Αποστολέας Θέμα: "König der Ratten" Berlin, June 1945  (Αναγνώστηκε 1574 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος klt.nikolas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
"König der Ratten" Berlin, June 1945
« στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 10:44:31 μμ »
     Γειά χαρά σε όλους.
     Αποφάσισα να σας παρουσιάσω την τελευταία μου δουλειά για να γιορτάσω την ...προσωρινή επιστροφή μου στο χόμπυ. Και εξηγούμαι: Πριν από τρία χρόνια ήρθε στη ζωή μου μια καινούρια "αγάπη". Με κράτησε μακριά από τα μοντελιστικά δρώμενα για περίπου διόμισυ χρόνια. Στους έξι μήνες που μεσολάβησαν δούλεψα με λαχτάρα και αυτό που θα δείτε παρακάτω είναι το αποτέλεσμα που προέκυψε.
     Σε λίγο καιρό από τώρα μια δεύτερη "αγάπη" θα έρθει στη ζωή μου και προφανώς θα με κρατήσει και αυτή για αρκετό καιρό μακριά από το αγαπημένο μου χόμπυ. Ακούγεται βαρύ, αλλά αυτές οι "αγάπες" αξίζουν κάθε θυσία, ε θείε foo;

Anyway, στα δικά μας τώρα.
     Το διόραμα αφορά ένα κατεστραμένο turmbunker με πύργο Panther στα συντρίμμια του Βερολίνου. Μόλις ένας μήνας έχει περάσει από το τέλος των εχθροπραξιών και οι τρομοκρατημένοι και μουδιασμένοι πολίτες οργανώνονται σε "ομάδες εργασίας" από τους Σοβιετικους, για να καθαρίσουν τους δρόμους και τις πλατείες της πόλης. Συγκεντρώνουν κάθε λογής μπάζα και άχρηστα αντικείμενα σε κεντρικά σημεία για να μαζευτούν έπειτα, από το σοβιετικό μηχανικό. Όμως, μέσα στην καταστροφή και την απαξίωση, η πόλη έχει ακόμα το Βασιλιά της. Στέκεται στη άκρη του ...πύργου του και ατενίζει, αγέρωχος, το βασίλειο του!
      Αυτά για την ιστορία.

Μιάς και τα υλικά και οι τεχνικές που έχω χρησιμοποιήσει είναι λίγο-πολύ γνωστά σε όλους, λέω να αφήσω τις φωτογραφίες να κάνουν όλη τη δουλειά. Αναφέρω μόνο ότι η βάση προέρχεται από το σετ Destroyed Panther Turmbunker της MIG, ενώ ο πύργος από το γνωστό Panther ausf.G late version της ΤΑΜΙΥΑ.
     Δείτε λοιπόν...

Το διόραμα είναι έτοιμο κατά 99%. Απομένουν μόνο λίγες λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί. Η κυριότερη είναι η Αυτού Μεγαλειότης. Εν όψει της έκθεσης της IPMS Ελλάδος, στο τέλος του μήνα, αφήνω σκόπιμα την ταυτότητα του Βασιλιά στο σκοτάδι,
για να 'χετε και κάτι να δείτε εκεί. (Αν και όσοι γνωρίζουν γερμανικά θα έχουν ήδη καταλάβει από τον τίτλο.)
      Ζητώ συγγνώμη για την ποιότητα των φωτογραφιών.  :oops:
      Στη διάθεση σας για σχόλια και εντυπώσεις.
      Φιλικούς Χαιρετισμούς
      Νίκος

Υ.Σ. Κουμπάρε foo, ευχαριστώ! Όπως πάντα...     ::mastigoma::

"Immer die Selben..."

Αποσυνδεδεμένος papaxrist

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς-Κορυδαλλός
Απ: "König der Ratten" Berlin, June 1945
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 10:59:00 μμ »
Καλησπερα φιλε μου... Φαινεται καατπληκτικη δουλεια αλλα οι φωτογραφιες το αδικουν... Μηπως να δοκιμαζες με αλλο φωτισμο..;;;Φιλικα παντα... ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 11:07:04 μμ »
πολύ ωραία πράγματα βλέπω!...πέρα απο το κίτρινο που είναι έντονο στις φωτό και δεν αφήνει να καταλάβει ο θεατής τις χρωματικές εναλλαγές, στην θέση σου θα φρόντιζα μια τελευταία (ίσως ) λεπτομέρεια "καπνίζοντας" τις άκρες απο μερικούς κάλυκες με την καπνιά ενός αναμμένου κεριού (προσωπική μου άποψη).

Να χαίρεσαι τις "αγάπες" σου και .....τον κουμπάρο! ::glossa:: :mrgreen: ::salut::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 11:30:16 μμ »
           Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας παιδιά.
    Οι φωτογραφίες όντως έχουν λίγο θέμα, αλλά ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσα να κάνω για τώρα.  :oops:
Χαίρομαι τουλάχιστον που πιστεύετε ότι το... αδικούν!  :lol:
    Οι κάλυκες είναι μια από τις λεπτομέρειες που υπολείπονται ακόμα. Εκτός από τις "καπνισμένες" άκρες, τί θα λέγατε και για λίγη -ανεπαίσθητη- πράσινη διάβρωση του χαλκού ("ναυτοκίτης") στις βάσεις τους; Θα δούμε...

Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον σας.  ::salut::

"Immer die Selben..."

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 12:54:15 πμ »
Μπράβο... όμορφη και ισοροπημένη δουλειά, χωρίς υπερβολές στη σκουριά το λέρωμα και τα μπάζα (όχι όσο νά 'ναι, αλλά όσο πρέπει :wink:) :!:
Ο... "βασιλιάς" κυκλοφορεί έτοιμος ή τον σκαλίζεις από το μηδέν :?:
ʼντε να το δούμε και live στην έκθεση :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 01:06:09 πμ »
Γειά σου ρε κουμπάρε με τα ωραία σου!!!Τελικά δεν ήθελες και τόσο ψήσιμο για να ποστάρεις! ::glossa:: :mrgreen: Η "αγάπη" σου, (και μου) καλά έκανε και σε κράτησε για λίγο εκτός γιατί φούντωσε το πάθος σου για τέτοιες δημιουργίες!Θα έρθω για εκ νέου φωτογράφηση γιατί όντως η δουλειά δεν φαίνεται τόσο όσο θα έπρεπε!
Θανάση τον χαίρομαι!!! :mrgreen:
Μάνο ο Βασιλιάς είναι συνδυασμός έτοιμου και στόκου! :wink:
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 01:25:33 πμ »
Μάνο ο Βασιλιάς είναι συνδυασμός έτοιμου και στόκου! :wink:
Χρήστο, δεν ψήνεις τον κουμπάρο σου, να τον καλουπώσετε πριν μπεί στο διόραμα :?:
Χρήσιμος... κολλάει σε κάθε εποχή, είναι διαχρονικός :wink: :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 12:18:05 μμ »
Καταπληκτική δουλειά. Συγχαρητηρια φιλε  ::salut::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 11:38:13 μμ »
       Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλιά σας και το ενδιαφέρον σας.
       Ελπίζω να σας αρέσεις και από κοντά!
       Χαιρετισμούς σε όλους.  ::salut::
"Immer die Selben..."

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 12:28:56 πμ »
Παρα πολυ ομορφο και ξεχωριστο σαν ιδεα...να δω που θα τοποθετηθει ο "βασιλιας" για να προβαλει ως κεντρικο θεμα...(πανω στον πυργο,στο τελειωμα του πυροβολου,στο πλακοστρωτο ή καπου αλλου;  :roll: )Καλη συνεχεια  ::salut::  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Tags: