Αποστολέας Θέμα: MODULATION ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ.  (Αναγνώστηκε 9071 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: MODULATION ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ.
« Απάντηση #25 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2011, 11:16:45 μμ »
σπαμάρουμε το θέμα αλλά ..
το συγκεκριμένο το ξεκίνησαν οι φιγουράδες στους διαγωνισμούς τους
όσοι ασχολούνται με scratch, με σκοπό να δείχνουν τη δουλειά τους σε ενδεχόμενους αγοραστές masters για αναπαραγωγή κλπ.
προσωπικά , μου άρεσε παλαιώτερα να βλέπω έτσι μοντέλα για να "φτιάχνομαι" αλλά δε μπορω να τα δεχτώ διαγωνιζόμενα.
τέλος πάντων, άλλη μια μόδα είναι...
 ::salut::
Σ.Σ.

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 03:10:04 μμ »
Ερώτηση:
(Δε ξερω αν ειναι εντος θεματος αλλα θα την κανω)
Σε ενα διαγωνισμο κατεβαινουν δυο king Tiger late  κατασκευαστικα αψογα και τα δυο ιδια.
Το 1ο εχει βαψιμο με modulation αψογα αποδομενο συμφωνα με τα μοντερβνα στανταρτς, τσιπινγκ, τεχνικη παλαιωση, λασπες σκονες και όλα τα καλα,  αλλα στα σηματα και στην αριθμιση του αρματος εχει κανει λαθος και αναπαριστα ενα ΚΤ της μεραρχιας Nord η οποια δεν ειχε ποτε king tiger.
To 2ο κατασκευαστικα ειναι και αυτο αψογο, εχει σωστη παραλλαγη, σωστα χρωματα, σωστα σηματα και αριθμηση, αλλα βαμενο με μερικα απλα απλα washakia και υποτυπωδες σκονισμα.

Ποιο απο τα δυο νικαει??
Το 1ο αψογο απο ολες τις πλευρες αλλα με μη ρεαλιστικα τα  σηματα και πολυπολοκο βαψιμο,
 ή το 2ο αψογο απο ολες τις πλευρες, ιστορικα αληθες αλλα πολυ απλο βαψιμο????

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 03:50:10 μμ »
Υποτίθεται πως όταν ένα μοντέλο μπει σε κάποιον διαγωνισμό, πρέπει να είναι ιστορικά αληθές, αλλιώς δεν διαγωνίζεται. Η μόνη περίπτωση για να διαγωνιστεί μοντέλο με ιστορική ανακρίβεια, είναι να ανήκει στα ''What if'', με προ'υ'πόθεση όμως, πως και τα άλλα μοντέλα με τα οποία διαγωνίζεται, να ανήκουν στην ίδια κατηγορία.
Ερώτησις: Ποιος θα ελέγχει την ιστορική ακρίβεια του μοντέλου; Και πως;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #28 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 06:10:12 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 06:51:22 μμ »
Αντε να σπαμαρω κι εγω... ::glossa:: Σιγουρα δεν ειμαι ο τυπος που μετραει μπουλονια σε τροχους και ουτε συνηθιζω να "αρπαζω απο τα μουτρα" καποιο φιλο οταν κανει ενα λαθος ιστορικης ακριβειας στο μοντελο του γιατι λαθη μπορουμε να κανουμε ολοι(εγω περσι εβαλα ερπυστριες αναποδα σε ενα ΙΙΙαρι  :D )αλλα πολυ φοβαμαι οτι αν αρχιζουμε να υποτιμαμε το ιστορικο πλαισιο μεσα στο οποιο αναγκαστικα πρεπει να τοποθετηθει ενα μοντελο,κινδυνευουμε να βιωσουμε τραγελαφικες καταστασεις που εχουν παρατηρηθει σε δουλειες καθολα αξιων μοντελιστων στην Ελλαδα και στο εξωτερικο (Μαυρες στολες των Panzer με διακριτικα Waffen SS στην Β.Αφρικη κτλ...)Προσφατα σε ξενο forum καποιος τοποθετησε φιγουρα αρματιστη μεσα στην ανοιχτη θυριδα προσιτοτητος του συστηματος μεταδωσης κινησης ενος Panzer III θεωροντας προφανως πολυ βολικα οτι ειναι κανονικη θυριδα εισοδου-εξοδου  ::glossa:: Αναμεσα στα αλλα το χομπι μας απαιτει καιδιαβασμα.Τωρα για το ποιος θα το κρινει στις εκθεσεις,προφανως οι ιδιοι ανθρωποι που θα κρινουν και τα αλλα πραγματα (κατασκευη,βαψιμο κτλ) και νομιζω πως δοξα τω Θεω,στην Ελλαδα υπαρχουν αρκετοι αξιοι μοντελιστες με ιστορικη γνωση υπεραρκετη για να εκτελεσουν χρεη κριτη σε μια εκθεση. ::salut::  ::salut::  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #30 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 06:59:34 μμ »
Spoiler (hover to show)
Ναι, αλλά είδες τι πάθανε... ::glossa::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #31 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 07:10:16 μμ »
Ερώτησις: Ποιος θα ελέγχει την ιστορική ακρίβεια του μοντέλου; Και πως;

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #32 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 09:40:42 μμ »
συγγνώμη που σας χαλάω την όμορφη SPAM-ο-ατμόσφαιρα αλλά ...ΣΠΡΑΜΑΡΕΤΕ ένα τεχνικό θέμα με κάτι πολύ "θεωρητικό".
εξ 'ορισμού οι κριτές γι αυτό είναι στους διαγωνισμούς.
σίγουρα δεν είναι 100% σιγουρο οτι ξερουν τα πάντα αλλά κραυγαλέα πράγματα, τα πιάνουν.
Σ.Σ.

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #33 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 07:25:29 πμ »
συγγνώμη που σας χαλάω την όμορφη SPAM-ο-ατμόσφαιρα αλλά ...ΣΠΡΑΜΑΡΕΤΕ ένα τεχνικό θέμα με κάτι πολύ "θεωρητικό".
εξ 'ορισμού οι κριτές γι αυτό είναι στους διαγωνισμούς.
σίγουρα δεν είναι 100% σιγουρο οτι ξερουν τα πάντα αλλά κραυγαλέα πράγματα, τα πιάνουν.
Σ.Σ.

Έχεις δίκιο Σταύρο, παρασύρθηκα!  :oops:

Η γνώμη μου στο συγκεκριμένο θέμα είναι πως η τεχνική αυτή μου φαίνεται πως προσδίδει ρεαλισμό. Τουλάχιστον στα άρματα, όπως αυτό που δείχνει στις φωτογραφίες. Θεωρώ πως το φως το ήλιου όταν πέφτει από μια συγκεκριμένη γωνία, αλλάζει λίγο τον τόνο του χρώματος. Βέβαια σε κάποιο διόραμα θα πρέπει όλα τα αντικείμενα να φωτίζονται από την ίδια γωνία.

Από την άλλη, αν δεν εφαρμοστεί αυτή η τεχνική, δεν θα με χαλάσει καθόλου. Και ειλικρινά πιστεύω πως δεν είναι απαραίτητη για να με κάνει να ξεχωρίσω ένα μοντέλο από κάποιο άλλο. 

Αποσυνδεδεμένος stelios23

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: CYPRUS
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 18, 2011, 01:15:40 μμ »
Ρε παιδιά ξέρει κανείς πως ο MIG  έκανε την εταιρία με τα
,pigments? Τη υλικό χρησιμοποιεί?από που το προμηθευεται.
Μπορεί κάποιος να κανει δίκη του εταιρεια οπως αυτός?ξέρει κανείς
τη χρειάζεται?
Ευχαριστώ :D

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 18, 2011, 01:58:09 μμ »
Μπορεί κάποιους να τους πειράξουν τα παρακάτω αλλά:

Θεωρώ ότι όσοι φτιάχνουν άρματα έχουν πέσει σε ένα τεράστιο λούκι, ειδικά σε γερμανικά θέματα ΒΠΠ, κι στερούν εν μέρει από τους εαυτούς τους την μοντελιστική απόλαυση.

Έχουν στο μυαλό τους 54398068394,90580934 τεχνικές που έχει ανακαλύψει ο κάθε μάστερ για να αποδίδει πράγματα και μπερδεύονται. Ας κάνω λίγο από αυτό, λίγο από εκείνο και λίγο από το άλλο και βουαλά... Πόσες φορές δεν έχουμε δει άρματα αχταρμάδες, πλακωμένα στις σκόνες, τα ματζούνια και κάθε λογής λαλακία που πουλάει μια εταιρία; Αυτό τα κάνει πιο ρεαλιστικά; Δε νομίζω, επιταγές της κατασκευαστικής μόδας είναι, όπως σωστά προαναφέρθηκε...

Και για να προχωρήσω και στα πιο ειδικά, παρακάμπτοντας τους άπειρους εξπέρ, πραγματογνώμονες και ιστοριοδίφες, όποιος πάει να φτιάξει άρμα ΒΠΠ έχει πάνω από το κεφάλι του την Δαμόκλειο σπάθη της παλαίωσης, σκουριές κλπ κλπ, λες και όλα τα άρματα ήταν ασυντήρητα, παραμελημένα και ταλαιπωρημένα... Λες και δεν υπήρξε καινούργιο Σέρμαν ή Πάνθηρας, λες και έβγαιναν από το εργοστάσιο λασπωμένα και σκουριασμένα... Δικαίωμα του καθενός πώς φτιάχνει το μοντέλο του, αλλά αν κάποιος προβεί στο ατόπημα του να παρουσιάσει ένα καλοφτιαγμένο αλλά καθαρό και άσπιλο άρμα είναι προτεστάντης σε καθολικό συμπόσιο. Τα σχόλια, τα πιο ήπια, κυμαίνονται μεταξύ του: "Καλοφτιαγμένο αλλά πολύ καθαρό" και του: "Βαριόταν να το παλαιώσει και το άφησε έτσι"...

Ίσως φταίει το ότι κατασκευαστικά ένα άρμα είναι σχετικά απλό, ειδικά άμα το κιτ είναι καλοσχεδιασμένο και μελετημένο, με αποτέλεσμα όλο το βάρος να πέφτει στο βάψιμο. Προσωπικά, θεωρώ ότι οι βαφείς φιγούρας επηρέασαν σημαντικά και τους αρματάδες, όπως προαναφέρει ο κος Πέτρος, με αποτέλεσμα να βλέπουμε αφύσικα τονισμένα σημεία και να θεωρούμε φυσιολογική οποιαδήποτε μορφή φθοράς, ακόμα κι αν δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να μείνει έτσι ένα άρμα. Εντύπωση, για παράδειγμα, μου προκαλούν τα τσαλακωμένα και κατασκουριασμένα φτερά σε κάποια άρματα, λες και όταν τσαλακώθηκε το φτερό μετά αφέθηκε στην εξοχή 45 χρόνια και σκούριασε... Πόσος ήταν ο μέσος όρος ζωής των αρμάτων; Πόσα χρόνια πρέπει να σκουριάζει χάλυβας πάχους μερικών χιλιοστών για να γίνει έτσι;

Καλές κι άγιες όλες οι τεχνικές αλλά το πολύ το Κύριε Ελέησον το φοβούνται κι οι Αγίοι....  :wink:

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #36 στις: Δεκεμβρίου 18, 2011, 02:01:47 μμ »

Θεωρώ ότι όσοι φτιάχνουν άρματα έχουν πέσει σε ένα τεράστιο λούκι, ειδικά σε γερμανικά θέματα ΒΠΠ, κι στερούν εν μέρει από τους εαυτούς τους την μοντελιστική απόλαυση.

Έχουν στο μυαλό τους 54398068394,90580934 τεχνικές που έχει ανακαλύψει ο κάθε μάστερ για να αποδίδει πράγματα και μπερδεύονται. Ας κάνω λίγο από αυτό, λίγο από εκείνο και λίγο από το άλλο και βουαλά... Πόσες φορές δεν έχουμε δει άρματα αχταρμάδες, πλακωμένα στις σκόνες, τα ματζούνια και κάθε λογής λαλακία που πουλάει μια εταιρία; Αυτό τα κάνει πιο ρεαλιστικά; Δε νομίζω, επιταγές της κατασκευαστικής μόδας είναι, όπως σωστά προαναφέρθηκε...

Και για να προχωρήσω και στα πιο ειδικά, παρακάμπτοντας τους άπειρους εξπέρ, πραγματογνώμονες και ιστοριοδίφες, όποιος πάει να φτιάξει άρμα ΒΠΠ έχει πάνω από το κεφάλι του την Δαμόκλειο σπάθη της παλαίωσης, σκουριές κλπ κλπ, λες και όλα τα άρματα ήταν ασυντήρητα, παραμελημένα και ταλαιπωρημένα... Λες και δεν υπήρξε καινούργιο Σέρμαν ή Πάνθηρας, λες και έβγαιναν από το εργοστάσιο λασπωμένα και σκουριασμένα... Δικαίωμα του καθενός πώς φτιάχνει το μοντέλο του, αλλά αν κάποιος προβεί στο ατόπημα του να παρουσιάσει ένα καλοφτιαγμένο αλλά καθαρό και άσπιλο άρμα είναι προτεστάντης σε καθολικό συμπόσιο. Τα σχόλια, τα πιο ήπια, κυμαίνονται μεταξύ του: "Καλοφτιαγμένο αλλά πολύ καθαρό" και του: "Βαριόταν να το παλαιώσει και το άφησε έτσι"...

Ίσως φταίει το ότι κατασκευαστικά ένα άρμα είναι σχετικά απλό, ειδικά άμα το κιτ είναι καλοσχεδιασμένο και μελετημένο, με αποτέλεσμα όλο το βάρος να πέφτει στο βάψιμο. Προσωπικά, θεωρώ ότι οι βαφείς φιγούρας επηρέασαν σημαντικά και τους αρματάδες, όπως προαναφέρει ο κος Πέτρος, με αποτέλεσμα να βλέπουμε αφύσικα τονισμένα σημεία και να θεωρούμε φυσιολογική οποιαδήποτε μορφή φθοράς, ακόμα κι αν δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να μείνει έτσι ένα άρμα. Εντύπωση, για παράδειγμα, μου προκαλούν τα τσαλακωμένα και κατασκουριασμένα φτερά σε κάποια άρματα, λες και όταν τσαλακώθηκε το φτερό μετά αφέθηκε στην εξοχή 45 χρόνια και σκούριασε... Πόσος ήταν ο μέσος όρος ζωής των αρμάτων; Πόσα χρόνια πρέπει να σκουριάζει χάλυβας πάχους μερικών χιλιοστών για να γίνει έτσι;

Καλές κι άγιες όλες οι τεχνικές αλλά το πολύ το Κύριε Ελέησον το φοβούνται κι οι Αγίοι....  :wink:

Και βάλε....

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #37 στις: Δεκεμβρίου 18, 2011, 03:49:41 μμ »
Παράθεση
Νομίζω πως οι αρματάδες (συγγνώμη για το διαχωρισμό...) τελικά έπεσαν σε μία τεράστια τρύπα ανάλογη με τα fashion victims του πραγματικού κόσμου. Φιάχνεις άρμα; Πρέπει να κάνεις τα 10-12 βήματα που απαιτούνται γιατί τα είπε ο Lavochkin, ο Μig, o Hispano-Suiza ή και εγώ δεν ξέρω ποιος άλλος. Εχω βάψει μερικά άρματα και ολοι μου έχουν πει πως από βάψιμο είναι αποδεκτό και δεν έχω κάνει σχεδόν ΤΙΠΟΤΑ από τις σύγχρονες επιταγές της μοντελομόδας, απλά έχω εφαρμόσει κάποια φωτίσματα που θα έκανα και σε οποιοδήποτε μοντέλο αεροσκάφους, wash, άντε και τίποτα λάδια. Θα μου πεις χάλια είναι τα μοντέλα σου, και θα συμφωνήσω αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τις τεχνικές αλλά με την κουλαμάρα μου. Επίσης οι διάφοροι evangelists του αρματικού χώρου, ίσως και για λόγους πωλησιακής πολιτικής, αλλάζουν ονόματα τεχνικών γνωστών από "αιώνες" και ακούγονται θεοί ενώ μιλάνε απλά για φωτίσματα ή ένα απλό wash. Και η μόδα καλά κρατεί και φυσικά οι πωλήσεις πάνε ακόμα πιο καλά...
Εδώ συμφωνώ πλήρως...
Για να πάω παραπέρα θα πιάσω μία απλή άκρη: το χρώμα.
ΟΛΟΙ οι "μεγάλοι" έχουν μία τρέλα να αναφέρουν "αυθεντικά χρώματα".
Τι πάει να πει μωρέ αυθεντικά χρώματα στον μοντελισμό;
Το χρώμα όσο μικραίνει η κλίμακα πρέπει να ανοίγει... Στην 1/72  που είναι τα μοντέλα μου, θα πρέπει να είναι κάπου 30% πιο ανοιχτό!!! ʼρα ουσιαστικά έχουμε ένα άλλο χρώμα... Αφήστε δε που το χρώμα ανοίγει από την πολυκαιρία...
Το ίδιο συμβαίνει και με τις πραγματικές αποχρώσεις. Τα χρώματα των Σοβιετικών το 42,43 ήταν για τα πανηγύρια, το ίδιο και τα χρώματα των Γερμανών το 44,45. Αφήστε δε που οι Γερμανοί χρησιμοποιούσαν και τα Πολωνικά και τα Τσεχοσλοβάκικα και τα Ιταλικά χρώματα!!!
Και υπήρχαν παλαιότερα στις εκθέσεις "κάποιοι" που τολμούσαν να πούνε ότι το χρώμα δεν είναι "της περιόδου" ή δεν είναι "αυθεντικό"!!!

Το ίδιο συμβαίνει και με τις φθορές στα άρματα.
Ειδικότερα το χειμώνα του 44-45, τα γερμανικά άρματα δεν είχαν πάνω από 1 μήνα ζωή...
Οι δε διαταγές ήταν να μην τα κακομεταχειρίζονται - όπως π.χ. έκαναν στην αρχή του πολέμου που έριχναν σπίτια και δέντρα - για να γλιτώνουν κάποιες βλάβες...
ʼρα με 1 - άντε το πολύ 2 - μήνες μαχών π.χ. το Jagdtiger,  θα είχε τις τρελές φθορές που βλέπουμε σε κάποια μοντέλα; Ξεσπούσαν με λίγα λόγια πάνω στο άρμα τους;;;
Ειδικότερα στα τέλη του 45 τα γερμανικά δεν είχαν πάνω από 2 εβδομάδες ζωή!!!
Βέβαια τώρα τελευταία κάποιοι έχουν ξυπνήσει και έχουν δει ότι δεν ισχύουν οι υπερβολές που κάποιοι εφάρμοσαν πριν από κάποια χρόνια. Με τις "υπερβολές" πήραν ουκ ολίγα βραβεία, και στο τέλος εφάρμοσαν το σύστημα τους και οι άλλοι μοντελιστές, γιατί ΝΑΙ υπάρχει και μόδα στον μοντελισμό...

Εγώ πάντως ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω μετά από 30 χρόνια μοντελιστής τι πάει να πει "αυθεντικό μοντέλο".
Π.χ. το Σοβιετικό Τ64
Εάν το παρουσιάσω όπως βγαίνει από το εργοστάσιο, θα είναι "μη αυθεντικό";
Εάν το παρουσιάσω σε παρέλαση στην Ερυθρά πλατεία, θα είναι "μη αυθεντικό";
Εάν το παρουσιάσω σε μονάδα επισκευών, θα είναι "μη αυθεντικό";
Εάν το παρουσιάσω σε ένα μουσείο, θα είναι "μη αυθεντικό";

Θα πρέπει να το παρουσιάσω μέσα στην μπίχλα, στις λάσπες στην καταστροφή και στην διάλυση, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της μόδας επί τεχνικών στο βάψιμο και χρησιμοποιώντας pe parts αξίας 500 ευρώ, για να είμαι πολιτικά ορθός;

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #38 στις: Δεκεμβρίου 18, 2011, 04:01:55 μμ »
Το θέμα είναι να μη χάσουμε το νόημα του μοντελισμού:
Μοντελάρω γιατί μου αρέσει, με χαλαρώνει, κλπ.
Δε μοντελάρω για τους άλλους αλλά για μένα.
Το "σωστά ιστορικό" με βρίσκει 100% σύμφωνο αρκεί βέβαια να είναι πάντα σωστά τεκμηριωμένο.
Γιατί δυστυχώς σε πολλές εκθέσεις μοντέλα βραβεύονται αν και είναι εντελώς λάθος από ιστορικής απόψεως...
 :wink:
Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
Δηλαδή παλαιότερα που δεν υπήρχαν σκόνες, ξύδια και άλλα καλούδια οι συνάδελφοι πώς έφτιαχναν τα μοντέλα τους :?:
 :wink:
Μη βλέπουμε το δέντρο γιατί τελικά χάνουμε το δάσος...

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #39 στις: Δεκεμβρίου 18, 2011, 06:09:31 μμ »

Kαλά και ωραία τα λες κι εγώ μαζί σου. Αλλά γιατί πας τόσο μακρυά και έφτασες με τη μία στο πόσο χρόνο θέλει ο χάλυβας να σκουριάσει; Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο. Ακόμα και το καινούργιο άρμα, με το που θα βγει από την γραμμή παραγωγής και θα οδηγηθεί στο φυσικό του περιβάλλον, το μέτωπο, έχεις αναλογιστεί πως θα δείχνει ακόμα και μετά από τα πέντε πρώτα λεπτά που θα κινηθεί σε ένα χωματόδρομο;  :?:

Από κει και πέρα περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Ο καθένας όπως την βρίσκει. Εγώ μπορεί να είχα βίτσιο να κατασκευάζω σε μοντέλο τα άρματα που υπάρχουν στα ανά την υφήλιο μουσεία. Βλέπε λανθασμένα χρώματα και παραλλαγές, άσχετα σήματα μονάδων και όλα από ματ μέχρι και καρα-γυαλιστερά του κερατά. Από τη στιγμή που έχω δηλώσει εξαρχής τι γουστάρω και τι αναπαριστώ είμαι σωστός και τελεία και παύλα.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #40 στις: Δεκεμβρίου 18, 2011, 06:43:53 μμ »
Kαλά και ωραία τα λες κι εγώ μαζί σου. Αλλά γιατί πας τόσο μακρυά και έφτασες με τη μία στο πόσο χρόνο θέλει ο χάλυβας να σκουριάσει; Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο. Ακόμα και το καινούργιο άρμα, με το που θα βγει από την γραμμή παραγωγής και θα οδηγηθεί στο φυσικό του περιβάλλον, το μέτωπο, έχεις αναλογιστεί πως θα δείχνει ακόμα και μετά από τα πέντε πρώτα λεπτά που θα κινηθεί σε ένα χωματόδρομο;  :?:

Από κει και πέρα περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Ο καθένας όπως την βρίσκει. Εγώ μπορεί να είχα βίτσιο να κατασκευάζω σε μοντέλο τα άρματα που υπάρχουν στα ανά την υφήλιο μουσεία. Βλέπε λανθασμένα χρώματα και παραλλαγές, άσχετα σήματα μονάδων και όλα από ματ μέχρι και καρα-γυαλιστερά του κερατά. Από τη στιγμή που έχω δηλώσει εξαρχής τι γουστάρω και τι αναπαριστώ είμαι σωστός και τελεία και παύλα.
Σωστή η παρατήρησή σου... Το εν λόγω άρμα θέλει chipping; Πότε πρόλαβε και έσπασε το χρώμα; Πόσες φορές ανεβοκατέβηκαν επάνω του για να φαγωθούν τα χρώματα στις ακμές; Πόσο χάλασαν τα χρώματα; Τρεξίματα νερού χρειάζεται; Φωτίσματα; άμα όμως δείξεις οπουδήποτε ένα λασπωμένο άρμα καλοβαμμένο και προσεγμένο χωρίς σκουριές θα σου πουν ότι δεν είναι καλό πόσοι στους εκατό; 98 λέω εγώ...  :wink:

Στο τονισμένο χίλια% μαζί σου...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #41 στις: Δεκεμβρίου 18, 2011, 07:09:42 μμ »
Γι' αυτό ακριβώς ο χρυσός κανόνας πάντα είναι να υπάρχει μέτρο. Όπως πολύ εύστοχα αναφέρεις ούτε σκουριές θα χρειάζεται να υπάρχουν, ούτε chipping, ούτε έντονες φθορές κλπ κλπ. Στην κλίμακα όμως σίγουρα μπορείς (και πρέπει) να κάνεις φωτίσματα, washes, και αφού θα κάνεις σκονίσματα γιατί όχι και τρέξιμο νερού, λάσπης κ.α. Και πάλι όπως βλέπουμε υπάρχουν άπειρες επιλογές, παραλλαγές και ένα καλό μοντέλο σε όποιο στάδιο της υπηρεσιακής ζωής του και να αναπαρίσταται, φαίνεται.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος xmarkelos

• ΚΟΡΕΑΤΗΣ
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Νίκαια Αθήνα
  • ΕΛ ΛΑΣ
« Απάντηση #42 στις: Δεκεμβρίου 19, 2011, 04:56:08 μμ »
Τα πιγμεντα αν θυμαμαι καλα ειναι οι πρωτες υλες που χρησιμοποιουν οι εταιρειες χρωματων για να κανουν αποχρωσεις. Υπαρχουν σε σκονες και σε υγρη μορφη(χρησιμοποιειτε ακομα και η σκουρια απο μεταλα σαν σκονη).

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #43 στις: Δεκεμβρίου 19, 2011, 11:18:09 μμ »
Μια και ο φιλος gtdeath 13 μιλαει για φθορες και γενικα αν και κατα ποσο πρεπει, θα του ελεγα οτι μαλλον δεν εχει ασχοληθει σοβαρα με το θεμα αρματων.
Δεν ειναι μονο να αναγνωριζεις ενα pz IV απο ενα pz III η εναν τιγρη early η Late, ειναι και να ξερεις γενικα τι γινοταν στον πολεμο.
Εχω ποσταρει και αλλοτε τις παρκατω φωτο, αλλα επειδη τις θεωρω χαρακτηριστικες τις βαζω χαριν συζητησης. Βαση βιβλιογραφιας εχει παρομοιες εκατονταδες.

Στην τελευταια φωτο φαινεται στην σολα του παπουτσιου του ξαπλωμενου γιατι γδερνοταν το χρωμα. Υπολογιστε και αφθονους στρατιωτες με τον εξοπλισμο τους  και εχουμε μια καλη αιτια περαν ολων των αλλων.
Βαση φωτο τα αρματα ηταν φθαρμενα και κανεις δεν μπορει να το αμφισβητισει. Ειδικα τον τελευταιο χρονο που η Γερμανικη αεροπορια ειχε εξαφανιστει απο τον ουρανο ολα τα οχηματα χωνοταν οσο πιο βαθια στα δεντρα γινοταν την μερα. Μπορω να αναφερω παρα πολλες αιτιες αλλα αυτα τα πραγματα ειναι γνωστα και τετριμμενα σε αυτους που ασχολουνται σοβαρα περαν της κατασκευης και του βαψιματος για την ρεαλιστικοτητα. Για καποιον αλλον που απλα συναρμολογει και βαφει επειδη ετσι του αρεσει δεν εχουν και πολυ νοημα.
Τωρα αμα το θεμα ειναι αν τα λαδια κλπ προσφερουν κατι παραπανω η εχουν μετατρεψει το χομπυ στην καλυτερη περιπτωση ζωγραφικη ειναι ενα ατελειωτο θεμα.
Και τελικα ειναι τι θελει ο καθενας. Θελει να γινει καποιος MIG στην θεση του MIG ? Θα χτυπηθει και θα παλαιψει. Θελει να εχει ενα κατα την γνωμη του ενα μοντελο που πλησιαζει υπο κλιμακα το αληθινο? θα χτυπηθει και θα παλεψει.
Ποιος ομως θα παρει το χρυσο σε εναν διαγωνισμο?

Για μενα πρεπει ο δευτερος.  Ομως οι κριτες θα κρινουν τελικα γιατι ολη η ιστορια στο φιναλε ξεκινησε απο το ποιος θα κερδισει σε διαγωνισμο. Και διαγωνισμος σημαινει κριτες. Οι τεχνικες με λαδια κλπ εντυπωσιαζουν αν μη τι αλλο. Οποτε το θεμα ειναι καθαρα εφε και εκει τελειωνει η ιστορια. Και χαριν εφε εχουν παραμεριστει η ιστορικοτητα οπως και τα κατασκευαστικα λαθη.[ Ενταξει, ολα δεν μπορει να ξερει ο κριτης αλλα οταν βραβευεται ενα αρμα με εξοφθαλμο λαθος.....φταιει.....]
Παραδειγματα παμπολα παγκοσμιως. Ετσι λοιπον επικρατησαν οι νεες τεχνικες και ο μοντελιστης αποκαλειται πλεον '' καλλιτεχνης '' 
Ειδικα στην Ελλαδα, οτι δηλωσεις εισαι. Και στο μελλον θα εχουμε καλλιτεχνικες εκδηλωσεις και οχι μοντελιστικες πλεον, χαριν των νεων τεχνικων.

Υ.Γ το μεταλλο σκουριαζει επιφανειακα πολυ συντομα αν εκτεθει στα στοιχεια της φυσης. Η σκουρια προχωρει εις βαθος με το περασμα του χρονου. Οπτικα ομως ειναι ορατη και υπαρχει οταν ενα κλαδι π.χ πηρε παραμαζωμα χρωματα, ασταρια, και αφησε γυμνο το μεταλλο. Γιαυτο τα ξαναβαφανε οταν πηγαιναν για επισκευη. Περιττος κοπος, συμφωνω  ::dontknow:: Οι Ρωσσοι παντως δεν τα ξαναβαφανε  :mrgreen: Ουτε και οι Γερμανοι απο το 43 και επειτα γιατι δεν προλαβαιναν  ::kranke_010::
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #44 στις: Δεκεμβρίου 19, 2011, 11:53:18 μμ »
είσαστε τελείως εκτός θέματος.

εάν θέλετε να κάνετε κουβέντα για φθορές κλπ κλπ ανοίξτε ένα νέο θέμα.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #45 στις: Δεκεμβρίου 19, 2011, 11:56:20 μμ »
Δημήτρη δεν μιλάω για φθορές και αν υπήρχαν ή όχι. Αναφέρομαι στην τάση που υπάρχει οτιδήποτε μη χιλιοφθαρμένο και πλακωμένο στα ματζούνια να θεωρείται Β διαλογής, ασχέτως αν είναι καλή δουλειά ή όχι...

Δεν αμφισβητεί κανείς ότι τα άρματα φθείρονται και ξεβάφουν... Αμφισβητώ αυτούς που ευαγγελίζονται ότι όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά σε θέματα τεχνικών βαψίματος και παλαίωσης...

Κι εννοείται ότι δεν έχω ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα των αρμάτων κι ούτε πρόκειται, απ' όσο μπορώ να προβλέψω...  8) 8)

Νίκος  ::salut::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #46 στις: Δεκεμβρίου 19, 2011, 11:58:55 μμ »
είσαστε τελείως εκτός θέματος.

εάν θέλετε να κάνετε κουβέντα για φθορές κλπ κλπ ανοίξτε ένα νέο θέμα.
Είμαστε εν μέρει εκτός θέματος... συζητάμε αν πρέπει να πλακώνει κάποιος ένα άρμα στις τεχνικές για να δείξει ρεαλιστικό ή αν μπορεί με απλά βήματα να το αποδώσει υπό κλίμακα και κατά πόσο γίνεται αποδεκτό αυτό...  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #47 στις: Δεκεμβρίου 20, 2011, 12:03:03 πμ »
 ::spam_emoticon::
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #48 στις: Δεκεμβρίου 20, 2011, 12:06:53 πμ »
το άρθρο είναι για το modulation και κατα πόσο αυτο είναι κοντά στην πραγματικότητα.
το να συζητάμε για πόσες φθορές έχει η μπορει να σηκώσει ένα άρμα, για πόσο πρέπει να παρει μετάλλιο ένα καλο βαμμένο άρμα αλλα με ιστορικά λάθη κλπ κλπ κλπ νομίζω ότι μας βγάζει εκτός θέματος και είναι μακριά απο το πνεύμα του άρθρου.

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #49 στις: Δεκεμβρίου 21, 2011, 12:17:27 πμ »
Σαφως και το θεμα εκθεσεων και μεταλλιων ειναι μακρια απο το αρθρο, αλλα εμμεσως πλην σαφως εχει σχεσει.
Εγω λεω οτι ολοι οι μεγαλοι μοντελιστες π.χ MIG που εχει γραψει τις σκεψεις του εδω, ειναι μεγαλοι γιατι προχωρησαν ενα βημα παραπανω απο τα κλασσικα.
Αν θελεις να διακριθεις [ και εδω υπεισερχεται και ο παραγων χρημα  :twisted: που δεν καθολου αμελητεος ] πρεπει μια και μιλαμε για αρματα να κανεις φθορες κλπ κλπ γιατι ενα '' παρελασατο '' οχημα δεν θα κερδιζε ποτε ποτε ποτε. Και μονο με νεες μεθοδους θα εντυπωσιασεις - κερδισεις με οτι συνεπαγεται για αυτους που ασχολουνται με το θεμα επαγγελματικα.
Τωρα, το πως θα κανεις το αρμα να φαινεται ταλαιπωρημενο η οχι για μενα ειναι τι θελεις να παρουσιασεις. Ενας πανθηρας D στο Κουρσκ π.χ δεν μπορουσε να εχει φθορες με την σεσουλα που λενε, γιατι ... δεν προλαβε σε μερικες μερες μαχης και αν, να φθαρει και να ρημαχτει.
Οποτε βαση του τι θελεις να κανεις και με τις νεες τεχνικες που εχουν αναπτυξει καποιοι, ο καθε μοντελιστης εχει μια μεγαλη γκαμα να επιλεξει τον τροπο που θα βαψει-φθειρει το αρμα.
Η τεχνικη modulation αν ταιριαζει σε καποιον γιατι να μην την κανει. Αν ειναι ρεαλιστικη η αν προσφερει στην ''καλλιτεχνια '' ειναι ενα θεμα που το κρινει MONO  ο κατασκευαστης του αρματος και αν τυχον παει σε εναν διαγωνισμο αλλοι.
Παντως στα πλαισια της συζητησης οπως την παρακολουθησα συμφωνω με τις αποψεις των Voroshilov, Wildcat, Mastoras, pink-panzer, Raw,και τελικα μια συζητηση γινεται για να εκφρασει καποιος τις αποψεις του. Απαντησα και ποσταρα φωτο στον Νικο γιατι διαφωνησα μαζι του στο θεμα φθορων κλπ και για να του δωσω μια αμυδρη εικονα. Και βαση με αυτα που διαβασα παραπανω π.χ την ερωτηση του Γιωργου πιο Tiger II  κερδιζει γιατι εκει καπου γυριζει η σκεψη πολλων, ειπα την γνωμη μου. Βαση των παραπανω που γραφτηκανε δεν νομιζω τελικα να εχω ξεφυγει πολυ, παρα ταυτα δεχωμαι την παρατηρηση της διαχειρησης  ::salut::
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Tags: