Εγω εχοντας συμμετασχει στα περισσοτερα GB αλλα δεν εχω καταφερει να τελειωσω παντα μοντελο, εχω καταλαβει οτι ο παραγοντας χρονος παιζει σημαντικο ρολο. Δηλαδη, πχ ενα GB εχει διαρκεια 6 μηνες, ποσοι απο εμας ξεκινανε με ενθουσιασμο ενα κιτ και στη διαρκεια το βαριουνται, αλλοτε βρισκουν ενα καινουριο κιτ να ασχοληθουν, αλλοτε λογω ελλειψης χρονου το παρατανε και μετα αντε να το ξαναπιασουν να το συνεχισουν...
Σε ολες αυτες τις περιπτωσεις ανηκω κι εγω. Δυστυχως οταν ενα GB εχει μεγαλη διαρκεια σκεφτεσαι ''δεν προλαβαινω σημερα να μοντελαρω, εχω καιρο μπροστα μου μεχρι την ληξη''....μεχρι που ο χρονος του GB τελειωνει.
Επισης, θα εχετε ολοι παρατηρησει οτι σε σχεδον ολα τα GB τα περισσοτερα ποσταρισματα κατασκευων γινονται:
A) πριν την επισημη εναρξη
B) τον πρωτο μηνα του GB
Γ) τις 2 τελευταιες εβδομαδες του GB και κατα την εκαστωτε παραταση
Στην Γ περιπτωση τα ποσταρισματα βεβαια δεν εχουν καμια σχεση με τον ρυθμο ποσταρισματος των αρχικων, καθως λιγοι ειναι εκεινοι που ειναι αποφασισμενοι εστω και αργοπορημενα να τελειωσουν τη συμμετοχη τους.
Τα vintage GB πιστευω ολα ειναι επιτυχημενα, γιατι ολοι τρεχαμε να προλαβουμε, αλλοι out of the box αλλοι με βελτιωσεις, επαναχαραξεις κτλ και αρκετοι τελειωσανε μοντελο μεσα σε 2 βδομαδες, αντε ενα μηνα με τις παρατασεις.
Οποτε προτεινω, οτι GB και να κανουμε (αν ξανακανουμε) να εχει μικρη χρονικη διαρκεια, να μην χαθει ο ενθουσιασμος για το κιτ, στη βραση κολλαει το σιδερο. Αρκετοι βεβαια μπορει να μην εχουν καν τον χρονο για να προλαβουν ενα τετοιο μικρο GB και να θελουν να το πανε αργα, γι αυτο υπαρχει ο τομεας των απλων μεμονομενων κατασκευων και να το καθυστερησουν οσο θελουν.
Πιστευω οτι αν καποιος εχει θεληση να μοντελαρει, παντα βρισκει χρονο. Ολα εχουν να κανουν με τον ενθουσιασμο και την θεληση να φτιαξουν κατι στα γρηγορα χωρις να κολλησουν καπου στα μισα. Τα GB πρεπει να εχουν χαρακτηρα τετοιο, να φτιαχνουμε κατι γρηγορο, κατι διασκεδαστικο και κατι που ισως να μην το εχουμε ξαναφτιαξει, για να ξεφυγουμε απο τις συνηθεις κατασκευες μας, οχι να φτιαχνουμε αλλη μια απο τα ιδια και στο τελος να κορεστει το θεμα.