ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΥΛΙΚΑ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ > Μοντελιστικές Τεχνικές του Miguel Jimenez (MIG)

MODULATION ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ.

<< < (5/10) > >>

Stavros:
Spoiler (hover to show)το άκρον άωτον της μοντελιστικής ακαματοσύνης:
να διοργανώνεις μοντελιστικό διαγωνισμό μόνος σου και ...να πέρνεις το ασημένιο ή...έπαινο

GIOMEF:
Εμενα η τοποθετηση του Μιχαλακη με βρισκει απολυτα συμφωνο.......
Παιδια ενα χομπυ ειναι και τιποτα παραπανω.Αλοι φτιαχνουν καλα μοντελα αλλοι μετρια αλλοι μοντελα που δεν βλεπονται......η ουσια ειναι μια ....ολοι γουσταρουν αυτο που κανουν......και δεν νομιζω να διαφωνει κανεις με αυτο.

Τωρα το που θελει ο καθενας να φτασει ....σε επιπεδο εννοω.....αυτο ειναι αποκλειστικα δικο του θεμα.
Η αληθεια ειναι πως οταν μπαινει στο τραπεζι το οικονομικο τα πραγματα πλεον ξεφευγουν και εκει δεν μιλαμε πλεον για χομπυ...
Αυτο που μου προκαλει εντυπωση ειναι για ποιο λογο κανει αυτην την τοποθετηση...θα συμφωνησω δηλαδη με τον Mastora........θα δουμε στο μελλον ετσι και αλλιως σε λιγες μερες θα ειναι κοντα μας.

pink_panzer:
my 2 cents worthy opinion...
Σωστά όλα τα παραπάνω,αλλά σίγουρα με βρίσκουν σύμφωνο τα τα όσα ανέφερε ο Voroshiλοv,ο Μαστορας και ο Raw.
Επίσης έχω την εντύπωση πώς φάσκει και αντιφάσκει κρίνοντας από κάποια πόστ που διάβασα με κριτικές του,να αναζητεί επίμονα να "αγγίξει την τελειότητα" -εννοώ να γίνει όσο το δυνατό πιο ρεαλιστικό γίνεται (βλ. πυροβόλο diana) προωθώντας συνάμα τα νέα υλικά του.
Προβληματίζομαι με αυτό...
Θέλουμε να φθάσουμε σπίτι μας, να κάτσουμε στο πάγκο εργασίας μας με ένα ποτό και να απολαύσουμε το χόμπι μας! Οπότε δεν με απασχολεί  τι σκέφτονται  άλλοι για το πως πρέπει να είναι ο μοντελισμός. Σήμερα θα βάψω το μοντέλο μου με  modulation και αύριο θα βάψω ένα άλλο μοντέλο με τις κλασικές τεχνικές.
Αυτό θα ήταν το ιδανικό...
Tη στιγμή όμως που ο άνθρωπος το έχει ως βιοποριστικό επάγγελμα,το βλέπει εμπορικά το θέμα κατεπέκταση (δε το κατακρίνω,καλά κάνει) λανσάρει στην αγορά τα κατα τα άλλα "εξωτικά υλικά",τη στιγμή όμως που οι ίδιες τεχνικές όπως προανέφεραν φίλοι,προυπήρξαν και συνεχίζουν-βλ.ξηρά παστέλ αντί μιγκοσκόνες,- άντε καλά τα πρώτα έχουν λάδι μέσα...
Καταλήγοντας στο...
Αγαπητοί αναγνώστες....εάν διαβάσατε αυτό το άρθρο, ξεχάστε το ρεαλισμό και διασκεδάστε με το χόμπι σας, επειδή, ακόμα κι αν βρούμε το πραγματικό χρώμα από το εργοστάσιο για το άρμα μας, πάντα θα βρεθεί ένας κριτής σε ένα διαγωνισμό που θα μας πει ότι αυτό το χρώμα είναι λάθος!
Τελικά επαγγελματίας,υπέρμαχος της ρεαλιστικότητας ή απλά χομπίστας;Χωρίς βέβαια το ένα να καταργεί το άλλο...

Όσον αφορά διαγωνισμούς και κριτές,όλα είναι υποκειμενικά και εξαρτόνται από 1002 άλλους παράγοντες.
Κυρίως ανάλογα τις προτιμήσεις και τα γούστα του εκάστοτε κριτή.
Για την ιστορία και μόνον, φαινόμενα όπως να βραβεύεται στις ιδιοκατασκευές άρμα γνωστής εταιρίας που απλά του είχαν φορτώσει 50 σετ βελτιωτικά όπως φωτοέτσια πάνω του,μεταλλικές ερπύστριες,κάνες, δε ξέρω κι εγώ τι άλλο,εντελώς άβαφο για να τονίζεται η δουλειά του (αμέσως -30πόντους,δε βάζω μέσα και τη πρωτοτυπία του θέματος...που σημαίνει ότι ακόμη και τα υπόλοιπα να είναι άψογα,μάξιμουμ φτάνει 70 πόντους) να βραβεύεται με χρυσό μετάλιο,επειδή είναι γνωστού συλλόγου και δημιουργού (ΚΜΚ Βέλγιο... :roll:);

Εκεί εύλογα αναρωτιέται κανείς,αλλά δεν αποθαρρύνεται και δε σταματάει να κάνει αυτό που του/μας αρέσει.
Εμείς ας κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα,κι ας αφήσουμε απ'έξω θέματα που σαν αποτέλεσμα έχουν να βρισκόμαστε σε αντιπαράθεση,χωρίζοντάς μας σε οπαδούς ή μη κάποιων.Δε βλέπω το νόημα δηλ...

Πέτρος:
Υπάρχει -τουλάχιστο στη Euro- ειδική κατηγορία

CLASS 14b Converted/Scratch Built Military Vehicles, Fully Finished but Unpainted
Guillermo Marti Pujol    T13 B2    G
Guillermo Marti Pujol    KMm8 1935    S
Dick Francis    HEMMT Tactical Fire Fighting    B
Dick Francis    Depanneur Char LeClerc    B
Sander Van Der Does    Marder III    HC

δεν είμαι βέβαιος αν και σε άλλες εκθέσεις ισχύει το ίδιο και τη σκοπιμότητα   :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

pink_panzer:
Aπό πέρυσι ή φέτος φαντάζομαι προστέθηκε Πέτρο.Το 2009 υπήρχε μόνο CLASS 14 Converted/Scratch Built Military Vehicles και το παραπάνω δεν ανήκε σε καμία από τις δύο.Αν θυμάσαι είχε γίνει θέμα και στο ml

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση