Xωρις προθεση να λεμε διαφορα, βλεπω το αρμα που λεμε οτι εχει η Osprey [ τωρα αν το εκανε ο Mig δεν το ξερω ] να εχει Ανεξαρτητες ποδιες στερεωμενες με βιδες για να βγαινουν ευκολα και σε οποιο σημειο χρειαζεται.
Οι ποδιες ειναι κατω απο τα ξυλα και πιανουν μεταλλο. Ολα απολυτα ρεαλιστικα.
Στο δικο σου μοντελο, ειναι ενα κομματι μονοκομματο που δειχνεις οτι εγινε ετσι με κολληση εξ ου και τα γαζια η ετσι ηταν και απλα το εβαλαν επανω. Ειναι πανω απο τα ξυλα και δεν εχει επαφη μεταλλο με μεταλλο. Επισης ειναι πρακτικα πολυ δυσκολο να βγει στο πεδιο της μαχης γιατι θελει μαλλον γερανο λογο βαρους. Και ειναι υπο κλιμακα τεραστιο παχος μεταλλου για μια απλη ποδια που σταματαει την προσβαση στις μαγνητικες ναρκες.
Επισης δεν προκυπτει απο φωτο ενα αρμα με τετοιου ειδους ποδιες και να εχει και τα συστηματα που εχουν τα αρματα στην πρωτη φαση αποβασης.
Ανεφερα τους λογους πιο πανω. Το οτι δεν εχεις και τσιμεντο ενδιαμεσα ειναι αλλη ιστορια που εχει να κανει με τον χρονο και που υπηρετησε το αρμα και γιαυτο δεν το ανεφερα μια και ξερω οτι δεν ειναι η ιστορια το αγαπημενο σου θεμα. [ και δικαιωμα σου αλλωστε ]
Σου φαινονται περιεργα αυτα που λεω? Τα λεω για να τεκμιριωσω τις σκεψεις μου και να μαθαινουμε ολοι. Το οτι εχεις κανει λαθος κατα την γνωμη μου στο θεμα εξτρα θωρακισης ειναι προφανες και δεν καταλαβαινω πραγματικα την απαντηση σου στο πρωτο σκελος.
Δεν ειπα εγω τον MIG κουλο. Αυτος ξερει τι κανει. Το θεμα ειναι τι κανεις εσυ και πως αναλυεις τις φωτο κατασκευαζοντας κατι. Δεν μπορεις να βαζεις φωτο οπως αυτη του συνκολλητη και να λες, καλη διασκεδαση. Μηπως παρατηρησες οτι εχει πεδιλα ερπυστριας πισω απο το σιδερο που γαντζωνονται οι ποδιες? Αυτο δειχνει το ποσο μακρια ειναι οι ποδιες απο το σκαφος. Γιατι? Απλουστατα οι ερπυστριες των Σερμαν οπως βεβαια και των Γερμανικων αρματων ειχαν προσθετα για μαλακα εδαφη. Δεν ηθελε κανεις να κουνιουνται οι πλακες περα δοθε να ''βρισκει '' η ερπυστρια και να τα ξυλωνει. Ολα εχουν τον λογο τους μια και δεν ειναι σταθερα δεμενες πανω στο σκαφος.
Και οσο για το βαψιμο που ειναι η αλλη παραμετρος της κατασκευης εχω πει οτι ειναι προσωπικο θεμα κατα βαση το στυλ. Αν ειναι σωστα τα χρωματα και τα σχηματα που τυχον υπαρχουν αυτη ειναι αλλη συζητηση. Εγω απλα ειπα επι του κατασκευαστικου οτι εχεις λαθος. Οπως λαθος, η μαλλον λαθη σωρυδον εκανε αυτος που εκανε το Comet 38. εκεινος δεν συνχωρειται γιατι επελεξε να αναπαραστησει ενα συνκεκριμενο αρμα απο φωτο.
Περαν αυτου ,το να λες στην διαχειριση να παρει το θεμα και να το παει στα διοραματα δειχνει κατα την αποψη μου ελλειψη διαλογου που πιστευω μπορει να γινει και να οφελειθουν ολοι. ΛΑΘΗ ολοι κανουμε. Πρωτος εγω.