Μόλις τελείωσα το 1ο χέρι, άσπρο γυαλιστερό φυσικά

, με τον καινούργιο μου αερογράφο (Iwata Revolution CR).
Παρατηρήσεις/Review (Προσωπικές παρατηρήσεις και σχόλια):
1. WOW & WTF μαζί!
Παρόλο που και ο Graphotech που με εξυπηρετεί τόσο καιρό δεν είναι καθόλου κακός αερογράφος, το κάθε άλλο μάλιστα, τον Iwata τον αγάπησα αμέσως. ʼνετος στο κράτημα με καλή ζύγιση, έχει μακρύτερο λαιμό για την παροχή αέρα και επιτρέπει πιο άνετο κράτημα. Επίσης, καθώς το κύπελο είναι από πάνω δεν μπλέκεται στα δάκτυλα μου!
2. Η σκανδάλη είναι άψογη. Με μικρή αλλά στιβαρή διαδρομή προς τα κάτω και ομαλή προοδευτική προς τα πίσω, αν και στις πολύ πίσω θέσεις μπορείς να στραμπουλίσεις το δάκτυλο σου. Στην αρχή έχοντας συνηθίσει τον Graphotech με την μακριά σκανδάλη του, με κούραζε λίγο, Μετά από 3-4 λεπτά όμως και καθώς βρήκε και το χέρι μου τη θέση του τη συνήθισα και μάλιστα κατάφερα και έβγαλα λεπτότατη γραμμή πανεύκολα

Με τον Graphotech ο οποίος έχει 0.35 μπεκ δεν είχα καταφέρει τέτοια γραμμή.
Το overspray, ακόμα και στην λεπτή γραμμή ήταν πολύ περιορισμένο.
3. Με ένα, ούτε γεμάτο, κυπελλάκι, κάλυψα ολόκληρο το MD80 και νόμιζα ότι δεν θα τελείωνε... Σε αντιστοιχία, με τον Graphotech θα χρειαζόταν να το ξαναγεμίσω! Ίσως είναι ιδέα μου, αλλά νομίζω κάνει διαφορά στην οικονομία καυσίμου (χρώματος δηλαδή...)
4. Σαν αερογράφος βαρύτητας χρειάζεται λιγότερη πίεση. Αλλά δεν μπούκωσε ούτε μία φορά, δεν έφτυσε ούτε μία φορά και η ροή του χρώματος ήταν άψογη! Το χρώμα που χρησιμοποίησα ήταν το άσπρο γυαλιστερό H11 της Gunze

Ένα χρώμα που έχω μισήσει γιατί ποτέ δεν κατάφερα να το ψεκάσω καλά... Μέχρι σήμερα

Χωρίς καν να μετράω, έβαλα λίγο χρώμα σε κυπελλάκι γάλακτος, έριξα και 8-9 σταγόνες ισοπροπυλική αλκοόλη, 5-6 σταγόνες Mr Retarder Mild και ψέκασα.
5. Το καθάρισμα είναι πανεύκολο και γρήγορο. Δεν άνοιξα φυσικά τον αερογράφο. Απλά καθάρισα καλά το κύπελο, ψέκασμα με Ajax 3 φορές μέχρι να καθαρίσει εντελώς και μόνο βγάλσιμο και καθάρισμα η βελόνα. Τίποτε άλλο.
Τα περί περιορισμένης ορατότητας, φτυσιμάτων κτλ που έχουν γραφτεί κατά καιρούς είναι απλά συκοφαντίες. Αν τον χρησιμοποιήσεις σωστά δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα...
Και επειδή ο Γιώργος θέλει και φωτογραφίες, πάρε 3000 λέξεις από το αποτέλεσμα (θυμίζω, ένα χέρι είναι αυτό πάνω από γκρι (Η308) αστάρι):

Χρησιμοποιώ αερογράφο μόλις ενάμιση με δύο χρόνια και ακόμα μαθαίνω. Επέλεξα το "χοντρό" 0.5 μπεκ γιατί βάφω κυρίως μεγάλες επιφάνειες και με χρώματα σμάλτου. Όπως είδα όμως δεν έχει πρόβλημα ο συγκεκριμένος αερογράφος να βγάλει και λεπτή γραμμή εφόσον τη χρειαστώ.
Προσωπική άποψη, αν ψάχνετε για αερογράφο, τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Γιώργος