πειραιά στο γραφειο του φιλου )

Thanks για το tip με το τσιγαρο..

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #58 στις: Φεβρουαρίου 27, 2012, 05:50:54 μμ »
Κάνε πλύσιμο σε σημεία και όχι άπλωμα. Με ψιλό πινελάκι μόνο στις λεπτομέρειες ζουμί και όχι παντού. Σκουπίζεις τα περισσεύματα και προχωράς...

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #59 στις: Φεβρουαρίου 28, 2012, 10:34:39 μμ »
Διασαλεύτηκε η ψυχική μου υγεια χτες που αποφάσισα να φτιάξω τα κ..δοκάρια του μποου θραστ , σιχτιρισα την ωρα και τη στιγμή που είχα αποφασίσει να κόψω το πλαστικό ( το κιτ το εδινε κλειστο, και αντι για δοκάρια είχε ραβδωσεις -ναι ναι καλά σκεφτήκατε,  ..), τελος παντων είπα   να το κάνω πιο αληθοφανές, και τελικά νομίζω ότι άξιζε το κόπο ..
Spoiler (hover to show)
Click to see the original size.Click to see the original size. Click to see the original size.

Εβαλα επίσης τα σκοινια με κλωστη DMC, το ΖΤΠ δεν το καταφερα, όσο κι αν προσπάθησα...
Click to see the original size.Click to see the original size.

Εκανα και λίγο γουος με λάδι rawumber που μου έδινε την εντύπωση σκουριάς ( δεν ξερω αν ειναι υπερβολικό ή αληθοφανές)

Με κούρασε το ρυμουλκό... Θα ανοιξω ενα θεματάκι στη κατηγορία σχετικό με τα βερνίκια γιατί έχω μια ερώτηση να κάνω.. και τα ξαναλέμε ..

Βαράτε ..

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #60 στις: Φεβρουαρίου 28, 2012, 10:40:02 μμ »
Ωραίες οι σκουριές αλλά πρέπει να κάνεις σε πολλά σημεία την ίδια δουλειά για να δείξει...

Βρες αλυσίδες και σκάτζαρε το σχοινί στις άγκυρες...

Αν θες μια γενική ιδέα που να κάνεις φθορές και τι, πόσταρε φωτογραφίες από όλο το πλοίο να σου κάνω επισημάνσεις ...

Για τα κάγκελα μπροστά, το πάλεψες και δικαιώθηκα...  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #61 στις: Φεβρουαρίου 28, 2012, 11:12:46 μμ »
1)αλυσίδα σε αυτη τη διάσταση για τις αγκυρες , δεν ξέρω πού να βρώ. Help pls.
2) φωτός απ΄ολο το πλοίο για τις επισημανσεις που λες..

Αυτό που χτυπάει άσχημα νομιζω ειναι το  καταστρωμα. Πολύ πρασινο και μαλιστα καθαρό. Σκεφτομουν εκείνο το φίλτρο που ειχες κανει εσυ σε ενα πολεμικό, μήπως κάτι τετοιο χρειάζεται κι εδώ ?

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #62 στις: Φεβρουαρίου 28, 2012, 11:35:57 μμ »

1. Τύλιξε κλωστή χιαστί στην μπίντα (μαύρο σημείο που δένουν οι κάβοι), χρώματος καφέ μπεζ, σχοινί είναι ξατάλαβες τι χρώμα πρέπει
2. Σε όλους τους γερανούς πέρνα ένα σχοινί από το πίσω σημείο της μπούμας (βραχίωνα) μέχρι την άκρη, στις τροχαλίες και κρέμασέ το κάθετα με ένα γάτζο. Μπορείς να το φτάσεις μέχρι το κατάστρωμα, και να το στερεώσεις σε μια δέστρα (μισό κρίκο κολλημένο στο κατάστρωμα)
3. Το ίδιο με το 1
4. Αλυσίδα αντί για σχοινί, προτείνω κατάστημα με φο μπιζού, ή καφέ το Σάββατο να σου φέρω...
5. Όπου έχω βάλει κίτρινο, περνάς σχοινί γύρω γύρω και το βάφεις μαύρο.
6. Εκεί δένουν το πλοίο που ρυμουλκείται. Κάνεις φθορές με στεγνά πινέλα ασημί και σκουριά, χιαστί ως προς την οριζόντια μπάρα, φαντάσου πως περνάς εκεί σχοινί πολλές βόλτες χιαστί τόνίζω.
7. Βάλε κουλούρες από σχοινιά εκεί πάνω και παλαιωσέ το με κάποιο μαύρο και πιο σκούρο καφέ...
8. Μπορείς να βάλεις βαρέλια στον κενό χώρο από λάδια. Τα δένεις με σχοινί γύρω γύρω και τα βάζεις όσο το δυνατό πιο κοντά στον μπουλμέ. μπορείς να σκρατσάρεις και δυο παλέτες από ξύλο.
9. Βάψε το δεξί καρούμπαλο, (δεξιά πλευρά του πλοίου είναι αυτή που βρίσκεται στο δεξί μας χέρι όπως κοιτάμε από πρύμα προς τα πλώρα, προς τα μπροστά δηλαδή) πράσινο.
10. Βάψε το χρυσό μαύρο, είπαμε, είναι καράβι όχι μπιζουτιέρα...

Για το κατάστρωμα, σκούρυνε το βασικό χρώμα, και πέρνα με στεγνό γύρω από όλες τις προεξοχές του καταστρώματος και τους μπουλμέδες... Στα πιο κεντρικά σημεία κάνε στεγνό ξανοιγμένο το βασικό. Προσπάθησε να σκεφτείς που περπατά και που στέκεται ο κόσμος.

Βρες ένα γκρι και κάνε ένα πλύσιμο στο άσπρο των μπουλμέδων όπου υπάρχει λεπτομέρεια.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #63 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 12:17:19 πμ »

1. Τύλιξε κλωστή χιαστί στην μπίντα (μαύρο σημείο που δένουν οι κάβοι), χρώματος καφέ μπεζ, σχοινί είναι ξατάλαβες τι χρώμα πρέπει
2. Σε όλους τους γερανούς πέρνα ένα σχοινί από το πίσω σημείο της μπούμας (βραχίωνα) μέχρι την άκρη, στις τροχαλίες και κρέμασέ το κάθετα με ένα γάτζο. Μπορείς να το φτάσεις μέχρι το κατάστρωμα, και να το στερεώσεις σε μια δέστρα (μισό κρίκο κολλημένο στο κατάστρωμα)
3. Το ίδιο με το 1
4. Αλυσίδα αντί για σχοινί, προτείνω κατάστημα με φο μπιζού, ή καφέ το Σάββατο να σου φέρω...
5. Όπου έχω βάλει κίτρινο, περνάς σχοινί γύρω γύρω και το βάφεις μαύρο.
6. Εκεί δένουν το πλοίο που ρυμουλκείται. Κάνεις φθορές με στεγνά πινέλα ασημί και σκουριά, χιαστί ως προς την οριζόντια μπάρα, φαντάσου πως περνάς εκεί σχοινί πολλές βόλτες χιαστί τόνίζω.
7. Βάλε κουλούρες από σχοινιά εκεί πάνω και παλαιωσέ το με κάποιο μαύρο και πιο σκούρο καφέ...
8. Μπορείς να βάλεις βαρέλια στον κενό χώρο από λάδια. Τα δένεις με σχοινί γύρω γύρω και τα βάζεις όσο το δυνατό πιο κοντά στον μπουλμέ. μπορείς να σκρατσάρεις και δυο παλέτες από ξύλο.
9. Βάψε το δεξί καρούμπαλο, (δεξιά πλευρά του πλοίου είναι αυτή που βρίσκεται στο δεξί μας χέρι όπως κοιτάμε από πρύμα προς τα πλώρα, προς τα μπροστά δηλαδή) πράσινο.
10. Βάψε το χρυσό μαύρο, είπαμε, είναι καράβι όχι μπιζουτιέρα...

Για το κατάστρωμα, σκούρυνε το βασικό χρώμα, και πέρνα με στεγνό γύρω από όλες τις προεξοχές του καταστρώματος και τους μπουλμέδες... Στα πιο κεντρικά σημεία κάνε στεγνό ξανοιγμένο το βασικό. Προσπάθησε να σκεφτείς που περπατά και που στέκεται ο κόσμος.

Βρες ένα γκρι και κάνε ένα πλύσιμο στο άσπρο των μπουλμέδων όπου υπάρχει λεπτομέρεια.

Καλη Σαρακοστή είπαμε ? δεν είπαμε .. Καλή Σαρακοστη λοιπόν !

Ειδα την απαντησή σου και προς στιγμην είπα θα κάνω ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ..
μετα όμως θυμηθηκα οτι εσυ εισαι ο συντονιστής στην ενότητα αυτή ..

Ξαναδιαβάζω τι εγραψες και τα ξαναλέμε μετά το Πάσχα....

Spoiler (hover to show)

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #64 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 12:23:16 πμ »
ʼμα θες να φτιάξουμε βάση καλύτερα να κεράσω σπιτικό καφέ...  :wink: :wink:

Ή ακόμα καλύτερα, πάρε το ρυμουλκό, την βάση και φέρτο να κάνουμε μαζί ότι σου έγραψα... Ούτε να κρυώσει δεν θα προλάβει ο καφές...

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #65 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 12:36:17 πμ »
θα πρεπει να φερω και το παγκο μου μαζι..
Χρωματα, κλωστές, αλυσιδες απο χρυσοχόο, πομολα , πινέλα και δεν ξερω τι ακόμα.

Τελικά τωρα καταλαβαινω γιατι ο dio καποια στιγμή , οταν ειχα πρωτομπει στο φορουμ , μου ειχε γραψει... ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΠΙΤΙΑ Ο ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ !!

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
Smit Houston-Tug Boat - ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΗ..
« Απάντηση #66 στις: Μαρτίου 11, 2012, 10:18:16 μμ »
Καλησπέρα σας..
Επιτέλους τελειώσε , αντε να πάει στο καλό να ρυμουλκήσει .
Προσπάθησα να ακολουθησω τον Δεκάλογο (όχι του Κισλόφσκι), αλλά του gtdeat13 , ή αλλιώς Νίκου, (εφεξής θα τον αποκαλώ γιατρέ μου ) , και νομίζω ότι  κάτι κατάφερα ..

Θα ακολουθησει πιθανώς άλλο ενα ποστάρισμα , όπου θα φαινεται και η βάση με το περιβόητο πόμολο, και στερεωμένο πάνω του το αεροπλάνο ( ουπς το πλοίο ήθελα να πω) .

Θα ηθελα να ευχαριστήσω θερμά τον φίλο Γιώργο (gpav) που χάρη στις λευκές του χαλκομανίες κατόρθωσα και βάφτισα το smit houston με το όνομα Αγγελική.

Να πω επισης, ότι θεωρω κορυφαία ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ για μένα , την προσπάθεια πλυσίματος του καταστρώματος- πάλι κατ' εντολή του γιατρού- την οποία νομίζω οτι ( για τα δικά μου δεδομένα ) την κατάφερα . Αυτό με χαροποίησε τα μάλα  ::glossa:: επειδή σκοπεύω να την εφαρμόσω στα πετούμενα !
Καλό το pin wash , αλλά τα ξεθωριάσματα με το στεγνό , με ξανοιγμένο  ή σκουρότερο το βασικό , είναι μια νέα μοντελιστική ανακάλυψη για μένα .

Τέλος να ευχαριστήσω όλους οσοι με συμβούλεψαν κατα τη διάρκεια της ρυμούλκησης και φυσκά τον γιατρό που με πρίζωνε.

Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

Εδώ φαίνονται τα ξεθωριάσματα που λέγαμε ..
Kι εδώ επίσης ..
Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

Στην από κάτω φωτό,  φαινεται ο κρικος στο καταστρωμα και το σκοινι (από ΖΤΠ)  που ζητησε ο γιατρος στην ακρη του βραχίονα, στις τροχαλίες .. Τελικά κατάφερα και δούλεψα το ΖΤΠ και έβαλα  σε όλους τους βραχίονες,  όπως ζήτησε ο ...μην λέμε τα ίδια..

Eπίσης εβαλα και τους υαλοκαθαριστήρες , αν και φαίνονται πολύ λίγο στη φωτό  , στο λαιβ ειναι εμφανείς..

Δυστυχως δεν βρηκα αλυσιδιτσα για τις αγκυρες, χτυπαει λιγο ασχημα το σκοινι που εδινε το κιτ..  ίσως κάποια στιγμή να τις αλλάξω..

Αυτά λοιπόν, με τις υγείες μας..

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #67 στις: Μαρτίου 11, 2012, 10:34:18 μμ »
Το γεγονός ότι το τελικό αποτέλεσμα σε χαροποιεί (παρόλο το ζόρι που τράβηξες), είναι αρκετό!

Συγχαρητήρια για τον τρόπο που ανταπεξήλθες στις ...ωδίνες του τοκετού για το δημιούργημά σου. Και σ' ανώτερα!  ::glossa::
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #68 στις: Μαρτίου 11, 2012, 10:43:58 μμ »
χαχχααααχχα
 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αυτο δεν θελει  πομολο για να στηριχτεί..
Θέλει 7-8 ντουλάπια..

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #69 στις: Μαρτίου 14, 2012, 06:12:13 μμ »
 ::good_job_smilie:: ::good_job_smilie:: ::good_job_smilie:: ::good_job_smilie:: ::good_job_smilie::

Βέβαια, έχω μερικές παρατηρήσεις και προτάσεις για βελτίωση, δες το spoiler, αν αντέχεις:

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #70 στις: Μαρτίου 14, 2012, 08:12:37 μμ »
Καλή η κατασκευή σου αλλά βλέπω κάτι ανάποδο που το βλέπω στους ποιο πολλούς που φτιάχνουν πλοία.
Ολα καλά και όλα ωραία με την κατασκευή της φθορές τα βρομίσματα αλλά όλα πάνω από την ίσαλο γραμμή ενώ κάτω από αυτή που το σκάφος είναι μέσα στο νερό και έχει τριβές έχει να αντιμετωπίσει την αλμύρα και ένα σωρό οργανισμούς να είναι πεντακάθαρο.
Με αυτό θέλω να πω ότι αφού επιλέγουμε την οδό του βρομισμένου και με φθορές πλοίου ΠΡΕΠΕΙ  οπωσδήποτε να κάνουμε και τα αντίστοιχα στα ύφαλα του πλοίου.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #71 στις: Μαρτίου 15, 2012, 11:58:19 πμ »

Βέβαια, έχω μερικές παρατηρήσεις και προτάσεις για βελτίωση, δες το spoiler, αν αντέχεις:

Spoiler (hover to show)

Tωρα να σου πω ότι δεν τρόμαξα με όσα περίμενα ότι θα μου σούρεις , ψέματα θάναι !

ότι αφού επιλέγουμε την οδό του βρομισμένου και με φθορές πλοίου ΠΡΕΠΕΙ  οπωσδήποτε να κάνουμε και τα αντίστοιχα στα ύφαλα του πλοίου.

Αγαπητέ Συμεών, να σου πω ότι έχεις άδικο , δεν γίνεται γιατί δεν έχεις άδικο.

Απλά εδω υπάρχουν 2 εξηγήσεις..

1) Εγω είχα σκοπό μετά το γυαλιστερό βερνίκι ( που τοποθετήθηκε μόνο για να κάτσουν καλύτερα τα σήματα) να του περάσω  ένα ματ βερνίκι για να μην φαινεται τοσο γυαλισμένο . Ο φίλος για τον οποίο το προόριζα όμως , δεν ηθελε να το πειράξω καθόλου γιατί λέει του άρεσε ετσι που γυάλιζε... Κι αυτό βεβαια με βόλευε εμένα  αφού
2) δεν έχω καμμία γνώση και άρα καμμία εμπειρία απο φθορές σε σκάφος που δέχεται αρμύρα κλπ .. Το κατάστρωμα μου βγηκε σχετικά ευκολα, στο σκαρί θα αντιμετώπιζα καινουριες προκλήσεις και δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα είχα..

Αν το κιτ ηταν δικό μου, σίγουρα θα το ματάριζα, και ανάλογα τα κέφια μου  ίσως πειραματιζόμουν με τις φθορές που πολύ σωστά λες οτι έπερεπε να υπάρχουν και κάτω από την ίσαλο  .

Σε ευχαριστω πολύ για το σχόλιο !!

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #72 στις: Μαρτίου 15, 2012, 01:20:46 μμ »
Πολύ όμορφη κατασκευή! Μπράβο γιατί αυτά τα θέματα θέλουν πολύ επιμονή!!!!

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #73 στις: Μαρτίου 15, 2012, 01:50:42 μμ »
Πολυ καλη κατασκευη Δημητρη!Μια χαρα το καταφερες!Και οι φθορες μου αρεσουν πολυ! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #74 στις: Μαρτίου 15, 2012, 01:59:59 μμ »
Πολύ όμορφη κατασκευή! Μπράβο γιατί αυτά τα θέματα θέλουν πολύ επιμονή!!!!

Πολυ καλη κατασκευη Δημητρη!Μια χαρα το καταφερες!Και οι φθορες μου αρεσουν πολυ! ::salut:: ::salut::

thank u ! 

Είναι ζόρι τα πλοία τελικά, αλλά καλό σχολείο .. Αισθάνομαι  ότι από την πρωτη δημοτικού, έχω προβιβαστεί στην δευτέρα ..

Tags: