Αποστολέας Θέμα: Sil-Air και πιστολη βαφης  (Αναγνώστηκε 2827 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
Sil-Air και πιστολη βαφης
« στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 02:06:25 μμ »
  έχω μια απορία αν το sil air μπορεί να τροφοδοτήσει με επάρκεια ένα τέτοιο πιστολη βαφής ;  http://29shops.gr/pistoli-bafis-asturo-e70-p-2320.html

το compreser υπαρχει το πιστολη οχι και το ρωταω για να μην το αγορασω τσαμπα ξερει κανεις αν θα κανω δουλεια ;

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
Απ: silair και πιστολη βαφης
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 02:34:40 μμ »
To συγκεκριμένο πιστόλι καταναλώνει 22-25 λίτρα το λεπτό οπότε θα σου έλεγα να μην το δοκιμάσεις ::salut::

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 02:35:44 μμ »
λες να μην κανει κανενα η απλα αυτο δεν κανει ;

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 02:52:04 μμ »
Eαν εχεις silair 30 ή 15 δεν σου κάνουν. Από ότι βλεπω από την επίσημη ιστοσελίδα τους, το 50 σου κάνει. Εσύ ποιό μοντέλο έχεις  :?:

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 02:59:06 μμ »
το 30 το ηθελα για περασω ενα σχετικα χοντρο ασταρι καποια κομματια αλουμινιο αερογραφο εχω το badger 150-7 αλλα δεν τον δοκιμαση αν μπορει να περασει το ασταρι απο μεσα

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 03:04:38 μμ »
το 30 το πιστολη το ηθελα για περασω ενα σχετικα χοντρο ασταρι καποια κομματια αλουμινιο αερογραφο εχω το badger 150-7 αλλα δεν τον δοκιμαση αν μπορει να περασει το ασταρι απο μεσα

• Scale 1/35
  • *
Απ: Silair και πιστολη βαφης
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 03:49:27 μμ »
Τα αστάρια θέλουν μπεκ το λιγότερο 1,8. Αν είναι δεν χοντρό πας για μπεκ 2,0 και πιστόλι με κάτω κάδο γιατί αυτό που θέλεις να πάρεις δεν θα σου κάνει πολύ την δουλειά σου.

Αν επιτρέπεται γιατί να περάσεις το αλουμίνιο (που δεν παθαίνει τίποτα) με αστάρι?

Παλιά υπήρχαν στο εμπόριο πιστόλια βαφής ηλεκτρικά! Τα έβαζες στην μπρίζα και έβαφες. Αλλά δεν θυμάμαι πόσο κάνανε :roll:

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 04:18:49 μμ »
υαπρχουν και τωρα αλλα δεν κανουν δουλεια εγω δεν εχω δοκιμασει αλλα οποιος εχει αυτο μου εχει πει μονο  με ασταρωμα θα κατσει καλα το χρωμα

εαν παρω πιστολι με 2,0 μπεκ και καδο απο κατω θα το δουλεψη το silair η δεν παιζει κατι τετοιο ,ο badger με το μεγαλυτερο μπεκ που εχω θα το περαση ;

και κατι ακομη αν παρω εναν φθηνο εξωτερικης αναμιξεις υπαρχει περιπτωση να κανω δουλεια ;

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 04:22:16 μμ »
To πιστόλι κάτω κάδου δεν παίζει να δουλέψει με sil-air. Για τα άλλα δεν μπορώ να σου εγγυηθώ για τίποτα :(

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 04:25:22 μμ »
μια δικιμη θα τα δειξη ολα το πολυ πολυ να μπουκωση ο αερογραφος και καθαριζω με τις ωρες

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 04:45:26 μμ »
Τι αστάρι θα βάλεις? Μόνο μην είναι 2 συστατικών πρόσεχε γιατί θα τον πετάξεις τον αερογράφο μετά ::salut::

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 06:30:35 μμ »
δυο ειναι καθως εχει καταλυτη για να παιξει  αλλα γιατι να τα παιξει απλα ρωταω γιατι δεν το ηξερα

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 11:15:28 μμ »
Τα αστάρια δύο συστατικών είναι εποξιδικά και ο καταλύτης είναι σκλυρηντής με αποτέλεσμα να σκυραίνει το χρώμα και να κολάει πάνω στις επιφάνειες. Θα είναι πολύ δύσκολο να καθαρίσεις μετά τον αερογράφο σου (ίσως και αδύνατον) :(

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 14, 2011, 12:13:05 μμ »
ναι σωστα αυτα που μου λες αλλα οταν βαφουμε με πιστολι βαφης και τετοια ασταρια αυτα πως καθαριζουν ; και αυτα μεταλικα ειναι

sorry για τις αποριες αλλα οταν δεν εχεις χρησημοποιηση καποιο υλικο καλο ειναι πρωτα να ρωτας γιαυτο και κανω τοσες ερωτησεις

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 14, 2011, 12:32:55 μμ »
Εμείς στην δουλειά μου βάφουμε με τέτοιο χρώμα και σε είναι αρκετά δύσκολα και χρονοβόρο να καθαρίσουμε τα πιστόλια βαφής. Φαντάσου όμως ότι το πιστόλι βαφής έχει μεγαλύτερα εξαρτήματα και μπεκ από τον αερογράφο με αποτέλεσμα να μπορείς να τα καθαρίσεις ποιο εύκολα. Εγώ πάντως δεν θα έβαζα με τίποτα κάτι τέτοιο στον αερογράφο μου :(

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά 90% - Χαλάνδρι 10%
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 14, 2011, 12:54:25 μμ »
Παλιά υπήρχαν στο εμπόριο πιστόλια βαφής ηλεκτρικά! Τα έβαζες στην μπρίζα και έβαφες. Αλλά δεν θυμάμαι πόσο κάνανε :roll:

υαπρχουν και τωρα αλλα δεν κανουν δουλεια εγω δεν εχω δοκιμασει αλλα οποιος εχει αυτο μου εχει πει

Υπάρχουν ακόμα. Πριν 2 μήνες πήρε συνάδελφός μου ένα, απο Γερμανία της WAGNER, μοντέλο W560. Του βγήκε 100EUR με τα μεταφορικά, είχε βαλιτσούλα και δύο δοχεία. Βάφει σχεδόν με αναραίωτο χρώμα και δεν χρειάζεται να μασκάρεις όλο το δωμάτιο για να βάψεις ένα τοίχο, περίπου 15 εκατοστά είναι αρκετά. link δεν θυμάμαι αλλά αν χρειαστεί μπορώ να το βρώ. Τέλος να σημειώσω, ΔΕΝ βάφει εκτοξεύοντας χρώμα με αέρα, τον αέρα τον χρησιμοποιεί μόνο για να δημιουργήσει πίεση στο δοχείο και απο αυτό φεύγει μόνο το χρώμα!!! Βάψαμε μαζί πόρτα αυτοκινήτου, αφού πρώτα περάσαμε με το ίδιο πιστόλι 2 χέρια πιστολόστοκου (2 συστατικών), η πόρτα έγινε καλύτερη απο το υπόλοιπο αυτοκίνητο....
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 14, 2011, 01:45:12 μμ »
ναι ετσι ειναι βρηκα και εγω και επωνημα bosh και καποια αλλα τιμες απο 43 ευρω μεχρι 130 ενα τις bosh το οποιο εχει και ενα μικρο συμπιεστη μαζι μαλλον θα παρω καποιο απο αυτα για να κανω την δουλεια μου, και φυσικα δεν υαπαρχει περιπτωση να περασω αυτο το πραμα απο τον αερογραφο

thanks για ολες τις απαντησεις