Αποστολέας Θέμα: Εκτυπωση χαλκομανιων σε εκτυπωτη!  (Αναγνώστηκε 16642 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ουαλλια/Αθηνα
  • Κωστας Τσιπας
Απ: Εκτυπωση χαλκομανιων σε εκτυπωτη!
« Απάντηση #25 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2006, 12:01:44 πμ »
Αυτους γνωριζω μονο εγω, και εαν βαλω τα χερια μου σε εναν :twisted:
πολυ ακριβοι ομως :?
http://sonic.net/mnitepub/pccafe/reviews/alpsprinter/alpsprinter.html
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Τι τραβαει η ανθρωποτητα...................................

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #26 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2006, 07:17:10 πμ »
 Ο μόνος, προς το παρών, inkjet εκτυπωτής με 10 μελάνια +λευκό είναι ο canon pix10500i. H Intersys, ελληνική αντιπροσωπεία, δεν τον εισάγει προς το παρών. Βασικά είναι ενα θηρίο με φωτογραφική ανάλυση 5600x9800, 48bit και σταγόνα 0.1pl. Αλλά ο π*****ς και ακριβός.
 Τώρα πειραματίζομαι με σήματα olympic airways και λευκούς γερμαινικούς σταυρούς 1/35.
                       φιλικά Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #27 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2006, 08:21:15 πμ »
Θα θέλαμε να δούμε καμιά φώτο με εκτυπώσεις του από σήματα. Όχι ότι θα τον χτυπήσει κανε΄ς μας, απλά για να έχουμε να ονειρευόμαστε...

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #28 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2006, 09:04:11 μμ »
 Οκ melpas1013 σύντομα, αύριο ή μεθαύριο, θα ανεβάσω φώτος με δείγματα χαλκομανιών καθώς και εκτενές άρθρο με φώτος και σχεδιαγράμματα για το θέμα "φωτογραφίζοντας τα μοντέλα μας"  :)
               Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος FOX-3

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 20, 2007, 05:01:22 πμ »
http://www.paper-paper.com/water-slip-decals1.html  να μια διευ/ση για χαρτι δεν ξερω αν το εχει ψαξει καπιος ?

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #30 στις: Οκτωβρίου 20, 2007, 10:30:01 πμ »
Παιδες να ρωτησω κατι ??

Επειδη οι inject οπως ολοι γνωριζετε εχουν απωλεια χρωματος μετα απο καποιο διαστημα .....http://www.inkline.gr/inkjet/newtech/fade/

Τα σηματα που τυπονωντε μετα απο καιρο δεν ξεθωριαζουν ?  :roll:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #31 στις: Οκτωβρίου 20, 2007, 10:41:26 πμ »
σε δικές μου δοκιμές,
σε πραγματικό μοντέλο και όχι επι τούτου,
το τυπωμένο σήμα δεν φαίνεται να έχει αλλοιωθεί μετά απο 5-6 χρόνια
που έχουν περάσει απο τότε.
όταν ξεθωριάσει θα σας πω.
εννοείται πως τα μοντέλα μας, συνήθως εκτίθενται σε κλειστό χώρο και όχι χώρους όπως αυτόν που έγινε το ΄διαφημιστικό "πείραμα"
απο το λινκ που παρέθεσες.
ελπίζω να σε κάλυψα.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #32 στις: Οκτωβρίου 20, 2007, 11:39:00 μμ »
Ενταξει σαφως δεν θα βγαλουμε τα μοντελα στον ηλιο απλα πιστευω οτι θα ηταν κριμα να φτιαξουμε καμια 10αρια μοντελα με σηματα τυπομενα σε inject και καποια στιγμη να τα κλενε οι ρεγγες ...... παντος αμα εχεις 6 χρονων μοντελο με τυπομενα σηματα και δεν εχουν κανει κιχ απο αλλοιωση αυτο ειναι καλο νεο  ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #33 στις: Οκτωβρίου 21, 2007, 11:36:31 πμ »
Ωωωωωχχχχ sorry παίδες το ξέχασα αυτό το θέμα  :oops: :oops: :oops: υποσχέθηκα φώτος  :oops: :oops: :oops: Λοιπόν εγώ χρησιμοποιώ τον Canon όπως σας είπα  ::arrowdown::

στην ρύθμιση "watermark - water decal" "κάνει" εκτύπωση τελείως αδιάβροχη και πιστότητα χρώμματος 99% σε σχέση με το original χρώμμα  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Σαν scanner χρησιμοποιώ το Canon 8600F, είναι και φωτογραφικό και έχει πολύ καλή απόδοση (βέβαια δεν είναι ο top of the tops)  ::arrowdown::

σύντομα θα "ανεβάσω" και φώτος απο scan και εκτυπώση σε σύγκριση με original φώτο για να δείτε αποτελέσματα  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Μaverick

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #34 στις: Νοεμβρίου 02, 2008, 09:29:23 μμ »
παιδια θα ηθελα την πολυτιμη βοηθεια σας σε ενα προβλημα με τις χαλκομανιες που μου παρουσιαστηκε...εκτυπωσα χαλκομανιες σε χαρτι Inkjet clear,οπτικα μου φανηκαν πολυ καλες,μετα απο μια 1-2 ωρες απο την εκτυπωση τους ,μεσα στο νερο το μελανι απο τα γραμματα εγινε κομματακια,τι ακριβως λετε να φταιε?ι οτι δοκιμασα γρηγορα να τις βαλω ή οτι πρεπει να προμηθευτω καποιο ειδικο υγρο,και αν ναι απο που μπορω να το βρω?ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #35 στις: Νοεμβρίου 02, 2008, 10:16:08 μμ »
Κανονικα πρεπει να τις ασφαλισεις με το Liquid Decal Film της Microscale πριν τις ριξεις στο νερο.
Ειναι υγρο που το ψεκαζεις πανω απο τις χαλκομανιες σου 2-3 λεπτα χερια και ασφαλιζεις τα χρωματα να μην τρεξουν μεσα στο νερο. Καπου στα 3 Ευρω εχει και ειναι σουπερ (αν το ψεκασεις με τον αερογραφο, αν το περασεις με πινελο πιθανον να χαλασουν επιτοπου οι χαλκομανιες πανω στο χαρτι).

Υπαρχει και το Fixative της Talens που ειναι σπρευ και κανει την ιδια δουλεια (αυτο δεν το εχω χρησιμοποιησει και δεν ξερω αποτελεσματα) και κανει περιπου 10 Ευρω.
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #36 στις: Νοεμβρίου 02, 2008, 10:20:21 μμ »
..αλλά θέλει πολύ περισσότερη ώρα να στεγνώσει...

Αποσυνδεδεμένος Μaverick

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #37 στις: Νοεμβρίου 04, 2008, 09:34:21 μμ »
τελικα παιδια πηγα το αγορασα το Liquid Decal Film της Microscale,το ερωτημα τωρα ειναι το εξης με τι ακριβως το αρεωνω στον αερογραφο?ελπιζω να εχω 100% επιτυχια...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #38 στις: Νοεμβρίου 04, 2008, 10:05:47 μμ »
τελικα παιδια πηγα το αγορασα το Liquid Decal Film της Microscale,το ερωτημα τωρα ειναι το εξης με τι ακριβως το αρεωνω στον αερογραφο?ελπιζω να εχω 100% επιτυχια...
Καθαρό οινόπνευμα! Και με καθαρό οινόπνευμα καθαρίζεις μετά το ψέκασμα.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Detail Lover

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #39 στις: Απριλίου 05, 2009, 12:10:24 πμ »
Φίλε μου, μ΄έσωσες..
Μεχρι τώρα χρησιμοποιούσα ακρυλικό και οι χαλκομανίες... τρέχαν.!

Πολύ καλό!!

Αποσυνδεδεμένος jtrip49

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #40 στις: Απριλίου 07, 2009, 10:08:34 μμ »
Φίλε μου, μ΄έσωσες..

Πολύ καλό!!

Φίλε  γειά, κάνε και μια προσπάθεια με το ακρυλικό γυαλιστερό  διάφανο "4CR" με σταθερό πέρασμα και οριζόντια κίνηση από αριστερά πρός τα δεξιά και το ανάποδο συνεχόμενα από 20 εκατ. περίπου απόσταση αφού έχης στερεώση το χαρτί χαλκομανίας πάνω σε ένα σταθερό σημείο επίπεδο και το κρατάς με 45 μοίρες γωνία περίπου με το αριστερό σου χέρι, και όταν τελειώσης το ψέκασμα  το φέρνης αμέσως όπως είναι στερεωμένο σε οριζόντια θέση και με ένα πιστολάκι που στεγνώνουν τα μαλλιά κάνης γρήγορα περάματα από απόσταση 30-35 εκατ. για περίπου 3 λεπτά (εννοείται με ζεστό αέρα) και μετά το αφήνης να κρυώση τουλάχιστον 30 λεπτά και είναι έτοιμο προς χρήση, προσοχή όταν κόβης το περίγραμμα του αντικειμένου
μήν κόψης έστω και το ελάχιστο στο αντικείμενο διότι χάνη την στεγανοποίηση του και επειδή τα μελάνια δεν είναι ανεξήτιλα ξεβάφη μερικώς ή ολικά το αντικείμενο, το σπρέϋ αυτό θα το βρής σε καταστήματα που πουλάνε χρώματα για αυτοκίνητα ή σε κατάστημα του συνεταιρισμού φανοποιών είναι σε συσκευασία 400ml ,και πωλείται περίπου 4,5 ευρώ,  φιλικά Γιάννης   Χανιά...
IPMS Ελλάδος - Μέλος #7  (1981-1990)
ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ (ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ) - 2007.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #41 στις: Απριλίου 08, 2009, 12:07:06 πμ »
Φίλε μου, μ΄έσωσες..

Πολύ καλό!!

Φίλε  γειά, κάνε και μια προσπάθεια με το ακρυλικό γυαλιστερό  διάφανο "4CR" με σταθερό πέρασμα και οριζόντια κίνηση από αριστερά πρός τα δεξιά και το ανάποδο συνεχόμενα από 20 εκατ. περίπου απόσταση αφού έχης στερεώση το χαρτί χαλκομανίας πάνω σε ένα σταθερό σημείο επίπεδο και το κρατάς με 45 μοίρες γωνία περίπου με το αριστερό σου χέρι, και όταν τελειώσης το ψέκασμα  το φέρνης αμέσως όπως είναι στερεωμένο σε οριζόντια θέση και με ένα πιστολάκι που στεγνώνουν τα μαλλιά κάνης γρήγορα περάματα από απόσταση 30-35 εκατ. για περίπου 3 λεπτά (εννοείται με ζεστό αέρα) και μετά το αφήνης να κρυώση τουλάχιστον 30 λεπτά και είναι έτοιμο προς χρήση, προσοχή όταν κόβης το περίγραμμα του αντικειμένου
μήν κόψης έστω και το ελάχιστο στο αντικείμενο διότι χάνη την στεγανοποίηση του και επειδή τα μελάνια δεν είναι ανεξήτιλα ξεβάφη μερικώς ή ολικά το αντικείμενο, το σπρέϋ αυτό θα το βρής σε καταστήματα που πουλάνε χρώματα για αυτοκίνητα ή σε κατάστημα του συνεταιρισμού φανοποιών είναι σε συσκευασία 400ml ,και πωλείται περίπου 4,5 ευρώ,  φιλικά Γιάννης   Χανιά...

Πολυς μπελας χωρις λογο μου ακουγεται.Με το ζουμι τις Microscale το μονο που πρεπει να κανεις ειναι να το αραιωσεις 50% με καθαρο οινοπνευμα και να ψεκασεις 3 ελαφρια χερια.Σε 10 λεπτα οι χαλοκμανιες ειναι ετοιμες.Με ενα μπουκαλακι εχω ψεκασει περιπου 4 σελιδες Α4.

Tags: