Με δεδομένο την απογοητευτική πορεία των δύο GB που έτρεχαν και τελειώνουν τώρα, παρ' όλο που είχαν διάρκεια 6 μήνες, ουσιαστικά πάτωσαν (25 συμμετοχές το Λάτιν με 7 τελειωμένα και 40 συμμετοχές στο British Steel με 13 τελειωμένα, τα 3 απο ίδιο μέλος),
Δεν θα γίνει κάποια κίνηση για επόμενο GB.
Ο όγκος της διαχειριστικής εργασίας που γίνεται κάθε φορά δεν δικαιολογείται απο το αποτέλεσμα των GB.
Ενδεικτικά να αναφέρω οτι το τόπικ για την επιλογή του θέματος έφτασε τις 240 απαντήσεις, έτρεξε μια ψηφοφορία με επιλογές που βγήκαν απο την ανάγνωση ολων των απαντήσεων και προτάσεων, έγινε επεξεργασία και ορισμός των GB, 120+90 ποστ στα συγκεκριμένα θέματα, ορίστηκαν κατηγορίες, κάποιοι έτρεξαν να φτιάξουν τα banners κλπ κλπ.
Είναι εμφανές οτι γίνεται πολύς ντόρος για το τίποτα.
Η ουσία των GB είναι να δώσουν ερεθίσματα και κίνητρα για κατασκευές στα μέλη. Από τα μέλη που συμμετέχουν είναι εμφανές οτι αυτά έτσι και αλλιώς θα παρουσίαζαν κάποιο κατασκευαστικό ανεξαρτήτως της ύπαρξης ή όχι του GB, οπότε ο αντικειμενικός στόχος του GB δεν επιτυγχάνεται.
Θα χρησιμοποιήσουμε το διάστημα αυτα για ερευνήσουμε το θέμα GB, να βρούμε πιθανές λύσεις ή τροποποιήσεις στην όλη λογική των GB έτσι ώστε με την επανενεργοποίηση του θεσμού να έχουμε καλύτερα ποσοτικά και ποιοτικά(*) αποτελέσματα.
Ευχαριστώ.
* Με το "ποιοτικά" δεν εννοώ σε επίπεδο ποιότητας κατασκευών.
Για το Latin GB βάλε
26 συμμετοχές με 7 ολοκληρωμένα μιας και το η συμμετοχή μου δεν είχε "thread".
Ο πρωτεύον λόγος για τα μη τελειωμένα μοντέλα πιστεύω είναι οι δύσκολες μέρες που περνάμε.Δεν υπάρχουν δουλειές και χρήμα,το ηθικό πέφτει οπότε ο μοντελισμός έρχεται σε 2η μοίρα.Μπορεί κάποιος να έχει πραγματικά όρεξη να τελειώσει ένα GB αλλά συνθήκες να μη το επιτρέπουν.
Το Forum Φτιάχτηκε για να περνάμε καλά και εμείς και οι Διαχειριστές παύλα moderatοrs. Αν θεωρείτε χάσιμο χρόνου τη δημιουργία ενός GB κάπου έχετε χάσει το παιχνίδι (Φιλικός ο τόνος στα όσα γράφω). Το φόρουμ δε φτιάχτηκε για να τρώει το χρόνο σας αλλά για να τον ομορφαίνει. Ούτε να δημιουργήσει μια μικρή ομάδα από πίσω που να νιώθει πιεσμένη για τα καθήκοντα τους. Κάντε τα πράματα πιο απλά. Στο Arc βλέπεις GB με το κιλό προγραμματισμένα για χρόνια μετά. Δεν μπαίνουν σε πολλά πολλά.Ορίζουν τους κανόνες φτιάχνουν και 2-3 pin posts και παίζουν. Έχεις διάθεση και χρόνο για να δώσεις περισσότερα για ένα GB; Έχειν καλώς ,δεν έχεις; κάνε κάτι απλό. (και να έχεις πίσω στο μυαλό σου γιατί το κάνεις (όσα έγραφα πιο πάνω) αλλά και τις μερες που περνάμε)
Ένας άλλος λόγος για τα μη τελειωμένα μοντέλα είναι ότι χάνετε ο αρχικός ενθουσιασμός. Ίσως κάποια δωράκια για τα καλύτερα ψηφισμένα εκθέματα ή μια αρνητική βαθμολογία στο προφίλ του χρήστη που δεν ολοκλήρωσε το gb να την κεντρίζουν.
Πιο συγκεκριμένα:
- Για τα δωράκια θα μπορούσαμε να είναι από το στόκ μας ώστε να μη ψάχνουμε για σπόνσορες.
- Η αρνητική βαθμολογία στο προφίλ του χρήστη θα φαίνεται κάτω από τα υπάρχον σηματάκια μας αριστερά κάτω από το Avatar. Για κάθε μη ολοκληρωμένο GB θα παίρνουμε και από ένα αρνητικό σηματάκι.Οταν κάνεις hover θα έχει title με επιπλέον μήνυμα..
Για οποιαδήποτε βοήθεια στην τεχνική υλοποίηση τον παραπάνω μπορώ να βοηθήσω.
Όσο αφορά τη περίπτωση που φτιάχνω ένα κιτ που είχα στο στοκ δε σημαίνει ότι αυτό θα το παρουσίαζα ανεξαρτήτως το GB.Το GB με προτρέπει να βάλω στον μοντελιστικό πάγκο ένα κιτ που ίσως να έμενε για χρόνια στο χρονοντούλαπο.
Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή έχω περίπου 30 κιτ άφτιαχτα. Τα 13 είναι κιτ τα όποια τα είχα πάρει για μένα, να τα κάνω εκτός GB. Όλα τα υπόλοιπα έχουν αποκτηθεί για GB ή τα πήρα λόγο της επιρροής από αυτά. ʼρα δεν ισχύει ότι θα το παρουσίαζα κάποια στιγμή ανεξαρτήτως GB.
Τώρα αν τυχαίνει και κάποιος συμμετέχει με τα ίδια πάνω κάτω μοντέλα σε όλα τα GB αυτό ίσως και να σημαίνει ότι τα GB δεν έχουν διαφορετικότητα μπροστά στο βωμό του "ας φτιάξω ένα GB ώστε να μπορούν εύκολα να συμμετάσχουν πολλοί".
Εμένα προσωπικά τα group build με επηρέασαν αφάνταστα αλλά και ενίσχυσαν και τα μαγαζιά που πουλάνε μοντελιστικά είδη.
Πως με επηρέασαν? :arrow:ʼρχισα να αγαπάω και να ψάχνω και για άλλα θέματα.Όταν μπήκα εδώ μου άρεσαν συγκεκριμένα θέματα.
:arrow:Όταν πολλά άτομα ψάχνουν και ποστάρουν λεπτομέρειες για ένα θέμα,πχ refs,ιστορικά,aftermarket products η ενημέρωση που παίρνεις είναι περισσότερη.Αυτό εμένα προσωπικά με κάνει πιο καλό μοντελιστή, βλέπω πράγματα που δε τα έψαχνα ή έβρισκα μόνος μου.
:arrow:Βλέπεις δουλειές από άτομα που ποστάρουν σε άλλες κατηγορίες αλλά σε άλλο θέμα.Πχ ένας αρματάς κάνει αεροπλάνο.. Είναι κάτι που δίνει μια χαλαρότητα στο hobby μας.Δίνει την αφορμή για φιλικά πειράγματα αλλά και την ευκαιρία να βοηθήσεις τον έστω και προσωρινά "νέο" στη κατηγορία.Θα έχετε παρατηρήσει πως όλοι προσπαθούν να βοηθήσουν κάποιον που ξέρουν ότι ασχολείται με μια θεματολογία και ξαφνικά πήρε να φτιάξει ένα θέμα από μία άλλη.
Πως ενίσχυσα τα μοντελιστικά μαγαζιά από τα GB που έχω συμμετάσχει; :arrow:αγόρασα περισσότερα αναλώσιμα.Που όπως ξέρετε κοστίζουν πολύ.
:arrow:αγόρασα τα εξής κιτ:
1xJaguar διθέσιο 1/72, 3xjaguar μονοθέσια 1/72 ,το μισούσα αυτό το ά/φος μέχρι που το έφτιαξα για 1η φορά στο
British GB. Επίσης από αυτό GB μπήκα στο τρυπάκι να μαζεύω RAF jets. Οπότε προσθέστε:
1xtornado IDS 1/72, 1xGloster javelin 1/72, 1xHawker Hunter 1/72.
Για τα
Vietnam GB αγόρασα 1xF-105D, 1xF105G .Επιπλέον 1xF-100F, 1xF-105G,1 F-8E από ανταλλαγές ή αγορές μέσω forum που δεν πιάνονται άμεσα ότι πάνε τα λεφτά στον μαγαζάτορα. Έμεσα πιάνουν όμως γιατί σίγουρα αυτός που μου τα πούλησε πάλι σε κάποιο μοντελάδικο θα τα ακουμπήσει!
Για το
Russian GB ή την επιρροή που έφαγα από αυτό αγόρασα από μαγαζιά: 1xMIG 1.44 1/72,2xMig21bis 1/72, 1xMig25 1/72, και αντάλλαξα ή αγόρασα μέσω forum: 1xSu-34 1/72, 1xMig-31 1/72, 1xMig21F-13 1/72, 1xMig21bis 1/72.
και πάει λέγοντας έχω κουραστεί να γράφω...