Αποστολέας Θέμα: Προτάσεις για αγορά αερογράφου;  (Αναγνώστηκε 9921 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: Προτάσεις για αγορά αερογράφου;
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 12:04:57 πμ »
Όπως μελετούσα τα μοντέλα που έχει ο Καλφάκης στο site του, έχω περιορίσει τις επιλογές μου στους παρακάτω (από Badger):
Badger 175-7 Crescendo, R3R Rage, 155-9 Anthem, 155-7, 150-7 και τους 105 Patriot και R1V Velocity με feed από πάνω...
Από Iwata τον Iwata High Performance HP-C Plus με 0.3 μπεκ. Τον HP-B Plus τον βλέπω με 0.2 μπεκ το οποίο για μένα είναι μάλλον μικρό.
Σκέτο HP-B δεν βρήκα.
Ο Badge 175-7 Crescendo φαίνεται ο πιο στιβαρός απ' όλους ενώ δίνει και τις 3 κεφαλές (Fine, medium, heavy)...

κατ' αρχην , το short list που εχεις φτιάξει , είναι όλο αερογραφάρες.

μια παρατήρηση για το σχόλιο σου.
μην θεωρείς το μπεκ 0,2 πολύ μικρό.
με τον HP-B Plus (εχει αντικαταστησει τον HP-B, με βελτιώσεις σε πολλά σημεία)
θα αλλάξεις αντίληψη για το βαψιμο με αερογράφο.
με το σχετικά "μικρό" δοχείο του, ελάχιστο χρώμα (λόγω μεγάλης αραίωσης) και το ψιλό μπεκ που κανει πάνλεπτα στρώματα, θα βάφεις ....ασταματητα. αυτό απο προσωπικη εμπειρια αρκετών (πολλών) ετών
(τον έχω από το 1988-9, 30.000δρχ. τότε, Πολλά λεφτά για αερογράφο.)
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Γιάννης
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 05:50:00 πμ »
Αυτο που πρεπει να σκεφτεις παντως ειναι τι θες να κανεις με το νεο αερογραφο? και τι θα προσφερει σε σχεση με τον παλιο?
Θες να βαφεις πολιτικα αεροσκαφη παιρνεις κατι απλο που να σε βολευει..θες να κανεις βουλιτσες,σκιες,φωτισματα,καπνιες και δεν ξερω και γω τι ψιλικοκο θα βαλεις με το νου σου..παιρνεις κατι που θα κανει αυτο..
Δεν ξερω αν υπαρχει κατι που τα κανει και τα δυο...

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 06:35:33 πμ »
Εχει πεσει κατω απο 200 Σταυρο...

Πιο συγκεκριμένα 130 ευρώ με τζάμπα μεταφορικά και τρία δώρα!!!!! και σε μια βδομάδα στα χέρια σου.
http://www.lewisonlineshop.com/catalog/item/6360061/6177746.htm
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #28 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 08:23:14 πμ »
Όπως μελετούσα τα μοντέλα που έχει ο Καλφάκης στο site του, έχω περιορίσει τις επιλογές μου στους παρακάτω (από Badger):
Badger 175-7 Crescendo, R3R Rage, 155-9 Anthem, 155-7, 150-7 και τους 105 Patriot και R1V Velocity με feed από πάνω...
Από Iwata τον Iwata High Performance HP-C Plus με 0.3 μπεκ. Τον HP-B Plus τον βλέπω με 0.2 μπεκ το οποίο για μένα είναι μάλλον μικρό.
Σκέτο HP-B δεν βρήκα.
Ο Badge 175-7 Crescendo φαίνεται ο πιο στιβαρός απ' όλους ενώ δίνει και τις 3 κεφαλές (Fine, medium, heavy)...
Aπο οτι ειδα φτιαχνεις πολιτικα αεροπλανα,αρα και σχετικα μεγαλες επιφανιες και με gloss χρωματα. Οι αερογραφοι με πολυ λεπτο μπεκ δεν τα πανε καλα με κανενα απο τα δυο αρα πολυ σωστα στις προδιαγραφες που εθεσες μιλας για 0,5. Θα σου προτεινα να κοιταξεις τους παρακατω. Μπορουν να βγαλουν και λεπτες δεσμες και να καλυπτουν μεγαλες επιφανιες με πολυ καλο στρωσιμο. :wink:
http://pla.gr/catalog/product_info.php?cPath=23_76&products_id=1607

http://pla.gr/catalog/product_info.php?cPath=23_76&products_id=1603

http://www.e-kalfakis.gr/%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B1-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF%CE%B9-badger-3155-airbrush-3155-hybrid-airbrush-fine-p-6273.html

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #29 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 11:19:21 πμ »
Κακά τα ψέματα, το 80-90% των επιφανειών που θα βάψω (και γενικά βάφουμε όλοι μας) είναι μεγάλες.
Ωστόσο θέλω να μπορώ να κάνω και βούλες, γραμμούλες, φωτίσματα, καπνιές και όλα τα σχετικά.
Για τις βαριές εργασίες των μεγάλων επιφανειών ο GraphoTech θα μπορούσε να παραμείνει. Επειδή όμως σκέφτομαι να τον κάνω δώρο, λέω να πάω για πλήρη αντικατάσταση.
:arrow: Ζάχο, αποφεύγω να αγοράζω εξαρτήματα και τέτοια εργαλεία από το εξωτερικό.  Προτιμώ να πληρώσω λίγο παραπάνω αλλά να έχω κάποιον να μπορώ να απευθυνθώ σε περίπτωση που έχω πρόβλημα και όχι να περιμένω με τις βδομάδες.  Προτιμώ την προσωπική επαφή.
:arrow: Crow. Προς το παρόν φτιάχνω πολιτικά κυρίως.  Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα φτιάξω και WWII και jet αλλά και άρματα. Απ' όλα έχει το στοκ.  Τον Badger 3155 δεν τον έβαλα στη λίστα επειδή δεν έχει μαζί τα δοχεία κτλ που χρειάζεται.  Αν υπάρχει και πλήρης, φυσικά είναι υποψήφιος.
Για τους Iwata, η ίδια η Iwata Προτείνει τους Eclipse και Revolution για μοντελισμό ενώ καθόλου τους Professional.

Γενικά, έχω καταλήξει στο 0.5 μπεκ, και μάλλον θα καταλήξω και σε παροχή από πάνω, ιδανικά με αποσπώμενο δοχείο για τους λόγους που ανέφερα και παραπάνω.

Δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο δύσκολη η επιλογή ενός σωστού αερογράφου!!!
Σας ευχαριστώ όλους.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #30 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 05:42:33 μμ »
Εγω καταλαβαινω οτι θες 2 αερογραφους λοιπον αφου θα δωσεις τον graphotech..
Και εγω ειμαι στο ψαξιμο αυτο το καιρο αφου ο paasche H που εχω δεν κανει καποια πραγματα.Δοκιμασα προσφατα τον badger τον 200αρη(εσωτερικης bottom feed single action) και δε μπορω να πω οτι ειναι μεγαλη διαφορα απο τον paasche. Ισως αν επαιρνα σημερα αερογραφο να επαιρνα αυτον γιατι ειναι καλυτερος..πιο βολικος στη μιξη των χρωματων.
Για detail αερογραφο...μου εχουν πει οτι βγαζουν rainmarks σε αρμα 72αρι..γενικα κανεις τα παντα.Εγω προσωπικα θα παρω τον revolution..εχει τις δυνατοτητες του sotar και ειναι πιο κατω σε λεφτα.
Καλυτερα να ειναι gravity feed παντως...δηλαδη θεωρω πως ειναι πιο ευκολος στο καθαρισμα απο τον bottom..

Για τον paasche H που εχω εκτος απο το review που θα δεις στο forum να σου πω οτι καθαριζεται πανευκολα...ολος ο αερογραφος ουσιαστικα ειναι 3 κομματια φουλ σιδερο:P οποτε..με μια βιδα τον λυνεις και οτι και να εχει πανω..τον πετας στο νιτρο και καθαρισε.Αλλο καλο με αυτο ειναι οτι μπορεις με 20 ευρω περιπου να παρεις το cup,τη μυτη και το καπακι της και πρακτικα να εχεις αλλον εναν..πχ βαφεις...πετας τα κομματια μεσα στο βαζο με το ΑΖΑΧ και δενεις τα αλλα 3 στο σωμα..νεος αερογραφος..Απο δεσμη δεν μπορει να κανει θαυματα αλλα δεν ειναι και χρεπι,οτι μοντελο εχω φτιαξει ειναι με αυτον..
Το μεγαλυτερο μειον του περα απο τις δυνατοτητες που στη τελικη δεν ειναι detail αερογραφος ειναι οτι ειναι πολυ ευαισθητος στο μιγμα επειδη ειναι εξωτερικης..πρεπει να κανεις καθε φορα το καταλληλο μιγμα.Αυτα ελπιζω να σε βοηθησα. 

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Κυπραίος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • KEEP YOUR FRIENDS CLOSE,BUT YOUR ENEMIES CLOSER
« Απάντηση #31 στις: Δεκεμβρίου 05, 2011, 04:02:46 μμ »
καλησπερα
για να μην ανοιγω αλλο θεμα μηπως εχει δοκιμασει κανενας τον iwata neo cn;
σκεφτομαι να αγορασω εναν ακομα με λεπτοτερη βελονα για πιο ψιλοδουλειες(ο neo βγαινει με βελονα 0,35)
εχετε ακουσει τιποτα γι'αυτον;
Spoiler (hover to show)
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΣΑΙ ΛΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΓΑΛΕΡΑ

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #32 στις: Δεκεμβρίου 05, 2011, 04:06:36 μμ »
Ταιβανεζικοι ειναι. Παρε καλυτερα εναν original Iwata,δεν εχουν μεγαλη διαφορα τιμης. :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #33 στις: Δεκεμβρίου 05, 2011, 04:24:04 μμ »
crow για original iwata μιλαω.Ο neo  ειναι καινουργιος και αναφερεται και στο site της iwata.Η τιμη του ειναι γυρω στα 50Ε

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 05, 2011, 04:31:01 μμ »
Η σειρα Neo της Ιwata ειναι made in Taiwan. Ειναι μια κινηση της Iwata για εχει και πιο φτηνα μοντελα στην γκαμα της. :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 05, 2011, 04:38:54 μμ »
ωπ τι ειπες τωρα tnx  :wink:
η iwata  σε αυτη την τιμη και με λεπτη βελονα τι βγαζει;
Εχω τον revolution cr με την 0,5 και θελω κατι σε λεπτοτερο και με αυτη την τιμη(γιατι οι καιροι ειναι και δυσκολοι  :evil:)
απο αλλες μαρκες τι εχουμε;

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #36 στις: Δεκεμβρίου 05, 2011, 04:55:47 μμ »
Μην περιμενεις να παρεις αναλογης ποιοτητας αερογραφο με αυτον που εχεις σε χαμηλοτερη τιμη. Παρε εναν Revolution 0,3 και ας ειναι λιγο πιο ακριβος.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Δεκεμβρίου 05, 2011, 06:34:35 μμ »
για τον neo η iwata δινει 5 χρονια εγγυηση.αν και γινονται στην ταιβαν δε νομιζω να επαιζε η iwata το ονομα της φτιαχνοντας μαπα αερογραφους;
οπως και να ειναι σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #38 στις: Δεκεμβρίου 05, 2011, 06:39:29 μμ »
Μαλιστα...σε ποια χωρα ισχυει η εγγυηση ειπαμε??? :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Δεκεμβρίου 05, 2011, 06:51:50 μμ »
ελα ντε σε ποια χωρα  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Soul Slayer

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Πολίτης Αθανάσιος
« Απάντηση #40 στις: Δεκεμβρίου 11, 2011, 05:22:28 μμ »
Ιwata δαγκωτό πάντως θα πρότεινα εγώ.Δουλεύω χρόνια τον High Line με το 0,2 μπεκ και τον κλασσικό Revolution με το 0,3 (για τον οποίο με 30 ευρώ επιπλέον πήρα και το πλήρες σετάκι μετατροπής του σε 0,5 μπεκ  :wink: ).Δεν έφτυσαν ούτε μπούκωσαν ποτέ,έχουν κάνει αμέτρητα μπάνια σε διαλυτικό νίτρου και ακόμα αν τους δεις είναι όπως την πρώτη μέρα που τους αγόρασα!Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και δεν τους αλλάζω με τίποτα,βέβαια αυτή είναι μια προσωπική πάντα άποψη.(σημείωση:είναι και οι δύο διπλής λειτουργίας και βαρύτητας)
Ρίξε μία ματιά και στο Hobby Gallery,έχει όλους τους Iwata καθώς και την πλήρη γκάμα σε ανταλλακτικά.

http://www.hobbygallery.gr/

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #41 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 03:26:43 μμ »
Εάν θες να ασχοληθείς  με τις μεγάλες επιφάνειες, επιμένω ότι ο Iwata Revolution 0,5 θα σε αφήσει υπερικανοποιημένο. Ο συγκεκριμένος βεβαίως με λίγη προσοχη στην σκανδάλη και καλή αραίωση μπορεί να κάνει χωρίς κόπο και ψιλές δέσμες!!! (να τονίσω βεβαίως ότι στο θέμα ψιλής δέσμης παίζω αρκετά με τον Sotar...)

Στα συν του. Δεν μπούκωσε, έφτυσε ποτέ και εχει το κυπελλάκι αναρρόφησης που θές.
Τα πλην? Προσωπικά ακόμα τα ψάχνω...

type less model more

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #42 στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 10:24:31 μμ »
Ο ʼι Βασίλης ήρθε λίγο αργά (ή λίγο νωρίς, όπως το πάρει κανείς) φέτος και μιας και ήμουν καλό παιδί φέτος (όχι, αλήθεια! ήμουν!), και μιας και πλησιάζουν και τα γενέθλια μου, μου έφερε τον Iwata Revolution CR...
Πολύ ωραίος στην αίσθηση, καλό ζύγισμα, πιο μακρουλή υποδοχή για τον αέρα άρα κρατιέται και καλύτερα.  Φυσικά δεν έχω ψεκάσει ακόμα.

Έχετε καμιά συμβουλή αν πρέπει να κάνω κάτι πριν τον χρησιμοποιήσω πρώτη φορά για καλύτερα αποτελέσματα ή συντήρηση;

ʼντε και καλή χρονιά να έχουμε!
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #43 στις: Δεκεμβρίου 30, 2011, 08:13:02 μμ »
Ο ʼι Βασίλης ήρθε λίγο αργά (ή λίγο νωρίς, όπως το πάρει κανείς) φέτος και μιας και ήμουν καλό παιδί φέτος (όχι, αλήθεια! ήμουν!), και μιας και πλησιάζουν και τα γενέθλια μου, μου έφερε τον Iwata Revolution CR...
Πολύ ωραίος στην αίσθηση, καλό ζύγισμα, πιο μακρουλή υποδοχή για τον αέρα άρα κρατιέται και καλύτερα.  Φυσικά δεν έχω ψεκάσει ακόμα.

Έχετε καμιά συμβουλή αν πρέπει να κάνω κάτι πριν τον χρησιμοποιήσω πρώτη φορά για καλύτερα αποτελέσματα ή συντήρηση;

ʼντε και καλή χρονιά να έχουμε!
Ευτυχως που ο Αι Βασιλης θυμαται και ολα τα μεγαλα παιδια που παιζουν με πλαστικα αεροπλανακια!(κι'εγω μεσα, με τα τσαρουχια) :mrgreen:Καλοριζικος και το μονο που εχεις να κανεις ειναι να βαλεις λιγο βαζελινη(μην παει το μυαλο σας στο πονηρο) η αν εχεις το λαδακι της IWATA ,στο κοκορακι που βρισκεται πισω απο τη σκανδαλη,στον πυρρο της σκανδαλης εκει που παταει για να ανοιξει η βαλβιδα του αερα και στο ελατηριο.Παρε και ενα πανακι που γυαλιζουν τα ασημικα και σκουπισε τη βελονα.Η λειτουργια  και η αισθηση του θα βελτιωθουν κατακορυφα.Καλη χρονια. ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #44 στις: Ιανουαρίου 06, 2012, 01:35:02 μμ »
Σήμερα τον δοκίμασα πρώτη φορά.  Ψέκασα ένα γέμισμα με Ajax σε χαρτί έτσι απλά για να δω την αίσθηση...
Μια λέξη θα πω. WOW !

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #45 στις: Ιανουαρίου 06, 2012, 01:49:48 μμ »
Σήμερα τον δοκίμασα πρώτη φορά.  Ψέκασα ένα γέμισμα με Ajax σε χαρτί έτσι απλά για να δω την αίσθηση...
Μια λέξη θα πω. WOW !

καλά βαψίματα...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #46 στις: Ιανουαρίου 06, 2012, 02:19:44 μμ »
Μια λέξη θα πω. WOW !
Να βλέπουμε φωτογραφίες παρακαλώ από μοντέλο. Μη λουφάρεις!

ΥΓ
Καλά βαψίματα!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
Απ: Προτάσεις για αγορά αερογράφου; (Iwata Revolution CR Personal Review...)
« Απάντηση #47 στις: Ιανουαρίου 06, 2012, 07:17:55 μμ »
Μόλις τελείωσα το 1ο χέρι, άσπρο γυαλιστερό φυσικά  :mrgreen:, με τον καινούργιο μου αερογράφο (Iwata Revolution CR).

Παρατηρήσεις/Review (Προσωπικές παρατηρήσεις και σχόλια):
1.  WOW & WTF μαζί!
Παρόλο που και ο Graphotech που με εξυπηρετεί τόσο καιρό δεν είναι καθόλου κακός αερογράφος, το κάθε άλλο μάλιστα, τον Iwata τον αγάπησα αμέσως.  ʼνετος στο κράτημα με καλή ζύγιση, έχει μακρύτερο λαιμό για την παροχή αέρα και επιτρέπει πιο άνετο κράτημα. Επίσης, καθώς το κύπελο είναι από πάνω δεν μπλέκεται στα δάκτυλα μου!

2. Η σκανδάλη είναι άψογη.  Με μικρή αλλά στιβαρή διαδρομή προς τα κάτω και ομαλή προοδευτική προς τα πίσω, αν και στις πολύ πίσω θέσεις μπορείς να στραμπουλίσεις το δάκτυλο σου.  Στην αρχή έχοντας συνηθίσει τον Graphotech με την μακριά σκανδάλη του, με κούραζε λίγο, Μετά από 3-4 λεπτά όμως και καθώς βρήκε και το χέρι μου τη θέση του τη συνήθισα και μάλιστα κατάφερα και έβγαλα λεπτότατη γραμμή πανεύκολα  :!: Με τον Graphotech ο οποίος έχει 0.35 μπεκ δεν είχα καταφέρει τέτοια γραμμή.
Το overspray, ακόμα και στην λεπτή γραμμή ήταν πολύ περιορισμένο.

3. Με ένα, ούτε γεμάτο, κυπελλάκι, κάλυψα ολόκληρο το MD80 και νόμιζα ότι δεν θα τελείωνε...  Σε αντιστοιχία, με τον Graphotech θα χρειαζόταν να το ξαναγεμίσω!  Ίσως είναι ιδέα μου, αλλά νομίζω κάνει διαφορά στην οικονομία καυσίμου (χρώματος δηλαδή...)

4. Σαν αερογράφος βαρύτητας χρειάζεται λιγότερη πίεση.  Αλλά δεν μπούκωσε ούτε μία φορά, δεν έφτυσε ούτε μία φορά και η ροή του χρώματος ήταν άψογη!  Το χρώμα που χρησιμοποίησα ήταν το άσπρο γυαλιστερό H11 της Gunze  :!:  Ένα χρώμα που έχω μισήσει γιατί ποτέ δεν κατάφερα να το ψεκάσω καλά... Μέχρι σήμερα  :!: :!: :!:
Χωρίς καν να μετράω, έβαλα λίγο χρώμα σε κυπελλάκι γάλακτος, έριξα και 8-9 σταγόνες ισοπροπυλική αλκοόλη, 5-6 σταγόνες Mr Retarder Mild και ψέκασα.

5. Το καθάρισμα είναι πανεύκολο και γρήγορο.  Δεν άνοιξα φυσικά τον αερογράφο. Απλά καθάρισα καλά το κύπελο, ψέκασμα με Ajax 3 φορές μέχρι να καθαρίσει εντελώς και μόνο βγάλσιμο και καθάρισμα η βελόνα.  Τίποτε άλλο.

Τα περί περιορισμένης ορατότητας, φτυσιμάτων κτλ που έχουν γραφτεί κατά καιρούς είναι απλά συκοφαντίες.  Αν τον χρησιμοποιήσεις σωστά δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα...

Και επειδή ο Γιώργος θέλει και φωτογραφίες, πάρε 3000 λέξεις από το αποτέλεσμα (θυμίζω, ένα χέρι είναι αυτό πάνω από γκρι (Η308) αστάρι):
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Χρησιμοποιώ αερογράφο μόλις ενάμιση με δύο χρόνια και ακόμα μαθαίνω.  Επέλεξα το "χοντρό" 0.5 μπεκ γιατί βάφω κυρίως μεγάλες επιφάνειες και με χρώματα σμάλτου.  Όπως είδα όμως δεν έχει πρόβλημα ο συγκεκριμένος αερογράφος να βγάλει και λεπτή γραμμή εφόσον τη χρειαστώ.
Προσωπική άποψη, αν ψάχνετε για αερογράφο, τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #48 στις: Ιανουαρίου 06, 2012, 07:35:28 μμ »
thx για τις πληροφοριες Γιωργο,ωραιο το ΜD!
Φανταζομαι ο ιδιος αερογραφος με το 0.3 μπεκ θα βγαζει ακομα πιο λεπτοδουλεια αν χρειαστει...εχει καλη τιμη νομιζω..

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #49 στις: Ιανουαρίου 06, 2012, 07:40:08 μμ »
welcome to the Iwata+Gunze club !!
Σ.Σ.