Αποστολέας Θέμα: Hobby Boss 1/72 Mig 3 late  (Αναγνώστηκε 4433 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Απ: Hobby Boss 1/72 Mig 3 late
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 29, 2011, 11:33:19 μμ »
Αμάν!  Σε τυφώνα ή αμμοθύελλα έπεσε;!
Έλα όμως που μου αρέσει... (ξέρω, δεν πάω καλά...)
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 19, 2012, 05:42:10 μμ »
Τέλος και αυτό. Μην ψάχνετε ιστορικό, δεν ξέρω καν αν υπήρξε ποτέ τέτοιος συνδιασμός χρωμάτων ή/και σημάτων. Λογικά, με τη modular κατασκευή του Mig-3 κάπου στα 1944 θα πρέπει να υπήρχαν τα απίστευτα υβρίδια... Πάντως το μοντέλο δε βασίζεται σε φωτογραφίες ή άλλες πληροφορίες, φιάχτηκε για να δοκιμάσω κάποια πραγματάκια και να ξεδώσω λίγο από κάτι χρέπια που με παίδευαν.

Ιδού λοιπόν, ορμάτε!

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 19, 2012, 06:08:22 μμ »
Μ αρεσει πολυ το Μιγκακι!!! Και πετυχημενο το λευκο που προσθεσες πανω απο τη παραλαγη, εχεις κανει ωραιο ξεθωριασμα.  :wink:
Ποιον τροπο ακολουθησες?

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 19, 2012, 06:17:55 μμ »
Ποιον τροπο ακολουθησες?
Παραλλαγή, παρκετίνη, αραιωμένο λευκό Humbrol 34 και τρίψιμο με μπατονέτα νοτισμένη σε white spirit. Μπορώ όμως να σε βεβαιώσω πως το κόλπο με τη λακ είναι τελικά πιο εύκολο και πιο ελεγχόμενο, για εμένα τουλάχιστον.

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 19, 2012, 07:57:47 μμ »
 Ωραίο το MiGάκι! Μ'άρεσε ειδικά ο τρόπος που έκανες τη φθορά στο λευκό. Η τεχνική με τη λακ που αναφέρεις, ποια είναι?

"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 19, 2012, 10:31:43 μμ »
Η τεχνική με τη λακ που αναφέρεις, ποια είναι?
Θα την πω εν τάχει, υπάρχουν πολλά ανάλογα post με εξαιρετικές κατασκευές να πάρεις μάτι. Λοιπόν, εγώ τι κάνω. Εστω οτι κάνω ένα whitewash άρμα του ΒΠΠ, σοβιετικό. Περνάω το χρώμα του υποβάθρου, πράσινο. Το αφήνω μία μέρα, του ρίχνω μία παρκετίνη (ή ακρυλικό βερνίκι, ανάλογα τα γούστα και την τσέπη), άλλη μία μέρα και μετά το πλακώνω σε λακ μαλλιών (την κλέβω από τη σύζυγο). Αφήνω 2-3 ώρες τη λακ και μετά περνάω το πάνω χρώμα σε ακρυλικό, εν προκειμένω λευκό. Ανάλογα τις ανάγκες του μοντέλου το πέρασμα είναι συνήθως επιπόλαιο και δεν καλύπτει παντού τα πάντα. Μετά παίρνω ένα παλιό πινέλο, ένα δοχείο με νερό, βρέχω το πινέλο και τρίβω απαλά το χρώμα. Η λακ, που είναι υδατοδιαλυτή, φεύγει παρασέρνοντας το υπερκείμενο λευκό και η διαδικασία είναι απολύτως ελεγχόμενη, μπορείς να πετύχει από ελαφρό chipping μέχρι ξέσκισμα.

Εγώ πρόσφατα την χρησιμοποίησα σε ένα 72άρι άρμα, λεπτομέρειες εδώ. Ψάξε λίγο το forum και θα βρεις διαμάντια με το συγκεκριμένο κόλπο.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 19, 2012, 10:35:05 μμ »
Παραλλαγή, παρκετίνη, αραιωμένο λευκό Humbrol 34 και τρίψιμο με μπατονέτα νοτισμένη σε white spirit. Μπορώ όμως να σε βεβαιώσω πως το κόλπο με τη λακ είναι τελικά πιο εύκολο και πιο ελεγχόμενο, για εμένα τουλάχιστον.

Μαλιστα, θα το εχω υποψιν φιλεμ μου, γιατι ψανχομαι για τη τεχνικη που θα ακολουθησω για το Winter camo  του He-111.

Παναγιωτη η τεχνικη της λακ εχει ως εξης. Βαφεις τη παραλαγη, επειτα περνας ενα βερνικι και σφραγιζεις. Στη συνεχεια περνας ενα δυο χερια λακ την επιφανεια, την αφηνεις μερικες ωρες να στεγνωσει καλα και μετα περνας το πανω χρωμα. Αφου στεγνωσει καλα και το πανω χρωμα πχ. λευκο, περνεις ενα λεπτο πινελακι το βουτας σε νερο και αρχιζεις να τριβεις την επιφανεια με υπομονη και σιγα σιγα θα δεις το αρχικο χρωμα απο κατω να εμφανιζεται.Αυτο γινεται γιατι η λακ εχε την ταση να φουσκωνει και να "σηκωνει" το χρωμα που υπαρχει απο πανω. .Με αυτο τον τροπο μπορεις να κανεις ξεθωριασματα χρωματος.

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 19, 2012, 10:36:36 μμ »
Φιλε gkontog με προλαβες! χαχα  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Guideus

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Μενίδι
  • modelclub.gr
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 12:20:39 μμ »
Παιδιά πολυ ενδιαφέροντα αυτα για την τεχνική με την λάκ ευχαριστούμε! Κάποια συγκεκριμένη μάρκα ή κάποια συστατικά που ενδεχομένως πρέπει να αποφύγουμε σε κάποια λάκ?

Αν υπάρχει πρόβλημα για την μάρκα με π.μ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 02:13:07 μμ »
Παιδιά πολυ ενδιαφέροντα αυτα για την τεχνική με την λάκ ευχαριστούμε! Κάποια συγκεκριμένη μάρκα ή κάποια συστατικά που ενδεχομένως πρέπει να αποφύγουμε σε κάποια λάκ?
Ε... αδιάβαστος :oops: Χρησιμοποιώ ότι αγοράζει η σύζυγος (και πλέον ΚΑΙ η κόρη) και η μάρκα δε με πολυνοιάζει. Αν θυμάμαι καλά αυτή που έχω πρόσφατα είναι Pantene αλλά για σιγουριά το απόγευμα.

Δε νομίζω πάντως να υπάρχει πρόβλημα. Πάρε ότι μάρκα θέλεις, ή ότι μάρκα αγοράζει, όλες είναι υδατοδιαλυτές και κάνουν την ίδια δουλειά, τσιμεντάρουν το μαλί! Πέρνα μία παρκετίνη (ή ότι άλλο βερνίκι βολεύεσαι) το υποκείμενο χρώμα, άστο 24 ώρες να τραβήξει και μετά λακ και είσαι έτοιμος.

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 02:34:14 μμ »
Ωραιο το βαψιμο κλασσικα Γιωργαρε.Και η κορη πλεον?Ωχ ωχ.Καλωσταδεχτηκες τα εξοδα. ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Kiddo

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
  • http://kiddosfigures.blogspot.gr
    • http://kiddosfigures.blogspot.gr
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 10:10:47 μμ »
Συγχαρητήρια φίλε! Πολύ ωραίο! Μας άναψες φωτιά με το MIG-3...  ::glossa::

Ήθελα να ρωτήσω πως ακριβώς προσομοίωσες το καλώδιο πάνω απ'το πιλοτήριο μέχρι την ουρά, μιας και άνοιξα threadακι για το P-40E της σοβιετικής αεροπορίας που έχει επίσης την ίδια πατέντα . Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 10:26:03 μμ »
Ήθελα να ρωτήσω πως ακριβώς προσομοίωσες το καλώδιο πάνω απ'το πιλοτήριο μέχρι την ουρά, μιας και άνοιξα threadακι για το P-40E της σοβιετικής αεροπορίας που έχει επίσης την ίδια πατέντα . Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Πλαστική κλωστή μαύρη, τη βρίσκεις σε μαγαζία με είδη ραπτικής/πλεξίματος. Εχω αγοράσει ένα καρούλι και θα μου κρατήσει για 3-4 ζωές. Στις άκρες στήριξη με κυανοακρυλική και γαλλικά... Το θετικό με τη συγκεκριμένη είναι πως αν σου βγει χαλαρή, μόλις πλησιάσεις κοντά της ένα θερμό σώμα (πχ ένα αναμένο τσιγάρο) τεντώνει τσίτα, επιστημονιστί είναι θερμοσυστελόμενη (ή ψυχροδιαστελόμενη ::glossa::)

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 24, 2012, 12:06:55 πμ »
ωραίο το Μιγκάκι, ωραίες και οι συμβουλές για τις λακ
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 24, 2012, 10:39:15 πμ »
Επιβεβαιώνω, χρησιμοποιώ λακ Pantene, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση της μοντελιστικής ζωής μου. Δε γνωρίζω τι γίνετε με άλλες μάρκες αν και η μόνη διαφορά, πιστεύω κατά 99.9999%, είναι η μυρωδιά...

Tags: