Αποστολέας Θέμα: PT Boat, Revell 1/72  (Αναγνώστηκε 2529 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
PT Boat, Revell 1/72
« στις: Σεπτεμβρίου 27, 2011, 11:06:57 μμ »
Σας παρουσιάζω παλαιότερη μου κατασκευή, που αφορά Αμερικανική τορπιλάκατο, 80 ft Elco boat, που έδρασε στα νησιά του Σολομώντα (τέλος 1942 αρχές 1943). Το κιτ είναι της Revell φτιαγμένο κατευθείαν από το κουτί.

ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: PT Boat, Revell 1/72
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2011, 04:45:18 μμ »
Το νερό είναι πολύ καλό, το ίδιο και η συναρμολόγηση, με εξαίρεση τους πμ τορπιλοσωλήνες που μάλλον θα έπρεπε να είναι υπό μνεγαλύτερη γωνία σε σχέση με τον κεντρικό άξονα του σκάφους, μιας και όπως είναι τώρα η τορπίλη πάει στον μπροστινό σωλήνα...  :wink:

Για το βάψιμο, την παλαίωση και τα τρεξίματα μπορούμε να συζητάμε για ώρες....

Σε γενικές γραμμές είναι πολύ ομοιόμορφα όλα. Οι τορπιλοσωλήνες που είναι μεταλλικοί ήθελαν ένα τόνο σκουριάς στις βάσεις με κάμποσο chipping στο στόμιο και το πίσω μέρος.

Οι εξατμίσεις θέλουν φουλ σκουριά και μαυρίλα, όπως και ο πμ καθρέφτης.

Το κατάστρωμα είνα μαύρο πλύσιμο και ξεθωριάσματα / ξεφτίσματα στα σημεία που το πλήρωμα θα περπατούσε πιο πολύ, όπως πχ ανάμεσα στους τορπιλοσωλήνες και την υπερκατασκευή, ή κυκλικά γύρω από το πυροβόλο στο επίστεγο...

Οι φιγούρες είναι σούπερ και μακάρι να μπορέσω να φτιάξω κι εγώ τις δικές μου 35άρες όταν πιάσω την τορπιλάκατο της Ιταλέρι...

Κι επειδή η κριτική είναι πάντα πιο εύκολη από την κατασκευή, μιας και αυτή είναι παλιά δουλειά πιστεύω, ότι με τα σημερινά δεδομένα και το επίπεδο των αρματικών δουλειων που έχουμε δει από εσένα φίλε Γιώργο, πρέπει να πάρεις μια 35άρα ELCO και να την ταπεινώσεις...  :twisted: :mrgreen:

Καλή συνέχεια....  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2011, 07:30:04 μμ »
Γιώργο μάρέσει πάρα πολύ η δουλειά σου και οτρόπος που προσεγγίζεις τα θεματά σου,και επιδή έχω και εγώ το συγκεκριμένο κιτ και ξέρω τι χρέπι είναι ,σου λέω ένα μπράβο για το τελικό αποτέλεσμα.
Πολύ ωραία και η θάλασσα φίλε,θα ήθελες να μας πεις μερικά λόγια γιάυτήν;

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2011, 08:29:23 μμ »
Νίκο, φίλε μου,σ΄ευχαριστώ για τα σχόλια, την κατασκευή αυτή την έκανα τότε που το MC άρχισε να κάνει τα πρώτα του βήματα και λίγες από τις τώρα τεχνικές ήταν τότε γνωστές και όπως λες έχουμε τον χρόνο να τις δοκιμάσουμε, γεροί να είμαστε και έχω άλλες έξι τουλάχιστον τορπιλακάτους της Revell που πιστεύω να τις δείτε με λίγες βελτειώσεις στην ίδια βάση (μπορεί και σε καμιά καινούργα χάρη στην βοήθεια του Κώστα και του Σταμάτη που μας έδειξαν πως να κάνουμε θάλασσα), zebra ασπρόμαυρη, zebra μαυροπράσινη, την PT 109 του Kennedy και κάποιες άλλες με bofors κλπ, για την 1/35 της Italeri και την 1/32 της Lindberg ίσως ασχοληθώ αργότερα (προς το παρόν έχω πρόβλημα εκθεσιακού χώρου). Σκέφτηκα με σφουγγαράκι να βάλω στο κατάστρωμα, στα σημεία που αναφέρεις  και εσύ ξέρεις καλύτερα  :wink: αποχρώσεις ξύλου και στις υπερκατασκευές και τορπιλοσωλήνες σκουριές, αλλά επειδή για μένα το κάθε μοντέλο έχει την ιστορία του και με το χρώμα που ήταν βαμμένη (σκούρο γκρι) με βόλευε να την τοποθετήσω στο 1942, στην αρχή της επιχειρησιακής της δράσης, την άφησα όπως ήταν, εξ' άλλου τα όποια ξεφλουδίσματα θέλω στις επόμενες να τα κάνω με την τεχνική της λακ. Οι τορπιλοσωλήνες κατά την επίθεση σε σκάφη επιφανείας πέρναν, με τη βοήθεια μανιβέλας (βρίσκονταν πάνω στο κουβούκλιο της μηχανής), περισσότερη κλίση προς τα έξω, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα.

Φίλε μου Σταμάτη σ΄ευχαριστώ, η θάλασσα είναι με εποξικό στόκο, βαμμένη με το Flat Sea Blue της Model Master λίγο άσπρο λάδι στον κυματισμό και πέρασμα με μια μίξη 2/3 μπλέ και 1/3 πράσινο με τα clear της Gunze και τα κύματα τα έκανα με φελιζόλ και πανω στόκο χτυπημένο με οδοντόβουρτσα, παλαιότερα τα είχα βαμμένα άσπρα και πριν από δύο χρόνια, τα πέρασα με πάρα πολύ αραιομένο μίγμα από τα clear, έβαλα πάνω τους υλικό από φίλτρο ενυδρείου βουτιγμένο σε Gloss βερνίκι και όταν στεγνωσε τα πέρασα με ένα πινέλο φαρδύ με το Acrylic Gloss Gel Medium (το βρίσκεις σε είδη ζωγραφικής) που όταν στεγνώσει γίνεται διάφανο. Προσοχή το φίλτρο ενυδρείου μαζί με το βερνίκι να στεγνώσει καλά γιατί μπορεί να κιτρινίσει (μετά από καιρό) αν καλυφθει γρήγορα με το Gel, μπορεί όμως να γίνεται και με αραιομένη ατλακολ (αυτό δεν το δοκίμασα).

::salut:: ::salut::
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2011, 10:49:49 μμ »
...................έχω άλλες έξι τουλάχιστον τορπιλακάτους της Revell που πιστεύω να τις δείτε με λίγες βελτειώσεις στην ίδια βάση (μπορεί και σε καμιά καινούργα χάρη στην βοήθεια του Κώστα και του Σταμάτη που μας έδειξαν πως να κάνουμε θάλασσα), zebra ασπρόμαυρη, zebra μαυροπράσινη, την PT 109 του Kennedy και κάποιες άλλες με bofors κλπ, για την 1/35 της Italeri και την 1/32 της Lindberg ίσως ασχοληθώ αργότερα (προς το παρόν πρόβλημα εκθεσιακού χώρου). [/font][/font][/size]

καλά ....δε παίζεσαι με τίποτε  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

για ομολόγησε πόσα κιτ έχεις στην κατοχή σου

ειδικά Τ 34, Τ 55 κλπ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2011, 10:57:42 μμ »

καλά ....δε παίζεσαι με τίποτε  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

για ομολόγησε πόσα κιτ έχεις στην κατοχή σου

ειδικά Τ 34, Τ 55 κλπ

Αρκετά για δυο ζωές.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2011, 11:48:28 μμ »
Αρκετά για δυο ζωές.

μόνο;;;;;;;;;;;;;;

αριθμό πες και άστα αυτά  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 01:44:39 μμ »
Πολύ όμορφο το πλεούμενο!!!!
Τα σαγόνια είναι χαλκομανία ή βαφτά????

Spoiler (hover to show)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 03:37:03 μμ »
Ορέστη ευχαριστώ, είναι βαμμένα, μπήκε μάσκα στο κόκκινο και το άσπρο ψεκάστηκε με αερογράφο. Τα μοντέλα μαζεύτηκαν, γιατί για μένα ήταν το τσιγάρο μου  :wink:

Αποσυνδεδεμένος FANTOMAS......

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: καρδιτσα
  • Φωτοπουλος Νεκταριος
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 08:35:00 μμ »
πολυ ωραια δουλεια φιλε μου ::salut:: ::salut::
Φωτοπουλος Νεκταριος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 25, 2012, 03:01:18 μμ »
Νεκτάριε σ' ευχαριστώ πολύ.  ::salut::

Tags: