Κι επειδη ο Μερφυ παντα ειναι εδω αν πας να ξεβαψεις επιτηδες με οινοπνευμα σου βγαινει η πιστη...τυχαιο δε νομιζω
.
Δεν θα τον πετύχω σε καμιά γωνία τον Κο Μέρφυ... Έχει να ακούσει......
Η αλήθεια είναι ότι προσπαθώντας να ξεβάψω ακρυλικά με αυτό το σκεύασμα με παίδεψε ΠΑΡΑ πολύ! Ακριβώς όπως τα λες.
(Με λίγη ισοπροπυλική αλκοόλη όμως και λίγο ajax τα ακρυλικά γίνονται καπνός)
Κι' όμως το ίσιο σκεύασμα σε μια μικρή πατονέτα απλά νοτισμένη σε αυτό και ξέβαψε το σμάλτο!!!
Για τα Revell γενικώς δεν έχω κακή γνώμη. Στρώνουν καλά, δίνουν καλό φινίρισμα και στο στέγνωμα δεν έχω παρατηρήσει κάτι. Επίσης, όσο καιρό και να τα έχω ακίνητα στο συρτάρι, ένα καλό ταρακούνημα και δεν κάθονται στον πάτο όπως τα Humbrol που πρέπει να τα ανακατεύεις με τις ώρες για να ξεκολλήσουν. Σε άλλη σύγκριση με τα Humbrol, επίσης στεγνώνουν πιο γρήγορα.
Μόλις έκανα μια δοκιμή με νοτισμένη πατονέτα σε ισοπροπυλική αλκοόλη (θέλει που θέλει βάψιμο ξανά, δεν με νοιάζει).
Ο κινητήρας γυάλισε, έφυγαν όλα τα σημάδια από το χρώμα του μαρκαδόρου ΑΛΛΑ δεν ξέβαψε σε κανένα άλλο σημείο!
Και μιλάμε για ακόμα πιο καθαρό αλκοόλ αλλά με διαφορετική σύνθεση.
Μετά ξαναδοκίμασα με τη λοσιόν που ανέφερα και το χρώμα έφευγε σε φλούδες!!! ʼρα κάτι στην σύνθεση της λοσιόν, πλυν του αλκοόλ, επηρεάζει τα σμάλτα της Revell. Δεν έχω πρόχειρο κάτι βαμμένο με σμάλτο της Humbrol για να δοκιμάσω.