ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΥΛΙΚΑ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ > Μοντελιστικές Τεχνικές του Miguel Jimenez (MIG)
ΞΕΡΑΜΕΝΗ ΛΑΣΠΗ - Τεχνικές με την χρήση προϊόντων AK-interactive
John-John:
άμα βάλεις ακρυλική ρητίνη δεν θέλεις ατλακολ.
το ερωτημα μου ειναι αν κανουμε το μηγμα με άλλα χρώματα σμάλτου πχ humbrol σε τι αραίωση πρέπει να τα έχουμε? και θα έχουμε το ίδιο αποτελέσματα?
gkontog:
--- Παράθεση από: Guderian στις Δεκεμβρίου 05, 2011, 12:23:22 μμ ---Μία βοήθεια συνάδελφοι επείδή κόλλησα :oops:
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν και είναι ιερόσυλο να απαντάω εγώ εδώ, επειδή πολύ πρόσφατα έκανα κάτι ανάλογο εδώ, να σου πω τι έπαιξε:
- Γύψος καλλιτεχνίας.
- Νεράκι (βρύσης απλό ::glossa:: ).
- Σκόνη αγιογραφίας (burnt umber), φτηνότατη!
- Ατλακόλ
Ανακάτεμα και είχα τη λάσπη που ήθελα. Να λάβεις υπ' όψη σου πως στεγνώνοντας το χρώμα της ξανοίγει τουλάχιστον 2-3 τόνους οπότε ετοιμάσου για αρχικό μίγμα αρκετά πιο σκούρο σε σχέση με αυτό που θες. Μετά με ψιλό πινελάκι έγιναν τα τρεξίματα και με ένα μέτριο σε μέγεθος το χτίσιμο, λόγω κλίμακας κάτι δοκιμές που έκανα με τον αερογράφο δε με ικανοποίησαν.
Καλά λερώματα...
--- Παράθεση από: John-John στις Δεκεμβρίου 05, 2011, 12:31:34 μμ ---άμα βάλεις ακρυλική ρητίνη δεν θέλεις ατλακολ.
το ερωτημα μου ειναι αν κανουμε το μηγμα με άλλα χρώματα σμάλτου πχ humbrol σε τι αραίωση πρέπει να τα έχουμε? και θα έχουμε το ίδιο αποτελέσματα?
--- Τέλος παράθεσης ---
Ναι! Το έχω δοκιμάσει και με Humbrol και παίζει μια χαρά το κόλπο. Αραίωσα με white spirit αλλά το πρόβλημα είναι πως η έλλειψη ατλακόλ (που είναι υδροδιαλυτή) έκανε το τελικό αποτέλεσμα αρκετά πιο ευαίσθητο στο πιάσιμο. Το ενίσχυσα περνώντας από πάνω ένα γενναίο χέρι παρκετίνη με ατλακόλ.
Guderian:
Γιώργο και Γιάννη ευχαριστώ.
Επειδή η ρητίνη του Μιγκ είναι λίγη ( και....τσιμπημένη) ενώ η ατλακόλ μπόλικη ( και φτηνή) θα προτιμήσω την δεύτερη.
Τί θέλω να κάνω? Φτιάχνοντας το λασπομίγμα να βουτήξω το πινέλο μέσα σε αυτό και στην συνέχεια να το φυσύξω στην πλαϊνή κάτω επιφάνεια του άρματος με τον αερογράφο.
Την τεχνική αυτό ακολουθώ εδω και καιρό με τις σκόνες γιατί ουσιαστικά η σκόνη μεταφέρεται με τον αέρα. Αρα δείχνει και πιό αληθοφανές.
Θέλω να δώ εάν το ίδιο κόλπο θα πιάσει και με λάσπη...
::salut::
gkontog:
--- Παράθεση από: Guderian στις Δεκεμβρίου 05, 2011, 12:41:31 μμ ---Τί θέλω να κάνω? Φτιάχνοντας το λασπομίγμα να βουτήξω το πινέλο μέσα σε αυτό και στην συνέχεια να το φυσύξω στην πλαϊνή κάτω επιφάνεια του άρματος με τον αερογράφο.
Την τεχνική αυτό ακολουθώ εδω και καιρό με τις σκόνες γιατί ουσιαστικά η σκόνη μεταφέρεται με τον αέρα. Αρα δείχνει και πιό αληθοφανές.
Θέλω να δώ εάν το ίδιο κόλπο θα πιάσει και με λάσπη...
--- Τέλος παράθεσης ---
Μάλλον θα μπλέξεις. Το κόλπο με το πινέλο δε σου κάνει; Θα χρειαστείς μεγάλη πίεση και θα γίνει το σύμπαν μαντάρα γιατί η λάσπη θα φύγει προς όλες τις κατευθύνσεις και όχι μόνο προς το κάτω... Ακόμα και μία δοκιμή σε ένα φύλλο πλαστικού δε θα σου δώσει καλή εικόνα της τελικής κατάστασης, σε ένα άρμα με τις τόσες κοιλότητες και εξογκώματα προβλέπω να λασπώνεις το δωμάτιο συνολικά.
Guderian:
Θα κάνω μία μικρή δοκιμή στο παντσεράκι 2 που έχω για πειραματόζωο.πειραματισμούς ( γράψε λάθος έκφραση εδω...) Εάν δω και η όλη κατάσταση πάει να γίνει κ.... ,εννοείται ότι η δουλειά θα γίνει με πινέλο. Κλάσικα πράματα δηλαδή :mrgreen:
::salut::
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση