Επειδή ποτέ δεν ειναι αργα και επειδή οταν ενα λαθος εντοπίζεται και υπαρχει δυνατότητα διόρθωσης καλο ειναι να διορθώνεται, ή τουλάχιστον να γινεται προσπαθεια για να διορθωθεί, για να ειμαστε τουλαχιστον ήσυχοι με τη συνειδησή μας οτι προσπαθήσαμε να ειμαστε όσο το δυνατον λιγοτερο ανιστόριτοι. Οσο βεβαια αυτο ειναι εφικτό, γιατι μπορει απο τη μια μοντελισμος και ιστορικη προσεγγιση νομιζω οτι πρεπει να ειναι ζευγαρακι

απο την αλλη όμως μοντελα κανουμε, είναι πολυ δυσκολο να υπηρετησεις στο 100% αυτην την απαιτητικη γκομενα που λεγεται ιστορικη προσεγγιση.

Εν πασει περιπτώσει, τα πολα λογια εινα φτωχεια, στην περιπτωση αυτου του πανθηρα, η χοντραδα μου, ή βιασυνη, ή απορσεξια μου, ή όπως θελετε πεστε το, με εκανε να βαλω αναποδα τη χαλκομανια του πανθηρα. Η μουρη του αιλουροειδους πρεπει να κοιταει μπροστα και οχι πισω.
Ο φιλος Γώργος Τσαπανος που μου επεσημανε τη χοντραδα μου, προσφέρθηκε να μου παραχωρήσει το σετακι με τις χαλκομανιες απο το δικο του κιτ του Πανθηρα και τον ευχαριστώ πολυ για αυτό.
Γιώργο σ ευχαριστώ να εισαι καλα.

Θα προσπαθήσω να κάνω ότι καλυτερο μπορώ ωστε να μην πανε χαμενες αυτες οι χαλκομανιες.
Ιδου λοιπον, αφου τις ελαβα με το ταχυδρομειο, ξεκινησε η προσπαθεια αντικαταστασης.
Πρώτα θα προσπαθήσω να εξαφανισω όσο γινεται την παλια, βαφοντας απο πανω με vallejo και με πολυ προσοχη αλεπαληλες στρωσεις πολυ αραιωμενου χρωματος . Το να επιτευχθει βεβαια η ιδια αποχρωση με το βαμενο χρωμα ειναι σχεδον αδυνατο αλλα θα γινει προσπαθεια να φαινεται όσο γινεται λιγοτερο τοσο η χαλκομανια όσο και η διαφορα αποχρωσης.

Μετα απο τεσσερεις πεντε στρωσεις αραωμενου χρωματος με λεπτο πινελο και πολυ προσοχή εφτασα ως εδω.

Θα συνεχισω αυριο με κανα δυο ακομα στρωσεις, μετα θα αφεθει να στεγνωσει καλα, θα περαστει τοπικα με παρκετινη για να μπει η χαλκομανια και βλεπουμε....