ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΥΛΙΚΑ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ > Μοντελιστικές Τεχνικές του Miguel Jimenez (MIG)

MODULATION ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ.

<< < (10/10)

gtdeath13:
Δημήτρη δεν μιλάω για φθορές και αν υπήρχαν ή όχι. Αναφέρομαι στην τάση που υπάρχει οτιδήποτε μη χιλιοφθαρμένο και πλακωμένο στα ματζούνια να θεωρείται Β διαλογής, ασχέτως αν είναι καλή δουλειά ή όχι...

Δεν αμφισβητεί κανείς ότι τα άρματα φθείρονται και ξεβάφουν... Αμφισβητώ αυτούς που ευαγγελίζονται ότι όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά σε θέματα τεχνικών βαψίματος και παλαίωσης...

Κι εννοείται ότι δεν έχω ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα των αρμάτων κι ούτε πρόκειται, απ' όσο μπορώ να προβλέψω...  8) 8)

Νίκος  ::salut::

gtdeath13:

--- Παράθεση από: arcadios στις Δεκεμβρίου 19, 2011, 11:53:18 μμ ---είσαστε τελείως εκτός θέματος.

εάν θέλετε να κάνετε κουβέντα για φθορές κλπ κλπ ανοίξτε ένα νέο θέμα.

--- Τέλος παράθεσης ---
Είμαστε εν μέρει εκτός θέματος... συζητάμε αν πρέπει να πλακώνει κάποιος ένα άρμα στις τεχνικές για να δείξει ρεαλιστικό ή αν μπορεί με απλά βήματα να το αποδώσει υπό κλίμακα και κατά πόσο γίνεται αποδεκτό αυτό...  :wink:

Stavros:
 ::spam_emoticon::
Spoiler (hover to show)το ζήτημα είναι απλό και ταυτόχρονα πολύπλοκο :
πως θα καταφέρουμε να κάνουμε ένα αντικείμενο υπό κλίμακα, να δείχνει όπως το πραγματικό ή όσο γίνεται πιο κοντά στο πραγματικό.
η τεχνική με την οποία θα το καταφέρει  είναι προσωπικό  θέμα του καθενός, το ίδιο και τα υλικά.
και τα δυο επηρεάζονται από τις μόδες τις οποίες δεν είναι υποχρεωτικό να ακολουθούμε.
ο πειραματισμός, η αναζήτηση και η φαντασία, βελτιώνουν τις επιδόσεις μας
για τα παραδείγματα που αναφέρατε, δεν έχουν όλα τα αντικείμενα τις ίδιες φθορές, ούτε πρέπει ντε και καλά να κάνουμε όλοι το ίδιο (απο του "κουτιού" έως χιλιοσκουριασμένα).
προσωπικά τα οχήματα "παρέλασης" είναι πιο δύσκολα στην υπό κλίμακα αντιπαράσταση τους.
τέλος, πολλά από τα παραπάνω γραφόμενα, μου θύμισαν την παροιμία : "όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια"
Το τελευταίο παρακαλώ μην το λάβει προσωπικά ΚΑΝΕΝΑΣ.
Καλά Μοντέλα
 ::salut::
Σ.Σ.

arcadios:
το άρθρο είναι για το modulation και κατα πόσο αυτο είναι κοντά στην πραγματικότητα.
το να συζητάμε για πόσες φθορές έχει η μπορει να σηκώσει ένα άρμα, για πόσο πρέπει να παρει μετάλλιο ένα καλο βαμμένο άρμα αλλα με ιστορικά λάθη κλπ κλπ κλπ νομίζω ότι μας βγάζει εκτός θέματος και είναι μακριά απο το πνεύμα του άρθρου.

Jagdpanther:
Σαφως και το θεμα εκθεσεων και μεταλλιων ειναι μακρια απο το αρθρο, αλλα εμμεσως πλην σαφως εχει σχεσει.
Εγω λεω οτι ολοι οι μεγαλοι μοντελιστες π.χ MIG που εχει γραψει τις σκεψεις του εδω, ειναι μεγαλοι γιατι προχωρησαν ενα βημα παραπανω απο τα κλασσικα.
Αν θελεις να διακριθεις [ και εδω υπεισερχεται και ο παραγων χρημα  :twisted: που δεν καθολου αμελητεος ] πρεπει μια και μιλαμε για αρματα να κανεις φθορες κλπ κλπ γιατι ενα '' παρελασατο '' οχημα δεν θα κερδιζε ποτε ποτε ποτε. Και μονο με νεες μεθοδους θα εντυπωσιασεις - κερδισεις με οτι συνεπαγεται για αυτους που ασχολουνται με το θεμα επαγγελματικα.
Τωρα, το πως θα κανεις το αρμα να φαινεται ταλαιπωρημενο η οχι για μενα ειναι τι θελεις να παρουσιασεις. Ενας πανθηρας D στο Κουρσκ π.χ δεν μπορουσε να εχει φθορες με την σεσουλα που λενε, γιατι ... δεν προλαβε σε μερικες μερες μαχης και αν, να φθαρει και να ρημαχτει.
Οποτε βαση του τι θελεις να κανεις και με τις νεες τεχνικες που εχουν αναπτυξει καποιοι, ο καθε μοντελιστης εχει μια μεγαλη γκαμα να επιλεξει τον τροπο που θα βαψει-φθειρει το αρμα.
Η τεχνικη modulation αν ταιριαζει σε καποιον γιατι να μην την κανει. Αν ειναι ρεαλιστικη η αν προσφερει στην ''καλλιτεχνια '' ειναι ενα θεμα που το κρινει MONO  ο κατασκευαστης του αρματος και αν τυχον παει σε εναν διαγωνισμο αλλοι.
Παντως στα πλαισια της συζητησης οπως την παρακολουθησα συμφωνω με τις αποψεις των Voroshilov, Wildcat, Mastoras, pink-panzer, Raw,και τελικα μια συζητηση γινεται για να εκφρασει καποιος τις αποψεις του. Απαντησα και ποσταρα φωτο στον Νικο γιατι διαφωνησα μαζι του στο θεμα φθορων κλπ και για να του δωσω μια αμυδρη εικονα. Και βαση με αυτα που διαβασα παραπανω π.χ την ερωτηση του Γιωργου πιο Tiger II  κερδιζει γιατι εκει καπου γυριζει η σκεψη πολλων, ειπα την γνωμη μου. Βαση των παραπανω που γραφτηκανε δεν νομιζω τελικα να εχω ξεφυγει πολυ, παρα ταυτα δεχωμαι την παρατηρηση της διαχειρησης  ::salut::

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση