Αποστολέας Θέμα: M4A2 Sherman Killer  (Αναγνώστηκε 5762 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: M4A2 Sherman Killer
« Απάντηση #25 στις: Δεκεμβρίου 11, 2011, 11:34:20 μμ »
Το Σέρμαν δείχνει ΟΚ γι αυτό το στάδιο.
Αν πω ότι φαίνονται (στο μάτι μου ...τ' αλοίθωρο που λένε) οσα λες ότι του έκανες, θα πω ψέματα.
Πλύντο κιόλας οπωσδήποτε (σκούρο wash), για να δειξουν οι λεπτομέρειες.
Το μικρό είναι σουπερ με αυτο το βαψιμο αλλα πριν κανεις οτιδήποτε πέρνα το με ματ βερνίκι (αρκετα λεπτά χέρια) γιατι ακόμη ξεχωρίζουν οι πινελιές-περιγράμματα.
Καλή συνέχεια
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #26 στις: Δεκεμβρίου 11, 2011, 11:39:47 μμ »
Δεν φταει το ματι σου........
Μαλλον οτι ειμαι κουλος στις φωτο η στο βαψιμο.
Παντως κατι ψιλοφαινεται στις φωτο
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #27 στις: Δεκεμβρίου 11, 2011, 11:40:51 μμ »
Γεια σου ρε Killer  :mrgreen: Περικλέα. Παρότι από τις φωτό δεν φαίνεται όλη αυτή η δουλειά που λες ότι έχεις κάνει στο βάψιμο τόσο καλά, μ'αρέσει πολύ μέχρι τώρα η δουλειά σου και στα δύο.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #28 στις: Δεκεμβρίου 11, 2011, 11:42:29 μμ »
Νικο δειχνει να ειναι σε ευθεια ομως.Αναρωτιεμαι μηπως ειναι color band για την ακτη αποβασης
Στην δεύτερη φωτογραφία άμα τσεκάρεις τα γαζιά από τις κολλήσεις και το συνδυάσεις με το ότι το συγκεκριμένο κομμάτι είναι υπό γωνία σε σχέση με το πάνω και το κάτω που είναι κατακόρυφα, θεωρώ ότι το βαράει ο ήλιος και δείχνει πιο ανοιχτό... 

ʼμα προσέξεις, σε μια από τις φωτογραφίες της κατασκευής που δείχνεις το stack δείχνει πιο άσπρο το συγκεκριμένο κομμάτι σε σχέση με τα άλλα

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #29 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 12:20:53 πμ »
Περικλή, δε μπορώ παρά να συμφωνήσω και για τα δύο με τον πρόεδρο... ο μεν μεγάλος τενεκές, θέλει κι άλλο wash και ίσως ένα post shading στις ακμές και στα πάνελ, στο δε τενεκεδάκι να ομοιομορφοποιηθούν τα χρώματα (εξαφανισθούν οι πινελιές) και βουρ φθορά και μπίχλα :wink:
Καλή συνέχεια φίλε :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #30 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 12:55:41 πμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #31 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 01:01:10 πμ »
Spoiler (hover to show)
Spoiler (hover to show)

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #32 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 01:20:12 πμ »
Περικλη,δεν του ριχνεις καλυτερα ενα ξεβαμα του μικρου γιατι ειναι λιγο...ξερεις... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #33 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 09:11:05 πμ »
Στην δεύτερη φωτογραφία άμα τσεκάρεις τα γαζιά από τις κολλήσεις και το συνδυάσεις με το ότι το συγκεκριμένο κομμάτι είναι υπό γωνία σε σχέση με το πάνω και το κάτω που είναι κατακόρυφα, θεωρώ ότι το βαράει ο ήλιος και δείχνει πιο ανοιχτό... 

ʼμα προσέξεις, σε μια από τις φωτογραφίες της κατασκευής που δείχνεις το stack δείχνει πιο άσπρο το συγκεκριμένο κομμάτι σε σχέση με τα άλλα
Θα συμφωνήσω. Λόγω της κλίσης που έχει το συγκεκριμένο πάνελ, φωτίζεται διαφορετικά γι'αυτό και δείχνει άλλο χρώμα στη φωτό. Δεν είναι όμως διαφορετικά βαμμένο. 

Επίσης για το μικρό δεν θα συμφωνήσω με τον Μήτσο ότι θα του χρειαζότανε reset. Καλά να πάθεις όμως για να περιμένεις άλλη φορά να στεγνώσουν τα χρώματα πριν βγάλεις φωτό.  ::glossa:: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 09:45:39 πμ »
Περικλη,δεν του ριχνεις καλυτερα ενα ξεβαμα του μικρου γιατι ειναι λιγο...ξερεις... :mrgreen:

o Κρόου,  βλέπει το θέμα  "αεροπλανικά"
δηλαδή εάν ήταν αεροπλάνο, θα ήταν καλύτερο να το ξεβάψει και ξαναβάψει.
εδώ, με την "αρματική" προοπτική (του τι θα ακολουθήσει), με το ματ βερνίκι που θα τα ομογενοποιήσει, πιστεύω δεν χρειάζεται.

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 09:56:07 πμ »
Και εγώ πιστεύω ότι δεν είναι βαμμένο: Μάλλον είναι μπίχλα
Το μικρό πάντως, σίγουρα θέλει δουλειά (το ξέρω ότι θα την κάνεις). Επίσης, στις φωτογραφίες τουλάχιστον, το χρώμα που (λογικά) θα έπρεπε να είναι καφέ, δείχνει κάπως μωβ

Για την ιστορία με τη θυρίδα: Μετά από συζήτηση με τον Περικλή, συμφωνήσαμε ότι την έχει βάλει σωστά (ακολουθεί thumb up εικονίδιο  :mrgreen:). Συνεπώς τα προηγούμενα σχόλιά μου, τα (αυτο)χαρακτηρίζω "Mea Culpa"  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #36 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 10:02:05 πμ »
Πιστεύω ότι ένα καφέ φίλτρο στην αρχή μόνο στις περιοχές που θες να ομογενοποιήσεις θα κάνει δουλειά. Στη συνέχεια ξαναπέρασε, όλο αυτή τη φορά, ένα καφέ φίλτρο για να καφετίσουν αυτά που φαίνονται μωβ. Μετά ένα δύο καλά wash και pin wash και τέλος τα λεπτά στρώματα ματ βερνίκι.
καλή συνεχεια.  ::salut::

ʼμα βγει μάπα...το χρεώνεις σε μένα και άσε με να τραβιέμαι εγώ με τους ιαπωνολόγους... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 03, 2012, 10:43:20 μμ »
Τελικα μετα απο τις συμβουλες και τις υποδειξεις σας το γιαπωνεζικο δεν ξεβαφτηκε,περαστηκε με φιλτρα,ξεθωριαστκαν τα χρωματα,περστηκε με σκονες και με αλλες ταλαιπωριες.
Το sherman επισης περαστηκε με φιλτρα,πλυσιματα,σκονες βαφτηκε με stencil το Killer,βεβαια βγηκε λιγο μικροτερο.Τεσπα
Φτιαχτηκε μια βαση απο κορνιζα του ΙΚΕΑ πλαισιο απο μπαλσα,εσωτερικο απο foam ανθοπωλειου.Περαστηκε με γυψο αφου μονωθηκε με ξυλοκολλα και στη συνεχεια στο νωπο μιγμα πασπαλιστηκε με γυψο.Βαφτηκε με διαφορα αμμωδη χρωματα και με σκονες αμμωδεις.Το σκηνικο κατα παρεκλιση της ιστορικης φωτο συμπληρωθηκε με δυο πλαστικα βαρελια,ενα κατεστραμμενο απο φυλλο Nescafe,που βαφτηκε σε χρωμα σκουριας,περστηκε με λακ,βαφτηκε με πρασινο και στη συνεχεια το ξεφτισα.Περαστκε με δυο τονους σκουριας σε σκονες και στο τελος σκονη του εδαφους.Γυρω απο τα βαρελια μπηκε ζουμι του Mig που αναπαριστα λαδια,γρασσα.Η φιγουρα ειναι Alpine και σιγουρα δεν διεκδικει δαφνες τεχνης.
Ευχαριστω τους Philio,nino1969 και Dimitris72 για τις συμβουλες τους.

Click to see the original size.    Click to see the original size.    Click to see the original size.    Click to see the original size.    Click to see the original size.    Click to see the original size.    Click to see the original size.   Click to see the original size.    Click to see the original size.    Click to see the original size.    Click to see the original size.       Click to see the original size.    Click to see the original size.
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 03, 2012, 11:10:24 μμ »
Λοιπόν, χωρίς παρεξήγηση,
Η φιγούρα είναι για να αφαιρεθεί. , πάσχει στο βάψιμο (τα μαύρα μάτια σου....) αλλά και στις λεπτομέρειες. δεν θυμιζει PTO και με αυτο το καπέλο ούτε Β' ΠΠ.
Το αρμα μου αρέσει. το μονο που μου χτυπησε άσχημα ειναι το σχοινι με το οποίο ειναι δεμενο το μικρό. και ο πιο ατζαμης ή ανίδεος φανταρος πιστευω θα έβρισκε κάτι πιο χοντρό για να το δέσει.
 ::arrowred:: και το στησιμο στη βαση. πιστεω αν ηταν λιγάκι "λοξά-διαγώνια" θα έδειχνε καλύτερα
Ωραία ιδέα το χαλασμένο βαρέλι και δειχνει όμορφο.
Η άμμος δείχνει ωραία
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 03, 2012, 11:24:43 μμ »
Περικλέα με πρόλαβε ο κος πρόεδρος... Ούτε εγώ τέτοια φιγούρα  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Τόσους Αμερικάνους σου έδωσα, πάρε κανέναν από εκεί...  :wink: :wink:

Σα Γερμανός είναι αυτός που έβαλες... ʼσε που έχει και μανίκια κατεβάσμένα.. Λες και είναι καταχείμωνο... Έλα δε βαριόμαστε λέμε...  ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 04, 2012, 12:05:34 πμ »
Τα άρματα βγήκαν κουκλιά. Ωραίο και το καταστραμένο βαρέλι.
Για τα σχοινιά... απ΄ότι βλέπω και στην original  φωτό, το πάχος είναι αποδεκτό ή τουλάχιστον έτσι κρίνω.
Η αμμουδιά ωραία, αλλά μονότονη, βέβαια δεν μου πάει στο μυαλό  και τι άλλο θα μπορούσε να κάνει κανείς...

Αποσυνδεδεμένος athor1972

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Δυτικά προάστια
  • Γιώργος Αθανασιάδης
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 04, 2012, 01:40:46 πμ »
Λοιπόν Περικλή, μια χαρά βγαίνει, χρειάζεται βεβαια αυτά που σου είπαν οι συμπολεμιστές και...
ρίξε λίγη αμμο και στο ...νινί άρμα  γιατί μοιάζει να πέρασε μεσα απο καστανόχωμα
ενω το σερμαν είναι βουτηγμένο στην άμμο (νομίζω θα δέσει  σαν σύνολο) :wink:
Βγαλε οπως σου είπαν τα παιδιά, τον σπάγγο ,γιατί δείχνει ασχημα
και βάλε την φιγούρα σε κανα διοραμα με χρηματοαποστολή ,γιατί
αυτός ,μάλλον με σεκιουριτά μοιάζει   :mrgreen:
Spoiler (hover to show)
:D :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουαρίου 04, 2012, 02:00:16 πμ »
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τους προλαλήσαντες :mrgreen:
Πάντως τα άρματα είναι πολύ τούμπανο και είναι κρίμα να μη διορθώσεις στα σημεία (βλ. φιγούρα και σκόνισμα τανκέτας).
Ιδίως για το σκόνισμα της τανκέτας, εκτός από το να αλλάξεις την απόχρωση της σκόνης που σου είπε ο Γιώργος, εγώ θα σου πρότεινα να "σκοτώσεις" και λίγο το chipping χρησιμοποιώντας τις σκόνες, γιατί τώρα μοιαζει σαν να έγιναν τα γδαρσίματα τελευταία (μετά το σκόνισμα της τανκέτας) και "χτυπάνε" πολύ στο μάτι :wink:

ΜΚΧ

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουαρίου 04, 2012, 09:07:26 πμ »
Εμένα πάλι μου αρέσει που δεν έχουν το ίδιο στυλ φθοράς και τα δύο άρματα. Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ μονότονο έτσι, αν και θα συφωνήσω για το chipping στο Te-Ke (όνομα όμως και αυτό ε?  ::glossa::)

Για το στήσιμο πάνω στη βάση, τα είπε (έχωσε  :mrgreen:) ήδη ο Πρόεδρος  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουαρίου 05, 2012, 10:12:35 πμ »
Πολύ ωραίο Πέρι ,αλλά βάλε λίγο υπό γωνία το άρμα σε σχέση με την βάση.Βασικός κανόνας των διοραμάτων,και όπως είπαν τα παιδιά άλλαξε την φιγούρα σαν αφγανός είναι στην όψη.

Tags: sherman