Νίκο, φίλε μου,σ΄ευχαριστώ για τα σχόλια, την κατασκευή αυτή την έκανα τότε που το MC άρχισε να κάνει τα πρώτα του βήματα και λίγες από τις τώρα τεχνικές ήταν τότε γνωστές και όπως λες έχουμε τον χρόνο να τις δοκιμάσουμε, γεροί να είμαστε και έχω άλλες έξι τουλάχιστον τορπιλακάτους της Revell που πιστεύω να τις δείτε με λίγες βελτειώσεις στην ίδια βάση (μπορεί και σε καμιά καινούργα χάρη στην βοήθεια του Κώστα και του Σταμάτη που μας έδειξαν πως να κάνουμε θάλασσα), zebra ασπρόμαυρη, zebra μαυροπράσινη, την PT 109 του Kennedy και κάποιες άλλες με bofors κλπ, για την 1/35 της Italeri και την 1/32 της Lindberg ίσως ασχοληθώ αργότερα (προς το παρόν έχω πρόβλημα εκθεσιακού χώρου). Σκέφτηκα με σφουγγαράκι να βάλω στο κατάστρωμα, στα σημεία που αναφέρεις και εσύ ξέρεις καλύτερα

αποχρώσεις ξύλου και στις υπερκατασκευές και τορπιλοσωλήνες σκουριές, αλλά επειδή για μένα το κάθε μοντέλο έχει την ιστορία του και με το χρώμα που ήταν βαμμένη (σκούρο γκρι) με βόλευε να την τοποθετήσω στο 1942, στην αρχή της επιχειρησιακής της δράσης, την άφησα όπως ήταν, εξ' άλλου τα όποια ξεφλουδίσματα θέλω στις επόμενες να τα κάνω με την τεχνική της λακ. Οι τορπιλοσωλήνες κατά την επίθεση σε σκάφη επιφανείας πέρναν, με τη βοήθεια μανιβέλας (βρίσκονταν πάνω στο κουβούκλιο της μηχανής), περισσότερη κλίση προς τα έξω, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα.

Φίλε μου Σταμάτη σ΄ευχαριστώ, η θάλασσα είναι με εποξικό στόκο, βαμμένη με το Flat Sea Blue της Model Master λίγο άσπρο λάδι στον κυματισμό και πέρασμα με μια μίξη 2/3 μπλέ και 1/3 πράσινο με τα clear της Gunze και τα κύματα τα έκανα με φελιζόλ και πανω στόκο χτυπημένο με οδοντόβουρτσα, παλαιότερα τα είχα βαμμένα άσπρα και πριν από δύο χρόνια, τα πέρασα με πάρα πολύ αραιομένο μίγμα από τα clear, έβαλα πάνω τους υλικό από φίλτρο ενυδρείου βουτιγμένο σε Gloss βερνίκι και όταν στεγνωσε τα πέρασα με ένα πινέλο φαρδύ με το Acrylic Gloss Gel Medium (το βρίσκεις σε είδη ζωγραφικής) που όταν στεγνώσει γίνεται διάφανο. Προσοχή το φίλτρο ενυδρείου μαζί με το βερνίκι να στεγνώσει καλά γιατί μπορεί να κιτρινίσει (μετά από καιρό) αν καλυφθει γρήγορα με το Gel, μπορεί όμως να γίνεται και με αραιομένη ατλακολ (αυτό δεν το δοκίμασα).