Αποστολέας Θέμα: Βοήθεια για επιλογή κομπρεσερ  (Αναγνώστηκε 6547 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nik007

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Λευκωσία, Κύπρος
  • modelclub.gr
Βοήθεια για επιλογή κομπρεσερ
« στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 12:14:06 μμ »
Είμαι απο Κύπρο και έχω αυτές τις επιλογές για κομπρεσσερ(για να αγοράσω απο Κυπρο εννοω) και χρειαζομαι την βοηθεια σας  ::salut::
Είναι σε αυτή τη σελίδα οι κομπρεσερ για να τους δειτε και να μου δωσετε τα φωτα σασ
http://www.sparmax.com.tw/air_compressors.html

ο πρωτος που τον βρηκα 325ευρω: TC-620
ο δευτερος 180 ευρω: TC-501/ac
ο τριτος 310 ευρω: AC-500
ο τεταρτος 80 ευρω: AC-55

Αυτούς βρήκα στην Κύπρο σε αυτες τις τιμές και αποτι έμαθα είναι σχεδον αθόρυβοι.
Θέλω να μάθω αν αξίζουν τα χρήματα τους διότι διαβάζοντας στο σιτε κατάλαβα ότι πρέπει να επενδύσω σε κομπρεσερ.
Επίσης θα ήθελα να μαθω αν μπορώ να πιάσω κατι καλύτερο σε αυτές τις τιμες.
Ευχαριστω εκ των προτερων ::salut::

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
Απ: Βοήθεια για επιλογή κομπρεσερ
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 12:22:45 μμ »
Αν ειναι να δωσεις 300+ ευρο γιατί δεν παίρνεις ένα με μοτέρ ψυγείου typoy silair 15 ?
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος nik007

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 12:26:36 μμ »
δεν εχω ίδεα τι είναι αυτό που λες :roll:

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 12:37:44 μμ »
ψάξε λίγο το φόρουμ παντός πριν κάνεις κάποια αγορά.

είναι αθόρυβο μοτέρ, με θορυβώ οσο τα ψυγεία και φιάλη αέρα.

Τα έχει κάποιο κατάστημα στην Αθηνά άλλα δεν ξέρω ποιο 
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος nik007

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 01:27:38 μμ »
το εψαξα αλλα μονο αυτα εχουμε στην Κυπρο οποτε ειμαι περιορισμενος.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 01:49:15 μμ »
Αν και το 'χω ξαναποστάρει τόσες φορές που στο τέλος θα νομίζετε ότι είναι δικό μου το μαγαζί:
http://www.rdgtools.co.uk/acatalog/COMPRESSORS.html

Επίσης κοίτα και στο e-bay.

Αποσυνδεδεμένος nik007

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 02:20:27 μμ »
naso thx

Αποσυνδεδεμένος BadKarma

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 15, 2012, 06:10:33 μμ »
Το παρακάτω κομπρεσέρ το έχει κανένας?

Έχει δεξαμενή 3Lt, auto start/stop, βαλβίδα ασφαλείας, φίλτρο (προφανώς είναι υδατοπαγίδα ε?) και μανόμετρο με ρυθμιστή πίεσης.

Μου βγαίνει 110 ευρώ περίπου παραδομένο (από Αγγλία).

Το χρησιμοποιεί κανένας? Πέρα από την απόδοσή του με ενδιαφέρει και ο θόρυβος. Silent δεν είναι αλλά το δίνουν άλλοι για 47 και άλλο για 60κάτι db.
The road to success is always under construction.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 15, 2012, 08:26:51 μμ »
Εγώ έχω το ίδιο (τύπου AS-18, τα γνωστά), χωρίς τη δεξαμενή. Δουλεύει εδώ και 3-4 χρόνια απροβλημάτιστα. Νομίζω ότι με τη δεξαμενούλα θα κάνει και λιγότερο θόρυβο. Ίδιας έντασης, αλλά μικρότερο σε διάρκεια.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 15, 2012, 09:01:51 μμ »

(Image removed from quote.)

Έχει δεξαμενή 3Lt, auto start/stop, βαλβίδα ασφαλείας, φίλτρο (προφανώς είναι υδατοπαγίδα ε?) και μανόμετρο με ρυθμιστή πίεσης.

Το χρησιμοποιεί κανένας? Πέρα από την απόδοσή του με ενδιαφέρει και ο θόρυβος. Silent δεν είναι αλλά το δίνουν άλλοι για 47 και άλλο για 60κάτι db.
Έχω αγοράσει αυτό  ::arrowdown::

πριν 2 χρόνια επίσης από Αγγλία, 160 Euros με τα μεταφορίκά, όταν εδώ έκανε περίπου 210-220 euros (Είναι το αμέσως μεγαλύτερο μοντέλο από αυτό που λες). Απροβλημάτιστη λειτουργία (σε όλους τους τομείς). Ο θόρυβος που κάνει δεν ξέρω αν είναι 54dB που αναφέρει ο κατασκευαστής (δεν έχω ντεσιμπελόμετρο :mrgreen:), αλλά πάντως μπορεί να κοιμηθεί κάποιος σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού (με κλειστή πόρτα) και να μην τον ενοχλήσει. Το μόνο που ακούγεται λίγο πιο δυνατά είναι η εκτόνωση την ώρα που "πιάνει" το καζανάκι maximum πίεση και σβήνει το μοτέρ. Εννοείται πως δεν τίθεται θέμα ενόχλησης των γειτόνων (ακόμα και μεταξύ διαμερισμάτων της ίδιας πολυκατοικίας). Βέβαια, καθώς δεν είναι απολύτως αθόρυβο, η άποψη μου για το θόρυβο του είναι υποκειμενική, αλλά πιστεύω πως η μεγάλη διαφορά τιμής από τα κομπρεσερ ελαίου (αθόρυβα), δικαιολογεί μια μικρή υποχώρηση στο θέμα του θορύβου :wink: :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΚΧ

Αποσυνδεδεμένος BadKarma

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 15, 2012, 10:16:44 μμ »
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις...

Αν και φαίνεται ελαφρά στις φωτογραφίες που βρίσκω στο net να υποθέσω ότι διαθέτει κάποια βαλβίδα για αφαίρεση της υγρασίας από τη δεξαμενή?

Όταν λες ότι είναι το αμέσως μεγαλύτερο μοντέλο τι εννοείς? Ρωτάω γιατί εμένα μου φαίνονται τα ίδια...

Και κάτι τελευταίο. Το ίδιο κομπρεσέρ υπάρχει και κλεισμένο σε μεταλλικό κουτί. Είναι λίγο ακριβότερο αλλά υπάρχει περίπτωση να έχει μειωμένο θόρυβο ή το κουτί παίζε μόνο για αισθητικούς σκοπούς: "Attractively cased giving a more professional look when used in a studio..."

The road to success is always under construction.

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Γιάννης
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 15, 2012, 10:39:17 μμ »
οπως τα ειπε ο blitz-x  ειναι...ειναι λιγο θορυβωδες λογω και piston. Το κακο ειναι οτι δουλευει συνεχεια γιατι δουλευει οταν πεσει κατω απο τα 3 bar,δηλαδη αν ψεκαζεις συνεχεια δεν προλαβαινει να γεμισει τη δεξαμενη και να παρεχει αερα στον αερογραφο ταυτοχρονα, αλλα εχει σταθερο αερα μεχρι 2 bar ανετα. Επισης αλλο ενα κακο ζεστενεται πολυ..ισως ειναι φυσιολογικο για τετοιου τυπου κομπρεσερ, εγω του εχω βαλει και ανεμιστηρα.

Γενικα ενταξει για 100 Ε καλο ειναι για 200 που το  πουλαγαν καποτε δεν αξιζει και τοσο..βεβαια τα 150 μεχρι το sil air δεν ειναι και λιγα..αλλα αυτο ειναι αλλο εργαλειο απλα.. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 16, 2012, 12:11:22 πμ »
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις...

Αν και φαίνεται ελαφρά στις φωτογραφίες που βρίσκω στο net να υποθέσω ότι διαθέτει κάποια βαλβίδα για αφαίρεση της υγρασίας από τη δεξαμενή?

Όταν λες ότι είναι το αμέσως μεγαλύτερο μοντέλο τι εννοείς? Ρωτάω γιατί εμένα μου φαίνονται τα ίδια...

Και κάτι τελευταίο. Το ίδιο κομπρεσέρ υπάρχει και κλεισμένο σε μεταλλικό κουτί. Είναι λίγο ακριβότερο αλλά υπάρχει περίπτωση να έχει μειωμένο θόρυβο ή το κουτί παίζε μόνο για αισθητικούς σκοπούς: "Attractively cased giving a more professional look when used in a studio..."
Λογικά πρέπει να έχει βαλβίδα αφύγρανσης στο κάτω μέρος της δεξαμενής.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ανακοινώνει το e-shop που πήρα το δικό μου, η μόνη διαφορά τους είναι το "dual switch". Ο διακόπτης ON/OFF είναι δύο θέσεων (λειτουργία μοτέρ βάσει πίεσης στη δεξαμενή και λειτουργία μοτέρ συνεχόμενα).
Επίσης έχει διαφορετική τοποθέτηση των θέσεων των εξαρτημάτων (μοτέρ ως προς τη δεξαμενή, σωληνώσεις, βαλβίδες κλπ) καθώς και διαφορετική ηλεκτροβαλβίδα (λόγω dual switch).

Το κουτί δεν "κόβει" θόρυβο. ʼλλωστε είναι ανοιχτό στις δύο άκρες και έχει και γρίλιες. Πιθανώς μάλιστα μετά από κάποιο καιρό να αρχίσει η λαμαρίνα του κουτιού να συντονίζει και άρα να τρίζει :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΚΧ

Αποσυνδεδεμένος GEORGI

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr

Αποσυνδεδεμένος GEORGI

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 16, 2012, 02:49:05 μμ »
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΘΑ ΣΕ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΘΟΡΥΒΟ...ΤΟΥΣ ΚΡΑΔΑΣΜΟΥΣ....ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΜΑΛΗ ΑΞΟΔΟ ΤΟΥ ΑΕΡΑ (ΣΚΑΜΠΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ)...ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΩΣΑ.ΠΗΡΑ ΕΝΑ ΜΕ ΜΟΤΕΡ

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 16, 2012, 03:03:10 μμ »

(Image removed from quote.)

Το εχω απο το 2008,για 100 ευρω είναι μια χαρα(και δυο χαρες μη σου πω).....Δουλευει απροβληματιστα,λογω δεξαμενης εχεις πιο σταθερη ροη αερα,αν και λογο χωρητικοτητας ανοιγει το κομπρεσερ οταν βαφεις αλλα δεν εχω παρατηρησει καποιο σοβαρο προβλημα στην εξοδο του χρωματος....Δεν ειναι τελειως αθορυβο αλλά βρισκεται σε ανεκτά επίπεδα για διπλανα δωματια-Για διπλανα διαμερισματα δεν τιθεται θεμα εκτος αν τα σπιτια ειναι χωρισμενα με γυψοσανίδα!
Εχει ενα παξιμαδι κατω απο τη φιαλη για αποστραγγιση,καλο ειναι να το ανοιγεις συχνα γιατι μαζευει αρκετο ζουμι....  :wink:

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 16, 2012, 09:10:06 μμ »
http://pla.gr/catalog/index.php?cPath=23_81&osCsid=04c6b6c572366e8e09018181374e53ba

http://pla.gr/catalog/product_info.php?manufacturers_id=26&products_id=1703

Δηλαδή φίλε GEORGI, αυτό: http://pla.gr/catalog/product_info.php?cPath=23_81&products_id=1677&osCsid=04c6b6c572366e8e09018181374e53ba που είναι από το site που δείχνεις, έχει διαφορές απ' αυτό που δείχνει ο φίλος μας παραπάνω και θα τον τρελάνει στους κραδασμούς και στο θόρυβο και δεν έχει ομαλή ροή αέρα;

Αποσυνδεδεμένος GEORGI

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 17, 2012, 01:08:28 πμ »
TOY EΔΕΙΞΑ ΤΟ WERTHER .ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΘΟΡΥΒΟ, ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 17, 2012, 01:22:03 πμ »
Οκ, μπερδεύτηκα γιατί έδειξες δύο links, στο ένα εκ των οποίων βρήκα και αυτό που πόσταρα. Mea culpa.

Αποσυνδεδεμένος CoBras

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΗΡΑΚΛΕΙΟ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 17, 2012, 11:06:42 πμ »
Ας πω κι εγώ τη γνώμη μου ..... "Buying cheap ..... is expensive" λένε οι άγγλοι και κατά την προσωπική μου άποψη .... στο θέμα κομπρεσσέρ - αερογράφος, έχουν δίκιο !!!
Ξεκινούσα πάντα με τη λογική της οικονομικής λύσης στο θέμα κομπρεσσέρ, για να πάρω αρχικά καλύτερο αερογράφο !!!
Αγόρασα λοιπόν ένα OLYMPOS HP 101 και ένα κομπρεσσέρ SAGOLA 777 από το Plastimodellismo ....
Φοιτητής ακόμα δεν καταλάβαινα πολλά από θόρυβο και όλα καλά !!!
Μετά ήλθε στη ζωή και τον πάγκο μου ένας BADGER 150 και ένα WERTHER με πολύ μικρό δοχείο αέρα .... πάλι θόρυβος αλλά με το δοχείο αέρα, λύθηκε το θέμα του πολυβόλου στις χαμηλές δέσμες !!!
Παρ'όλα αυτά πάντα είχα αυξομοιώσεις στην πίεση και όχι άνοιξε - κλείσε μοτέρ κλπ κλπ
Αγόρασα και ένα Infinity μου κάνανε και δώρο έναν Iwata HP - C και δοκίμαζα συνδιασμούς για να βρω το βέλτιστο !!!
Και το βρήκα !!!
Όταν κούμπωσα τον αερογράφο μου σε κομπρεσσέρ που είχε τα εξής ......
1 Δοχείο αερα τουλάχιστον 4 λίτρα και όχι πάνω από 8 λίτρα (δεν χρειάζεται, όχι πως πειράζει)
2 Ρυθμιστή πίεσης για τον αερογράφο
3 Φίλτρο υγρασίας
4 Αυτόματο On/Off με πρεσοστάτη
και τέλος αλλά όχι τελευταίο
5 μοτέρ τύπου ψυγείου ΑΘΟΡΥΒΟ !!!
Δεν χρειάζεται να είναι κάποια συγκεκριμένη μάρκα ή μορφή !!!
Βάφεις ότι ώρα θες, σταθερή πίεση τα συγκεκριμένα μοτερ είναι φτιαγμένα να δουλεύουν πολλές ώρες και είναι πρακτικά αθάνατα !!!

Κορυφαίο θεορείται το http://pla.gr/catalog/product_info.php?cPath=23_81&products_id=1704, αλλά υπάρχουν και άλλα όπως http://www.bambi-air.co.uk/docs/Budget-Range.pdf ή
http://www.harder-airbrush.eu/aeropro/
Προσωπικά πήρα από Γερμανία το aeropro 25A (ebay) και κάθε φορά που βάφω, μετά από τα όσα έχω τραβήξει με διάφορες πατέντες και συνδιασμούς, βλέπω το πόσο λάθος έκανα να πετάω στην κυριολεξία λεφτά και χρόνο με αμφίβολες λύσεις !!!

Αν αντέχεις οικονομικά πάρε ένα από αυτά και θα ξεχάσεις για πάντα το θέμα κομπρεσσέρ ....

Αποσυνδεδεμένος zerdim

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΖΩΓΡΑΦΟΥ
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 12:24:23 μμ »
"Buying cheap ..... is expensive" με βρίσκει απόλιτα σύμφωνο επειδή όμως κάποια μοντελιστικά εργαλεία υλικά και άλλα ..... είναι μερικές φορές υπερεκτιμημένα θέλω να ρωτίσω το εξης.τα silair 15a,15c,15d και το as186 εκτός από τον θόριβο ως προς την δέσμη αν είναι συνεχής η διακοπτόμενη ενοώ) έχουν καμιά διαφορά γιατί αν δεν έχουν τότε αίναι πολλά τα λεφτά της διαφοράς του as186 από τα αθόρυβα.Ασφαλώς και τα silair είναι καλίτερα αλλά η διαφορά ειναι πολύ μεγάλη.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 02:19:37 μμ »
Γνώμη μου;
Με όλο το σεβασμό προς τον αγαπητό μου φίλο Κώστα (CoBras), τα κομπρεσέρ που δείχνει (στις τιμές που κοστίζουν), είναι μεν άψογα, αλλά αν δεν είσαι επαγγελματίας του χώρου, ώστε να τα έχεις να δουλεύουν 8 ώρες τη μέρα ασταμάτητα, τότε απλά δεν αξίζουν. Και το buying cheap is expensive, ισχύει βεβαίως ως concept, αλλά ας ξεκαθαρίζουμε τι εννοούμε σε κάθε περίπτωση.
Προφανώς και αν είμαι επαγγελματίας γραφίστας θα πάρω το aeropro π.χ. γιατί πρώτον θα κάνω απόσβεση σύντομα, εξ αιτίας της απροβλημάτιστης χρήσης που θα μου προσφέρει για πολλά-πολλά χρόνια και της υποστήριξης που έχει από την εταιρία. Ομοίως και αν είμαι επαγγελματίας ηλεκτρολόγος, θα πάρω το καλύτερο τρυπάνι (γιατί αναφέρθηκε και το τρυπάνι ως παράδειγμα σε ένα άλλο σχετικό με αερογράφους και κομπρεσέρ θέμα), γιατί είναι εργαλείο ΔΟΥΛΕΙΑΣ και στη δουλειά μου δεν μπορώ να έχω κάτι που ίσως να χαλάσει σε 1 χρόνο και να πρέπει να μείνω χωρίς εξοπλισμό για όσο χρειαστεί να το αντικαταστήσω ή να το επισκευάσω. Διότι μιλάμε για ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.
Σε αυτό το επίπεδο λοιπόν, αυτό που πληρώνεις ΦΘΗΝΑ στο aeropro ή στο sil-air είναι το ότι θα σου δουλεύει αθόρυβα για να μπορείς να το έχεις δίπλα σου κάθε μέρα 8 ώρες χωρίς να καταπίνεις τα παυσίπονα με τις χούφτες, απροβλημάτιστα για ΧΡΟΝΙΑ ολόκληρα και πως ΑΝ κάποια στιγμή πάθει κάτι, έχεις την αντιπροσωπεία κάπου κοντά σου (ελπίζω), οπότε το πρόβλημα λύνεται σχετικά εύκολα.
Πάμε στη δική μας περίπτωση τώρα, του χόμπι, και εφόσον παίζουμε μπάλα με tight budget, γιατί αν τα φράγκα δεν είναι πρόβλημα, εννοείται ότι αγοράζεις τα διαμάντια:
Ένα κομπρεσέρ των 100 ευρώ (απ' το ίντερνετ, ώστε να εξασφαλίσεις ότι απ' τα 100 που πληρώνεις, τα 50 δεν είναι καπέλο που οφείλεται απλά και μόνο σε μία μεταξοτυπία ονόματος τύπου graphotech) θα σου κάνει λίγο θόρυβο, θα έχει διάρκεια ζωής και λειτουργίας ίση με το 1/5 ίσως του επώνυμου ΚΑΛΟΥ και ΑΚΡΙΒΟΥ, αλλά αυτό, πάντα με τη δική μας χρήση, σημαίνει ότι θα σου βγάλει μια 10ετία μοντέλων, εκτός αν παράγεις μοντέλα με ρυθμό FANTOMA  :mrgreen:.
Μέσα στη 10-ετία αυτή (που μπορεί να είναι και 5 χρόνια ή 7 ή 12, μην κολλάμε), μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, να έχει έρθει οικογένεια, άλλη δουλειά, άλλο σπίτι κτλ. Και σου τα λέω αυτά γιατί τα ΖΩ! Οπότε ο μοντελισμός ίσως να μην είναι πλέον προτεραιότητα, όσο και αν αυτό ακούγεται δυσάρεστο.

Κάποια στιγμή, όταν μπορέσω με το καλό να οργανωθώ μοντελιστικά και να ξέρω ότι θα μπορώ να αφιερώνω σταθερά και χωρίς απρόοπτα αρκετό χρόνο για μεγάλο διάστημα (που κατά προτίμηση θα ήθελα να σημαίνει το υπόλοιπο της ζωής μου), τότε θα ήθελα να μπορώ να διαθέσω 400-500 ευρώ (ή το αντίστοιχο ποσό σε δραχμές, να μην ξεχνιόμαστε κιόλας) για να πάρω ένα κομπρεσέρ το οποίο ΘΑ ΜΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ, όπως πολύ σωστά λέει ο Κώστας.

Αλλά μέχρι τότε, ξαναλέω τη θεωρία μου, απ' το να μην έχω τίποτα (αφού είναι δεδομένο ότι δεν μπορώ τώρα να έχω το ακριβό), προτιμώ να βολεύομαι με ό,τι μπορεί να αγοράσει η τσέπη μου.

Όσο για το πρακτικό τμήμα της ερώτησής σου τώρα, θα πω, χωρίς να έχω δοκιμάσει το κομπρεσέρ του Κώστα (ο οποίος να ετοιμάζεται για test-drive εντός του καλοκαιριού), με το μικρό AS-18 χωρίς φιάλη, εγώ βάφω απροβλημάτιστα. Με τη φιάλη θα είναι ακόμα καλύτερο.
Οι διακοπές στην παροχή αέρα θα παρουσιάζονται λογικά στις υψηλές (για τα δεδομένα του μηχανήματος) πιέσεις, που όμως δεν σε ενδιαφέρουν για βάψιμο μοντέλων με αερογράφο. Θα σου εμφανιστούν (ίσως, αν επιλέξεις το μοντέλο χωρίς τη φιάλη), αν θελήσεις να φουσκώσεις στρώμα θαλάσσης π.χ. Ε, σιγά το πρόβλημα.

Α ναι, να μην ξεχάσω:
Παίρνω την πρόταση του Κώστα που λέει ότι "δεν χρειάζεται να είναι συγκεκριμένη μάρκα ή μορφή" για να μη χαθεί με τις απαντήσεις που δώσαμε και την πολλαπλασιάζω επί 100.
Ψάξε στο φόρουμ να βρεις ιδιοκατασκευές. Με χαμηλό κόστος θα έχεις αυτό που θέλεις. Ίσως δε και χαμηλότερο των AS-τάδε. Και αν δεν μπορείς να το φτιάξεις εσύ, σίγουρα θα έχεις κάποιο γνωστό που να μπορεί. Το επιπλέον κόστος θα είναι το κέρασμα καμιάς μπύρας με συνοδεία σουβλακίων (sic). :)

Αποσυνδεδεμένος zerdim

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΖΩΓΡΑΦΟΥ
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 24, 2012, 06:43:02 μμ »
Νασος79 σε ευχαριστώ για την απάντησή σου την τόσο λεπτομερή

Αποσυνδεδεμένος CoBras

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΗΡΑΚΛΕΙΟ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 25, 2012, 07:58:24 πμ »
Να 'μαι κι εγώωωω ....
Νάσο μια χαρά τα λες !!!
ΟΜΩΣ ..... όταν βλέπεις κάποιον έτοιμο να δώσει 300+ Ευρώ ..... με βάση το τι έχει διαλέξει στο πρώτο ποστ, σημαίνει ότι άλλα 60-70 Ευρώ μπορεί να τα βρεί και να ξεμπλέξει ΜΙΑ και ΚΑΛΗ από το θέμα κομπρεσσέρ !!!
Υπάρχει και η λύση του μεταχειρισμένου ..... ακόμα και το μοτέρ να έχει καεί ..... το κόστος αντικατάστασης είναι από 20 εώς 75 Ευρώ για τα καλύτερα μοτέρ ψυγείου ....
Στο νετ αν έχεις υπομονή βρίσκεις ευκαιρίες !!!
Το δικό μου όπως ξέρεις το αγόρασα από κάποιον γερμανό που δεν το είχε μεταχειριστεί ποτέ και μου πήγε συνολικό κόστος 132 Ε !!!
Το ξέρω ότι φάνηκα εξαιρετικά τυχερός .....
Επίσης υπάρχει και η λύση της ιδιοκατασκευής ..... δεν είναι πυρηνική φυσική ......
Ο Νίκος (Double Ugly) το έφτιεξε μόνος του και λειτουργεί ΑΨΟΓΑ εδώ και 20 σχεδόν χρόνια !!!
Για αυτούς τους λόγους προτείνω ότι προτείνω !!!
Επίσης η εξαιρετικά ομαλή λειτουργία αυτών των κομπρεσσέρ βοηθά στο να δουλεύεις ξεκούραστα χωρίς να χρειάζεται συνεχώς μικρορυθμίσεις ......
Όσο για το θέμα θόρυβος ...... ΟΛΟΙ σχεδόν ....... μοντελίζουμε απογευματινές προς ΝΥΚΤΕΡΙΝΕΣ ώρες !!!
Ο θόρυβος λοιπόν περιορίζει τις ώρες που μπορούμε να μοντελίσουμε .....

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 25, 2012, 01:33:40 μμ »
Σορρυ, δεν είχα δει ότι διαθέτει 300+ ο άνθρωπος, σε αυτή την περίπτωση εννοείται πας για κάτι σαν το δικό σου και ξεμπερδεύεις. Σίγουρα όχι τα "μοντελιστικά" που πουλάνε κάρβουνο για χρυσάφι.
Πάντως αυτή τη λύση της ιδιοκατασκευής θα τη σκεφτώ κι εγώ, όταν έρθει η ώρα...  :wink:

Tags: