Αποστολέας Θέμα: Boeing B737-400 Olympic Airlines (Skyline 1/144)  (Αναγνώστηκε 12769 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Απ: Boeing B737-400 Olympic Airlines (Skyline 1/144)
« Απάντηση #25 στις: Απριλίου 24, 2012, 10:11:16 μμ »
Η συναρμολόγηση προχωρά...  Το κιτ έχει κάποια μικρά προβληματάκια εφαρμογής αλλά τίποτα σπουδαίο ή αποτρεπτικό.
Τα κομμάτια των κινητήρων θέλουν αρκετές δοκιμές dry fit και σχετικό τρίψιμο για να έρθουν να δέσουν χωρίς κενά.  Η σχεδίαση τους πάντως επιτρέπει το βάψιμο του fan, των εισαγωγών και εξαγωγών χωριστά πριν κολληθούν.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #26 στις: Απριλίου 24, 2012, 11:09:59 μμ »
προχωρα να. βλεπουμε

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #27 στις: Απριλίου 28, 2012, 12:35:27 μμ »
Τα διδυμάκια προχωρούν...
Click to see the original size.
Στο ένα πέρασα και ένα αχνό χέρι άσπρο Xtracrylix FS17875 insignia white καθώς δεν έχω Gunze Η1 που είναι πιο ασπρουλιάρικο (και δεν ξέρω αν έχει φέρει και ο Καλφάκης που του είχαν τελειώσει).  Κάτι έκανα λάθος πάλι και το χρώμα έπεσε σαν πούδρα.  Υπερβολική αραίωση μάλλον;  Στο κυπελλάκι μου φαινόταν καλό...  Τέλος πάντων, το άσπρο το ψέκασα γιατί περίσσεψε από το 757 (Ω ναι... το ξανάπιασα) και για να δω αν χρειάζεται κάπου στοκάρισμα και μου έχει ξεφύγει.
Η εφαρμογή καλή γενικά, το ένα από τα δύο ίδια κιτ είχε ελάχιστο flush και ήταν λίγο στραβό το φτερό ενώ το εσωτερικό του ενός κινητήρα πρέπει να έχει κάποιο ελάττωμα που εμποδίζει την εισαγωγή να πατήσει καλά... Αυτό το κιτ θα γίνει με τα χρώματα τις DanAir London, ενώ το 2ο που δεν έχει τα ελαττώματα με τα χρώματα της Ολυμπιακής.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Συνεχίζεται...

Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 12, 2012, 02:16:04 μμ »
Όσο καλό και να είναι ένα κιτ, τελικά τα προβληματάκια του δεν τα γλυτώνεις.  Ευτυχώς τίποτα σπουδαίο.  Μετά το 757, όλα τα άλλα φαίνονται απλές... ατυχίες!.
Πχ, στους κινητήρες.  Αν φτιάξετε το κιτ, δώστε προσοχή και τρίψτε από πριν τυχόν εξογκώματα εσωτερικά.  Εγώ δεν τα πρόσεξα με αποτέλεσμα να εμποδίζουν τη σωστή εφαρμογή της εισαγωγής.  Το διόρθωσα κάπως με τρίψιμο της εισαγωγής αλλά κάπου το παράκανα και τώρα έχει ένα κενό που δεν μπορώ να κλείσω.
Click to see the original size. Click to see the original size.
Στο 2ο μοντέλο δεν τους έχω συναρμολογήσει ακόμα οπότε θα πέσει διόρθωση από πριν αν και τα πράγματα είναι καλύτερα και τα εξογκώματα μάλλον οφείλονται σε κάποιο πρόβλημα στη χύτευση.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 10, 2012, 11:25:03 πμ »
Η συνέχεια των διδύμων έχει καθυστερήσει καθώς έχω ρίξει το βάρος στο τελείωμα του 320 για να φεύγουν σιγά σιγά από τον πάγκο.
Βασικά βάψιμο θέλουν.  Τα φωτοχαραγμένα θα τα βάλω τελικά στο τέλος γιατί θα με εμποδίζουν να μασκάρω και να βάψω σωστά.  Αν τα κολλήσω πριν ή θα τα σπάσω, ή θα κοπώ, δεν υπάρχει περίπτωση.

Ένα σημείο με κακή εφαρμογή, που ειλικρινά δεν κατάλαβα γιατί είναι χωριστό κομμάτι από τη στιγμή που δεν θα φαίνεται τίποτα σχεδόν από τις φωλιές του ΣΠ, είναι το κάλυμμα τους. Παρόλα τα dry-fit ήθελε πολύ τρίψιμο και πάλι έκανε σκαλοπάτι.  Αποτέλεσμα, στο ένα από τα δυο να θέλει τόσο τρίψιμο που σχεδόν έχει χαθεί η χαραγμένη λεπτομέρεια.  Θα προσπαθήσω να βαθύνω λίγο τη χάραξη εκεί μπας και το σώσω...

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 10, 2012, 11:29:27 πμ »
δωσε δωσε  πραμα να γουσταρουμε  :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 10, 2012, 12:13:31 μμ »
Αυτό το άσπρο... Δεν αφήνει τίποτα κρυμμένο!  Παρόλο που στην υφή φαίνεται εντάξει, με το που έπεσε το χρώμα φάνηκαν ατέλειες στο στόκο.  Οπότε άντε πάλι τρίψιμο. Ευτυχώς στο 2ο μοντέλο ήμουν υποψιασμένος και ψέκασα πρώτα εκεί και φυσικά σταμάτησα μόλις είδα τα ίδια. Δεν σας εκνευρίζουν κάτι τέτοια;!
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Συνεχίζεται... το τρίψιμο...

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 10, 2012, 12:15:06 μμ »
η λυση ειναι ασπρο ασταρι

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 10, 2012, 12:48:03 μμ »
Στο ένα χάθηκε η χάραξη... Πάει... δεν υπάρχει ούτε δείγμα για οδηγός. Στο άλλο πρόλαβα και έκανα λίγες χαρακιές.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Ιουνίου 11, 2012, 06:19:16 μμ »
Χωρίς λόγια...
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Συνεχίζονται...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #35 στις: Ιουνίου 11, 2012, 06:38:39 μμ »
Δεν σας εκνευρίζουν κάτι τέτοια;!
Οχι βέβαια! Εγώ προσωπικά ΖΩ για κάτι τέτοια ::glossa::

Πάντως πρέπει να ομολογήσω πως μέχρι τώρα πίστευα πως τα πολιτικά είναι ζόρικα στο βάψιμο και τα σήματα. Βλέπω όμως πως συνήθως έχουν μία ποιότητα, κάτι κουλά καλουπώματα, τι να λέμε... Αντε, καλό κουράγιο εκ νέου και με αυτά.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #36 στις: Ιουνίου 11, 2012, 10:33:54 μμ »
Γιώργο μετά το 757 της Minicraft, όλα τα άλλα είναι απλές οδοντόκρεμες!!! Απλά δεν το περίμενα από αυτό το συγκεκριμένο κιτ και δεν ήμουν ψυλλιασμένος για να έχω πάρει τα μέτρα μου...  Δεν θα σκάσω κιόλας για μερικές γραμμούλες. :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #37 στις: Ιουνίου 11, 2012, 10:39:15 μμ »
Δεν θα σκάσω κιόλας για μερικές γραμμούλες. :mrgreen:
Οι οποίες όπως βλέπω είναι και από κάτω. Βάλε τα μοντέλα στην έκθεση, βάλε μία ταμπέλα "ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ", βάλε και τη φωτογραφία μία γκιλοτίνας και καθάρισες! Αυτό έλειπε να σκάσεις...

Πάντως αστάρωνε την επόμενη φορά πρωτού βάψεις. Εμένα με έχει γλυτώσει από πολλές κακοτοπιές.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #38 στις: Ιουνίου 11, 2012, 11:01:38 μμ »
Μα... αυτό έκανα.  Με ένα ελαφρύ άσπρο αστάρωσα (το πλαστικό είναι γκρι) και το είδα.  Αλλά δεν άντεξαν στο τρίψιμο το οποίο "νόμιζα" ότι θα ήταν λιγότερο.  Στο ένα βάθυνα λίγο τις γραμμές. Στο άλλο.... too late...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Ιουνίου 16, 2012, 05:17:58 μμ »
Βάφτηκε και το γκρι στο κάτω μέρος της ατράκτου για το ένα από τα δύο.  Παρόλο που έχουν και τα 2 το ίδιο γκρι στην κοιλίτσα τους, το 2ο μπήκε στην άκρη μιας και υπέστη ατύχημα ο ένας κινητήρας και πρέπει να στεγνώσει η κόλλα μέσα στην οποία έκανε μπάνιο.  Καθώς και οι κινητήρες βάφονται στο ίδιο γκρι χρώμα, μπήκε όλο το μοντέλο στην άκρη.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #40 στις: Ιουνίου 20, 2012, 07:05:48 μμ »
Σωστές και ΑΝΘΕΚΤΙΚΕΣ χαλκομανίες δεν μπορεί να βγάλει κανείς τους ρε γμτ;;;!!!
Ότι είχα πάθει με τις χαλκομανίες τις Air Europe που διαλύονταν σε επαφή με το μοντέλο έπαθα το ίδιο με τις χαλκομανίες της ΟΑ...  Χώρια ότι μάλλον ήταν βασισμένες στο μοντέλο της Minicrap οπότε και εντελώς λάθος.  Δυστυχώς από την τσαντίλα μου δεν έβγαλα φωτογραφία πριν τις πετάξω από το αεροπλάνο πριν αφήσουν υπολείμματα...
Θα κοιτάξω μπας και τυπώσω δικές μου... για να δούμε...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #41 στις: Ιουνίου 20, 2012, 07:24:29 μμ »
Και για του λόγου το αληθές ρίξτε μια ματιά εδώ:
Click to see the original size.
Το σχέδιο είναι υπό κλίμακα και ακριβώς έτσι έπεφταν πάνω στο αεροπλάνο... Θέλουν μπόλικες διορθώσεις...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #42 στις: Ιουνίου 20, 2012, 10:54:56 μμ »
Τα δύο κομμάτια του κινητήρα που είχαν υποστεί ζημιά μετά το λούσιμο από κόλλα,
επισκευάστηκαν αφού η κόλλα είχε πλέον εξατμιστεί καλά και η επηρεασμένη επιφάνεια είχε σκληρύνει και πάλι.
Τρίψιμο σταδιακά με 800, 1000 και 2000 βαθμών ξηρό ντουκόχαρτο και τα κομμάτια έγιναν σαν καινούργια.
Βασικά το αποτέλεσμα θα φανεί με το αστάρωμα...

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #43 στις: Ιουνίου 20, 2012, 11:35:12 μμ »
Κε Δορκοφίκη πέρα από το FS βλέπω ότι ασχολείστε και με άλλα hobbies.
 :D
Ενδιαφέρον θέμα το 734.Έχω και εγώ 3 732 στην 1/100 τα οποία κάποτε
θα γίνουν ΟΑ και ένα 732 στην 1/144 το οποίο το παλεύω αυτές τι μέρες.
Έχω λοιπόν μερικές ερωτήσεις...
Οι σωλήνες pitot και οι κεραίες που έχεις σε PE κάνουν και για 732?Και αν
ναι από που τις πήρες?

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #44 στις: Ιουνίου 20, 2012, 11:55:58 μμ »
Κε Δορκοφίκη πέρα από το FS βλέπω ότι ασχολείστε και με άλλα hobbies.
 :D
Ενδιαφέρον θέμα το 734.Έχω και εγώ 3 732 στην 1/100 τα οποία κάποτε
θα γίνουν ΟΑ και ένα 732 στην 1/144 το οποίο το παλεύω αυτές τι μέρες.
Έχω λοιπόν μερικές ερωτήσεις...
Οι σωλήνες pitot και οι κεραίες που έχεις σε PE κάνουν και για 732?Και αν
ναι από που τις πήρες?
Το FS το έχω παρατήσει εδώ και 2 χρόνια γιατί μου έσπασε τα νεύρα... Το χόμπι αυτό το είχα από τα 80ς και απλά το ξανάρχισα.
Το nickname δε μου λέει κάτι... Ποιος είναι;;;

Για τα ΦΧ τώρα.  Τα Pilot και οι κεραίες είναι ψιλό-στάνταρντ σε μέγεθος σε όλα σχεδόν τα αεροσκάφη.  Με το μάτι τουλάχιστον ακόμα και οι κεραίες του Α320 φαίνονται οι ίδιες με του 737.  Οπότε λογικά ναι, θα κάνουν.
Μπορείς να βρεις το σετ με τα ΦΧ στο site του Daco ( http://ultra.glo.be/daco/ ).  Είναι φτηνά.  6 Ευρώ τα 2 σετ.  Βέβαια με τα ταχυδρομικά θα πάει κάπου 9 σύνολο...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #45 στις: Ιουνίου 21, 2012, 12:00:39 πμ »
Να που τελικά το κάθε εμπόδιο για καλό μερικές φορές ισχύει...
Όσο επεξεργάζομαι τις χαλκομανίες στο Paintshop τόσο λέω ευτυχώς που σκίστηκαν!!!
Είναι εντελώς λάθος (Γιώργο από που τις πήρες για να ξέρουν και οι υπόλοιποι να μην παιδεύονται άδικα;).
Σε σύγκριση με φωτογραφίες έχουμε και λέμε:
1. Πολύ ανοιχτή απόχρωση του γαλάζιου. Θέλει πιο σκούρο μπλε τουλάχιστον κατά 3 τόνους.
2. Το μήκος της ρίγας είναι σωστό μεν από το τζάμι του cockpit έως την ουρά, αλλά όλες οι πόρτες είναι σε λάθος θέση.  Η L1 είναι πιο πίσω και πιο χαμηλά απ' ότι πρέπει.  Η L2 είναι ακόμα πιο χαμηλά από την L1 λες και έχει σκαλοπάτι η καμπίνα και είναι σε άλλο επίπεδο (!!!) και πολύ μπροστά ώστε πέφτει πάνω στο τελευταίο παράθυρο, και τα ΕΕ είναι ελάχιστα πιο μπροστά απ' ότι πρέπει.
3. Οι ουρίτσες στο λογότυπο πρέπει να κοιτάνε προς τα πίσω στην αριστερή πλευρά. Στις χαλκομανίες κοιτάνε μπροστά.
4. Το όνομα του αεροσκάφους είναι βαμμένο με μαύρο χρώμα και όχι με το γαλάζιο όπως στις χαλκομανίες.

Σίγουρα είναι σχεδιασμένες με το εντελώς λάθος 734 της Μinicraft.  Αυτή κάνει κάτι τέτοια κουλά με διαφορετικά επίπεδα στις πόρτες (βλ. 757...)

Αυτά έχω βρει μέχρι στιγμής.  Ελπίζω τουλάχιστον οι κύκλοι να είναι σωστοί γιατί θέλω να τους χρησιμοποιήσω.
Τώρα, ή θα κάτσω να σχεδιάσω τα decals από την αρχή (λέτε να τα πουλήσω στον Daco για παραγωγή;) είτε θα προσπαθήσω να το μασκάρω και να το βάψω ενώ θα τυπώσω μόνο τα λογότυπα...

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #46 στις: Ιουνίου 21, 2012, 12:12:09 πμ »
Το FS το έχω παρατήσει εδώ και 2 χρόνια γιατί μου έσπασε τα νεύρα... Το χόμπι αυτό το είχα από τα 80ς και απλά το ξανάρχισα.
Το nickname δε μου λέει κάτι... Ποιος είναι;;;

Για τα ΦΧ τώρα.  Τα Pilot και οι κεραίες είναι ψιλό-στάνταρντ σε μέγεθος σε όλα σχεδόν τα αεροσκάφη.  Με το μάτι τουλάχιστον ακόμα και οι κεραίες του Α320 φαίνονται οι ίδιες με του 737.  Οπότε λογικά ναι, θα κάνουν.
Μπορείς να βρεις το σετ με τα ΦΧ στο site του Daco ( http://ultra.glo.be/daco/ ).  Είναι φτηνά.  6 Ευρώ τα 2 σετ.  Βέβαια με τα ταχυδρομικά θα πάει κάπου 9 σύνολο...

Δεν σου λέει κάτι γιατί δεν το χρησιμοποίησα ποτέ σε ότι αφορά το FS.
OAL191 και αργότερα OAH191 ήταν το callsign μου για την VATSIM.
Έχω και εγώ αιώνες να πετάξω απλά είδα το όνομά σου και σκέφτηκα
πόσο μικρός είναι ο κόσμος.

Ευχαριστώ για το link!

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #47 στις: Ιουνίου 22, 2012, 11:26:42 μμ »
Το πρώτο από τα δίδυμα ατύχησε από τις χαλκομανίες.  Μέχρι να σχεδιάσω και να τυπώσω άλλες τη σειρά πήρε το δεύτερο στο οποίο τελείωσαν τα βαψίματα και θα του περαστούν χαλκομανίες σύντομα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #48 στις: Ιουνίου 23, 2012, 10:57:05 πμ »
Kάποια στιγμή πρέπει να το προσπαθήσω ένα πολιτικό... μου αρέσουν τα ρημάδια! Γιώργο καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #49 στις: Ιουλίου 02, 2012, 06:21:16 μμ »
Μια μικρή πρόοδος στα δίδυμα τα οποία έχουν καθυστερήσει αρκετά και με έχουν βγάλει εκτός χρονοδιαγράμματος.
Βασικά είναι έτοιμα για τις χαλκομανίες και γίνονται τα τελευταία μερεμέτια όπως να φτιαχτούν τα φώτα προσγείωσης με άσπρη κόλλα αντί των διαφανών κομματιών που δίνει το κιτ.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Ειδικά το αεροσκάφος της Ολυμπιακής θα καθυστερήσει κι' άλλο μετά το φιάσκο των χαλκομανιών τις οποίες θα πρέπει να επανασχεδιάσω.

Tags: